mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: Hangi zekaya sahipsin???

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4

bir_derdim_var 30.08.2007 12:56:55
sonunda bu da oldu  Grin
neyse yani asıl amaç burda beynimiz hangisine daha yatkın onu bulmak ..
ben hepsini okudum benimkini ''sosyal zekaymış''
bakalım sizinki ne..

1- Sözel – Dil Zekâsı
2- Mantıksal – MatemATIksel Zekâ
3- Görsel – Uzaysal Zekâ
4- Müziksel – Ritmik Zekâ
5- Bedensel – Kinestetik Zekâ
6- Sosyal Zekâ
7- İçsel Zekâ
8- Doğacı Zekâ

İsterseniz aşağıda kısa kısa bu alanları inceleyelim;

1- Sözel – Dil Zekâsı: Sözel dil zekâsı, bir bireyin kendi diline ait kavramları masalcı, konuşmacı veya bir politikacı gibi sözlü olarak ya da bir şair, bir yazar veya bir gazeteci gibi yazılı biçimde etkili olarak kullanabilme kapasitesidir.

2- Mantıksal – Matematiksel Zekâ: Bir bireyin bir matematikçi bir vergi memuru veya istatikçi gibi sayıları etkili bir şekilde kullanabilmesi ya da bir bilim adamı, bir bilgisayar programcısı veya bir mantık uzmanı gibi sebep – sonuç ilişkisi kurarak olayların oluşumu ve işleyişi hakkında etkili bir biçimde mantık yürütebilme kapasitesidir.

3- Görsel – Uzaysal Zekâ: Bir insanın avcı, bir izci ya da rehber gibi görsel ve uzaysal dünyayı doğru bir şekilde algılaması veya bir dekoratör, bir mimar ya da bir ressam gibi dış dünyadan edindiği izlenimler üzerine değişik şekiller uygulama kapasitesidir.

4- Müziksel – Ritmik Zekâ: Bir kişinin bir besteci, bir müzisyen ya da bir şarkıcı gibi müzik formlarını algılaması, ayırt etmesi ve ifade etme kapasitesidir.

5- Bedensel – Kinestetik Zekâ: Bedensel – Kinestetik zekâ ile bir kişinin bir aktör, bir atlet ya da dansçı gibi düşünce ve duygularının anlatmak için vücudunu kullanmadaki ustalığı veya bir heykeltıraş, bir cerrah ya da tamirci gibi ellerini kullanma ve elleriyle yeni şeyler üretme kabiliyetleri kastedilir.

6- Sosyal Zekâ: Sosyal Zekâ, bir insanın bir öğretmen, bir terapist ya da pazarlamacı gibi çevresinde insanların duygularını, isteklerini ve ihtiyaçlarını anlama, ayırt etme ve karşılama kapasitesidir.

7- İçsel Zekâ: İçsel Zekâ, bir kişinin kendisini tanıması ve kendisi hakkında sahip olduğu bu bilgi ve anlayış ile çevresinde uyumlu davranışlar sergileme yeteneğidir.

8- Doğacı Zekâ: Doğacı Zekâ ile bir kişinin biyolog yaklaşımıyla hayvanlar ve bitkiler gibi yaşayan canlıları tanıma, onları belli karakteristik özelliklerine bağlı olarak sınıflandırma ve diğerlerinden ayırt etme kabiliyeti veya bir jeolog yaklaşımıyla dünya doğasının bulutlar, kayalar veya depremler gibi çeşitli karakteristiklerine karşı aşırı ilgili ve duyarlı olması kastedilmektedir.

deborah 30.08.2007 20:41:20
heee benimki de seninle aynı bir_derdim_var ;)sosyal zekaymış benim zekam.Çok güzel ama bir insanı memnun etmek,onun ne demek istediğini daha sözcüklere başvurmadan öğrenmek.Zekamla gurur duyuyorum be Cheesy

bir_derdim_var 30.08.2007 20:42:44
bu da bizim farkımız deborah Tongue Grin

living dead 30.08.2007 20:44:53
Aslında bu konuyu Hazala(charmed) sormak lazım Cheesy geçenlerde Dil ve anlatım'dan sınava girdiğinde bu soru çıkmış Cheesy biz bunu önceden işlemiştik yapmama gerek yok sosyal zeka çıkmıştı benimkisi çünkü =)

kaanyok 31.08.2007 12:38:01
hiçbiri geri olandan galiba benimkli

Birgül 02.09.2007 19:50:32
bende matematikselim galiba.okulda bu testi hep yapıyorlardı. Wink

burakpurple 03.09.2007 12:11:30
hiç biri değilim ben??? yardımcı olun Cheesy

rumeysa 03.09.2007 12:14:02
benimki galiba sosyal zeka.

m.yiğit 03.09.2007 12:18:24
2- Mantıksal – Matematiksel Zekâ: Bir bireyin bir matematikçi bir vergi memuru veya istatikçi gibi sayıları etkili bir şekilde kullanabilmesi ya da bir bilim adamı, bir bilgisayar programcısı veya bir mantık uzmanı gibi sebep – sonuç ilişkisi kurarak olayların oluşumu ve işleyişi hakkında etkili bir biçimde mantık yürütebilme kapasitesidir.

ben de buymuşum  Tongue  Grin  Roll Eyes

[Küçük Sevgilim] 03.09.2007 12:45:27
bana en yakın olan sosyal zeka oldu

ordinaryus 03.09.2007 12:47:18
bende de sosyal zeka var... aslında tüm zeka türlerinden var da sosyal zeka ağır basıyor Tongue Cheesy Grin Grin

ahmet347 03.09.2007 14:42:31
4- Müziksel – Ritmik Zekâ: Bir kişinin bir besteci, bir müzisyen ya da bir şarkıcı gibi müzik formlarını algılaması, ayırt etmesi ve ifade etme kapasitesidir.

7- İçsel Zekâ: İçsel Zekâ, bir kişinin kendisini tanıması ve kendisi hakkında sahip olduğu bu bilgi ve anlayış ile çevresinde uyumlu davranışlar sergileme yeteneğidir. 

bende bu 3 ü de oluyor. neyim ben yaa Huh :S

himrasmus 05.09.2007 16:13:21
mantıksal-matematiksel,görsel-uzaysal,müziksel-ritmik....3ü de uyuyor...Cheesy

burki 05.09.2007 16:16:58
sözel-matematiksel-içsel-müziksel ve sosyal zekaya sahipmişim. biliyodum ztn : )

grey_teared 10.09.2007 18:28:23
matematiksel ve müziksel. Ne de olsa müzisyeniz Wink

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4