|
||
| arkadaşlar hepimiz birden kitap konusu açılınca tartışıyoruz bizim ülkede önem verilmiyor,kimse okumuyor,cahil bir milletiz gibisinden laflar oluyor... bende şöyle düşündüm biz kitapları sevdirmedik ki,hatta bazen kendimiz bile sevmedik ki... haydi hepimiz mutlaka birkaç güzel kitap okumuştur.. yazarını,kitabın adını,konusunu ve eğer kendiniz okuduysanız 10 üzerinden puan verin.. puan verme olayını da açıklamak istiyorum şimdi bir güzel kitap var,bir de daha güzel kitap var ve en sonunda mükemmel bir kitap var aradaki farkı görebilmemiz için istedim.. herkese şimdiden teşekkürler.. |
||
|
||
| Stephan King - Göz (orjinal adıyla "Carrie") Konu:Telekinesi yeteneğine sahip genç bir kız aşırı muhafazakar bir aile yapısı içinde yetiştirilmiştir. Peki, yıllarca içine attığı duyguları patlama noktasına gelirse, "doğaüstü" yeteneklere sahip bu genç kızı kim ve nasıl durdurabilir? Bu kitaptan uyarlanmış olan "Günah Tohumu" adlı filmi de izledim.Kitabı filmi izledikten sonra okudum.Fakat daha çok zevk aldım...Kitaba on üzerinden dokuz veriyorum... |
||
|
||
| Maxime Chattam:Kara büyü Yaşadığı olaylar sayesinde hayat dolu birinin acımasız bir katil oluvermesi... Örümceklerle dehşet saçıyor.. sokağa çıkamayan,markete gidemeyen insanlar..Market raflarında,ayakkabılarının içinde ,evdeki dolaplarında aniden karşılarına çıkan örümcekler... Akıl almaz ölümler... Örümcek ağına sarılmış,iç organları boşaltılmış ormanın en kuytu yerlerinde bulunan cesetler.. Ve bunları araştıran eski bir FBI ajanı... bunları kim neden yapıyor? 26 yaşındaki yazarın 3. kitabı olan bu kitap sizi gerçekten etkileyecek.... bu kitaba 10 üzerinden 8 veriyorum...Ve özellikle polisiye severlerin okumasını tavsiye ederim.. |
||
|
||
Ben "Göz"ü okurken bir arkadaşım da bu "Kara Büyü"yü okuyordu.O beni meraklandırmıştı şimdi sen de meraklandırdın.En kısa zaman da alıyorum bu kitabı...
|
||
|
||
| Peter James: Ölüm kadar basit TÜR:polisiye/gerilim KONU Herşey bir bekarlığa veda partisi için yapılan bir şakayla başladı.... körkütük sarhoş bir adam dört arkadaşı tarafından canlı canlı tabuta konularak mezara bırakıldı.. tabutta hava alması için bir delik ve iletişim sağlanması için bir telsiz vardı... Ama sonra olan oldu hesapta olmayan bir trafik kazası bu dört arkadaşın hayatına son verdi.. Telsiz kayboldu.. Adamın o tabutta olduğunu onlardan başka bilen biri yoktu... Dört ceset bir şüpheli ve hiçbir kanıt yok... ------------------------------ 2005 Krimi-blitz ödülü/Almanya arkadaşlar abartmıyorum ama gerçekten mükemmel bir kitap..entrikalar,gerilim,acaba dedirten şeyler... Ve 10 üzerinden 9 'luk bir kitap.. |
||
|
||
| MESNEVİ Mesnevi Mevlana'nın 6 ciltlik eseridir. Mesnevi'yi Hüsameddin Çelebi'nin isteği üzerine yazmıştır. Katibi Hüsameddin Çelebi'nin söylediğine göre, Mevlana, Mesnevi beyitlerini Meram'da gezerken, otururken, yürürken, hatta semâ ederken söylermiş. Çelebi Hüsameddin de yazarmış. Mesnevi'nin dili Farsça'dır. Halen Mevlana Müzesi'nde teşhirde bulunan 1278 tarihli, elde bulunulan en eski Mesnevi nüshasına göre beyit sayısı 25618 dir. Mevlana 6 ciltlik Mesnevi'sinde tasavvufi fikir ve düşüncelerini, birbirine eklenmiş hikayeler halinde anlatmaktadır. "Ömrümün özeti şu üç sözden ibarettir: