|
||
| Galatasaray, Alman teknik direktör Michael Skibbe ile anlaştı. Sarı-kırmızılılar, Alain Perrin'den olumsuz yanıt alırsa, Skibbe ile sözleşme imzalayacak. Galatasaray yönetiminin, ikinci kez İstanbul'a davet ettiği Michael Skibbe ile Florya Metin Oktay tesislerinde yaptığı görüşmede, büyük ölçüde anlaşmaya vardığı belirtildi. Yönetim, imza için Fransız teknik adam Alain Perrin'in kararını bekliyor. Sarı-kırmızılılar, Perrin'in olumsuz cevap vermesi durumunda, Skibbe'yi takımın başına geçirecek. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Skibbe ile yapılan görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kesin açıklamayı birkaç gün içinde yapacaklarını söylemekle yetindi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Önder Turacı'nın transferinin, yüksek fiyat istediği için, zor göründüğünü söyledi. |
||
|
||
| İtalyan basını, milli takımlarının Euro 2008'deki ilk maçında Hollanda karşısında uğradığı tarihi hezimetin sorumlusu olarak teknik direktör Roberto Donadoni'yi gösterdi. Dünya şampiyonu İtalya milli takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Hollanda'ya 3-0 yenilince İtalyan basını tarafından ağır şekilde eleştirildi. La Gazzetta dello Sport, "Kahretsin, bu ne yenilgi" manşetiyle verdiği haberin spotunda kaleci Buffon'un maç sonunda İtalyanlar'dan özür dilediğini belirtti ve, "Hollanda'dan ders. Buffon: "Bizi bağışlayın. Dünya şampiyonları çöküşü yaşarken, Van Basten'in ekibi 3-0'lık bir galibiyet yaşadı" cümlelerini kullandı. Manşetinde "Donadoni faciası" başlığını kullanan Corriere dello Sport, "Gökmavililer Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk karşılaşmada Hollanda'ya 3-0 yenilerek alt üst oldular. Buffon, İtalyanlar'dan özür diledi. Ekibimiz, ilk gol ofsayt olsa da kendisini maça veremedi. Del Piero ve Cassano'nun oyuna alınmaları da bir işe yaramadı" yorumunu yaptı. Tuttosport gazetesi ise İtalya milli takımının önceki teknik direktör Marcello Lippi'yi arar hale geldiğini vurgulayarak, "Lippi'yi bize geri verin" manşetini atarken, yenilginin Donadoni'nin yanlış seçimlerinden kaynaklandığını savunduğu haberinde, alt başlıkta "Donadoni İtalya'yı batırdı. Hollanda karşısında tarihi bir hezimet yaşandı" ifadelerini kullandı. "Herşey yanlıştı" başlığıyla sunulan yorum yazısında da "bu hezimet sonrasında güven kazanmayı nasıl başaracaksın? Lütfen, bize Lippi'yi geri verin. Keşke bu mümkün olabilse. Şimdi lütfen hiç kimse, ilk golün aslında ofsayt olduğu türünden bir bahanenin ardına sığınmaya kalkışmasın" denildi. İtalyan basını, Hollanda-İtalya karşılaşmasında, 26'ncı dakikada Van Nistelrooy'un attığı ilk golün ofsayt olduğu iddiasına ve bu konudaki tartışmalara geniş yer ayırdı. Gazeteler, pozisyon sırasında saha dışına düşmüş durumdaki Panucci'nin aslında geçici sakatlık yaşayan bir oyuncu olarak düşünülmesi gerektiğini, dolayısıyla da Van Nistelrooy'un ofsaytta bulunduğunu ileri sürüyor. İtalyan gazetelerindeki yorumlarda, İsveçli hakem Frojdfeldt'in ilk golü saymakla hata ettiği görüşü ağır basarken, İtalyan Hakemler Derneği Başkanı ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Cesare