|
||
| ben inanmıyorum ayrıca olsa bile yasadıklarımızı ruhumuz kaydetmiyor ki beynimiz kaydediyor eğer olsa bile hiç bir şey hatırlamayız... | ||
|
||
| bence çok saçma dejavuda reankarnasyonda sanırım rüyamızda gördüklerimizi daha önce yaşamış gibi geliyor ve ben o anda olduğumda ne yapacağımı biliyorum ama farklı bir hareket yapamıyorum olucağı varmış ki oldu diyorum ayrıca böyle bi olay olsa ahiretde nasıl hesap vercez (benim inancıma göre) ilk önce birinci hayatım sonra ikinci hayatıma göre o zaman birinci hayatımda çok günah işleyen biriysem ikincisinde ise çok iyi bir insansan nolcak önce cehennem sonra cennet mi bence çok saçma ama bence |
||
|
||
Ayırca reenkarnasyona inananlara bi sorum var.Şu anda kaçıncı hayatınızdasınız? 1mi? 2mi? ben 23. hayatımdayım.bi sitede bakmıştım.bundan önceki hayatımda Kamboçya'da bir rahibeymişim.hangi siteden baktın sölesine çok merak ettim gerçekten dalga değil gerçekten soruyorum |
||
|
||
daha önce bi yaşamımız olmasıyla,ya da öldükten sonra başka birinin bedenine girip tekrar dünyaya gelmekle, ya da o anda yaşadığımız bir olayı sanki daha önce yaşamış gibi olduğumuz durumlardan hangisi reankarnasyon yoksa üçüde mi aynı şey dicem ama saçma olur üçüde farklı şeyler acaba hepimiz yanlış mı biliyoruz ayrıca dejavu ne ben onu film sanıyodum
|
||
|
||
| birde reankarnasyon değil de reenkarnasyon değil mi | ||
|
||
| sanırım cevabı buldum Beynimiz bilgisayar gibi iki hafıza türünden oluşuyor: Çok abes bir benzetme olsa da; Ram - Kısa Süreli Hafıza HardDisc - Uzun Süreli Hafıza... Bilgisayarda bunların aralarındaki bağlarını bildiğiniz için basitleştirerek anlatacağım... İnsanların bilgiyi işlemede iki süreci var: Önce bilgi kısa süreli hafızaya gelir, Sonra Uzun süreli hafızaya gider ve oraya yerleşir. Deja-vu olayı bu süreçteki aksamadan kaynaklanıyor. Yani bilgi kısa süreli hafızaya geliyor, Uzun süreli hafızaya yerleşmesinde bir aksama ve gecikme oluyor. ki bu çok çok kısa bir andır. Yani zihnimize yerleşmiş olan bilgiyi, görüntüyü, sesi, durumu biz bir anlıkta olsa bir süre sonra anlamlandırıyoruz. Ve bu bizde "Daha önce yaşanmışlık" izlenimi veriyor. Oysa o "Daha önce yaşamıştım" dediğimiz an, şu an yaşadığımız an'dan başka bir an değildir. "Tekrar" hissinin kaynağı, zihnimize yerleşmiş olan verinin çok kısa bir gecikme ile farkedilip anlamlandırılmasından ibarettir. ya da beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasıdır. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayı daha önce yaşamış gibi olur. Sinir aksonlarındaki minik bir sapmadan kaynaklanır. sanırım cevap bu |
||
|
||
| kısacası dejavu beyinin bir oyunu. reenkarnasyon da bir inanış |
||
|
||
| Reenkarnasyon inancında dejavunun farklı bir açıklaması var..Bana bu açıklama daha mantıklı geldi. Enazından rüyanızda görüyorsunuz deyip savsaklamaktan daha inandırıcı. |
||
|
||
| REENKARNASYON (YENİDEN DOĞUŞ) NEDİR Öncelikle şunu anlamalıyız.evrensel yasaların yaşamla ilgili en önemlisi reankarnasyon yeniden doğuştur.bütün canlı hayat için bu yasa işin belkemiğini oluşturur.rabbimiz adaletli ve esirgeyen ,gözetendir.hiç bir kula var oluş programında hak geçirmez.normalde etrafımıza baktığımızda adaletten Eser göremeyiz.kimi çok zengindir .kimi çok fakir kimi güzeldir kimi çirkin bazen özürlü. bazende bir kul doğar ve belki bir kaç dakika sonra ölür.yaşam içinde bu kısır bir döngüdür bu şekli ile baktığımızda adaletten söz edilemez.işin en önemli kısmı insan varlığı esas olarak fizik beden ve enerji bedenden oluşur fizik beden ruhun evidir ve bir kabuktur. enerji bedense ölümsüzdür ve yaşam aslında enerji bedenin gelişimi ve tekamülü için vardır.bir enerji beden varlığı ana rahminden dünyaya gözlerini açtığı andan sonra gelişimine başlar.yaşam dediğimiz imtahan başlamış olur.kader ve kişinin hayatı yorumlama biçimine göre gelecek yaşamlarını belirler.bir örnek vermek gerekirse geçmiş yaşamda çok büyük düşmanı olduğu ve zarar verdiği bir kişi bu yaşamında bankadan kredi istediğinde .banka