|
||
| ne katmadıkiiii? (bushtan daha fazla nefret etmemi sağladı artık %700 nfrt ediyom ondan) |
||
|
||
neler katmadı kiiii
|
||
|
||
biliyo musunuz ben rap dinliyodum bir zamanlar mvö bağımlılık yapmadan önce
|
||
|
||
| mvö bana geniş düşünme gücü sağladıı hayat sevgisi kattı yeniii arkadaşlar tanımamıı sağladı (çoğu iyi insanlar olan ) müziğii zaten seviyordum ama bu sevgimi daha da anlamlı kıldıı rock müziğinin gürültü olmadığını ebevynlerime anlatınca korkumu yenebileceğimii düşündürdüü kendimle barışık olmamıı sağladı beni bana kazndırdıı onları çoooooooooooook seviyorumm burda tanıdığım değerli insanları da müzik benim herşeyim |
||
|
||
belkide enfazla bana birşeyler kattı artık daha fazla düşünüyorum olayları sorguluyorum ve haksızlıklar karşısında korkmadan avaz avaz bağırıyorum morlarımızın hakkını ödeyemeyiz
|
||
|
||
belk i de hayata biraz pozitif bakmayı öğretti..her şeye nefretle değilş de "oladabilir,sonucta fani hayat" demeyi öğretti...müzik tarzını değiştirmeyi öğretti..
|
||
|
||
| mor ve ötesiyle içimde gizli kalmış belkıde ortaya çıkmasına izin vermediğim,alacağım tepkilerden korktuğum siyasi görüşüm ortaya çıktı ve felsefe acayip derecede çok severdım harunla olunca dahada sevmeye başladım sırf onun ilgi alanı olduğu için....ama benden size bi tavsiye çok fazla felsefe okumayın arkadaşlar yoksa kaybolursunuz içinde | ||
|
||
bana mor ve ötesi aslında tarzımı hayatın ne kadar zor ve o kadarda güzel olduğunu söyledi şarkılarıyla aslında söylemedi öğreti neyse eğer mor ve ötesi grub üyelerinden biri okursa lütfen banacvp yaza bilirlerse yazısınlar |
||
|
||
| hayat felsefemi genişletti,hayattan zevk almaı öretti ve toplum bilincimi geliştirdi ayrıca bnim müzik dalına eğilmemi sağladı. | ||
|
||
| dünyaya bakış acımı degiştirdi çok yönlü olmayı cesur davranmayı ve haksızlıkların karsısnda durmam gerektigini ögretti daha ne katabilirki bi grup insan hayatına | ||
|
||
biliyo musunuz ben rap dinliyodum bir zamanlar ben hala dinliyorum. mvö bağımlılık yapmadan önce ![]()
|
||
|
||
| bn bazı seyleri sorgulamayı her seye tamam deyip susmamayı bazı seylerin göründügü gibi olmadıgını artık bişeylere dur demek gerektiğini ögrendim | ||
|
||
Bir kere rock'ı tanıdım artık diğer müzik türlerinin yanından bile geçmiyorum Ayrıca dünyadaki olumsuzluklara,yolunda gitmeyen şeylere karşı bir bakış açım olması ve bunu sonuna kadar savunmam gerektiğni öğrendim. Şarkılarında geçen şeyleri araştırmaya başladım(mesela darbe deki konuyu iyice araştırdım) Mor ve Ötesi'ni tanıdıktan sonra benim hayata karşı bakış açım değişti,ben değiştim yaa
|
||
|
||
| Herkes gibi benimde bakış acım değişti hayata.Daha pozitif olmayı denemeye başladım.Olaylar karşısında duyarlılığım arttı.Yanlışlıkları soylemeye başladım daha fazla.Şarkılarını cok iyi anlamak icin cabaladım.Cünkü hicbiri boş şarkılar değildi.Hepsinin gercek bir anlamı ve hikayesi vardı bana gore.En onemlisi yaşama sevinci verdiler.Cok sevebileceğim dort insan tanımış oldum. | ||
|
||
| açıkça söyleyeyim ben rock dinlemeye onlarla başladım ve bana gitarı çalma arzusu veren adam kerem abimiz oldu.bi bakıma müziğe daha da ısınmamı sağladılar bu bir.ikincisi ise memleket ve dünya meselelerine olan konumları sayesinde kendimi geliştirme fırsatı buldum.röportajlarını okuduğumda bi çok gerçeği fark ettim,düşündüm,yargıladım vs.vs. ve ben şimdi hukuk okumak istiyorum ki buna kocaman bir katkıları oldu teşekkürler mvö
|
||