|
||
| hiç birşey söyleme duymam anlamam hayat bir mucize düşer zaman zaman yardım et ruhum yardım et bana sesini ben duydum çok var hiç duymayan kimler yalansız ki onlar ağlasın kimler günahsız ki onlar saklasın yalandan kim ölmüş zamandan kim korkmuş dünya yalan söylüyor.. özür bekler gibi kızgın sokaklar teksas'tan gelen küstah tokatlar zalimin durduğu yerdeyim şimdi bu bir karnaval nerdeyim şimdi kimler yalansız ki onlar ağlasın kimler günahsız ki onlar saklasın yalandan kim ölmüş zamandan kim korkmuş elinde güller varmış üstün başın kan olmuş hiç birşey söyleme duymam anlamam hayat bir bombadır düşer zaman zaman tarihin durduğu yerdeyiz şimdi bu bir karnaval nerdeyiz şimdi DÜNYA YALAN SÖYLÜYOR... işte şarkı dediğin böyle olmalı zaten MOR VE ÖTESİ'nden de bu beklenir.SÜPER..
|
||
|
||
| şebnem ferah ın farklıbir hava getirdiği , bazı arkadaşların adını "dünya yalan söylüyor" olarak bildikleri , benim de çok sevdiğim bi mor ve ötesi şarkısı... | ||
|
||
| bu şarkıyı bağıra bağıra sölemek çok hoşuma gidiyo..ki yaptım da;) | ||
|
||
| evet en güzel şarkılarından biriydi(hepsi güzelde anlayın işte) özellikle sebnem ferah ın düetiyle ayrı bi süper olmuş özellikle şarkının sonunda gelen o belli belirsiz konuşma sesleride daha orjinal kılıyo... | ||
|
||
hayatımda ılk defa 1 albumu bastan sona zevkle dınlıyordum cok heyecan verıcıydı ondan sonra olan oldu ve ben artık m.v.o hastalıgına yakalandım ![]() mor ve ötesini önceden tanıyor ve seviyor olmama rağmen hastası haline gelmem benim de bu albümle oldu ve bu parçanın da büyük etkisi var tabi ama iyi ki bu albüm beni bu hale getirdi çok mutluyum ya ![]() 'Dünya yalan söylüyor' albümünün an iyi giriş parçası.Dünyaya yönelik bir parça.Kesinlikle ingilizce (özellikle amerika için) versiyonu olmalı buna katılıyorum... asıl bu şarkıyı duyması gerekenler duymadıktan sonra çok da bir önemi kalmıyor mvö istese ing. de başarır ama yaparlar mı emin değilim ![]() bence albüm de bir derdim var'dan sonraki en iyi 2, olmadı 3. parça keşke klibi de olsaydı ya neyse şebnem ferah bu şarkıyı muhteşemleştirmiş şebo ve mvö çok uyumlular ilerde daha da çok şarkıda bir arada görürüz umarım şarkının albümün giriş parçası olması da çok iyi, ilk şarkıdan albümün kalitesini belli ediyor bize... herhalde şarkının sözlerinin anlamlılığı üzerine yorum yapmam çok gereksiz olur apaçık ortada zaten şarkı sonlarına doğru harika bir hale geliyor hele de harunun sonda "ooooooo-oooo dünya yalaaaan" diye uzatması çok hoş çünkü orda yalan kelimesini çok ince bir sesle çıkarıyor bayılıyorum ya bir insanın sesi bu kadar mı güzel olur ![]() bana göre şarkının en iyi sözleri: "yalandan kim ölmüş, zamandan kim korkmuş, elinde güller varmış, üstün başın kan olmuş" |
||
|
||
| "hayat bir mucize düşer zaman zaman" ayrıca "bu bir karnaval nerdeyim şimdi" kısımları da çok iyi.çok güzel bir şarkı,mvö'nün duruşunu yansıtan en iyi şarkılardan biri bence.. | ||
|
||
arkadaşlar bilmem hiç dikkat ettiniz mi, yardım et'in sonundaki ingilizce yerler öyle rastgele sözlerle dolu değil. mesela beni etkileyen şarkı tam biterken bir ses yankılanıyor 3 kez. 'A great disaster' diye.mor ve ötesi buna kadar dikkat etmiş vay be..
|
||
|
||
arkadaşlar bilmem hiç dikkat ettiniz mi, yardım et'in sonundaki ingilizce yerler öyle rastgele sözlerle dolu değil. mesela beni etkileyen şarkı tam biterken bir ses yankılanıyor 3 kez. 'A great disaster' diye.mor ve ötesi buna kadar dikkat etmiş vay be.. ![]() çok doğru!o sözler çok dikkat çekici ve sanırım özellikle 3 kere söyleniyor,daha da vurgulamak için.oldukça anlamlı.. "a great disaster!!" |
||
|
||
| the occupation continues to be a great disaster a great disaster a great disaster.. böyle devam ediyor.. |
||
|
||
| "continues to be a great disaster" burasını anlamıştım ama "the occupation" ın nasıl yazıldığını bilmediğim için buraya eklemedim. gerçekten çok etkilendim, bu sözleri koyarak şarkının anlamını iyicene desteklemişler. a great disaster |
||
|
||
| kesinlikle... | ||
|
||
çok güzel yakalamışsınız ben çok dinlemiştim ama ''great'' dışında bir kelimeyi anlayamamıştım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
|
||
|
||
görevimiz bilgilendirmek demiyelim de fark etmek diyelim. çünkü bu sadece farkedilmesi gereken bir sözcüktü yoksa hep orada vardı zaten...
|
||
|
||
görevimiz yani tabi öyle bilgilendirmek demiyelim de fark etmek diyelim. çünkü bu sadece farkedilmesi gereken bir sözcüktü yoksa hep orada vardı zaten... ![]() ama ben farkedememiştim işte
|
||
|
||
| Dünya yalan söylüyor albümünün en sevdiğim şarkılarından biri.Şarkıda Şebnem Ferah'ın olması da şarkıyı çok özel kılıyor.Ve herkesin anlayarak dinlemesi gereken bir şarkı! | ||