Gussoni ise hakemin golü saymakla doğru karar vermiş olduğunu söyledi. İtalya'nın Hollanda karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet, Gökmavililer için tarihi bir yenilgi olma özelliği de taşıyor. İtalya, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda daha önce en ağır yenilgiyi 22 Haziran 1988'de, Almanya'da SSCB ile oynadığı yarı final karşılaşmasında yaşamıştı. Karşılaşma, Litovşenko ve Protassov'un imzaladığı gollerle, İtalya'nın 2-0'lık yenilgisiyle sonuçlanmıştı. İtalya'nın aldığı en son 3-0'lık yenilgi ise 25 yıl önce yaşanmıştı. Napoli'de 15 Ekim 1983'te İsveç ile oynadığı Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında İtalya, sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılmıştı |
||
|
||
| Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ikinci maçında İsviçre karşısına çıkacak olan (A) Milli Futbol Takımı'nda futbolcular Semih ve Uğur, Portekiz maçını önde basamadıkları için kaybettiklerini söylediler. Nyon'daki basın merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Semih Şentürk, Avrupa Şampiyonası'na iyi şeyler yapmaya geldiklerini belirterek, "Ancak Portekiz maçında hocamızın verdiği taktiği sahaya yansıtamadık. Antrenmanlarda hocamız rakibe ilerde basmamızı istedi. Ancak biz Portekiz'i rahat oynattık. Eğer biz biraz daha yürekli olsaydık, Portekiz'e ilerde bassaydık puan alacağımıza inanıyorduk" dedi. Nihat ile antrenmanlarda hiç birlikte oynamadıklarına da değinen Semih, "Portekiz maçında forvette sıkıntı yaşanınca hocam beni sonradan oyuna aldı. Nihat abağey ile antrenmanlarda birlikte oynamamamızın benim açımdan bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Görev verilirse elimden geleni yaparım" diye konuştu. İsviçre maçının her iki takım açısından da zor geçeceğine değinen Semih, Portekiz maçında tekrarladıkları hataları İsviçre maçında tekrarlamayacaklarannı söyledi. İsviçre maçına psikolojik olarak da hazır olduklarını vurgulayan Semih, "İsviçre maçının bir final havası içinde geçeceğinin bilincindeyiz. Psikolojik olarak da bu maça takım hazır. Bir mağlubiyetle turnuvaya veda edeceğimizin de bilincindeyiz" diye konuştu. Futbolculardan Uğur Boral da, sakatlıkların takımı nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya, "Sakatlıklar futbolun kaçınılmaz gerçeği. Sakatlıkların bizi derinden üzdüğünü düşünmüyorum. Buraya 23 kişilik bir kadroyla geldik. Görev kime verilirse çıkar görevini aslanlar gibi yapar" yanıtını verdi. Hakan Balta'nın yerinde olmayı isteyip istemediğinin sorulması üzerine de Uğur, "Elbette ki isterdim. Kimsenin şüphesi olmasın. Ben sahaya çıkarken, hep karşımdakinin beni nasıl durduracağını düşünürüm. Yoksa ben şunu nasıl durdurayım diye düşünmem. Kimseden korkum yok benim. Çok isterdim Portekiz maçında sahada olmayı" cevabını verdi. İsviçre maçının final olarak gördüklerini bildiren Uğur Boral, "Portekiz maçında yaptığımız hatalardan ders çıkararak, İsviçre maçına hazırlanıyoruz. İsviçre maçını final olarak görüyoruz. Ama biz İsviçre'den daha iyi bir ekibiz. İsviçre'yi yeneceğimize hiç şüphemiz yok" diye konuştu |
||
|
||
