|
||
| lebron all starda mvp seçildi.harika bir show oldu bence çok güzeldi maç. | ||
|
||
| superman DWIGHT HOWARD : harikayda harika : | ||
|
||
| Memo Utah'a yetmedi: 98-110 Mehmet Okur'un 23 sayı – 13 ribaunt kaydettiği maçta Utah Jazz, deplasmanda New Orleans Hornets'a 110-98 yenildi. son iki maçtır memo harika bir performans ortaya koyuyor. |
||
|
||
| Mehmet Utah'ı ateşledi: 115-101 Kuzeybatı Grubu lideri Utah Jazz, kendi seyircisi önünde Seattle SuperSonics'i 115-101 mağlup etti. Mehmet Okur, 24 sayı – 10 ribauntla double-double yaptı. |
||
|
||
| Hido bildiğimiz gibi Orlando Magic, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı mağlup ederken, Hidayet maçın en skorer oyuncusu oldu. Milli basketbılcumuz Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Cleveland Cavaliers'le karşı karşıya geldi. Maçın 2. yarısında etkili bir oyun sergileyen Orlando, maçtan 101-86 galip ayrıldı. Orlando'da Hidatyet Türkoğlu, 23 sayı, 5 ribaund, 5 asistle takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu. Rashard Lewis ise 21 sayıyla oynadı. Cleveland'da LeBron James'in 17 sayısı takımının galibiyetine yetmedi. |
||
|
||
| Haftanın en iyileri Johnson ve Kobe Doğu Konferansı'nda haftanın oyuncusu Atlanta Hawks'ın yıldızı Joe Johnson, Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers'ın süper starı Kobe Bryant oldu. NBA'de geride bıraktığımız haftanın oyuncuları Joe Johnson ve Kobe Bryant seçildi. Atlanta Hawks'ın play-off'a kalmayı garantileyen Philadelphia 76'ers ile Toronto Raptors'ı yenerek toplam 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle noktaladığı haftada ön plana çıkan Joe Johnson, yüzde 55.5 saha içi isabetiyle oynadığı haftayı 25.3 sayı – 8.3 asist – 5.5 ribaunt ortalamasıyla bitirdi. Bu sezon Hawks'ın en skorer ismi olmasıyla birlikte asistlerde, serbest atış ve üç sayı yüzdesinde de ilk sırada yer alan Johnson, bir önceki hafta üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 45.5 ile oynadı. Geçtiğimiz haftayı 3 galibiyetle tamamlayan Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, 30 sayı – 9.3 ribaunt ve 6 asist ortalaması yakaladı. Lakers'ın San Antonio Spurs ile Batı Konferansı'nda ikinci sırayı paylaşmasında büyük pay sahibi olan yıldız oyuncu, üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 68.8 ile şut kullandı. |
||
|
||
| Hido Magic'i 50. galibiyete taşıdı Chris Duhon, Hidayet Türkoğlu'nu savunma çabasında Orlando Magic, Hidayet Türkoğlu'nun 24 sayıyla yıldızlaştığı maçta Chicago Bulls'u 104-84 yenerek normal sezonda 50. galibiyetini aldı. NBA Doğu Konferansı Güneydoğu Grubu birincisi olarak play-off'a girmeyi garantileyen Orlando (50-30), normal sezonda 50. galibiyetini Chicago'yu (31-49) yenerek elde etti. Orlando'nun 104-84 kazandığı maçta Hidayet Türkoğlu 24 sayı, sekiz asistlik performans gösterdi. 