mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: Motor Sporları

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9

kaygusuz 10.12.2007 19:01:39
Alonso Renault'ya döndü
McLaren'den ayrıldıktan sonra ne yapacağı merakla beklenen Formula 1 pilotu Fernando Alonso, eski takımı Renault ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İspanyol basını Alonso'nun yılda 50 milyon dolar kazanacağını ve F1'in en pahalı pilotu olacağını yazdı. 
Alonso, Renault takımıyla 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olmuştu. 

alonsoyu anlamıyorum çok başarılıydı renaultta bir anda mclarene gitti ve boşa geçen bir sezon.

kaygusuz 23.12.2007 22:54:54
Schumi'li Almanya zirvede
Motorsporlarında her sezon sonunda geleneksel olarak yapılan Şampiyonlar Şampiyonası'nda, Milletler Kupası birinciliği Almanya'nın oldu. Eski Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher ve genç Sebastian Vettel Almanya'yı zafere taşıdı. 

immortal_deniz 24.12.2007 15:09:41
Schumi'li Almanya zirvede
Motorsporlarında her sezon sonunda geleneksel olarak yapılan Şampiyonlar Şampiyonası'nda, Milletler Kupası birinciliği Almanya'nın oldu. Eski Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher ve genç Sebastian Vettel Almanya'yı zafere taşıdı. 

eee bir efsaneden bahsediyoruz...keşke geri dönse yaaa onsuz f1in tadı yok yok yok...

ayrıca alonsoya iyi oldu ohh kendi hırsının kurbanı oldu işte gördü gününü..o çocukta yetenek olduğunu kabul ediyorum ama hırsı çirkefliği herşeyi gölgeliyor..kendi kendini bitiriyor...(sevmiyorum işte hıh Roll Eyes)

bad_dream 30.12.2007 14:54:13
motor hastasıyım o yüzden motogp daha çok  hosuma  gidiyor ama f1 hosuma gitmiyor değil..

kaygusuz 06.01.2008 21:41:28
Ferrari, F2008'i tanıttı
Formula 1 2007 sezonunda takımlar şampiyonu olan Ferrari, 2008'de kullanacağı yeni aracını İtalya'daki merkezinde tanıttı.

Formula 1 takımlarından Ferrari, bir dizi teknik yenilikler içeren ve ''F2008'' adını verdiği yeni aracını basına tanıttı.
Ferrari'den yapılan açıklamada, Ferrari Maranello'nun ürettiği 54. araç olan F2008'in, SECU (Standart Elektronik Kontrol Birimi) adı verilen yeni elektronik sisteme sahip olduğu ifade edildi.

Daha fazla güvenlik sağlayan ve pilot kasklarının yanında ek korumaların bulunduğu belirtilen açıklamada, F2008'in aerodinamiklerinin tüm kontrolünün yapıldığı kaydedildi.
Ferrari'nin yeni aracında, Mart ayındaki Avustralya Grand Prix'inden önce başka değişikliklerin de yapılacağını ifade eden yetkililer, aracın ilk test sürüşünün, yarın Kimi Raikkonen tarafından yapılacağını bildirdiler.

Ferari'yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Fin pilot Kimi Raikonen, yeni kurallar gereği araçlardan hakimiyeti kolaylaştıran ‘traction control - çekiş denetimi’ sisteminin kaldırıldığının altını çizdi. Raikonen, "Artık elektronik bir yardımcımız olmayacak. Ama bu yarışların daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır. Yarışlara insanların ilgisinin artacağını tahmin ediyorum. Elektronik destek olsun ya da olmasın bu spor tehlikeli ve eğer korkan varsa, ona başka spor dalı seçmesini tavsiye ediyorum" dedi.
Ferrari'nin diğer pilotu Felipe Massa ise takım arkadaşından farklı düşünüyor. Brezilyalı pilot, "Bu çok önemli bir değişiklik. Bence güvenlik hiçbir zaman ikinci plana itilmemeli. Formula 1 pilotları olarak FIA'dan önlemlerin daha çok üzerinde durulmasını istedik" dedi.

REFRESH 13.01.2008 00:18:09
Mor ve Ötesi Fan üyelerine duyuruyorum!
REFRESH diyor ki:

15 Şubat 2008 - Cuma günü Kocaeli ( İzmit ) Uluslararası İstanbul Pisti'ne bekliyorum. Ben orada olacağım. İlgilenenler ve gelecek olanlar bana Ö.M. atsın. Orada Aylinaslım fan ve placebo fan dan arkadaşlarım olacak, ilgilenenler ve GO-KART yapanlara duyurulur!

