mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: Motor Sporları

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [ 14 ] 15

morvemervesi 17.09.2008 19:56:42
Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, İtalya Grand Prix'sini kazanan Sebastian Vettel'in çok zor şartlarda birinci sınıf bir performans sergilediğini söyledi.  Vettel puan alan ve pole'da başlayan en genç pilot unvanlarına, yarış kazanan en genç pilotu da ekledi..
Formula 1 2008 sezonunun en büyük sürprizini, İtalya Grand Prix'sini baştan sona domine ederek kazanan Sebastian Vettel yaptı.

Monza'da mücadeleye pole position'da başlayan Toro Rosso'nun 21 yaşındaki Alman sürücüsü, F1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu unvanını aldı.

Vettel'i go-kart yıllarından beri takip eden ve genç vatandaşının en büyük destekçilerinden olan Michael Schumacher, Monza'daki sonucun kendisini fazla şaşırtmadığını söyledi.

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Schumacher, "benim için (Vettel) zaten bu yarıştan önce de sezonun flaş ismiydi" dedi.

39 yaşındaki eski F1 pilotu, "ama bugün gerçekten çok etkileyiciydi. Bu kötü havada sıfır hatayla yarışması ve mücadeleyi baştan sona domine etmesi birinci sınıf bir pilotluk gösterisiydi" diye konuştu.

Vettel'e övgüler yağdıran bir diğer kişi, Alman pilotun geçtiğimiz yıl takımından ayrılmasına izin veren BMW'nin şefi Mario Theissen'di.

Theissen, Vettel'in BMW'deki test pilotluğu döneminden sonra muhteşem bir ilerleme kaydettiğini söyledi.

Üç kez Formula 1 dünya şampiyonu Niki Lauda, Vettel'in büyük bir pilot olmak için gerekli herşeye sahip olduğunu dile getirdi

morvemervesi 17.09.2008 19:58:00
Ferrari'nin şefi Stefano Domenicali, Felipe Massa'nın şampiyonluk şansının Kimi Raikkonen'e göre daha fazla olduğunu belirterek, "Kimi'nin bu durumu dikkate alacağına eminim" dedi.  Massa (önde), bu sezon şampiyonluğa Raikkonen'den daha yakın görünüyor..
Raikkonen, sezonun kalan kısmında ikinci pilot rolünü üstlenmeyeceğini söylese de takımı Ferrari, Fin pilotun Massa'ya şampiyonluk yolunda elinden gelen yardımı yapacağından emin.

Ferrari'nin şefi Stefano Domenicali, "her zaman söylediğimiz gibi, takımın başarısı herşeyden önce gelir. En önemli konu budur ve pilotlar da bunu bilir" dedi.

Domenicali şu ana kadar Raikkonen ve Massa'yı eşit statüde gördüklerini, son dört yarışta da bu durumun aynen devam edebileceğini ancak Raikkonen'in şampiyonluk şansının Massa'dan az olduğunun matematiksel bir gerçek olduğunu da vurguladı:

"Şimdiye kadar iki pilota da eşit destek verdik, ikisinin şampiyonluk şansı olduğu sürece bu durum böyle devam edebilir. Kimi sonuna kadar zorlayacak ama Felipe'nin zirveye çok daha yakın olduğu gerçeğini de gözardı etmeyecektir."

Formula 1 2008 sezonunun son dört yarışına Lewis Hamilton 78 puanla lider olarak giriyor, Massa 77 puanla ikinci, Raikkonen ise 57 puanla dördüncü sırada

morvemervesi 17.09.2008 19:59:10
Ferrari pilotu Felipe Massa, şampiyonluk mücadelesinde takım arkadaşı Kimi Raikkonen'den yardım beklemediğini açıkladı. 
Massa, Alman gazetesi Welt am Sonntag'a yaptığı açıklamada, "benim şampiyon olup olmamamın Kimi'nin yapacakları ile ilgisi yok" dedi.