9/17 şut ve 4/4 faul isabetiyle oynayan Türk forvete 19 sayıyla Dwight Howard ve 18 sayıyla Rashard Lewis eşlik etti. Gecenin en önemli maçında Los Angeles Lakers (56-25) San Antonio Spurs'ü (54-26) 106-85 mağlup ederek Batı Konferansı'nda tek başına zirveye yerleşti. Üçüncü çeyrekteki müthiş savunmasıyla maçı koparan Lakers'ta Kobe Bryant 20 sayı, Lamar Odom 17 sayı ve 14 ribaunt, Pau Gasol 14 sayı ve 11 ribaunt, Derek Fisher 14 sayı kaydetti. San Antonio'da Tony Parker 20 sayıyla oynamasına rağmen ikinci yarıda sadece iki sayı atabildi. Tim Duncan 16 sayı, 12 ribaunt üretti ama kullandığı 19 şuttan sadece altısında isabet sağladı. Lakers, Sacramento Kings ile oynayacağı normal sezondaki son maçını da kazanırsa, takipçisi New Orleans Hornets'in (55-25) ve Houston Rockets'ın (54-26) alacağı sonuçlara bakmaksızın konferansı birinci bitirecek ve play-off'un ilk üç turunda saha avantajına sahip olacak. Houston, Denver Nuggets'a (49-32) deplasmanda 111-94 yenilerek Batı'daki zirve yarışında büyük yara aldı. Allen Iverson 33 sayı, yedi ribaunt, yedi asist, dört top çalma, J.R. Smith 23 sayı kaydederek Denver'in sekizinci ve son play-off yerini kaybetmemesini sağladı. Denver, son maçta Memphis'i yendiği takdirde üst üste beşinci kez play-off'ta mücadele edecek. Rockets'ın Batı'da birinciliği elde etmesi kalan iki maçını kazanmasına ve aynı zamanda önündeki Lakers ve New Orleans'ın maçlarını kaybetmesine bağlı. NBA sonuçları - 13/04/2008 LA Lakers-San Antonio 106-85 Cleveland-Miami 84-76 Detroit-Toronto 91-84 Chicago-Orlando 84-104 Denver-Houston 111-94 |
||
|
||
| Doğu'da ayın oyuncusu Hidayet Türkoğlu Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, Doğu Konferansı'nda Nisan ayının en değerli oyuncusu seçildi. Batı'da ise Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant ayın oyuncusu oldu. Normal sezonun sona erdiği NBA'de, Nisan ayının oyuncuları açıklandı. Orlando Magic formasıyla oldukça başarılı bir performans sergileyen Hidayet Türkoğlu, Doğu Konferansı'nda Nisan ayının oyuncusu seçildi. Magic, Nisan ayını 5 galibiyet ve 3 yenilgiyle tamamlarken, milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu 19.8 sayı ve 6.4 asist ortalamalarıyla takımının normal sezonu Doğu Konferansı üçüncüsü olarak bitirmesinde önemli rol oynadı. Batı Konferansı'nda ise Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu Kobe Bryant ayın oyuncusu seçildi. Kobe, Lakers'ın 7 galibiyet – 1 mağlubiyetle kapattığı Nisan ayında, 26.1 sayı ve 5.5 asist ortalamaları tutturdu. Yıldız oyuncu ayrıca bu 8 maçın 7'sinde 20 sayı barajını geçerek takımının Batı Konferansı'nı zirvede tamamlamasında büyük pay sahibi oldu. |
||
|
||
| Hido: Başarının sırrı güven NBA'de en iyi dönemini geçiren Orlando Magic'li Hidayet Türkoğlu, antrenörün ve takım arkadaşlarının kendisine olan güvenleri sayesinde daha önce almadığı kadar sorumluluk üstlendiğini, bunun da başarıyı getirdiğini söyledi. NBA'de Orlando Magic formasıyla başarılı bir sezon geçiren ve takımının Doğu Konferansı'nda üçüncü olmasında önemli rol oynayan milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, Tele konferansta Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hidayet, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda aldıkları başarısız sonuçlar nedeniyle takım olarak moralsiz olduklarını belirterek, ''Çünkü iyi bir başarı gösteremedik ama bireysel olarak yazın iyi bir performans geçirmem, ABD'ye hazır gelmemi sağladı. Başarımda