mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Spor

Konu: Türkiye'den ve dünyadan önemli spor olayları

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [ 21 ] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

morvemervesi 01.06.2008 18:07:41
Avustralya Irak'ı puansız gönderdi
Harry Kewell, Avustralya'yı 2010 Dünya Kupası'na bir adım daha yaklaştırdı 
Avustralya, 2010 Dünya Kupası Asya elemelerinde Irak'ı 1-0 yenerek grup liderliğini sürdürdü.

Avustralya, Brisbane'deki 2010 Dünya Kupası Asya elemeleri birinci gruptaki üçüncü maçında Irak'ı Harry Kewell'ın ikinci yarının başında attığı golle yendi.

Irak karşısında çok etkili bir futbol sergileyen Liverpool'un eski oyuncusu, Brett Emerton'ın 47'nci dakikadaki ortasında top kafayla ağlara yollayarak takımını 1-0'lık galibiyete taşıdı.

Karşılaşmanın genelinde rakibinin üstünlüğünü kabullenen Irak, son dakikalarda üç net fırsatı kullanamadı ve 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkını büyük ölçüde kaybetti.

Avustralya bu galibiyetle puanını yediye yükseltti ve birinci grupta liderliğini korudu. Birer maçları eksik olan ekiplerinden Katar üç, Çin iki puanda. Son Asya şampiyonu Irak'ın üç maçta sadece bir puanı var.

morvemervesi 01.06.2008 18:08:26
Çaykur Rizespor'da Diyadin imzalıyor
Metin Diyadin, Rizespor'u Turkcell Süper Lig'e döndürmeye çalışacak
Çaykur Rizespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Turanlı, prensipte anlaşmaya vardıkları Metin Diyadin ile hafta başında resmi sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Turanlı, Diyadin'in Bank Asya 1. Lig'de başarılı bir isim olduğunu belirterek, "son dönemde çalıştırdığı takımlar ve bu takımlardaki futbolcuların yükselişi gözlerden kaçmıyor. Biz de Süper Lig'den düşmemizin ardından, yeni bir yapılanmaya gitme kararı aldık v e Metin Diyadin ile çalışma kararı aldık" dedi.

Diyadin'in isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Turanlı, "Serdar Samatyalı, Ömer Ateş, Ali Sakal, Erman Ergin ve Emrah Kol ile hocamızın isteği doğrultusunda anlaşmıştık. Birkaç takviyemiz daha olacak" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de herkese forma vermek zorunda kaldıklarını kaydeden Turanlı, "ateşe düşmüştük ve bir an önce çıkmak istiyorduk. Herkese forma verdik. Hak eden de bu formayı giydi, etmeyen de. Artık forma hak edenin sırtında olacak. Çaykur Rizespor yeniden yapılanma içinde ve bu yapılanmada mücadele eden oyuncular yer alacak" dedi.

Eskişehirspor, geçtiğimiz sezonun başında göreve getirdiği 40 yaşındaki Diyadin'in işine, takım Bank Asya 1. Lig'de 26'ncı hafta sonunda averajla üçüncü sıradayken son vermişti.

morvemervesi 01.06.2008 18:09:21
Sezgin: Michael Skibbe adaylardan birisi
 Skibbe, Galatasaray'ın ilgilendiği Alman teknik adamlardan bir tanesi
Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Adnan Sezgin, Michael Skibbe'nin teknik direkör adayları arasında olduğunu açıkladı.

Galatasaray, yeni sezon için takımın başına getireceği teknik direktörü bir hafta içinde belirlemek için çaba harcıyor.

Futbol A.Ş. genel müdürü Adnan Sezgin, "bir hafta içinde yeni teknik direktörümüz şekillenir" açıklamasını yaptı.

Bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Sezgin, Alman teknik direktör  Michael Skibbe'nin de adaylardan birisi olduğunu ifade etti.

Galatasaray, geçtiğimiz ay Bayer Leverkusen'deki işini kaybeden Skibbe'den önce yine Alman teknik adamlar Armin Veh ve Mathias Sammer ile de görüşmüş ancak sonuca varamamıştı.

1998 yılında henüz 32 yaşındayken Borussia Dortmund'un başına geçtiğinde Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü unvanını alan Skibbe, 2004 yılına kadar Alman milli takımında Rudi Völler'in yardımcılığını yaptı.