27 yaşındaki Brezilyalı pilot, "aracı ben kullanıyorum, yarışları ben kazanıyorum veya hataları da ben yapıyorum. Bu benim oyunum" diye konuştu.

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile ilişkisinin işle sınırlı olduğunu belirten Massa, "biz iş ortağıyız ve Ferrari'yi şampiyon yapmaya çalışıyoruz. Arkadaş değiliz, özel hayatta bir ilişkimiz yok" dedi.

F1'i bırakan Michael Schumacher ile yakınlığı bilinen Massa, yedi kez dünya şampiyonunu, eski takım arkadaşı veya takım danışmanı olarak değil, ağabey gibi gördüğünü söyledi.

Lewis Hamilton'ı geçerek dünya şampiyonu olacağını inandığını dile getiren Massa, "aksini düşünseydim Ferrari koltuğunda oturuyor olmazdım" dedi.

Formula 1'de 2008 sezonunun tamamlanmasına dört yarış kala Hamilton 78 puanla lider, Massa 77 puanla ikinci sırada yer alıyor.

morvemervesi 17.09.2008 20:00:10
İki kez F1 dünya şampiyonu Fernando Alonso, Toro Rosso'nun şu an griddeki üçüncü takım olduğunu söyledi.  Alonso, Toro Rosso'nun BMW'nin önüne geçtiği inancında...
Formula 1'in iki önemli pilotu Fernando Alonso ve Robert Kubica, İtalya Grand Prix'sini kazanan Toro Rosso'nun griddeki üçüncü takım olduğunu savundu.

Monza'da F1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu unvanını alan Sebastian Vettel'i ilk kutlayanlardan Alonso, Toro Rosso'nun iki büyük takımın arkasına yerleştiğini söyledi:

İspanyol gazetesi AS'a konuşan Alonso, "er ya da geç pole'u alacakları ve podyuma çıkacakları belliydi, Şu an Ferrari ve McLaren'in ardından üçüncü sıradalar" dedi.

Pilotlar klasmanında üçüncü durumda bulunan BMW Sauber'den Kubica, son birkaç yarışta Toro Rosso'nun üçüncü takım olarak ön plana çıktığını belirtti:

"Son yarışlarda kuru pistte bile üçüncü veya en kötü dördüncü takım oldukları kesin. Bazen bizim bile önümüze geçiyorlar."

morvemervesi 19.09.2008 19:02:05
Jerez pistinde güneşli geçen iki günün ardından pilotlar üçüncü gün zaman zaman yağmur altında turlar attı.

Sekiz takım pistte yer alırken, atılan tur sayıları ilk iki güne göre azalmasına rağmen zamanlar iyileşti.

Gelecek yılki takımı Red Bull'un RB4 aracıyla ikinci test gününün tamamlayan Sebastian Vettel bir dakika 18.001 saniyelik zamanıyla en hızlı tur zamanını yaptı.

Monza'nın galibi Vettel'in bu derecesi, ikinci günü önde bitiren BMW Sauber pilotu Christian Klien'in derecesinden 1.5 saniye daha iyiydi.

Test görevini Klien'den devralan BMW'nin yarış pilotu Nick Heidfeld 0.16 saniye farkla ikinci olurken, Renault'dan Lucas di Grassi Vettel'in neredeyse bir saniye gerisinde kalarak günü üçüncü sırada kapattı.

Pedro de la Rosa McLaren Mercedes MP4-23 ile Honda pilotu Alexander Wurz'un önünde dördüncülüğü aldı. 79 tur tamamlayan Wurz üçüncü günün en yoğun ismiydi.

Super Aguri'nin Nisan ayında Formula 1'den çekilmesiyle takımsız kalan ve Toro Rosso'nun gelecek yılki pilot adaylarından biri olan Takuma Sato STR3 ile altıncı iyi zamanı elde etti.