yeni gelen antrenörün sisteminin bana çok uyuyor olması, bana şans vermesi etkili oldu. Bu sene, kariyerimde daha önce almadığım bir sorumluluk aldım'' dedi. Antrenörün ve takım arkadaşlarının güveninin, sahada daha rahat etmesini ve kendisine güvenli olmasını sağladığını ifade eden başarılı oyuncu, ''Bu da benim en iyi performansımı sahaya yansıtmamı sağladı. Bu seneki performansımı buna borçluyum'' diye konuştu. Milli takım forması altında ortaya koyduğu oyunun aynısını Orlando Magic'de sahaya yansıttığını dile getiren Hidayet, ''Ben milli takımda her zaman oyunun bütününü oynamak isteyen biriyim. Hem sayı atabilen, hem takımı oynatabilen, hem ribaunt, hem müdafaa yapan bir oyuncu olmuşumdur. Yeni gelen antrenörle de bu şansı aldım ve benim için bunu NBA'de gösterme fırsatı oldu'' dedi. All-Star'a seçilememesi konusundaki soruyu ise, ''Seçilememek insanı üzüyor, çünkü gayret gösteriyorsunuz, bir yerlere geliyorsunuz ve o şekilde ödüllendirilmek istiyorsunuz. Seçilmesem bile, çoğu otorite tarafından orayı hak ettiğim söylendi. Bu da beni mutlu etti. Bu yaz daha iyi çalışıp, önümüzdeki sene daha hazır gelip, inşallah ben de önümüzdeki yaz Phoenix'te olacağım'' diye yanıtladı. Başarılı oyuncu, Milli takım ile ilgili olarak da, ''Yıllarını milli takıma vermiş biriyim. Burada iyi oynayınca hemen milli takıma karşı sorumluluğum veya bakışım değişmeyecek. Hatta sorumluluk bilincim daha çok arttı diyebilirim, çünkü burada göstermiş olduğum performansı, oraya gelecek gençlerle de paylaşma fırsatım olacak. Onlara yardımcı olma fırsatım olacak. O yüzden sabırsızlıkla bekliyorum. Elemelere de geleceğim. Sonra kadro durumu var. Eğer çağrılma durumum olursa seve seve geleceğim'' şeklinde konuştu. ''UZUN BİR PLAY-OFF SÜRESİ GEÇİRECEĞİZ'' Hidayet, NBA'de kendilerini uzun bir play-off süresinin beklediğini söyledi. Play-off mücadelesinin çok ayrı bir atmosferde oynandığını vurgulayan Orlando Magic oyuncusu, ''Ben bunu gerek Sacramento Kings'te, gerekse San Antonio Spurs'da oynadığım zamanlarda gördüm. Gerçekten genç, ama tecrübeli bir ekibiz. Gerek Dwight Howard, gerek Rashard Lewis, gerek diğer oyuncular olsun, uzun süredir NBA'de oldukları için onlar da oyuncu olarak, konum olarak iyi bir yerlere geldiler. İnanıyorum ki uzun bir play-off süresi geçireceğiz'' diye konuştu. Detroit Pistons ile geçen sezondan kalma hesaplarının olduğunu hatırlatan Hidayet, ''Takımda herkes bu seriyi bekliyor diyebilirim'' dedi. ''BİR KONTRAT DAHA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM'' Hidayet, Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği konusundaki soruyu ise ''Ona daha karar vermedim. Burada bir kontrat daha yapmayı düşünüyorum. Kaç sene olacağını, dört mü, beş mi, bilemiyorum. Tabii ki sonuçta Türk'üm. Mutlaka bir zaman sonra Türkiye'ye döneceğim, çünkü ailem ve arkadaşlarım burada. Her yaz geldiğimde güzel vakit geçiriyorum. O yüzden zamanı geldiğinde tabii ki ben de evime döneceğim'' diye yanıtladı. Başarılı oyuncu, Türk takımlarının Avrupa'da başarı yakalaması konusunda ise, ''İnsanı mutlu ediyor. Sonuçta birçok sporcumuz yurt dışında iyi performans gösteriyor. Bunun Türkiye'nin reklamı açısından çok iyi olduğunu düşünüyorum. Oraya kadar gelmiş bütün takımları kutluyorum. Gerçekten iyi bir sezon geçirdiler ve oraya gelmeyi hak ettiler. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlarla çeyrek final değil, finale çıkan, hatta şampiyon olmuş Türk takımları görürüz. Böylelikle Türk basketbolunun ne kadar geliştiğini herkes görmüş olur'' şeklinde konuştu. |
