|
||
| o zaman kötü şeyler yapanlar, kötü deneyimler yaşayanlar bidahaki yaşamında bunlara dikkat edecek ve dünya barışı sağlanacak... | ||
|
||
| Ayırca reenkarnasyona inananlara bi sorum var.Şu anda kaçıncı hayatınızdasınız? 1mi? 2mi? | ||
|
||
| Sınırı aşmamamız doğru olur diye düşünüyorum.. | ||
|
||
Ayırca reenkarnasyona inananlara bi sorum var.Şu anda kaçıncı hayatınızdasınız? 1mi? 2mi? ben 23. hayatımdayım.bi sitede bakmıştım.bundan önceki hayatımda Kamboçya'da bir rahibeymişim.
|
||
|
||
maalesef öyle salakça siteler var arada bende bakıyorum eğlencesine neymiş efendim 1500 lü yıllarda yaşamısım da bilmem neymiş de
|
||
|
||
evet var malesef...ama hiç merak etmedim ne zaman yaşadım daha önce.
|
||
|
||
| bi ara çok ilgileniyodum hatta inanmaya bile başlamıştım ama artık inanmıyorum ayrıca deja vu ile aynı şey gibi gösteriliyo deja vu diye bi şey var ama reenkarnasyon hala tartışılıyo ama bence yok | ||
|
||
| üstteki yazı beni çok şaşırttı dejavuya inanıyorsan,reenkarnasyona inanmamanın mantığını çözemedim. herkesin inancı kendinedir bu doğru ama bu büyük bir çelişki gibi geldi bana. dejavuya göre dünyaya gelmeden önce hayatlarımız bize izletiliyor ve seçip seçmeme hakkımız var. bunları dünyaya gelince unutuyoruz ama zaman zaman bazı şeyleri anımsıyoruz. mesela ufak bir ayrıntıyı yeniden yaşamak,ilk kez gitmiş olduğun bir evi daha önce gitmişsin gibi hatırlamak vb. reenkarnasyonda da aynı inanç vardır.insanlar hayatlarını izlerler ve ona göre karar verirler. o sadece bir rol oynayacaktır..önemli olan rolü değil alacağı derstir.. |
||
|
||
| Dejavu bence vardır. birde buna benzer bir şey daha var , tabii bu benim kendi fikrim ve analizim ; bazen öyle bir tesadüf olur ki (sanki tesadüf değilde çok anlamlı bir işaret gibi) şaşar kalırsınız ve o an aklınıza gelen tek şey tanrıdır . bir an şoka uğrarsınız sanki ... |
||
|
||
üstteki yazı beni çok şaşırttı dejavuya inanıyorsan,reenkarnasyona inanmamanın mantığını çözemedim. hemen açıklıyım deja vu yaşadığın bi olayıdaha öncede yaşamışsın gibi hissettiriyo insana ama reenkarnasyon öldükten sonra tekrar dirillmeyi iddia ediyo dejavularla yaşamayı öğrenmeliyiz her an olabiliyo çünkü bi arkadaş ortamında aa ben bu anı daha önce yaşamıştım gibi tepkiler alıyoruz ama şaşırmıyoruz çünkü bu bizede oluyo ara sıra ama ben bundan önceki hayatımda kanuniydim diyen birine de delimisin falan deniliyo bu insanların inançlarıyla alakalı çünkü iki kavram arasında ince bi çizgi var bu ince çizgiyi ayırmak önemli umarım açıklayabildim herkesin inancı kendinedir bu doğru ama bu büyük bir çelişki gibi geldi bana. dejavuya göre dünyaya gelmeden önce hayatlarımız bize izletiliyor ve seçip seçmeme hakkımız var. bunları dünyaya gelince unutuyoruz ama zaman zaman bazı şeyleri anımsıyoruz. mesela ufak bir ayrıntıyı yeniden yaşamak,ilk kez gitmiş olduğun bir evi daha önce gitmişsin gibi hatırlamak vb. reenkarnasyonda da aynı inanç vardır.insanlar hayatlarını izlerler ve ona göre karar verirler. o sadece bir rol oynayacaktır..önemli olan rolü değil alacağı derstir..
|
||
|
||
| Dejavu'yu biliyorum ama onun reenkarnasyonla alakası olduğunu sanmıyorum, muhtemelen rüyalarımızda gördüğümüz olayları gerçek hayatta yaşayınca ben bu anıo daha önce yaşadım diyoruz. Reenkarnasyon ise mantık dışı gibi geliyor bana... |
||
|
||
| Benim tanıdığım herkeste oluyor dejavu.. Ama herkesin bunları rüyasında gördüğü banada inandırıcı gelmiyor açıkcası |
||
|
||
dejavu yasadıgın bir anı daha önce yasadıgını anımsamaktır.yani bu anı ya rüyanda görrsün ama hatırlamazsın yada yasarsın ama sadece bilinc altında (bilinç altı cok derin mevzu ). o zamnda sanki yasamıs gbi olursun.ben reenkarnasyona inanmıyorum.cünkü reenkarnasyon cok farklı onda yasıyorsun bir kimliğin kişiliğin var ama öldükten sonra baska brinin veya bir hayvanın içinde canlanıyorsun sacma
|
||
|
||
| dejavu denilen şeyin dini açıklaması şöle..Allah ruhları yarattıktan sonra bu ruhlara hayatlarında yaşayacaklarının bir bölümü izlettiriliyor..yani biz bazı anlarda aaaa ben bu olayı yaşamıştım derken bu aklımızda kalanlar yüzünden dioruz....oysaki reenkarnasyon apayrı bir olay ve ben çok ama çok saçma buluyorum...tabi bu kişisel görüşüm | ||
|
||
| Reelkarnasyon var mı? Yahu, var olsa bile savunanlar derki, "eski hayatınızı hatırlamazsınız", "size hiçbirşey aktarılmaz" ee? Ha baştan girmişiz, ha eskisi gelmiş! Hepsi sıfırlanıyor zaten! |
||