Toyota'dan Kamui Kobayashi yedinci ve Williams'tan Kazuki Nakajima sekizinci sırayı aldı.

Jerez - 18/09/08

1. S. Vettel – Red Bull Racing RB4 - 1:18.001 – 37 tur
2. N. Heidfeld - BMW Sauber F1.08 - 1:18.167 (+ 0.166) – 70 tur
3. L. di Grassi - Renault R28 - 1:18.999 (+ 0.998) – 36 tur
4. P. de la Rosa - McLaren MP4-23 - 1:19.281 (+ 1.280) – 39 tur
5. A. Wurz - Honda RA108 - 1:19.499 (+ 1.498) - 79 tur
6. T. Sato - Toro Rosso STR3 - 1:19.574 (+ 1.573) - 49 tur
7. K. Kobayashi - Toyota TF108 - 1:19.863 (+ 1.862) - 47 tur
8. K. Nakajima - Williams FW30 - 1:21.892 (+ 3.891) – 6 tur

morvemervesi 19.09.2008 19:11:51
Tost, İsviçre basınına yaptığı açıklamada, 2009 sezonu için Buemi ile sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Red Bull'a gidecek olan Sebastian Vettel'in yerine pilot arayan İtalyan takımı, Jerez testinde Takuma Sato ile birlikte genç İsviçreli pilotu da deniyor.

Le Matin gazetesine konuşan Tost, Buemi'nin İspanya'daki testlerde çok etkileyici bir performans sergilediğini söyledi:

"Onu bu hafta izledikten sonra gördüm ki yanına deneyimli birini de bulabildiğimiz takdirde, Sebastian'ı 2009'da takım katma riskini göze alabiliriz. Bunu resmi açıklama olarak alabilirsiniz." 

Franz Tost, Buemi'nin çok ama çok yetenekli bir pilot olduğunu belirterek, "Red Bull ailesinin içinde olduğumuz sürece, onların pilotlarına destek vermeliyiz" dedi.

Toro Rosso'nun Avusturyalı takım patronu, Buemi ile sözleşme imzalamalarının nedenini, "acelemiz yok" şeklinde açıkladı ama bunun sadece zaman meselesi olduğunu söyledi.

Sebastien Bourdais'in geleceğinin belirsiz olduğu Toro Rosso gelecek sezon bir genç, bir de deneyimli pilotla mücadele etmeyi planlıyor.

Takımda deneyimli pilot rolünü üstlenmeye hazır olduğunu belirten Sato, "bana ihtiyaç duyarlarsa hazırım" dedi.

morvemervesi 19.09.2008 19:13:02
İki kez F1 dünya şampiyonu Fernando Alonso, "takım patronu olsaydım pilot olarak Robert Kubica'yı seçerdim" dedi.  Alonso, Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada, "takım patronu olsaydım pilot tercihim Kubica olurdu" dedi.

27 yaşındaki Renault pilotu, "niçin onu seçerdim? Çünkü hep en hızlıdır. Kart yarışlarında Hamilton ve Rosberg'e karşı yarışırken de öyleydi" diye konuştu.

Kubica'nın takımı BMW Sauber, gelecek sezon için Alonso ile anlaşmayı umduğunu ve İspanyol pilotu, gelecekle ilgili kararını verene kadar bekleyeceğini duyurmuştu.

23 yaşındaki Kubica, medyaya yansıyan açıklamlarında Fernando Alonso ile takım arkadaşı olmasının kendisi için herhangi bir sorun yaratmayacağını belirtiyor.

morvemervesi 19.09.2008 19:13:42
Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, gece koşulacak Singapur Grand Prix'si ile ilgili hiçbir kaygı taşımadığını söyledi.  Formula 1 tarihinin ilk gece yarışı 28 Eylül'de Singapur'daki cadde pistinde yapılacak.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton, yarışın gece yapılacak olmasıyla ilgili hiçbir kaygı taşımadığını söyledi.