||
|
||
| Doğu'da ayın oyuncusu Hidayet Türkoğlu Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, Doğu Konferansı'nda Nisan ayının en değerli oyuncusu seçildi. Batı'da ayın oyuncusu ise Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant oldu. Hidayet Türkoğlu bu sezon 'En fazla gelişme kaydeden oyuncu' ödülüne de en yakın isim olarak gösteriliyor. Normal sezonun sona erdiği NBA'de, Nisan ayının oyuncuları açıklandı. Orlando Magic formasıyla oldukça başarılı bir performans sergileyen Hidayet Türkoğlu, Doğu Konferansı'nda Nisan ayının en değerli oyuncusu seçildi. Magic, Nisan ayını 5 galibiyet ve 3 yenilgiyle tamamlarken, milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu 19.8 sayı ve 6.4 asist ortalamalarıyla takımının normal sezonu Doğu Konferansı üçüncüsü olarak bitirmesinde önemli rol oynadı. |
||
|
||
| New Orleans geçit vermedi: 104-92 New Orleans Hornets, Chris Paul'ün yıldızlaştığı maçta Dallas Mavericks'i sahasında 104-92'lik skorla mağlup etti. Bu galibiyetle Hornets, seride 1-0 öne geçti. Chris Paul'ün 35 sayı – 10 asistlik performansıyla öne çıktığı maçta New Orleans Hornets, tecrübeli rakibi Dallas Mavericks'i sahasında 104-92 yendi. Geriden gelerek maçı kazanmayı başaran Hornets seride 1-0 öne geçerken, saha avantajını korudu. New Orleans Hornets'in maça tutuk başlamasını iyi değerlendiren Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki'nin ürettiği 11 sayıyla 26-19 öne geçti. Josh Howard'ın ikinci çeyreğin son saniyesinde kaydettiği üç sayılık basketle skoru 52-40'a getiren konuk takım, soyunma odasına giderken farkı çift hanelere çıkardı. Üçüncü çeyrekte sahne alan Chris Paul, yaptığı asistlerle ve kaydettiği 15 sayıyla ev sahibi takımın dördüncü çeyreğe 76-72'lik üstünlükle girmesini sağladı. Son çeyreğe Tyson Chandler ve David West'in basketleriyle başlayan ev sahibi takım, 10-0'lık bir seri yakalayarak skoru 86-74'getirdi ve farkı 10 sayının üzerine çıkardı. Kalan bölümde de oyunu kontrol eden ev sahibi takım, bir ara 12 sayı geriye düştüğü maçı 104-92'lik sonuçla kazandı. Kariyerinin ilk play-off maçında olağanüstü bir performans sergileyen Chris Paul, 35 sayı – 10 asist – 4 top çalma – 1 blokluk performansıyla double-double yaparak geceye damgasını vurdu. 15/23 saha içi isabet oranıyla hücum eden genç oyun kurucu, 41 dakika oyunda kaldı ve serbest atış çizgisinden 5/7 isabet kaydetti. All-Star forvet David West 23 sayı – 8 ribaunt – 4 blok – 3 asistle skora önemli katkı yaparken, 8/18 saha içi isabet oranı yakaladı. Serbest atış çizgisinden kullandığı 8 şutun 7'sini sayıya çeviren yıldız oyuncu, Hornets'in maçı kazanmasında önemli rol oynadı. Hornets'in pota altındaki en önemli isimlerinden Tyson Chandler 15 ribaunt – 10 sayı – 1 top çalma – 1 blokla double-double yaparken, Sırp forvet Peja Stojakovic 14 sayı – 5 ribaunt – 2 asist – 1 top çalma – 1 blokla, kenardan gelen Bonzi Wells 8 sayı – 5 ribaunt – 2 asist – 1 top çalmayla oynadı. Karşılaşmaya hızlı başlamasına rağmen son çeyrekte sadece 4 sayı üretebilen Dirk Nowitzki, geceyi 31 sayı – 10 ribaunt – 2 blokla double-double yaparak tamamladı. 