mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Dünya Yalan Söylüyor

Konu: yardım et

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9

angst 31.07.2006 12:31:43
hiç birşey söyleme duymam anlamam
hayat bir mucize düşer zaman zaman
yardım et ruhum yardım et bana
sesini ben duydum çok var hiç duymayan
kimler yalansız ki onlar ağlasın
kimler günahsız ki onlar saklasın
yalandan kim ölmüş zamandan kim korkmuş
dünya yalan söylüyor..
özür bekler gibi kızgın sokaklar
teksas'tan gelen küstah tokatlar
zalimin durduğu yerdeyim şimdi
bu bir karnaval nerdeyim şimdi
kimler yalansız ki onlar ağlasın
kimler günahsız ki onlar saklasın
yalandan kim ölmüş zamandan kim korkmuş
elinde güller varmış üstün başın kan olmuş
hiç birşey söyleme duymam anlamam
hayat bir bombadır düşer zaman zaman
tarihin durduğu yerdeyiz şimdi
bu bir karnaval nerdeyiz şimdi
DÜNYA YALAN SÖYLÜYOR...
işte şarkı dediğin böyle olmalı Cheesy zaten MOR VE ÖTESİ'nden de bu beklenir.SÜPER..

b_g_m 23.08.2006 21:37:55
şebnem ferah ın farklıbir hava getirdiği , bazı arkadaşların adını "dünya yalan söylüyor" olarak bildikleri , benim de çok sevdiğim bi mor ve ötesi şarkısı...

cagico 28.08.2006 20:17:21
bu şarkıyı bağıra bağıra sölemek çok hoşuma gidiyo..ki yaptım da;)

soulOfTheRock_cadıı 31.08.2006 18:48:14
evet en güzel şarkılarından biriydi(hepsi güzelde anlayın işte) özellikle sebnem ferah ın düetiyle ayrı bi süper olmuş özellikle şarkının sonunda gelen o belli belirsiz konuşma sesleride daha orjinal kılıyo...

13.10.2006 21:42:10
hayatımda ılk defa 1 albumu bastan sona zevkle dınlıyordum cok heyecan verıcıydı ondan sonra olan oldu ve ben artık m.v.o hastalıgına yakalandım Wink

mor ve ötesini önceden tanıyor ve seviyor olmama rağmen hastası haline gelmem benim de bu albümle oldu ve bu parçanın da büyük etkisi var tabi Wink ama iyi ki bu albüm beni bu hale getirdi çok mutluyum ya Wink

'Dünya yalan söylüyor' albümünün an iyi giriş parçası.Dünyaya yönelik bir parça.Kesinlikle ingilizce (özellikle amerika için) versiyonu olmalı

buna katılıyorum... asıl bu şarkıyı duyması gerekenler duymadıktan sonra çok da bir önemi kalmıyor Wink mvö istese ing. de başarır ama yaparlar mı emin değilim Smiley

bence albüm de bir derdim var'dan sonraki en iyi 2, olmadı 3. parça Smiley keşke klibi de olsaydı ya neyse  Cry şebnem ferah bu şarkıyı muhteşemleştirmiş Smiley şebo ve mvö çok uyumlular ilerde daha da çok şarkıda bir arada görürüz umarım Smiley şarkının albümün giriş parçası olması da çok iyi, ilk şarkıdan albümün kalitesini belli ediyor bize... herhalde şarkının sözlerinin anlamlılığı üzerine yorum yapmam çok gereksiz olur apaçık ortada zaten  Grin şarkı sonlarına doğru harika bir hale geliyor hele de harunun sonda "ooooooo-oooo dünya yalaaaan" diye uzatması çok hoş çünkü orda yalan kelimesini çok ince bir sesle çıkarıyor bayılıyorum ya bir insanın sesi bu kadar mı güzel olur Wink

bana göre şarkının en iyi sözleri:
"yalandan kim ölmüş, zamandan kim korkmuş, elinde güller varmış, üstün başın kan olmuş"

cagico 14.10.2006 08:00:45
"hayat bir mucize düşer zaman zaman" ayrıca "bu bir karnaval nerdeyim şimdi" kısımları da çok iyi.çok güzel bir şarkı,mvö'nün duruşunu yansıtan en iyi şarkılardan biri bence..

08.12.2006 19:41:11
arkadaşlar bilmem hiç dikkat ettiniz mi, yardım et'in sonundaki ingilizce yerler öyle rastgele sözlerle dolu değil. mesela beni etkileyen şarkı tam biterken bir ses yankılanıyor 3 kez. 'A great disaster' diye.mor ve ötesi buna kadar dikkat etmiş vay be.. Cheesy

cagico 08.12.2006 20:25:16
arkadaşlar bilmem hiç dikkat ettiniz mi, yardım et'in sonundaki ingilizce yerler öyle rastgele sözlerle dolu değil. mesela beni etkileyen şarkı tam biterken bir ses yankılanıyor 3 kez. 'A great disaster' diye.mor ve ötesi buna kadar dikkat etmiş vay be.. Cheesy

çok doğru!o sözler çok dikkat çekici ve sanırım özellikle 3 kere söyleniyor,daha da vurgulamak için.oldukça anlamlı..
"a great disaster!!"

ecee 08.12.2006 20:36:50
the occupation continues to be a great disaster
a great disaster
a great disaster..
böyle devam ediyor..

08.12.2006 21:08:17
"continues to be a great disaster" burasını anlamıştım ama "the occupation" ın nasıl yazıldığını bilmediğim için buraya eklemedim. gerçekten çok etkilendim, bu sözleri koyarak şarkının anlamını iyicene desteklemişler.

a great disaster

ecee 08.12.2006 21:13:08
kesinlikle...

soulOfTheRock_cadıı 09.12.2006 16:24:16
 çok güzel yakalamışsınız Smiley ben çok dinlemiştim ama ''great'' dışında bir kelimeyi anlayamamıştım Grin bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Smiley

09.12.2006 23:16:51
görevimiz Cheesy bilgilendirmek demiyelim de fark etmek diyelim. Smiley çünkü bu sadece farkedilmesi gereken bir sözcüktü yoksa hep orada vardı zaten... Smiley

soulOfTheRock_cadıı 11.12.2006 15:45:40
görevimiz Cheesy bilgilendirmek demiyelim de fark etmek diyelim. Smiley çünkü bu sadece farkedilmesi gereken bir sözcüktü yoksa hep orada vardı zaten... Smiley
yani tabi öyle Smiley ama ben farkedememiştim işte Cheesy

yalnız_şarkı 16.12.2006 11:37:31
Dünya yalan söylüyor albümünün en sevdiğim şarkılarından biri.Şarkıda Şebnem Ferah'ın olması da şarkıyı çok özel kılıyor.Ve herkesin anlayarak dinlemesi gereken bir şarkı!

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9