Bundesliga'da 2007-2008 sezonunu yedinci sırada bitiren Michael Skibbe yönetimindeki Bayer Leverkusen, UEFA Kupası üçüncü turunda Galatasaray'ı elemişti.

morvemervesi 01.06.2008 18:10:29
Şota futbolu bırakıyor
Trabzonspor'un eski futbolcusu Gürcü asıllı Şota Arvaladze, 3 Haziran'da Tiflis'te yapacağı jübile ile aktif futbol hayatına son verecek.

İspanya ligi takımlarından Levante'de forma giyen 35 yaşındaki Gürcü futbolcu, 3 Haziran'da Tiflis'te yapacağı jübile ile yeşil sahalara veda edecek.

Şota'nın ikizi Arçil, kardeşinin sağ ayağındaki sakatlık nedeniyle 5 kez ameliyat geçirdiğini ve bu nedenle jübile yapmaya karar verdiğini söyledi.

Arçil, Tiflis'teki Dinamo (Boris Paichadze) stadında 3 Haziran'da yapılacak jübile maçının, Gürcistan Milli Takımı ile Şota'nın bugüne kadar birlikte top koşturduğu futbolcu arkadaşlarından oluşan karma takım arasında oynanacağını bildirdi.

Jübile maçına, Trabzonspor yöneticileri ile eski futbolculardan Tolunay ve Ogün başta olmak üzere birçok oyuncuyu davet ettiklerini kaydeden Arçil, Şota'nın jübilesi için Trabzonspor Kulübü'ne sağladığı destekten dolayı da teşekkür etti.

Şota, 1993-1997 yılları arasında Trabzonspor'un formasını giymiş ve Türkiye liginde gol krallığını da elde etmişti.

yazgül 02.06.2008 21:00:20
bu sene ligin şampiyonu bana göre sivastır

firat027 03.06.2008 19:51:20
bence sınırlama olmamalı yanlış bir tutum bence.

bir açıdan haklısın ama ligde türkten çok yabancı olursa iş degişir...

firat027 04.06.2008 08:10:53
emre tamamen bir çekişme sonucu fenere gitti yoksa cümle alem onun dguştan gs li oldugunu biliyor. Ha fenerliler ne cevap verecek merak ediyorum.....

+++KoRn+++ 04.06.2008 09:06:46
Biz Türk'üz..Fenerden örnek; Türk'ten fazla yabancı var..ne biçim Türk takımı bu..eğer biz birşeyler beceremiyorsak bu zaten bizim yanlışımızdır..Ve kendi çabalarımızla çözmeliyiz..Yabancı toplayarak değil.

ozzymolder 04.06.2008 09:21:10
Türk Futbolunun en büyük sorunlarından birisi; Yabancı sınırlaması
Diğer avrupa kuluplerine baktığımızda; İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz vb. ülkelerde yabancı sınırlamasında serbestlik maddesi var bildiğim kadarıyla ve Buda Avrupa maçlarında sınırlama koyan ülkelerle yapılan maçlarda görünür derecede dengesizlik oluşuyor İki takımın eşit koşullarda rekabet etmediği gerçek; Zaten bu konuda ilerleyen zamanlarda Fifa'nın sınırlamayı tüm ülkeler için geçerli duruma getirmesi bekleniyor.

problematique 04.06.2008 13:29:33
emre tamamen bir çekişme sonucu fenere gitti yoksa cümle alem onun dguştan gs li oldugunu biliyor. Ha fenerliler ne cevap verecek merak ediyorum.....
Emre'nin Gsli olması artık benim için bir anlam ifade etmiyor.Fenere gitti iş bitti arkadaş=)

problematique 04.06.2008 13:31:40
Avrupa'da serbestlik olması çok doğal çünkü hep iyi oyuncular onlardan çıkıyor.Bizde kesinlikle yabancı sınırlaması olması gerekiyor ki zaten var.Eğer sınırlama olmazsa Türk futbolu gelişemez,tökezler.Zaten anca gelişmeye başlıyoruz kimsenin 'Biz'i umursadığı yok Scolari bile kendilerine rakip olarak sadece Çekleri gördüğünü söylemişti.

morvemervesi 04.06.2008 21:07:05
Nihat: "Avrupa'da devam etmek istiyorum"
Nihat Kahveci, FB ile transfer görüşmesi yaptığına ilişkin haberlerle ilgili olarak, ''Şu anda Villareal ile 3 yıllık sözleşmem var. Hukuksal olarak hiçbir şey benim elimde değil. Avrupa'daki futbol hayatımı sürdürmek istiyorum'' dedi.

