mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel Bulgular

Konu: Sivrisinekler niye beni ısırıyor??

Sayfa: [ 1 ] 2

bir_derdim_var 01.09.2007 16:33:22
Bilim adamları, sivrisineklerin beslenmek için neden bazı insanları tercih edip bazılarına dokunmadığını sonunda buldu! ABD'nin Nashville kentindeki Vanderbilt Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, üç organdan oluşan sivrisineklerin burnunda bulunan bazı hücreler insan bedeninin kokusunu oluşturan farklı kimyasalları tanımlayabiliyor. Bazı insanların ter kokusu sivrisinekleri daha fazla cezbediyor. Kokusunda "karbondioksit, oktenol ve diğer bazı maddeler bulunan insanlar" sivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor.

Sıtma tarih olabilir!
Bilim adamları, bu bulgu sayesinde 5-10 yıl içinde sivrisineklerin burunlarını bloke edip, beslenecek insan bulmalarını imkânsız hale getirecek yeni nesil bir sinek ilacı geliştirilebileceğini umut ediyor.
Yapılacak yeni çalışmalar sayesinde sivrisineklerin yaydığı en öldürücü hastalık olan sıtmanın da tarih olacağı düşünülüyor. Çoğunluğu Afrika'da "Sahraaltı" bölgesinde olmak üzere yılda 650 milyon kişi sıtmaya yakalanıyor, çoğu çocuk 1-3 milyon kişi bu hastalıktan ölüyor. Vanderbilt Üniversitesi'ndeki araştırma da sıtmanın en büyük sorumlusu olan sivrisinek türü "Anopheles gambiae" üzerinde yapıldı.

(milliyet)

myriame 01.09.2007 16:41:13
ya beni ısırıyorlar demek ki sivrisinekler kokumu seviyor Cheesy

DarkTranquillity 01.09.2007 16:42:59
Ben de hep bunu merak ediyordum, başka merak ettiğim nokta bu şeylerin ne işe yaradığı. Bir de o kadar kan emiyorlar, boylarından çokça nerelerine gider o kadar şey?

bir_derdim_var 01.09.2007 16:51:57
şu da var;

Sivrisineklerin sizin kanınızı emerek beslendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Onların beslenmek için şekere ihtiyaçları vardır. Bunu da bitki ve meyve sularından elde ederler. Kana ise yalnız dişi bireyler muhtaçdırlar. Yani sizi ısıranlar dişilerdir!!! Çünkü dişiler yumurta üretirler ve bunun için kana ihtiyaçları vardır. İşte bu yüzden yorganın dışından sarkan elinize yumuşak bir iniş yaparlar. Cildinize en yakın olan damarı tespit ettikten sonra alt ve üst çene yardımıyla altı bıçaktan oluşan kesme sistemleriyle derinizi derinlemesine keserler. Bu bıçaklardan birinden akıtılan sıvı dokuları uyuştururken aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını engelleyerek kanın dişi sivrisineğin karnına doluşunu devam ettirir. Böylece bu küçük canlı sizi uyuşturarak nazikçe ameliyat eder.

Karınları ise onlara kendi ağırlıklarından fazla kan emme şansı tanıyacak biçimde esnek bir deriye sahiptir. Böylece şişerler ama patlamazlar.

DarkTranquillity 01.09.2007 16:54:13
Evet dişi sineklerin bu hainliği yaptığını biliyordum Grin Bazen acıtıyorlar, demek iyi uyuşturamıyorlar. Öh.

living dead 01.09.2007 17:00:03
Pek ısırmazlar beni ama tüm böceklerde olduğu gibi sinekleride hiç sevmiyorum özellikle o vızz diye sesine sinir oluyorum

a alone 01.09.2007 17:09:08
ya evet artık bunlara bir son verilsin uyutmuyorlar sesleri ayrı bir dert kaşıntıları ayrı bir dert bir iğrenç bir iz bırakıyorlar off off bu konudan pek bir dertliyim

merve_mor 01.09.2007 17:33:17
sivrisinekler tarafından ısırılmak istemiyorsanız bir hastanenin röntgen servisinde 1-2 saat geçirin hiç ısırmıyorlar o zaman Cheesy Cheesy Grin

burakpurple 01.09.2007 23:05:47
ilaç çıkarmak çok saçma bir düşünce sonuçta buda doğanın bir dengesi.

bir_derdim_var 01.09.2007 23:07:53
kaşınalım mı yani?

toprak 01.09.2007 23:09:00
sigara içmeyenleri kandaki nikotinden dolayı ( ve onların aldığı koku) ısırmadıkları söylenir..tamamen yanlıştır..bu tezi bizzat ben çürütüyorum Cheesy:D

burakpurple 01.09.2007 23:09:42
kaşınalım mı yani?

ben hayvancağızları düşündüğümden söyledim ama sen istersen al ilaçtan ben almam ...

burki 06.09.2007 00:25:16
ısırıyolar beni de.ama niye ısırıyolar bilmiyorum. off diye birşey vardı.onu sıkınca gelmiyolar.

derin miray 13.09.2007 21:57:04
çünkü enerjiye ihtiyacı olduklarından.. ilginç gelebilir bizi ısıran sadece dişi sirvisinekler.. biz nasıl yaşamak için yemek yemeye ihtiyacımız varsa onlarında ısırmaya ihtiyacı var ama ne yalan söyleyeyim benim de hiç hoşuma gitmiyor!... Angry Angry

caansuu 13.09.2007 22:38:34
sivrisineklerin vızz diye sesleri sinir ediyor benii

Sayfa: [ 1 ] 2