| Euro 2008'in açılış maçında sakatlanarak turnuvayı kapatan İsviçre kaptanı Alex Frei, takımının kendisi olmadan da gruptan çıkacak güçte olduğunu söyledi. Euro 2008'in evsahiplerinden İsviçre'nin, Çek Cumhuriyeti'ne 1-0 yenildiği açılış maçında Zdenek Grygera ile çarpışarak dizinden sakatlanan Frei, "benim rüyam mahvoldu ama takımınki devam ediyor" dedi. A Grubu'na yenilgiyle başlayan ve ilk iki şansını devam ettirmek isteyen Türkiye ve İsviçre, 11 Haziran Çarşamba günü Basel'de kozlarını paylaşacak. İsviçre milli takımı tarihinin en büyük golcüsü olan Frei, "tabii ki ilk maçı kaybettikten sonra işimiz zorlaştı. Ama bizim takım şampiyon sporculardan kuruludur ve Çarşamba akşamından sonra rüyamızı sürdürecek kapasiteye sahiptir" diye konuştu. Çek Cumhuriyeti yenilgisinden kesinlikle olumsuz etkilenmediklerini söyleyen Frei, "onlara karşı çok iyi oynadık ve iddiamız devam ediyor. Kafa olarak çok sağlamız. Bensiz de iyi oynayacaklarından şüphem yok" şeklide konuştu. En az altı hafta sahalardan uzak kalacak olan 28 yaşındaki golcü, Grygera ile çarpıştığı an kendisi için turnuvanın bittiğini anladığını dile getirdi. Oyundan çıkarken gözyaşlarını tutamayan Frei, "dizimden gelen sesini duydum ve durumun iyi olmadığını hemen anladım. Duygularım birdenbire kontrolden çıktı. Duygusal olarak hala iyi değilim ama atlatmaya çalışıyorum" dedi |
||
|
||
| Basketbol Milli Takımı kadrosu açıklandı. NBA oyuncusu Hidayet Türkoğlu aday kadroya alınırken, yine NBA'de oynayan Mehmet Okur kadroya alınmadı... İbrahim Kutluay ve Mirsad Türkcan ise "yaşlandılar" denilerek çağrılmadılar. 2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının aday kadrosu açıklandı. 18 kişilik kadroda şu oyuncular yer alıyor: Ersin Görkem (Antalya Büyükşehir Belediyespor), Ersan İlyasova (Axa FC Barcelona), Ümit Sonkol (Banvit), Engin Atsür (Benetton Treviso), Sinan Güler (Beşiktaş Cola Turka), Barış Hersek, Bora Hun Paçun, Ender Arslan, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Cemal Nalga, Cenk Akyol (Galatasaray Cafe Crown), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Kerem Tunçeri (Real Madrid), Doğuş Balbay (Texas Longhorns) MEHMET OKUR SAKAT NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosuna alınmadı. Mehmet'in yanı sıra İbrahim Kutluay, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu ve Fatih Solak gibi oyuncular da kadroda yer almadı. Kerem Tunçeri ise uzun bir aradan sonra aday kadroya alındı. TANJEVİÇ KADROYU SAVUNDU NBA'de forma giyen Mehmet Okur'un kadroya alınmamasıyla ilgili olarak da Basketbol milli takım koçu Tanjevic, ''Mehmet Okur, bu sene ağır bir sakatlık geçirdi ve bu yaz boyunca sakatlıklarını düzeltmek için çalışmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu. İBRAHİM VE MİRSAD YAŞLANDI Tanjevic, kadroda İbrahim Kutluay'ın yerine Ömer Onan'a fırsat tanıdığını dile getirerek, ''Ömer muazzam bir sezon geçirdi ve İbrahim'den daha genç. Ayrıca Cenk Akyol'u ön plana çıkarmak istiyorum. 2010'da ondan faydalanacağız'' diye konuştu. Tanjevic, Mirsad Türkcan'ı yaşından dolayı kadroya almadığını, 2010 Dünya Şampiyonası'nda 30 yaş üzerinde olan oyuncularla oynamamaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi. |