(A) Milli Futbol Takımı, 13'üncü Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını İsviçre'de sürdürüyor.

Nyon kentindeki Global Union'da düzenlenen basın toplantısında, futbolculardan Nihat Kahveci ile Hakan Balta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nihat Kahveci, "Fenerbahçe ile transfer görüşmesi yaptın mı?"sorusunu, "Şu anda Villareal ile 3 yıllık sözleşmem var. Hukuksal olarak hiçbir şey benim elimde değil. Avrupa'daki futbol hayatımı sürdürmek istiyorum. Avrupa'da iyi bir takımda oynuyorum, mutluyum ve Türkiye'ye dönmek istemiyorum" diye yanıtladı.

Kahveci, Portekiz Milli Takımı ile ilgili olarak, "Portekiz futbolunu herkes iyi tanıyor. Hepsi çok kaliteli oyuncular. Birçoğu İspanya'da futbol hayatını sürdürüyor. Hepsi saygı duyulacak isimler, korkulacak değil. Bizden de çekindiklerine inanıyorum ama çekinmiyorlarsa da onların hatası olur" dedi.

Ronaldo ile ilgili bir soruya da Kahveci, "Ronaldo yılın futbolcusu oldu. Ona ilgi gösterilmesi doğal ama ben, Portekiz'i bireysel oyunculardan ziyade bir takım olarak görüyorum. Sonuçta Ronaldo tek başına maç kazanamaz, arkadaşlarına da ihtiyacı var" yanıtını verdi.

Türk Milli Takımı'nın boy ortalamasının düşük olmasının sıkıntı yaratıp yaratmayacağı sorusu üzerine Nihat, "Belki boyumuz ufak ama başka özelliklerimiz var. Biz de topu yere indirip oynayacağız. Boyu uzun olanlar havadan oynasınlar" diye konuştu.

Hakan Balta: "Küçük büyük takım kalmadı"

Hakan Balta ise artık küçük büyük takım kalmadığını belirterek, "Şimdi takımlar defansa önem veriyorlar. Hocamız da defansa önem veriyor. İyi defans yaparsak iyi bir sonuç alırız" dedi.

Balta, Ronaldo'nun karşısında oynayacak olmasının kendisini tedirgin edip etmeyeceği sorusuna, "Bildiğim kadarıyla Ronaldo solda oynuyor. Benim karşımda da bir başka yıldız olar Quaresma var. Önemli olan kimin oynadığı değil, bizim neler yapacağımızdır. Kimsenin kimseden korktuğu yok" diye yanıt verdi.

"Geçen yıl bu zamanlarda burada olmayı hayal ediyor muydun?" biçimindeki soruyu da Balta, "1 yıl önce Vestel Manisaspor'da oynuyordum. Hiç milli maçım yoktu. Ancak Fatih hocamın Bosna-Hersek maçında bana güvenip görev vermesi beni ümitlendirdi. Ben de hocamın bana verdiği güvenin karşılığını, zevkini çıkararak vereceğim" diye yanıtladı.

morvemervesi 04.06.2008 21:10:51
BJK taraftarı: "Çarşı'yı devam ettireceğiz"

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın, kendini feshettiğini açıklamasının ardından bir grup siyah-beyazlı taraftar, bu oluşumu sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.

Çarşı taraftar grubu lideri Alen Markaryan'ın, bu oluşumu feshettiklerini açıklaması sonrası, bir başka siyah-beyazlı taraftar grubu, Çarşı adını sürdüreceklerini, Maçka Parkı'nda basın açıklamasıyla duyurdu.

Parkta toplanan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, "Hayat, alem, ortam biter, Çarşı bitmez" pankartı açarken, Gökhan Karamehmet adlı taraftar, yaptığı açıklamada, Alen Markaryan ve beraberindekilerin, "Çarşı grubunu feshettikleri" açıklamalarını, "kişisel görüşleri" diye niteledi.

Karamehmet, "Artık jübile yapacaklarını açıkladılar. Onlara jübileleri hayırlı olsun. Biz buradayız. Ne Çarşı'nın tezahüratları biter, ne de taraftar biter. 105 yıldır olduğu gibi yine buradayız. Taraftarlar arasında ayrılmalar olsun da istemiyoruz. Asli görevimiz takımımızı desteklemek" dedi.

