Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Reenkarnasyon

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Felsefe

: Reenkarnasyon

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 [ 4 ] 5 6

pelaNOR 17.03.2008 20:45:25
geçenlerde harbiden  o anki durumu daha önce yaşamış gibi oldum.anımsadım arkadaşlar bilmiyorum Huh Huh Huh

pitikare 17.03.2008 20:59:28
arkadaşlar bu anı daha önce yaşamışız gibi hissetmemizin islam dinince şöyle bir açıklaması varmış bir yerde okumuştum ama hatırlayamıyorum..Allah bizi dünyaya göndermeden önce dünyada yaşayacaklarımızı teker teker en ince ayrıntısına kadar gösterirmiş ve arkasından sorarmış hala dünyada olmak istermisin diye bizlerde nekadar kötü şeyler yaşayacak olsak bile cevabımız evet olurmuş... yani bu anı daha önce yaşadım hissi bizim dünyada olmadan önce izlediğimiz hayatımızdan, hatırladıklarımız olabilir..

living dead 17.03.2008 21:00:41
Ona Deja-vu deniliyor pelanor reenkarnasyon değil. Smiley

Bana da çok olur o (:

mvödül 17.03.2008 21:46:53
ben inanmıyorum ama arada banada o anı sanki yaşamışım gibi geliyor..ama bunu psikolojide bilinçaltı olarak açıklıyorlar..!

pelaNOR 17.03.2008 21:51:21
Ona Deja-vu deniliyor pelanor reenkarnasyon değil. Smiley

Bana da çok olur o (:

annam ne çok şey biliyormuş bu Wink

mvo_naci 17.03.2008 22:01:36
re şarkısı burdan mı geliyor yoksa biliniz var mı?

burakpurple 20.03.2008 14:40:54
sayılır.

cerenimo 20.03.2008 14:49:49

hayır re şarkısının bir alakası yok reankarnasyonla.
ben de ilk öyle sanmıştım ama sonra röportajlarında bu şarkının yeni doğan bir bebeğin ağzından dünya yorumu olarak yazıldığını söylediler. Wink

nur_hrn_nur 20.03.2008 15:05:43
bend eböyle bir test geldi önüme bir deniyim bakalım ne diyecek diye 800 lü yıllarda yaşamışım kızılderiliymişim :DDama anladım şimdiki düzene neden ayak uyduramıyorum Tongue Tongue ;Dpöh  ;Dhehehe
arkadaşlar bu anı daha önce yaşamışız gibi hissetmemizin islam dinince şöyle bir açıklaması varmış bir yerde okumuştum ama hatırlayamıyorum..Allah bizi dünyaya göndermeden önce dünyada yaşayacaklarımızı teker teker en ince ayrıntısına kadar gösterirmiş ve arkasından sorarmış hala dünyada olmak istermisin diye bizlerde nekadar kötü şeyler yaşayacak olsak bile cevabımız evet olurmuş... yani bu anı daha önce yaşadım hissi bizim dünyada olmadan önce izlediğimiz hayatımızdan, hatırladıklarımız olabilir..
ama bu dogru bişey yazdıgın yani.bende duydum ve bir açıklama yapmak gerekirse neden saçma diye bu mantıklı gelir gibi oldu.bir yandanda kafam karışıyor midem bulanıyor düşününce stres oluyorum ondan heralde Huh? Huh

bir_derdim_var 20.03.2008 15:37:59
Bende arkadaşımızın bahsettiği şeyi duydum.
Eğer bir tiyatroda rol almak isteseydiniz nasıl bir rol olurdu? diye başlık açacak olsam birbirinden ilginç ve farklı cevaplar gelir ama kimse heşeyin mükemmel olduğu birini oynamak isterim demez..

Hayatta biraz buna benziyor kanımca..
Allah bize rolümüzü gösteriyor ve biz oynuyoruz..
Amaç ne derseniz (ki dediniz)
Yaşanmayan şeyler bilinmez  yani daha cok tecrübe..
İşte bu yüzden reenkarnasyon var.

* Nevermind(!) 21.03.2008 19:34:09
inançlı olan birine ters..

cyperbet 22.03.2008 10:22:30
bu konuda hep kafamda bı soru ısaretı var Huh

gözdeniz 13.04.2008 17:12:42
Bence reenkarnasyon var..ben buna gerçekten inanıyorum
Örnek vericek olursak 18 yaşındaki kızların bebek taklidi yapması ruh göçünü tamamlamamış olduğunu gösterir Grin
Şaka bir yana gerçekten reenkarnasyona inanıyorum.Hatta bu konu hakkında değişik düşüncelerim var.Bence ilk hayatımızda her zaman istediğimiz şeyler oldu ve bu da bize çok sıkıcı geldiği için tek düze bir yaşam yerine daha zorluklu bir yaşam diledik ve Tanrı'da bize o hakkı sundu.Ben buna inanıyorum..

Ecm.. 13.04.2008 17:24:14
bu konuda gerçekten kafam çok karışık ama reenkarnasyon olabilir gibime geliyor Undecided

bir_derdim_var 13.04.2008 18:09:27
Reenkarnasyon inancının temelinde;

Bir önceki yaşamımızda hatalarımız eksiklerimiz fazlaysa,bunları telafi edebilmek için uygun ortamlara gönderiliriz.Maksat insana ceza vermek değildir.Sadece eksiklerinin giderilmesine yönelik bir uygulamadır.

Maksat insanın hatalarını görmesi ve o hataları birdaha  tekrarlanmayacak şekilde pişmanlık duyması ,düzeltme yoluna gitmesidir.

Bu yüzden kişiler her enkarnasyonda ilerleme youna giderler.

Mevlana da reenkarnasyona inanıyordu.Hatta reenkarnasyonla ilgili çalışmalarından bir bölümünde yukarıdaki deyişle ilgili;

''
Taş idim toprak oldum
Toprak idim bitki oldum
Bitki idim hayvan oldum
Hayvan idim insan oldum
Hep ileriye hep ileriye..
Öyleyse ölümden korkmak niye?               
                                                  ''     demiştir..

Ruh göçü yani reenkarnasyonda geriye dönüş olmaz.Tıpkı lise öğrencisinin tekrar ilkokula gidemeyeceği gibi..
Tekrar bedenleşme yalnızca yükselmek için olur.İnsan her enkarnasyonunda olgunlaşır,deneyim kazanır..
Ama az,ama çok..

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 [ 4 ] 5 6

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468