9/21 saha içi isabet oranıyla hücum eden Alman yıldız, serbest atışlarda 12/13 isabet kaydetti; ancak yenilgiyi önleyemedi. Mavericks'in yıldızlarından Josh Howard 17 sayı – 8 ribaunt – 1 asist – 1 blokla hücumda öne çıkarken, Kullandığı 16 şutun 4'ünü sayıya çevirebildi. 37 dakika süre alan tecrübeli oyuncu, serbest atışlarda 8/9 ile oynadı. Tecrübeli oyun kurucu Jason Kidd, 11 sayı – 9 ribaunt – 9 asist – 2 top çalmayla Mavericks'e önemli katkı yaptı. Üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 2 şutu da sayıya çeviren yıldız oyuncu, 3/5 saha içi isabet oranıyla hücum etti. Jerry Stackhouse 9 sayı – 8 ribaunt – 3 asistle katkı sağlarken, kenardan gelen Barndon Bass 8 sayı – 4 ribaunt – 1 asist – 1 top çalmayla, Jason Terry 8 sayı – 2 ribaunt – 2 asist – 1 blokla, Erick Dampier 4 sayı – 4 ribaunt – 1 blokla salonu terk etti. » Utah galibiyetle başladı: 93-82 » İlk adım Cleveland'dan: 93-86 » Son gülen Spurs: 117-115 |
||
|
||
| Utah galibiyetle başladı: 93-82 Utah Jazz, Rus yıldız Andrei Kirilenko'nun yaptığı ekstra katkıyla Houston Rockets'ı deplasmanda 93-82 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti. Saha avantajını ele geçiren Jazz'da Mehmet Okur, 8 ribaunt – 4 sayı – 3 asistle oynadı. Bir önceki sezon da play-off'un ilk turunda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Utah Jazz, iki önemli oyuncusundan yoksun bir kadroyla sahaya çıkan, Houston Rockets'ı deplasmanda 93-82'lik skorla geçti. Bu galibiyetle seride 1-0 öne geçen Jazz, saha avantajını ele geçirdi. Tecrübeli oyun kurucu Rafer Alston ve Yao Ming'ten yoksun Houston Rockets karşısında maça iyi başlayan Utah Jazz, ilk çeyrekte rakibine ribauntlarda 12-5 üstünlük kurdu ve ikinci çeyreğe 23-18 önde girdi. Konuk takım üç çaylak oyuncuyla ikinci çeyreğe başlayan Rockets'ın savunmasını aşmakta zorlanmazken, skoru 30-20'ye getirdi ve farkı 10 sayıya çıkardı. İkinci çeyreğin son bölümünde farkı azaltmayı başaran ev sahibi takım, devreyi 6 sayılık dezavantajla kapattı. Tracy McGrady'nin önderliğinde üçüncü çeyreğe 12-4'lük bir seriyle başlayan Rockets, 53-51 öne geçti. Kenardan gelen Kyle Korver'ın üç sayılık basketleriyle skor üstünlüğünü yeniden ele geçiren Jazz, dördüncü çeyreğe 8 sayılık avantajla başladı. Son çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkarmayı başaran konuk takım, sahadan 93-82'lik skorla galip ayrıldı. Play-off'un ilk maçında istediği performansı sahaya yansıtamayan milli basketbolcumuz Mehmet Okur, karşılaşmayı 8 ribaunt – 4 sayı – 3 asistle noktaladı. Kullandığı 8 şutun 2'sini sayıya çevirebilen temsilcimiz, 32 dakika süre aldı ve üç sayı çizgisinin gerisinden isabet kaydedemedi. Tracy McGrady'e yaptığı savunmayla öne çıkan Andrei Kirilenko, 21 sayı – 4 ribaunt – 3 asist – 2 top çalma – 1 bloklukla Jazz'ın