Hamilton, "daha önce hiç gece yarışmadım. Ama bunun sorun olacağını sanmam. Diğer sporlarda bu uygulama var, ayrıca pistte çok ciddi bir hazırlık da yapılıyor. Favorim olan cadde pistinde bir mücadeleye daha çıkacağız" dedi.

Singapur'daki pistin diğer cadde pistlerine göre daha geniş ve akıcı olduğunu belirten Hamilton, "anladığım kadarıyla bu alışık olduğumuz cadde pistlerinden değil ama kulağa çok hoş geliyor" diye konuştu.

Gece yarışmanın farklı bir fiziksel ve psikoloik hazırlık gerektirdiğini belirten Lewis Hamilton, buna alışmalarının şart olduğunu sözlerine ekledi.

morvemervesi 21.09.2008 11:53:34
SİNGAPUR GP (26-28 Eylül)
CUM Antrenman 14:00   
CUM Antrenman 16:30   
CMT Antrenman 14:00   
CMT Sıralama 17:00 CNN TÜRK naklen
PAZ Yarış 15:00 CNN TÜRK naklen

morvemervesi 28.09.2008 10:59:14
Singapur GP: Pole position Massa'nın

Otomobil sporlarında Formula 1'de sezonun 15. yarışı olan Singapur Grand Prix'si öncesi, yarışa ilk cepten başlama hakkı (pole position), Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın oldu.

Formula 1'de 5 bin 67 metrelik Singapur Pisti'nde 61 tur üzerinden toplam 309 bin 87 kilometre sürecek olan yarış öncesi, sıralama turları yapıldı.

Ferrari'nin Berizlyalı pilotu Massa, 1.44.801'lik zamanlamasıyla ilk sırayı alarak yarışa ilk cepten başlama hakkı elde etti. Massa, bu sezon 5. kez yarışa ilk cepten başlayacak.

Massa'yı, 1.45.465'lik derecesiyle Mercedes McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 2. sırada izlerken, Ferrari'nin Finli pilotu Kimi Raikkonen de 1.45.617'lik derecesiyle 3. oldu.

Formula 1 sezon takvimine ilk kez bu yıl katılan Singapur Grand Prix'si, aynı zamanda yarışlar tarihinde yapılan ilk gece yarışı olma özelliğini taşıyor.

Sıralama turlarında alınan dereceler şöyle:

1. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 1:44.801
2. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 1:45.465
3. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 1:45.617
4. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 1:45.779
5. Heikki Kovalainen (Finlandiya) McLaren 1:45.873
6. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 1:45.964
7. Sebastian Vettel (Almanya) Toro Rosso-Ferrari 1:46.244
8. Timo Glock (Almanya) Toyota 1:46.328
9. Nico Rosberg (Almanya) Williams-Toyota 1:46.611
10. Kazuki Nakajima (Japonya) Williams-Toyota 1:47.547
11. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 1:45.038
12. Jenson Button (İngiltere) Honda 1:45.133
13. Mark Webber (Avustralya) RedBull-Renault 1:45.212
14. David Coulthard (İskoçya) RedBull-Renault 1:45.298
15. Fernando Alonso (İspanya) Renault 1:44.971
16. Nelson Piquet (Brezilya) Renault 1:46.037
17. Sebastien Bourdais (Fransa) Toro Rosso-Ferrari 1:46.389
18. Rubens Barrichello (Brezilya) Honda 1:46.583
19. Adrian Sutil (Almanya) Force India-Ferrari 1:47.940
20. Giancarlo Fisichella (İtalya) Force India-Ferrari

morvemervesi 28.09.2008 15:32:41
Alonso Singapur'da geri döndü... Cheesy Cheesy Cheesy Roll Eyes

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışını Renault pilotu Fernando Alonso kazandı.

İki kez F1 dünya şampiyonu Alonso, 2008 sezonundaki ilk birinciliğini Singapur'daki cadde pistinde elde etti.