||
|
||
| Türk basketbolcumuz Kerem Tunçeri'nin Real Madrid'deki dönemi sona erdi Türk basketbolcu Kerem Tunçeri'nin İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) takımlarından Real Madrid'deki dönemi sona erdi. Real Madrid'de 2 sezon forma giyen Kerem'in kontratı sona ererken, İspanyol kulübünün Türk basketbolcunun kontratını uzatmayı düşünmediği belirtildi. Antrenör Joan Plaza ile son dönemlerde oyunda az süre kalmadan kaynaklanan sorunu olan Kerem'in, Real Madrid'den ayrılmak istediği öğrenildi. İspanya'da kariyerine devam etmeyi ilk seçenek olarak değerlendiren Kerem'in, bazı İspanyol takımlarından teklifler aldığı, ancak henüz kararını vermediği ifade ediliyor. MADRİD- Türk basketbolcu Kerem Tunçeri'nin İspanya 1. Basketbol Ligi (ACB) takımlarından Real Madrid'deki dönemi sona erdi. Real Madrid'de 2 sezon forma giyen Kerem'in kontratı sona ererken, İspanyol kulübünün Türk basketbolcunun kontratını uzatmayı düşünmediği belirtildi. Antrenör Joan Plaza ile son dönemlerde oyunda az süre kalmadan kaynaklanan sorunu olan Kerem'in, Real Madrid'den ayrılmak istediği öğrenildi. İspanya'da kariyerine devam etmeyi ilk seçenek olarak değerlendiren Kerem'in, bazı İspanyol takımlarından teklifler aldığı, ancak henüz kararını vermediği ifade ediliyor. Geçen sezon ACB lig şampiyonluğunu yakalayan, ancak bu sezon beklenen başarıları gösteremeyip play-off'da ilk turda elenen Real Madrid'de Kerem'in dışında Charles Smith, Mihalis Pelekanos, Lazaros Papadopoulos ve Blagota Sekuliç gibi isimlerin ayrılması bekleniyor. Bu arada Real Madrid kulübünden yapılan açıklamalarda ise gelecek sezon da antrenör Joan Plaza ile devam edileceği sonucu çıkarılıyor. |
||
|
||
Kerem Tunçeri uzun yılların ardından yeniden Milli takımımızda...
|
||
|
||
| Kerem Tunçeri'yi sonunda çağırabildiler yani.Adam geçen mükemmel bir sezon geçirdi çağırmadılar, neyse şimdi akıllanmışlar aferin. | ||
|
||
| G.Saray yönetiminin jübile teklif ederek köprüleri atmasıyla büyük bir boşluğa düşen Hakan Şükür en az bir yıl daha oynamak istiyor. Hakan, İtalya yolunda olduğu iddia ediliyor. Katar ve ABD'den cazip teklifler aldığı bilinen Hakan'a, son olarak Fiorentina'dan davet geldi. Kral'ın İtalyan takımında oyuncu-yardımcı hoca olarak görev yapması konuşuluyor. |
||
|
||
| Seviyorum bu adamı ya...ne yaparsa yapsın..Galatasaray'a getirdiği başarılar sayısız.. istediğini yapsın, zaten kaç yaşına geldi.. |
||
|
||
| hayır hakan şükür italyaya değil Azerbaycan'a gidiyor..Kendi dün haberlerde söyledi.Azerbaycan'daki bir milyoner ona süper bir teklif yapmış... |
||
|
||
![]() Hakan Şükür'e Azerbaycan'dan teklif 30 Mayıs 2008 Cuma 16:31 Azerbaycan'ın Hazar-Lenkeran Kulübü, Galatasaraylı milli futbolcu Hakan Şükür'e transfer teklifinde bulunduğunu açıkladı. |
||
|
||
| umarim kabul etmez... hakan sükür abimizi galatasarayda baska alanlarda görev alirken görmek isterim/z biraksin artik futbolu yada bir sezon daha gs de oynasin... |
||
|
||
| azerbaycan kelimesi bana eurovsionda bize verdikleri destekleri hatırlatıyo:) | ||
|
||
hakan gitmeeeeeeeeeeeeeee
|
||