mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: Motor Sporları

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9

rumeysa 06.10.2007 10:53:58
evet alonso iki yil üst üste sampiyon oldu ama bu sene mclaren de hic bir basari göstermedi bana göre.evet mclarenda hamiltona büyük ilgi gösteriyor, ama hak ediyorda. cünkü daha ilk yili ve cok büyük bir basari sergiliyor bana göre..

kaygusuz 06.10.2007 10:56:04
evet alonso iki yil üst üste sampiyon oldu ama bu sene mclaren de hic bir basari göstermedi bana göre.evet mclarenda hamiltona büyük ilgi gösteriyor, ama hak ediyorda. cünkü daha ilk yili ve cok büyük bir basari sergiliyor bana göre..
bu cümlene katılıyorum.

kaygusuz 07.10.2007 10:36:55
Final Brezilya'da
Formula 1'in sezonun sondan bir önceki yarışı Çin Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Çin'e şampiyonluğunu ilan etmek için gelen Lewis Hamilton, yarış dışı kaldı. Şampiyonluk son yarış olan Brezilya Grand Prix'sine taşındı
Formula 1'de sezonun sondan bir önceki yarışı Çin Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.
İkinciliği Fernando Alonso kazanırken üçüncü sırayı Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa aldı.
İlk sırada başladığı yarışın büyük bölümünü önde götüren şampiyona lideri McLaren'den Lewis Hamilton'ın, bu sezon ilk kez yarış dışı kalmasıyla şampiyonluk düğümü Brezilya Grand Prix'sinde taşındı.
Toro Rosso pilotu Sebastien Vettel, 4. olarak yarışın en sürpriz sonucuna imza att. Honda'dan Jenson Button'ın beşinci olduğu yarışta Toro Rosso'nun İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi altıncılığı kazandı.
McLaren ve Ferrari'den sonra sezonun en istikrarlı takımı BMW'den Nick Heidfeld'in yedinci olurken takım arkadaşı Kubica yarış dışı kaldı.
Son yarışa Hamilton 107, Alonso 103 ve Raikkonen 100 puanla girecek. Pilotlar klasmanında şampiyonun belirleneceği Brezilya Grand Prix’i 21 Ekim'de koşulacak.

FERRARİ 200 DEDİ
Sezonun 5 ile en çok, kariyerinin ise 14. galibiyetini alan Kimi Raikkonen, Ferrari'ye Çin'de tarihi bir zafer kazandırdı.
Şangay Pisti'nde aldığı  birincilikle şampiyonluk şansını sürdüren Fin pilot, bo sonuçla Ferrari'ye tarihinin 200. yarışını kazandırdı.
Ayrıca Ferrari, Raikkonen ve Massa'nın Çin'de 1 ve 3. sıraları almasıyla tarihindeki 601. podyumunu elde etti.

VETTEL'İN BÜYÜK BAŞARISI
Toro Rosso'nun genç Alman pilotu Sebastien Vettel, sıralama turlarında Kovalainen'e engel olduğu gerekçesiyle ceza alip 17. sıradan başladığı yarışta büyük bir başarıya imza attı.
Yarış boyunca çok iyi bir performans sergileyen 20 yaşındaki Vettel, kariyerinin ve Toro Rosso'nun en iyi derecesine imza attı. Vettel, Toro Rosso'ya geçmeden önce üçüncü pilotu olduğu BMW ile ABD GP'sinde 8. olarak Formula 1 tarihinde en genç puan alan isim olmuştu.

PİLOTLAR KLASMANI TAKIM  PUAN
1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 107
2. Fernando Alonso (İspanya) McLaren 103
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 100
4. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 86
5. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 58
6. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 35
7. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 30
8. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 21
9. Nico Rosberg (Almanya) Williams 15
10. David Coulthard (İskoçya) Red Bull 14
11. Alexander Wurz (Avusturya) Williams 13
12. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 10
13. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 8
14. Sebastian Vettel (Almanya) Toro Rosso 6
15. Jenson Button (İngiltere) Honda 6

fide nefesler tutuldu şampiyon son yarışta belli olacak.

kaygusuz 15.10.2007 00:58:48
Loeb pes etmedi
Dünya Ralli Şampiyonası'nda sezonun sondan dördüncü yarışı Korsika Rallisi, Citroen pilotu Sebastian Loeb'ün zaferiyle sonra erdi. Loeb şampiyona lideri Marcus Grönholm ile olan puan farkını 4'e indirdi.

kaygusuz 21.10.2007 02:05:41
Massa evinde ilk cepte
Formula 1'de şampiyonu belirleyecek sezonun son yarışı Brezilya Grand Prix'sinin sıralama turlarında iddiası bulunmayan Ferrari pilotu Felipe Massa pol pozisyonu aldı. Şampiyona lideri McLaren sürücüsü Lewis Hamilton ise ikinci oldu.

kaygusuz 21.10.2007 22:38:34
Şampiyon Raikkonen
Formula 1'de sezonun son yarışı Brezilya Grand Prix'sini Ferrari'den Kimi Raikkonen kazandı. McLaren pilotları Fernando Alonso 3., Lewis Hamilton ise 7. olunca, Raikkonen 110 puanla kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.
Formula 1'de zafer Kimi Riakkonen'in oldu. Sezonun son yarışı Brezilya Grand Prix'sine 3. sırada giren Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, 3. cepten start aldığı Interlagos'ta finişi ilk sırada geçti.