Ama Herşeyden Önce Güvenlik Diyoruz!

meleğim 13.01.2008 13:20:29
F1 DE ALONSO son ayağı çok çekişmeli geçmişti RAİKONEN son kazandı ama ben çok keyif aldım

miralay 20.01.2008 09:56:06
ben alonsoyu başarılı buluyorum akıllıca hareket ediyor hamiltın gibi hırsının kurbanı olmuyor

miralay 20.01.2008 09:59:51
F1 DE ALONSO son ayağı çok çekişmeli geçmişti RAİKONEN son kazandı ama ben çok keyif aldım
raikonenin hakkını vermek lazım ne sabırdır son ana kadar hiç buz adam durumundaydı sonra bir sevindi bir sevindi

morvemervesi 20.01.2008 14:25:01
FERNANDO ALONSO...f1 de tek favorim... massa da çook başarılı bir pilot ama ferrari takımını tutmuyorum...

merve_mor 16.02.2008 22:41:32
Kovalainen bir dakika 17.974 saniyelik zamanıyla Mark Webber’in Çarşamba günü elde ettiği zamanı yarım saniyeden fazla farkla geride bıraktı.

McLaren takımı, Kovalainen'in etkileyici performansının yanı sıra, MP4-23'te denediği fren soğutmaya yardımcı yeni ön jant kapaklarıyla da dikkat çekti.

Takım arkadaşı Kovalainen'den 1.5 saniye yavaş kalan Lewis Hamilton, son günü dördüncü sırada kapattı.

Testlerin dikkat çeken takımları Red Bull ve Williams, yüksek performanslarını Jerez'in son gününde de devam ettirdi.

Red Bull'dan David Coulthard, Kovalainen'in yarım saniye gerisinde ikinci sırayı alırken, Williams'tan Kazuki Nakajima üçüncü oldu.

F1.08'in denge sorununu çözmeye çalışan BMW Sauber'de Robet Kubica, takım arkadaşı Nİck Heidfeld'i yine geride bıraktı. Kubica beşinci, Heidfeld dokzuncu iyi zamanı elde etti.

Toro Rosso pilotları Sebastian Vettel ile Sebastien Bourdais altıncı ve sekizinci sırayı alırken, ikisinin arasında Renault'nun çaylak sürücüsü Nelson Piquet yer aldı.

Çarşamba gününün en hızlısı Mark Webber bu kez 10. olurken, Red Bull pilotunu Force India'dan Giancarlo Fisichella izledi.

Sezon öncesi testlerin sıkıntılı ekibi Honda'dan Jenson Button 12., Alex Wurz ise 16. ve son sırada kendilerine yer buldu.

4.428 kilometrelik Jerez pistindeki testlerin son gününde, rüzgarın da kesilmesiyle piste çıkan 16 pilotun büyük kısmı 100 turun üzerine çıktı.

Jerez - 14/02/2008

1  H. Kovalainen McLaren  01:17.974 - 96 tur
2  D. Coulthard Red Bull  01:18.485 - 107 tur
3  K. Nakajima Williams  01:19.117 - 90 tur
4  L. Hamilton McLaren  01:19.429 - 83 tur
5  R. Kubica BMW  01:19.535 - 129 tur
6  S. Vettel Scuderia Toro Rosso  01:19.688 - 53 tur
7  N. Piquet jr. Renault  01:19.817 - 134 tur
8  S. Bourdais Scuderia Toro Rosso  01:19.848 - 101 tur
9  N. Heidfeld BMW  01:19.934 - 116 tur
10  M. Webber Red Bull  01:19.980 - 107 tur
11  G. Fisichella Force India F1  01:20.669 - 89 tur
12  J. Button Honda  01:20.988 - 121 tur
13  A. Davidson Super Aguri  01:21.010 - 103 tur
14  N. Hulkenberg Williams  01:21.116 - 71 tur
15  L. Di Grassi Renault  01:21.286 - 73 tur
16  A. Wurz Honda  01:21.605 - 103 tur

meleğim 23.03.2008 14:52:17
Lewis Hamilton Formula 1 kariyerinde beşinci kez yarış kazandı

Foto Galeri için tıklayınız

Tüm Galeriler

İlgili Haberler
• Rosberg: "Takım teşekkürü hak ediyor"

• Berger: "Bourdais doğru seçim"

• Domenicali'den soğukkanlılık çağrısı

• Hamilton: "Avustralya en büyük zaferim"

• Melbourne'da Hamilton pole'da

Orada Neler Oluyor ?

