mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: aydilge

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8

krm_özyegenn 01.06.2006 21:22:57
Müzik denizine hiç vakit kaybetmeden balıklama dalıp, sekiz yaşında TRT Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını kazanan Aydilge, öndört yaşında babasının yakasına yapışıp "Elektro gitar istiyorum!" diye tutturmasının sonucunda, ilk gitarını elde etti ve kendi bestelerini yapmaya başladı. Aydilge, "Küçük Şarkı Evreni" isimli ilk albümünü "Oyuncağı müzik olan bir kızın, sürprizlerle dolu oyuncak evi" olarak tanımlıyor.

Lisedeyken evinin garajını Amerikan gruplarına özenerek, prova stüdyosu haline getirmek için ailesine epey bir dil döken ve sonrasında da çeşitli bar ve etkinliklerde sahne alan Aydilge, Ankara'da kalmaktan ve cover yapmaktan tatmin olamayacağını anlayıp üniversiteyi (birincilikle) bitirir bitirmez İstanbul'a taşındı. Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da iddialı tavrını sürdüren Aydilge'nin; "Kalemimin Ucundaki Düşler (1998)" Toplumsal Dönüşüm Yayınları, "Bulimia Sokağı (2002)" Remzi Kitabevi, "Altın Aşk Vuruşu (2004)" Everest Yayınları tarafından yayımlanan üç kitabı bulunuyor.

Şarkılarını son derece enteresan ve kendine has bir vokal tekniğiyle okuyan Aydilge, kitaplara dalıp müziği boş vermedi tabii. Pişirmekte olduğu müzik pastasının yapımında, usta aşçılığıyla ona eşlik eden aranjörü Atakan Ilgazdağ ile ciddi bir albüm hazırlığına girişti. Sonrasında da EMI'nin kapısını çalıp, "Bu pastanın tadına bakmaya ne dersiniz?" dedi. Rock hamuruyla yoğrulmuş, doğu motifleriyle kremalanmış, öyle her yerde bulunmayan bu alternatif pastayı afiyetle yiyen EMI ekibinden sonra, Aydilge şimdi aynı soruyu sizlere soruyor. "Küçük Şarkı Evreni" isimli bu pastadan kocaman bir dilim tatmaya ne dersiniz? Kilo yapmaz, dişleri çürütmez, mutluluk ve enerji verir. Not: Çok hızlı yerseniz hazmı zor olabilir. Yavaş yavaş, tadını çıkara çıkara yemeniz tavsiye edilir.

Kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda Hakan Kurşun'un prodüktörlüğünde gerçekleşen albümdeki tüm şarkı ve sözler Aydilge'ye ait. Rock motiflerinin doğu ezgileri ve elektronik alt yapılarla uyumlu bir şekilde dans ettiği şarkılarda, Aydilge'nin kendine has vokali dikkat çekiyor.

*Müzik gruplarına başlık açarken biyografisini eklemeyi unutmayalım.

04.06.2006 21:33:49
eet cok  değişik sölüo evde arkime taklidini yapıom kopuyoz valla ama ciidii yanlız diilsin güzel bi şarkı

logos 07.06.2006 14:50:37
evet ,yalnız değilsin güzel bi şarkı...aydilge de çok tatlı biri..bıcır bıcır konuşuyo falan..ama ben yorumunu kendime yakın bulmadım...

dark_purple 07.06.2006 14:56:19
ben sevmiyorum ya ne biliyim ...

nesta 15.06.2006 01:25:24
yalnız değilsin dışında edebi bi insandr kendisi..valla yanlış olmasın sanırım 2 tane kitap yazmıştr..ve çok ii de elektro çalmaktadr(naçizane kendi fikrm)..

ii gbi görünüyo bakalım umarım tutunur..çok şeker olduğuna katılıorum Smiley

dişi zamiri 19.06.2006 19:11:25
ya gerçekten çook güzel bi grup çok kaliteli müzik yapıyolar bence albümü alınıp dinlenmeli en azından burda ki çoğu kisinin seveceği türden şarkıları var panik grubunun şarkılarını dinlediğiniz siteden aydilge yi de dinyebilirsiniz Smiley Smiley

sıla 20.06.2006 11:43:20
ben seVemedim şarkıda kopukluk yaşıyorum dinliyemiyorum dikkatim dağılıyor Embarrassed

krm_özyegenn 21.06.2006 13:35:31
yaa ilk dinlediimde bana da şarkı bi garip gelmişti ama yani dinledikçe çok sewdim geçende yüxexese çıktılar çok tatlıydı

mor kıvılcım 21.06.2006 19:10:48
sesi Ve yüz ifadeleri hiç hoşuma gitmiyo ses olmadan onu dinlesem ve elektro yu görmesem arabesk  söylüyü sanırım yüzünü aynen öyle yapıyo Tongue

melodi 21.06.2006 19:28:10
ne biliyim ben pek sevmedim acıkcası Undecided

dionizos 21.06.2006 23:40:28
bende pek sevemedim yaa Undecided

cambazimbenim 11.07.2006 23:33:39
yanlız degilsin şarkısı çok güsel çok tatlı degisik bi sesi war
aynen... Smiley

my_immortal 13.07.2006 19:20:19
aaaa bn tugyan şarkısını çk seViyorum ama kız bana biraz yapmacık geldi sesi güzel ama Smiley

krm_özyegenn 14.07.2006 09:33:33
yooo bence çok doğal birisi

cursed_muse 14.07.2006 09:36:24
bence de doğal birisi..
ve en azından kendine has...

kendisi yanlış bilmiyorsam bir dergide editör gibi birşey ve 2 tane de yayınlanmış kitabı var..tabi bunlar şarkı sözlerini de etkilemiş..

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8