müdürü olur.ruhsal varlığımız aslında her türlü evrensel bilgiye sahiptır.ama benlik ve şuur bunu algılayamaz veya bir bölümünü algılar. Yaşam programında ruhsal varlığımızın gelişimi esas alınmıştır.geçireceği tekamüle göre esaslar belirlenir ve anne, baba bu gelişim bir parçası olarak seçilir.bir yaşam ruh için asla yeterli değildir.zengin bir kişinin geçireceği gelişimle fakir veya özürlü bir kişinin geçireceği gelişim asla bir olamaz. Bu yaşam sahnesinde elde ettiklerimiz ve aldığımız dersler gelecek yaşamda daima ileri adım atarak devam eder ve adalet sistemi böylece oluşmuş olur. 2-reankarnasyon olgusu m.ö bile vardı eski mısır da iyice var olarak günümüze kadar ulaşmıştır. 3---hipnozda elde edilen ve araştırılan olaylar şaşırtıcı boyutlara ulaşmıştır.hala araştırmalar kürsülerde sürmektedir. Reenkarnasyon'un anlamı Enkarne: ete (bedene) girmek Reenkarnasyon: tekrar ete (bedene) girmek Basit olarak anlatıldığında reenkarnasyon (tekrar doğuş, tekrar bedenlenme, ruh gezisi) ruhun, doğum ve ölüm sirkülasyonu sayesinde tekrar tekrar insancıl varoluşa geçmesi anlamına gelir. Amaç sonsuz tekamüle ulaşmaktır. Bütün büyük dinler ve dünya görüşlerinin öğretilerinde bu sirkülasyonun, yani ruhsal boyuttan materyal boyuta ve tekrar ruhsal boyuta geçmenin, gerekli olduğunda yatar. Ruhun öğrenmek zorunda olduğu tüm dersler ve görevler bittiğinde, yani tekamülü tamamlandığında ancak bu sirkülasyon sona erer ve ruh sonsuzlukta yerini bulur. Her ruhun amacı o büyük tekliğe, bütünlüğe dönüştür. Burada artık iyiyi veya kötüyü, siyahı ve beyazı, karanlığı ve aydınlığı birbirinden ayıran tezatlık kuralı geçerli değildir. Reenkarnasyon anlayışına göre yaşam bir okuldur ve bu okulda her insan ayrı bir sınıfta dersini öğrenmeye çalışır. Hayatımızda yaşadığımız krizler, zorluklar birer sınavdır. Ve eğer kendimiz üzerinde çalışır ve bu sınavları aşarsak, hedefimize ulaşmış oluruz. Ruhların tekrar doğuşu ile ilgili katı bir kural veya sıralama yoktur. Bu tamamen öğrenilen veya öğrenilemeyen dersler ile ilgilidir. İnsan karmasını tamamlayana kadar yaşamda varlığını sürdürür. Yani hatalar veya kötü eylemler iyilerle yok edilene kadar. Reenkarnasyon'a göre insan eski yaşamında aldığı tüm tecrübeleri ve farkındalıkları yeni yaşamına "getirir" veya "ilave eder" ki, bu yeni yaşamına olgunluk, maneviyat ve bilgelik kazandırabilsin. |
||
|
||
| Yok bence... | ||
|
||
bence reenkarnasyon yoktur, bu sadece bir inanistir, benim bildigim hindistanda halkin cogu bu inanisa göre yasiyor, ben ama inanmiyorum böyle birseye
|
||
|
||
| reenkarnasyona inanmıyorum sacma gelıyor bana 1. hayat 2. hayat falan ![]() yaşamak için tek bir hakkımız var ve o hakkı nasıl kullanacağımız bizim elimizde |
||
|
||
| Neden olmasın? Kur'an var demiyor ama yokda demiyor... |
||
|
||
beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasıdır. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayı daha önce yaşamış gibi olur. Sinir aksonlarındaki minik bir sapmadan kaynaklanır. ben de dejavu'nun bu şekilde oluştuğunu biliyorum, bahsettiğin o kısa ve uzun süreli bellek durumu da şöyle ki, belleğimiz iki bölümden oluşuyor biri uzun biri kısa süreli bellek uzun süreli belleğe yerleşen bilgiler (ki yerleşme süresi pek de uzun değildir) asla unutulmaz (belleğin tamamen yitimi vb. durumlar dışında) bunlar okulda öğrendiklerimiz,ezberlediğimiz telefon numaraları, isimler falandır.kısa süreli bellek ise bir kaç saniyeliğine zihnimizde tuttuğumuz bilgilerin saklandığı yerdir, bu bilgiler uzun süreli belleğe kodlanmaması durumunda unutulur gider.mesela bir yere telefon edecekken telefon rehberinden numaraya bakılır ve rehber kapatılır rakamlar tekrarlanır aranılacak numara aranır ve ardından o numara bir daha hatırlanamaz aranana kadar zihnimizde durduğu yer kısa süreli bellektir.sanırım cevap bu kısacası dejavu beyinin bir oyunu. ve evet bence de aynen böyle.
reenkarnasyon da bir inanış |
||
|
||
| evet reenkarnasyon bir inanış ve ben inanıyorum bence var | ||