Hamdım, piştim, yandım." Mevlana _10 \ 10 ______________________________________________________________________________ BİR HÜRREM MASALI '' Bir Hürrem Masalı'' Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük aşkı tatar güzeli Hürrem'in kölelikten sultanlığa uzanan ve akıl almaz entrikalarla biçimlenen yaşamını, ilk kez bu kadar çarpıcı ayrıntılarla gözler önüne seriyor. Bugün de Osmanlı Tarihi'nin en güçlü kadını olarak bilinen Hürrem Sultan Kanuni ve Sadrazam İbrahim Paşa ile yaşadığı ölümcül iktidar mücadelesi üçgeninde amaçlarına ulaşmak için her şeyi göze almıştı.Çocuklarını bile oyunlarına alet etmekten kaçınmamıştı. 10 / 9 pc: yazıları çeşitli sitelerden aldım........ şiddetle ikisinide tavsiye ederim........ ![]() |
||
|
||
| Tess Cerritsen: Cerrah TÜR: polisiye/gerilim bir kurban.. iki katil... genç, güzel ve bir o kadar da hayat dolu olan bir doktor saldırıya uğrar ve tam öldürülmek üzereyken katili vurur... aradan birkaç yıl geçer ama bu olayın izlerini hala taşımaya devam eder.. ta ki katilin ortağı onu bulup tehtit dolu mesajlarını yollayana kadar... ------------------------------------------------------------ New York Times 'ın en çok satanlar listesinde birinci sırada yer almıştır.. İlk sayfasında bile kaptırıyor kendini insan normalde ben ilk sayfaları sıkıcı bulur(dum).. 10 üzerinden 8,5 luk bir kitap.. |
||
|
||
| Slyvia Brownie: Bir Medyumun Maceraları TÜR:biyografi(ama demeye bin şahit ister) KONU: Doğuştan medyumluk özelliklerine sahip küçük Slyvia'nın maceraları.. gelecekteki Dünya hakkında görüşleri.. insanlar ve ruhlar hakkındaki görüşleri.. ------------------------------------------ bu kitabı eğer okumak istiyorsanız şunu bilmenizi isterim tamamıyle gerçektir.. Bağnazlığa eğiliminiz varsa okumayın... ama ben gerçekten beğendim 2 kere okudum 3. yü okumayı düşünüyorum iyice sindirilerek okunması gereken bir kitap..10 üzerinden 7 |
||
|
||
| Wilbur Smith: yedinci papirüs TÜR:macera KONU zorunluluk yüzünden biraraya gelmiş bir serüvenciyle bir araştırmacı,Taita'nın binlerce yıl öncesinden bıraktığı şifreli bilgileri çözmek ve büyük Mısır firavununun mezarını bulmak için zorlu bir mücadeleye girişirler.. Afrika'da kendilerini bekleyen acımasız rakipleriyle yarışarak sonuca yaklaşmak ve ele geçirdikleri bilgilerin ışığında bilim dünyasına inanılmaz sırları göstermek için neredeyse hayatlarını ortaya koyarlar.. -------------------------------------------------------------- etkileyici bir kitap..10/8 |
||
|
||
| Paulo Coelho: Şeytan ve Genç Kadın Konu: Gözlerden uzak,kuytu bir dağ köyü ve bu köyün dış dünyadan soyutlanmış,kendi halinde,çoğunluğu yaşlı,zamanın dışında bir yaşam süren insanları.Köydeki tek genç kadın,küçük otelin barında çalışan güzel Chantal'dır.Gelip geçen avcılarla ya da turistlerle gönül eğlendiren genç kadının tek dileği bu sıkıcı yerden kurtulmaktır.Beklenmedik bir anda köye gelen ve gerçek kimliğini gizleyen bir yabancı,köy halkına,hepsinin yaşamını alt üst edecek,onları kışkırtacak,değer yargılarını tersine çevirecek,hatta kökünden değiştirecek bir öneride bulunur.Yabancı,köy halkına yedi gün süre tanımıştır.Bu süre içinde bu insanların her biri yaşam,ölüm,adalet ve dürüstlükle ilgili temel sorunlarla yüzleşecek,bir yol ayrımında durup kendi yaşam çizgilerini değiştirecek bir karar almak zorunda kalacaklardır.Yabancıya kucak açan köy halkı,onun tehlikeli oyununa alet olurken,Adem'le Havva'dan bu yana insanoğlunun ruhunu ele geçirme mücadelesi veren İyi ile Kötü'nün ikilemi,bu basit insanların örneğinde evrensel boyutlara açılıyor. 10/9 çok güzel bir kitap bende 2 kere okudum,okuyanlar bilir çok akıcı ve etkileyici |