en skorer ismi oldu. 40 dakika ter döken Rus yıldız, 8/12 saha içi isabet oranıyla hücum etti ve takımının sahadan galibiyetle ayrılmasında kilit rol oynadı. All-Star forvet Carlos Boozer 20 sayı – 16 ribaunt – 3 asistlik performansıyla double-double yaparak pota altında etkili olurken, 10/20 saha içi isabet oranıyla hücum etti ve galibiyetin mimarları arasında yer aldı. Genç oyun kurucu Deron Williams 20 sayı – 10 asist – 2 ribaunt – 1 blokla double-double yaparken, 7/12 saha içi isabet oranıyla oynadı. 44 dakika oyunda kalan yıldız oyuncu, serbest atışlarda 5/8 isabet kaydetti. Oyuna sonradan giren Kyle Korver karşılaşmayı 11 sayı – 1 ribaunt – 1 blokla tamamlarken, yaptığı sert savunmayla etkili olan Matt Harpring 6 sayı – 3 ribaunt – 2 asist – 1 top çalmayla, Paul Millsap 6 sayı – 5 ribaunt – 2 blokla, Ronnie Price 5 sayı – 1 asistle oynadı. Maça ilk beşte başlayan Ronnie Brewer ise, skor üretmeyi başaramadı. Daha çok savunma özellikleriyle ön plana çıkan Shane Battier, 7/7 saha içi isabetiyle 22 sayı üretti ve Rockets'ın en skorer oyuncusu oldu. 41 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, üç sayılık atışlarda 4/4 ile oynadı; ancak takımını galibiyete taşıyamadı. Rockets'ın yıldızı Tracy McGrady, 7/21 gibi düşük bir saha içi isabet oranıyla hücum ettiği maçı 20 sayı ile noktaladı. Hanesine 7 asist – 6 ribaunt – 2 top çalma yazdıran yıldız oyuncu, omzundaki ağrıların da etkisiyle beklenen katkıyı yapamadı. Arjantinli çaylak Luis Scola 14 sayı – 13 ribaunt – 2 top çalmayla double-double yaparken, Rafer Alston'ın yerine maça ilk beşte başlayan Bobby Jackson 7 sayı – 3 asist – 2 top çalmayla, Dikembe Mutombo 9 ribaunt – 3 blok – 2 sayıyla, Aaron Brooks 5 sayı – 1 ribaunt – 1 asistle katkı sağladı. » New Orleans geçit vermedi: 104-92 » İlk adım Cleveland'dan: 93-86 » Son gülen Spurs: 117-115 |
||
|
||
| Mehmet Okur: Olgunlaştım Geçtiğimiz sezon Batı Konferansı final serisinde sergilediği performans nedeniyle takım arkadaşları tarafından eleştirilen Mehmet Okur, play-off’lar başlamadan önce yaptığı açıklamada, olgunlaştığını söyledi. Bir önceki sezon Batı Konferansı final serisi tamamlanmadan tatil hazırlıkları yaptığı gerekçesiyle takım arkadaşları Deron Williams ve Carlos Boozer tarafından üstü kapalı bir şekilde eleştirilen milli basketbolcumuz Mehmet Okur, play-off öncesinde açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz sezon oynadıkları play-off maçlarından ders çıkardığına dikkat çeken Mehmet, "Kesinlikle olgunlaştım. Bir önceki sezon oynadığımız play-off maçlarından dersimi aldım ve her geçen gün daha iyi basketbol oynamaya çalıştım. Bu yüzden geçtiğimiz yıl play-off'ta karşılaştığımız oyuncularla yeniden karşı karşıya gelmeyi dört gözle bekliyorum" diye konuştu. Utah Jazz'ın yardımcı antrenörü Ty Corbin'in de yardımlarıyla bu sezon oyununa topu yere vurarak potaya kadar uzanabilme özelliğini de ekleyen temsilcimiz, "Artık maça birkaç kolay basketle ya da serbest atış çizgisine giderek başlamaya çalışıyorum ve daha sonra geri çekiliyorum. Şu anda kendime çok güveniyorum ve büyük bir özgüvenle oynuyorum. Takım arkadaşlarım çok iyi iş çıkarıyorlar ve bana boş şut kullanma şansı yaratıyorlar" dedi. Batı Konferansı finalinde San Antonio Spurs'e karşıladığı sergilediği performansın hatırlatılması üzerine konuşan milli basketbolcumuz, "Ne yapmak zorunda olduğumu biliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. |