Karamehmet'in, grup adına okuduğu yazılı açıklamada da şu görüşlere yer verildi:

* Beşiktaş'ımızın maziden gelen şerefli duruşunu, şanlı tarihini, hakkı olan gururunu sonsuza kadar yaşatmak ve Beşiktaş'ımızla birlikte yaşamak için varız. Beşiktaşçı zihniyetlere karşı inadımız, Beşiktaşlı olarak geçmişte ve bugün olduğu gibi, yarınlarda da tribünlerde olmaya, kapkara bir sevdayla devam edeceğiz.

* Amacımız; bölünmeleri, kırgınlıkları giderip, birlik ve beraberliği inşa ederek, buradan alacağımız kuvvetle Beşiktaş'ımıza yapılmak istenen haksızlıkların karşısında tek vücut olarak durmaktır. Sporumuza 105 yıldır damga vuran şanlı kara kartalımızın, zafer uçuşlarında, iyigününde, kötü gününde desteklemeye, yanında olmaya devam edeceğiz.

* Tribünü genel kurula, genel kurulu da tribüne sokmayacağız. Tribünlerimizi hiçbir siyasete alet etmeyeceğiz. Ayrılıklar, yaratılmak istenen kaos söylentileri, tribünlerin bittiği, artık takımı teşvik edecek tezahüratların olmayacağı gibi konular, tarihe gülünç söylemler olarak geçecektir. Yıllarını Beşiktaş için tribünlerde geçiren bizler, tüm spor camiasıylakucaklaşıp, kalıcı bir şekilde sevgi ve saygıyı inşa edeceğiz.

Taraftarlar, açıklamanın ardından sessiz bir biçimde dağıldı

morvemervesi 04.06.2008 21:13:00
Terim'in favorileri Almanya ve İtalya
A milli takımın patronu Fatih Terim, La Gazzetta dello Sport gazetesine yaptığı açıklamada, ''Euro 2008'de Almanya-İtalya finali düşünüyorum'' dedi. Terim, Türkiye'nin kupanın sürpriz takımı olabileceğini söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya ve İtalya'yı finale yakın gördüğünü kaydeden Terim, artık bir başka Yunanistan gerçeği yaşanmayacağına değinerek Türkiye'nin beklenmedik işler yapabileceğini söyledi.

Terim, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, İtalyan futbolseverlerin geçmişte Inter'de Emre'nin kötü bir kopyasını izlediklerini dile getirerek, "şimdi o bizim dinamomuz" değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan takımlarının Hamit Altıntop'u Bayern Münih'e kaptırdıklarını belirten Terim, Serie A ekiplerine Galatasaray'ın savunma oyuncusu Servet Çetin'i önerdi.

Terim, Türkiye'nin ilk maçtaki rakibi Portekiz'i "iyi futbolcuları var. Cristiano Ronaldo  Manchester United'i bir galibiyet makinesi haline getirdi. Sonra Deco. Kısacası Portekiz çok klas  oyunculardan kurulu  bir ekip" şeklinde yorumladı

morvemervesi 04.06.2008 21:14:00
Eriksson Meksika'nın başına geçti
Sven-Goran Eriksson, Meksika milli takımını 2010 Dünya Kupası'na götürmeye çalışacak
Manchester City'den ayrılan İsveçli Sven-Goran Eriksson, Meksika milli takımının yeni teknik direktörü oldu.

Hafta başında Premier League kulübü Manchester City ile yollarını ayıran Sven-Goran Eriksson, Meksika milli takımı ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Hugo Sanchez'in yerine gelen Benfica ve Lazio'nun eski çalıştırıcısı Eriksson, Sırp Bora Milutinovic'den sonra Meksika'nın ilk yabancı teknik adamı olacak.

60 yaşındaki İsveçli teknik adam, "Meksika büyük bir görev. Meksika'yı Dünya Kupası finallerine taşımak kolay olmayacak. Ama 120 milyon insan motive olmak için yeterli" dedi.

Sven-Goran Eriksson, 2001-2006 yılları arasında çalıştırdığı İngiltere milli takımını iki Dünya Kupası'nda çeyrek final oynatmıştı.

İsveçli teknik adam, 21 Haziran'da Belize ile oynanacak Dünya Kupası elemeleri rövanş maçıyla resmen görevine başlayacak.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [ 21 ] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72