||
|
||
| Mehmet çoşkundeniz sen git aşk bana kalsın Yüzyıllardır ne çok şey yazılmıştır aşk üzerine, hangi ülkede ve hangi yüzyılda olduğunuz da önemli değildir aşk söz konusu olunca, insan insandır her renkte, her dinde ve her iklimde. Mehmet Coşkundeniz de yıllardır aşk üzerine yazdığı yazılarla aşkı anlatmıştır durmaksızın. Bir dost sıcaklığındaki kelimeleriyle kimi zaman acılı yüreklere şifa olmuş, kimi zaman insan olmanın keyfini yaşatmıştır yazılarıyla. Aşık olanlar tanır onu, siz de âşık mısınız? İşte şimdi güzel bir dostun kelimeleriyle yenilenecek ve tadını çıkaracaksınız aşkın. Kitaptan: Sizin de eliniz ayağınız birbirine dolanmaz mı aşık olduğunuzda... Sabahın kör vakitlerinde ne yapacağınızı bilmez halde yatağınızda debelenip durmaz mısınız aşk varsa.... Aşk girdiği her yüreği darmadağın eder, kimi zaman bir uçurtmaya takılıp gökyüzünde uçarsınız umarsızca, kimi zaman saat tik takları arasında bir telefon sesine muhtaç, oturursunuz anlamsızca, bir ayrılık vaktinde sancılanır ruhunuz kalakalırsınız, ne yağmurlarda ıslanmak rahatlatır sizi ne de arkadaşlara sığınmak, onsuz nasıl nefes aldığınıza şaşarsınız üstelik... |
||
|
||
| Stephen King: Medyum TÜR: korku KONU iç çatışmaları olan sorunlu bir aile.. hayali arkadaşı olan ve sürekli uyarılan bir çocuk.. Bir iş teklifi üzerine ıssız kışın kimsenin adımını atmadığı otele ailecek giderler.. Görevleri otelin bakımını ve temizliğini üstlenmektir.. Ne var ki otelin gerçek sahipleri buna pek imkan vermezler... küçük çocuğa görünen yaratıklar bu otelin çok sorunlu olduğunu en başından belli eder... --------------------------------------------------------------------------------- Stephen King 'in ilk romanı olan bu kitap oldukça akıcı ve hayvan mezarlığından sonra en güzel kitabı bence.. Aynı zamanda bu kitaptan uyarlanan 'Cinnet' adlı bir film de bulunmaktadır... 10 üzerinden 8 lik bir kitap.. |
||
|
||
| Figen Şakacı:Tarık Minkari Kitabı: Mizah Zekanın Zekatıdır Konu: Gürül gürül bir ses,her daim gülen bir çehre ve iki kutsal el:Prof.Dr.Tarık Minkari.Ameliyatlarıyla çok can kurtarmış,cerrahi tekniğine katkılar yapmış bir bilim adamı.Hayatını neşeyle yoğurmasını bilmiş,dünyasını gülerek ve güldürerek anlamlandırmış sohbet erbabı.Son muhasebesinde kendini üzüntüden ve intikamdan muaf tutan,seven bir yürek.. Yaşamını,can kurtarmaya adamış bir cerrah olan Tarık Minkari,Kendine ölme hakkı;cesedine yakılma hakkı istiyor: "Bitkisel hayata girmiş isem bu tarz yaşamak benim için değer taşımadığı için,ölümüme izin verilmesini istiyorum.Burnumdan beslenmeyi,damarlardan sulandırmayı,yapay alet yardımıyla solumayı reddediyorum.