||
|
||
| Houston Rockets pes etmedi Mehmet Okur, Houston'ın Arjantinli oyuncusu Scola'yı savunma çabasında Utah Jazz, NBA play-off ilk tur serisinin ilk iki maçında deplasmanda yendiği Houston Rockets ile evinde oynadığı ilk karşılaşmayı 94-92 kaybetti. Play-off serilerinde ilk iki maçlarını kaybeden Houston, Toronto ve Washington üçüncü maçlarından galibiyetle ayrıldı. Houston Rockets'ı deplasmanda iki kez yenerek büyük avantaj yakalayan Utah Jazz, evindeki ilk maçta rakibine 94-92 mağlup oldu. Son çeyreğe altı sayı geride giren Rockets'ta Tracy McGrady 27 sayı, yedi asist, beş ribaundluk performans gösterirken, sakatlıktan dönen Rafer Alston 20 sayı atarak McGrady'ye eşlik etti. Arjantinli Luis Scola 16 sayı, 10 ribaunt, dört asistle Rockets'ın seride 3-0 geriye düşmesini önleyen bir diğer isim oldu. 28 sayı ve12 asist üreten Deron Williams, Utah Jazz'ın en etkili oyuncusuydu. Carlos Boozer 15 sayı, 13 ribauntla ayakta kalan diğer Utah'lı oldu. Mehmet Okur 12 sayı, 11 ribaundla oynamasına rağmen kullandığı 13 şuttan sadece üçünde isabet buldu. İlk ilk maçın başarılı ismi Andrei Kirilenko beş sayıda kaldı. Seride 2-1 önde olan Utah Jazz bu yenilgiye rağmen saha avantajını hala elinde bulunduruyor. Dördüncü karşılaşma yine EnergySolutions Arena'da oynanacak. Orlando Magic, evinde iki kez yendiği Toronto Raptors ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 108-94 kaybetti. Magic, ilk yarıyı 21 sayı geride kapattığı mücadelede farkı en fazla 11 sayıya kadar indirebildi. Raptors'ın oyun kurucularından T.J. Ford 21 sayı, Jose Calderon 18 sayı, 13 asistlik performanslarıyla takımlarını galibiyete taşıdı. Jamario Moon 11 sayı, 10 ribaunt, Chris Bosh ve Jason Kapono 15'er sayıyla kritik galibiyete katkı yaptı. Karşılaşmanın en skorer ismi 26 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu oldu. Türkoğlu 7/12 isabetle şut, 12/13 isabetle faul sokmasına ve yedi de ribaunt almasına rağmen Orlando'nun yenilmesine önleyemedi. İlk iki maçta 27 sayı, 21 ribaunt ortalamaları yakalayan Orlando'nun yıldızı Dwight Play-off'ta son durum Doğu Boston (1) 2-0 Atlanta ( ![]() Detroit (2) 1-1 Philadelphia (7) Orlando (3) 2-1 Toronto (6) Cleveland (4) 2-1 Washington (5) Batı LA Lakers (1) 2-0 Denver ( ![]() New Orleans (2) 2-0 Dallas (7) San Antonio (3) 2-0 Phoenix (6) Utah (4) 2-1 Houston (5) Howard 19 sayı, 12 ribaundluk performans gösterdi. Magic'in 2-1 önde olduğu seride dördüncü maç yine Toronto'da yapılacak. Washington Wizards, LeBron James'in Cleveland Cavaliers'ını 108-72 yenerek serinin üçüncü maçında ilk galibiyetini aldı. Serinin başlamasından önce verdiği demeçlerde James'in medya tarafından abartıldığını söyleyerek polemik konusu yaratan DeShawn Stevenson 19 sayıyla Wizards'ın en skoreri oldu. Roger Mason 18, Caron Butler 17, Antawn Jamison 15, Brendan Haywood 14 sayıyla Wizards'ta çift haneli skor üreten diğer oyunculardı. Cavaliers'ta ayakta kalan tek isim, maç boyunda Wizards taraftarlarının aleyhte tezahüratına maruz kalan LeBron James oldu. James karşılaşmayı 22 sayıyla tamamladı. |