Brezilya'ya lider gelen McLaren pilotu Lewis Hamilton yedinci, takım arkadaşı Fernando Alonso da üçüncü oldu. Bu sonuçla Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton ve Fernando Alonso'nun 1 puan önünde 110 puanla kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Brezilya'daki yarışa ikinci cepten start alan şampyona lideri Lewis Hamilton, startta Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'ya geçilirken, 5. virajda takım arkadaşı Alonso'ya çarpmamak için pist dışına çıktı ve bir anda 9. sıraya geriledi.

Aracını daha sonra toparlamayı başaran Hamilton, 6. turda Heidfeld'i geçerek 6. sıraya çıkmasına karşın 8. turda aracının yavaşlaması nedeniyle 18. sıraya kadar geriledi. İlk pit-stopların ardından ön bölümde sıralama değişmedi. Ferrari pilotları Massa ile Raikkonen ilk 2 sıradaki yerlerini, Alonso da 3. sıradaki yerini korurken, Hamilton ise pit-stop çıkışı yarışa 14. sırada dahil oldu.

Bitime 18 tur kala ise sezonun en kritik pit-stopu yaşandı. İkinci pit-stop stratejilerinde takım arkadaşı Felipe Massa'ya üstünlük sağlayan Kimi Raikkonen, pitten Massa'nın önünde lider döndü. Avantajını yarış sonuna kadar sürdüren 28 yaşındaki Fin pilot, 1: 28'15''lik derecesiyle birinci oldu ve puanını 110'a çıkararak Formula 1'de 2007 sezonunun şampiyonu oldu. Raikkonen ayrıca, Keke Rosberg ve Mika Hakkinen'den sonra şampiyonluk yaşayan üçüncü Fin pilot oldu.

Brezilya GP'sine en avantajlı isim olarak gelen ancak 7. olan McLaren'den Lewis Hamilton 109 puanla ikinci, yarışı 3. tamamlayan diğer McLaren pilotu ve son 2 sezonun şampiyonu Fernando Alonso ise yine 109 puanla sezonu 3. sırada kapattı.

Markalar klasmanında da 204 puanla şampiyonluğa ulaşan Ferrari, 2 yıl aradan sonra pilotlar şampiyonluğunu da kazanarak sezonu 'duble' yaparak tamamladı.

kaygusuz 21.10.2007 22:40:10
işte Kimi Raikkonen şampiyon oldu ferrariden olmasına ayrıca sevindim.

kaygusuz 02.11.2007 23:48:26
McLaren'de şok ayrılık
Formula 1 takımlarından McLaren, 2005 ve 2006 yıllarının şampiyonu Fernando Alonso ile yollarını resmen ayırdı. Tarafların karşılıklı anlaşma sağladığı açıklandı. 
haydi mclaren çöküyor cezalar şampiyonlukları kaçırmaları bide alonsonun gidişi seneye işleri çok zor.

read 03.11.2007 17:47:44
evet bu haberi dün okumuştum sevmiyorum şu alonsoyu ya 1. olamadı yediremedi kendisine kimi ciğim canım benim kazandı hamiltonun kazanmamasınada sevindim o daha toy çekilsin abileri var daha onun ayrıca hergün başka bir kızla doşan adamın 1. olması haksızlık olurdu ondan olsa olsa playboy olur:D

güllü 09.11.2007 15:52:02
belki Lewis talihsizlikler sonucu kazanamadı. ama alonso kazanmadı Grin

kaygusuz 27.11.2007 01:01:09
'Schumacher dönse şampiyon olur'
Williams teknik direktörü Sam Michael, 2006 sezonu sonunda Formula 1'e veda eden efsanevi pilot Michael Schumacher'in tekrar F1'e dönmesi halinde yine şampiyon olacağını söyledi.
Williams teknik direktörü Sam Michael, Ferrari ile testlere çıkan ve çok iyi dereceler yapan eski Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher'in hala çok formda olduğunu söyledi.
Sam Michael, Schumacher'in Barselona'daki testlerde gösterdiği performansının 38 yaşındaki pilotun kolayca yeniden pistlere dönebileceğini gösterdiğini söyledi. Michael, "Barselona'daki formu gerçekten etkileyiciydi. İnanılmazdı" dedi.
Schumacher'in yeniden yarışmamasının önünde bir engel görmediğini ifade eden Michael, "Eğer gelecek yıl iyi bir araçta geri dönerse yeniden dünya şampiyonluğunu elde edebilir. Fakat sanırım kararını kesin olarak vermiş" dedi.
Öte yandan Michael Schumacher'in, Ferrari ile 4 Aralık'ta Jerez Pisti'nde iki gün testlerde yer alacağı açıklandı.
bencede dönse kesin gene kral olur pistlerde.