Kameranızı çıkartın, görüntüleri çekin fotoğraflarınızı, videolarınızı ve haberlerinizi CNN Türk için Haberim'e gönderin, yayınlayalım. 

Video, fotoğraf veya hikayenizi göndermek için tıklayın.

Formula 1'de sezonun açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Hamilton, Albert Park'ta koşulan 58 turluk yarışı, BMW Sauber'den Nick Heidfeld'in 5.5. saniye önünde birinci bitirerek 2008 sezonuna zaferle başladı.

Sadece yedi aracın finişe ulaşabildiği Avustralya Grand Prix'sinde üçüncülüğü Williams'tan Nico Rosberg elde etti. Rosberg, kariyerinde ilk kez podyuma çıktı.

Renault'dan Fernando Alonso, bitime iki tur kala geçildiği McLaren pilotu Heikki Kovalainen'i aynı tur içinde geçerek finişi dördüncü sırada geçti.

Markalar şampiyonu Ferrari'nin iki pilotu da finişe ulaşamadı. Melbourne'da kötü bir hafta sonu geçiren Kimi Raikkonen'in yarışı da istediği gibi gitmedi ve dünya şampiyonu bitime beş tur kala mücadeleyi terk etmek zorunda kaldı.

Honda'dan Rubens Barrichello altıncı olmasına rağmen kırmızı ışık yanarken pit yolundan çıktığı için diskalifiye edildi. Bunun sonucunda Williams'ın çaylak pilotu Kazuki Nakajima altıncı, Toro Rosso'dan Sebastien Bourdais yedinci ve Kimi Raikkonen sekizinci ve son puan yerini aldı.

Dört Champ Car şampiyonluğundan sonra F1'e gelen Bourdais Melbourne'da dördüncü sırada giderken üç tur kala motoru iflas edince finişe varamadı. Ancak yarışın yüzde 90'ını tamamladığı için klasmana dahil edildi.

Raikkonen de Bourdais gibi yarışın yüzde 90'ını bitirdiği için resmi klasmanda sekizinciliğin sahibi oldu.

5.3 kilometrelik Albert Park pistinde kazalarla başlayan yarışta, aralarında 2005'in galibi Giancarlo Fisichella ve evsahibi ülkeden Mark Webber'in de bulunduğu toplam beş pilot ilk turun sonunda mücadele dışı kaldı.

Hamilton, Felipe Massa'nın David Coulthard ile çarpışması ve Timo Glock'un bitime 14 tur kala geçirdiği kaza yüzünden güvenlik aracının iki kez daha piste girdiği yarışta, gerçek anlamda ciddi bir baskı görmeden mutlu sona ulaştı.

İki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso 11'inci sırada start aldığı yarışta dördüncü olarak başarılı bir performans çizerken, 2003 yılından bu yana Melbourne'da ilk kez podyuma çıkamadı.

meleğim 23.03.2008 15:03:34

- BENİM FAVORİMMM...

meleğim 23.03.2008 15:07:29

Fernando Alonso, sekizinci sırada tamamladığı Malezya Grand Prix'sinde elinden gelen her türlü gayreti sarf ettiğini en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.
Fernando AlonsoFoto Galeri:
Rakiplerinin karşılaştığı problemlerden istifade ederek Avustralya'da dördüncü olan Renault pilotu, Sepang'ta aynı şansı yakalayamadı ve hız problemi yaşadığı görüldü. Alonso, yarışı muzaffer Kimi Raikkonen'in 1 dakika kadar ardında ancak tamamlayabildi.

"Yapabileceğimin en iyisi buydu. Son nokta." diyen Alonso, "Bu, yarış hayatında gerçekleşmesi normal bir durum. Performans açısından vasat bir gündü. Bu konuya çok ciddi eğilmemiz gerekiyor. Şu dakikadan itibaren her yarışta mümkün olan en fazla puanı elde etmeye uğraşmamız lazım. Yoğun bir çalışma evresi bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

Takım arkadaşı Nelsinho Piquet ise, yarışı ancak 11. sırada tamamlayabildi. "Melbourne'ün ardından bu yarışı kazasız belasız tamamlayabildiğim için mutluyum" diyen Brezilyalı pilot, "Bugün çok şey öğrendim. Rakiplerimiz güçlü ve zeki. Mükemmel yarışlar ortaya koymazsanız galibiyet de gelmez. Bahreyn'de daha iyi bir neticeyle karşılaşmayı umuyorum" ifadelerini kullandı.

miralay 23.03.2008 16:38:06
gıcık raikonen gene birinci oldu massa pist dışı kalmasaydı görer :Ddi

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9