27 yaşındaki İspanyol pilot, 15. sırada başladığı Singapur Grand Prix'sini Nico Rosbeg ve Lewis Hamilton'ın önünde ilk sırada bitirdi.

Alonso geçtiğimiz yıl McLaren için mücadele ederken İtalya'da ulaştığı birincilikten sonra ilk kez yarış zaferi yaşarken, kariyerinde 20. kez grand-prix kazandı.

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışını üçüncü sırada bitiren klasman lideri Hamilton, şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakibi Felipe Massa'nın ancak 13. sırada finişe ulaşması sayesinde puan farkını yediye yükseltti.

Bitime üç yarış kala Hamiton 84, Massa 77 puanda.  64 puanla üçüncü sırada yer alan Robert Kubica ve 57 puanla dördüncü durumdaki Kimi Raikkonen de Singapur'dan puan çıkaramadı.

Yarışa pole position'da başlayan Massa 15 tur kontrollü şekilde önde götürdüğü mücadeledeki iddiasını dah ilk pit stop sırasında kaybetti.

Nelson Piquet'nin güvenlik aracının piste çıkmasına yol açan kazasından sırasında pite giren Massa benzin hortumu çıkarılmadan hareket etti, ardından sıkışan hortumun çıkarılması zaman alınca piste son sırada döndü. Brezilyalı pilot bir de pitten geçme cezası alınca umudunu tamamen kaybetti.

Ferrari'nin diğer pilotu Kimi Raikkonen beşinci sırada giderken bitime dört tur kala duvara çarptı. Fin sürücü üst üste dördüncü yarışından da puan çıkaramadı, İtalyan takımının 46 yarışlık puan alma serisi de sona erdi.

Gece olmasına rağmen çok sıcak ve nemli bir havada koşulan 61 turluk yarışı Toyota'dan Timo Glock dördüncü, Monza'nın galibi Sebastian Vettel beşinci ve BMW Sauber'den Nick Heidfeld altıncı olarak bitirdi.

Red Bull'dan David Coulthard yedinci ve Willams'tan Kazuki Nakajima sekizinci sırada finişe ulaşarak Singapur'dan puanla ayrılan son iki pilot oldu.

bad_dream 29.09.2008 12:37:59
Kenan kaza geçirdğinde baya üzüldüm ya baya bir takla attı umarım bir daha yasamaz böyle kaza...

morvemervesi 29.09.2008 19:08:11

Raikkonen: "Şampiyonluk şansım kalmadı"
Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, finişe ulaşamadığı Singapur yarışından sonra yaptığı açıklamada şampiyonluk şansının kalmadığını söyledi.

Raikkonen, puan alamadığı üst üste dördüncü yarışın ardından şampiyonluk mücadelesinin kendisi için sona erdiğini kabul etti.

Singapur'da beşinci sırada giderken bitime dört tur kala duvara çarpan geçtiğimiz yılın şampiyonu, sezonun tamamlanmasına üç yarış kala lider Lewis Hamilton'ın 27 puan gerisinde yer alıyor.

Raikkonen, Singapur yarışının kendi durumunu fazla değiştirmediğini ancak kaybettiği puanların, liderliği Vodafone McLaren Mercedes'e kaptıran takımı Ferrari için önemli olduğunu söyledi.

Fin pilot, "şansım zaten yarış öncesinde de çok azdı. Takıma puan kazandıramadığım için üzgünüm. Gelecek yarışta daha iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

Raikkonen, Hamilton'ın yedi puan gerisinde bulunan takım arkadaşı Felipe Massa'nın yardımcısı rolünü üstlenme konusunda ise belirsiz konuştu:

"Takımın ne istediğini biliyorum, dünya şampiyonu olmak istiyorlar. Neler olacağını göreceğiz. Ben de yarış kazanmaya çalışacağım ama şampiyonluk şansımın kalmadığı ortada."