Şuurumun önemli bir kısmını kaybedersem,iletişim kabiliyetimin tamamını ya da tamamına yakınını kaybedersem insana yakışır şekilde beşeri ilişkiler kuramıyorsam,sevildiğimi anlamıyor ya da sevdiğimi anlatamıyorsam,bu şekilde yaşamak istemiyorum.Her türlü destek tedavinin kesilmesini istiyorum.Tedavimin zararı,yararından çok olursa,şahsi onurum ve mahremiyetim yok olursa,soluk alıp vermem sürse de,kalp atışlarım devam etse de,çevremdekilerle anlamlı ilişki kuramıyorsam,destek tedavinin kesilmesini istiyorum.Şuurum yerinde olsa bile,ağrı ve acı bütün bedenimi sarmış ise,ölümümün kolaylaştırılmasını istiyorum." "Yakılmak istiyorum!Küllerimin yarısını aile kabristanında annemle babamın üstüne,öbür yarısını da Bodrum Yarımadası ile Datça Yarımadası arasında açık denize,mavi sulara atılmasını istiyorum." 10/10 süper bir yaşam öyküsü,sıcak bir röportaj. hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biri |
||
|
||
evet yine ben ..kendi kendime kitap tanıtmaya devam ediyorum ![]() KATHLEEN McGoWAN:Beklenen.. KONU:tarih gibi birşey ama süper iki bin yıl önce mecdelli meryem,Fransız Pirineleri 'nin kayalıklarının arasına bir çift el yazması,İncil'de geçen olaylara ve kişilere kendi bakış açısını aktardığı hikayeyi bırakmıştı.Doğaüstü güçler tarafından korunan bu el yazmaları,sadece ''beklenen'' kehanetine uyan kişi tarafından bulunabilecekti. Kathleen Mcgowan bu kurguya uyarlanmış romanında aslen yirmi yıl süren araştırması boyunca kendi hikayesini anlatıyor ve dünyaya Hz.isa ile mecdelli meryem 'in evliliklerinden doğma üç çocuğundan birinin torunu olduğunu yazılı kanıtlara haykırıyor... ---------------------------------------------------- sürükleyici ve etkileyici bir kitap..10 üzerinden 8 |
||
|
||
| Nietzche Ağladığında Irvin D. Yalom Sahne Psikanalizin doğumu arifesindeki 19.yüzyıl Viyana'sı. Entelektüel ortamlar. Hava soğuk. Aktörler Nietzche: Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı bir filozof. Yalnızlığı seçmiş. Acılarıyla barışmış. İhaneti tatmış. Tek sahip olduğu şey, valizi ve kafasında tasarladığı kitaplar. Karısı, toplumsal görevleri ve vatanı yok. İnzivayı seviyor. Tanrıyı öldürmüş. 'Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır,' diyor. Daha sonra 'kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?' diyecek. Ümitsiz. Breuer: Efsanevi bir teşhis dehası. Ümitsizlerin kapısını çaldığı doktor. Psikanalizin ilk kurucularından. Kırkında, bütün Avrupalı sanatçı ve düşünürlerin doktoru olmayı başarmış. Güzel bir karısı ve beş çocuğu var. Zengin. Saygın. Hayatı boyunca 'ama' pozisyonunda yaşamış biri. Freud: Breuer'in arkadaşı. Henüz genç. Geleceği parlak. Şimdi yoksul. Salomé: Erkeklerin başını döndüren kadın. Çekici. Özgür. Evliliğe inanmıyor. Bazen aynı anda birçok erkekle beraber oluyor. Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor. Kırbacı var. Konu:Ümitsizlik. Birgün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salomé Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir. 'Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin,' der. Breuer Salomé'yi tekrar görebilmek umuduyla 'peki' der. Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar... Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere.. ------------------------------------------------------------------------- mükemmel bir kitaptı bana göre.kim hasta kim doktor...rollerin değişimi...karşılıklı tedavi....kesinlikle okunmalı insana gerçekten birşeyleri sorgulatan bir kitap.. 10/10 |
||