mor_sevda 27.11.2007 17:28:13

ben bu görüşe hiç katılmıyorum.her ne kadar fanatik bir KİMİ ve FERRARİ hayranı olsamda fernando şampiyonluğu iki puanla kaçırdı.o sadece egolarına yenildi.lewis'de çok başarılıydı ama şanşlıydıda.şanş yanında olmadığında bir çaylağın neler yapabildiğini gördük.ama asla kötülemiyorum çok iyi bir pilot lewis.kişilik olarakta harika biri ve 22 yaşına rağmen gayet olgun.
ama KİMİ benim adamım yıllardır,ferraride yokkende tutuyordum ama kalbim her zaman takım olarak ferrarideydi.o büyük bir yetenek eğer biraz şanslı olsaydı şimdi bu üçüncü şampiyonluğu olabilirdi.bu seneki şampiyonluğu da açık ara farkla kazanırdı ama şans yok mekanik arıza yüzünden iki kere yarış dışı kaldı ve puan alamadı,diğerleri gibi kaza yaparak değil.neyse yinede ŞAMPİYONUZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

immortal_deniz 29.11.2007 15:35:30
Schumi'm dönsün artık pistlere yaa onsuz sezon geçmiyor..onsuz yarışların tadı çıkmıyor off off o gitti ve giderken F1 den de birşeyler götürdü...mutlaka dönmeli her ne kadar dönmeyi düşünmüyorum demeye devam etse de..alan jones ve mika hakkinen de dönebileceğini düşünüyorlar.....keşkee

umarım yakında alonso-ferrari ilişkileriyle ilgili birşeyler duymayız zaten böyle birşey olması hayal diyordu ferrari test pilotu.olursa.....ferrari sevgim biter sırf alonso yüzünden yaa

ayrıca ben de alonsonun egoları yüzünden şampiyonluğu kaybettiğine inanıyorum fakat şu da bir gerçek ki bu sene alonso beklenen performansı sergileyemedi.bencilliğini kıskançlığını,schumiye sportmen değil derken gösterdiği sportmenlik dışı davranışlarını çok fazla yansıttı bu sezon yarışlarına ve sonucu da böyle oldu...

Son olarak herşeye rağmen...
Who is Alonso Forza Ferrari diyorum Cheesy

kaygusuz 02.12.2007 19:54:21
Bir kez daha Loeb
Citroen pilotu Sebastian Loeb üst üste dördüncü kez Dünya Ralli Şampiyonu oldu. Sezonun son yarışı Britanya Rallisi'nde elde ettiği üçüncülük, Fransız pilotun şampiyon olmasına yetti.
Dünya Ralli Şamipyonası’nın son yarışı olan Britanya Rallisi, Ford pilotları Mikko Hirvonen ve Marcus Grönholm'ün dublesiyle sona erdi.
Ancak, gülen isim üçüncü sırada finiş gören Citroen pilotu Sebastian Loeb oldu. Marcus Grönholm'ün  yarış dışı kaldığı sondan bir önceki yarış İrlanda Rallisi’ni kazanarak şampiyona liderliğini ele geçiren Loeb, Britanya Rallisi’ndeki bu üçüncülük ile 116 puana ulaştı ve üst üste dördüncü kez şampiyon oldu.
Kariyerinin son yarışına çıkan 2000 ve 2002 yılları şampyionu Marcus Grönholm ise, sezonu Loeb'ün 4 puan gerisinde ikinci olarak tamamladı.
36 yarış birinciliğiyle Dünya Ralli Şampiyonası'nın en çok yarış kazanan pilotu olan 33 yaşındaki Loeb, üst üste elde ettiği 4. şampiyonlukla Finlandiyalı Tommi Makkinen'e ve Juha Kankkunen'e ait şampiyonluk rekorunu da egale etti.
Markalarda ise Ford, sezonu Citroen'in 29 puan önünde şampiyon olarak tamamladı. Wink

kaygusuz 06.12.2007 23:08:39
Raikkonen: Son durak Ferrari
Formula 1'de 2007 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, kariyerini İtalyan takımında noktalayacağını söyledi.  Cheesy

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9