Nisan ayındaki İspanya Grand Prix'sinden sonra katıldığı 11 yarışta birinciliği bulunmayan Raikkonen, bu durumun kalan üç yarışa hiçbir etkisi olmayacağını söyledi:

"Singapur'da birinciliğe oynayacak pozisyona geliyordum ama güvenlik aracı piste girince herşey bitti. Birkaç yarışta kazanma fırsatı yakaladık ama şansımız yaver gitmedi. Bırakmış değilim, sezonu birkaç birincilik alarak kapatmak istiyorum."

Kimi Raikkonen, çoğu kez kendisine yöneltilen konsantrasyon sorunu yaşadığı şeklindeki eleştirilere de kesinlikle katılmadığını sözlerine ekledi.

morvemervesi 29.09.2008 19:17:14

Alonso'nun 2009 için önceliği Renault...

Singapur Grand Prix'sini kazanan Fernando Alonso, 2009 sezonu için ilk tercihinin Renault'da kalmaktan yana olduğunu söyledi.

Alonso, ilk tercihinin Renault'da kalmak olacağını ancak Singapur'daki sürpriz zaferinin bu durumu garantilemediğini söyledi.

İki kez dünya şampiyonu, "bu birincilik, takımın bu yılki ve gelecek yılki araç için yaptığı çok yoğun çalışmanın ödülü oldu. Ama benim gelecek sezon ile ilgili düşüncemi değiştirmedi" dedi.

Aloso, "Renault ilk tercihim olacak çünkü burada kendimi evimde gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Singapur'da sıralama turlarında ancak 15. olan ve yarıştan önce "kazanmam için mucize gerek" diyen Alonso, güvenlik aracının Nelson Piquet'nin kazası yüzünden piste girmesinden önce erken pit stop yaparak avantaj yakaladı ve bu sezon ilk birinciliğine ulaştı.

2009 için adı adı Honda ve BMW Sauber için geçen Fernando Alonso ile ilgili bir başka iddia da 2010'da Ferrari'de Kimi Raikkonen'in yerini alacağı şeklinde.

firat027 02.10.2008 08:44:44
Ferrari pit stop sistemini inceleyecek

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Singapur GP’de yaşanan olayın ardından pit stop ışık sistemindeki problemleri mercek altına alacaklarını belirtti.

Felipe Massa, ilk pit stopta, yakıt pompası araça takılı olduğu sırada yeşil ışığın yanması üzerine hareket edince hortumu koparmış ve yarışı kazanma şansını yitirmişti.

İtalyan ekibi, yeşil ışığın yanması mekaniker hatası olmasına rağmen, ikinci pit stopta geleneksel lollipop uygulamasına geçmişti.

Domenicali, “Maalesef bir hata yaptık. Bu elektronik sistemden kaynaklanmıyordu. Sonuçta o da manuel olarak çalışıyor” dedi.

Domenicali, “Lollipop gibi birşey kullanmak daha iyi, ancak lollipop yerine yeşil ışığı da kontrol edebilirsiniz, fakat maalesef bir hata yaşandı” diye konuştu.

Ferrari takım patronu, “Diğer pit stopta yaptığımız şeyi inceleyeceğiz, çünkü o sırada durum gergindi, bir mekaniker yere düştü, bereketki hiçbir şekilde sağlığında bir sorun yok fakat çok gerilimli bir andı” dedi.

Domenicali, “O yüzden diğer sistemdebu sistemi (elekronik ışık) kullanmamayı tercih ettik. Bu sayede mümkün olduğunca daha iyi performans göstermeye çalıştık. İlk pit stopun ardından bu sistemi kullanmamızın nedeni buydu” dedi.

Domenicali ayrıca aynı problemin lollipop kullanırken de meydana gelebileceğini ifade ederek, “Yeşil ışığı gördüğünüzde bu hareket etmek zorundasın demektir” diye konuştu.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [ 14 ] 15