||
|
||
| Orlando, Utah 3-1 yaptı Magic'in Türk forveti Hidayet Türkoğlu, Anthony Parker'ın savunmasından kurtulma çabasında Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic ve Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, NBA play-off ilk tur serilerinde dördüncü maçları kazanarak rakiplerine 3-1 üstünlük sağladı. Orlando Magic, Toronto Raptors ile deplasmanda oynadığı dördüncü maçı 106-94 kazanarak Doğu Konferansı yarı finaline yükselmek için büyük avantaj yakaladı. Dört galibiyet alan takımın turu geçeceği seride Orlando'nun 3-1 üstünlüğü bulunuyor. Seride beşinci maç Orlando'nun sahasında oynanacak. Hidayet Türkoğlu, son çeyrekte 10 sayı atarak kritik galibiyette önemli rol oynadı. Şutlarda ancak 4/12 isabet sağlamasına ve yedi top kaybetmesine rağmen son çeyrekteki performansıyla ön plana çıkan Hidayet dokuz ribaunt aldı, dört de asist yaptı. Rashard Lewis 27 sayı, 13 ribaunt, Dwight Howard 19 sayı, 16 ribaunt ve sekiz blok, Jameer Nelson 19 sayıyla Orlando adına etkili olan isimlerdi. Raptors'ta Chris Bosh'un 39 sayı, 15 ribaundluk performansı Kanada takımını yenilgiden kurtarmadı. Mehmet Okur'un 14 sayı, 18 ribaundla parladığı Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde Utah Jazz Houston Rockets'ı 86-82 yenerek durumu 3-1'e getirdi. Turu geçmek için sadece bir galibiyete ihtiyacı olan Jazz'da Carlos Boozer 14 sayı ve 14 ribaunt, Deron Williams 17 sayı ve dokuz asist, Ronnie Brewer 12 sayıyla Mehmet Okur'a eşlik etti. Beşinci maçın evsahibi Rockets'ta Tracy McGrady 23 sayı, 10 ribaunt ve sekiz asistle triple-double'a çok yaklaştı ama kullandığı 25 şuttan sadece dokuzunu soktu. Batı'da normal sezonu birinci sırada bitiren Los Angeles Lakers, Denver Nuggets ile deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 102-84 yaparak rakibine 3-0 üstünlük sağladı. Lakers'ta Kobe Bryant 22, Luke Walton 15, Derek Fisher ve Pau Gasol 14'er, Lamar Odom da 12 sayı kaydetti. NBA'in en potansiyelli skorerleri arasında yer alan Allen Iverson ve Carmelo Play-off'ta son durum Doğu Boston (1) 2-1 Atlanta ( ![]() Detroit (2) 1-2 Philadelphia (7) Orlando (3) 3-1 Toronto (6) Cleveland (4) 2-1 Washington (5) Batı LA Lakers (1) 3-0 Denver ( ![]() New Orleans (2) 2-1 Dallas (7) San Antonio (3) 3-0 Phoenix (6) Utah (4) 3-1 Houston (5) Anthony'yi mükemmel savunan Lakers, bu iki oyuncuyu toplamda 10/38 şut isabetinde tuttu. Gecenin sürpriz sonucu Atlanta'dan geldi. Normal sezonun birincisi Boston Celtics, Atlanta Hawks ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 102-93 kaybetti. 1999 yılından bu yana ilk play-off galibiyetini alan Hawks seride 2-1 geride bulunuyor, dördüncü maç yine Atlanta'da oynanacak. Josh Smith 27 sayı, dokuz ribaunt ve altı asist, Al Horford 17 sayı ve 14 ribaunt, Joe Johnson 23 sayıyla Atlanta'da ön plana çıktı. Zaza Pachulia galibiyete dört sayı, dört ribaundla katkı yaptı. Celtics'te Kevin Garnett 32 sayı, 10 ribaundluk performans gösterdi. |
||