|
||
| Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Twente, İngiltere milli takımının eski teknik direktörü Steve McClaren ile anlaşma sağladı. Twente'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 47 yaşındaki teknik adamla iki yıllık sözleşme imzalandı. Steve McClaren, İngiltere milli takımının 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde edememesi üzerine görevden alınmıştı. İngiliz teknik adam, Schalke'nin başına geçen Fred Rutten'in yerini alacak. Rutten, Twente'ye 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılma hakkını kazandırdıktan sonra Bundesliga ekibiyle anlaşmıştı. McClaren, "FC Twente ile Hollanda ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek benim için önemli bir sınav olacak. Sezona çok olumlu duygularla başlayacağız" dedi. Twente başkanı Joop Munsterman, Rutten'in ayrılmasından sonra doğru kişiyi göreve getirdiklerine inandığını söyledi |
||
|
||
| Turkcell Süper Lig takımlarından Denizlispor, Brezilyalı stoper Irineu Calixto Couto ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre, menajer Özhan Çetin'in izlediği savunma oyuncusu Irineu Calixto Couto ile üç yıllığına anlaştı. İlk imzayı Brezilya'da attığı bildirilen oyuncu 30 Haziran'da Denizli'ye gelecek. 25 yaşındaki 1.86 boyundaki Couto'nun Brezilya'da Juventus, Flamengo, Braga ve Academica takımlarında forma giydiği belirtildi. Genel menajer Çetin, "iki taraf için hayırlı olsun. Bonservisi olmayan bir oyuncu. Kulübümüzde iyi işler yapacağına inanıyorum" dedi. Denizlispor kulübü başkanı Ali İpek, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, "transfer çalışmalarımız ve imzalar devam edecek. Taraftarlarımız hiç merak etmesin. Denizlispor iyi bir takım. Yeni sezonda sahalarda oynadığı futbolla adından çok söz ettirecek" diye konuştu. Geçtiğimiz sezon Denizlispor'da forma giyen orta saha oyuncusu Serhat Gülpınar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sözleşme imzaladı |
||
|
||
| Trabzonspor, dış transferde Fransa'nın Lille takımında forma giyen kaleci Tony Sylva ile Almanya'nın Hansa Rostock takımında oynayan gurbetçi oyuncu Zafer Yelen'in transferlerini gelecek hafta bitirmeyi planlıyor. Senegalli kaleci Sylva ile daha önce her konuda anlaşan bordo-mavililer, milli takım kampında bulunan kalecinin Salı günü Türkiye'ye gelmesini beklediklerini belirtti. Hansa Rostock'da forma giyen Zafer Yelen'in transferi konusundaki görüşmeler sıklaştı. Daha önce bu transfer için Almanya'ya gidip Hansa Rostock ve Zafer Yelen ile görüşme yapan kulüp genel saymanı Mahmut Aksu, futbolcuyla anlaşmaya vardı. Bu transferde belli bir noktaya gelen bordo-mavililer, Hansa Rostock Kulübü'ne sunduğu teklife cevap bekliyor. Alman kulübünden olumlu bir cevap gelmesi halinde Aksu bu transferi bitirmek için tekrar Almanya'ya gidecek. Trabzonspor, Zafer Yelen'in transferini çözmesi halinde gelecek hafta bu iki oyuncu ile sözleşme imzalayacak |
||
|
||
sağolsun helal olsun yhaa!!! çok sevindim cidden hırvatların attığı o golle yıkıldım resmen ama pes etmedim ve sonuç spr oldu gerçekten de semihe ve tüm oyunculara tşkler çok sevindik gerçekten
|
||
|
||
| ŞENTÜRKLER VİYANA YI FETHETTİ | ||
|
||
| Vestel Manisaspor'dan Galatasaray'a dönen ve yıldızı parlayan Arda Turan'a, İngiltere'den teklif var !! Arda'nın yeni menajeri Ahmet Bulut, genç futbolcuya İngiltere'den 2 kulübün talip olduğunu belirterek, 'Arda'nın hedefi Avrupa'da oynamak. Kendisine 2 Premier Lig kulübü teklifte bulundu' dedi. Menajer Bulut, Arda'nın 2011 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunduğunu ifade ederek, 'Bu nedenle talip olan kulüpler, öncelikle Galatasaray ile anlaşmalı. Arda'nın transferi ancak talip olan kulüp ile Galatasaray arasında yapılacak anlaşma sonrasında gerçekleşir. Bu transfer ancak Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda ve izniyle yapılabilir' diye konuştu. 'TRANSFER İÇİN YAŞI ERKEN DEĞİL' Türkiye'de genç futbolcuların Avrupa'ya transferi için hep 'erken' denildiğini vurgulayan Ahmet Bulut, bu düşünceye katılmadığını söyledi.Bulut, 'Arda, Avrupa'ya ne kadar erken giderse kendisi için o kadar avantajlı olur. Bu kariyeri için de çok iyi olur. Avrupa'da oyuncular 17-18 yaşında bir yerlere gidiyorlar. Bir tek ülkemizde bu transferlere erken deniliyor' görüşünü dile getirdi. |
||
|
||
|
||
|
||
top yuvarlaktır tamamda bu kadarı mucize olsa olsa millilerimiz aslanlar gibi mücadele ettiler semih son noktayı koydu...gurur duyuyoruz hepsiyle kimisi sakat kimisi cezalı ama yarı finaldeyiz ![]() Ya ben o an takıldım kaldım şaştım ne goldü o? |
||
|
||
| Trabzonspor'un OFTAŞ'tan transfer ettiği Giray Kaçar, taraftarın başarı beklentisinin kendisi üzerinde baskı oluşturmayacağını söyledi. Giray, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Trabzonspor'a imza attıktan sonra hazırlıklara başlamak için sabırsızlandığını belirterek "ilk defa bir tatil döneminin bir an önce bitmesini istiyorum. Takımla birlikte olmak, taraftarların huzuruna çıkmak istiyorum. Çok büyük bir kulübe geldim" dedi. Yeni sezondan en büyük beklentisinin Trabzonspor'u büyüklüğüne yakışır şekilde temsil etmek olduğunu ifade eden Giray, "kulübümüz iyi transferler yaptı. İnşallah en kısa sürede kaynaşıp takım halinde sezon sonuna kadar zirve yarışını sürdüreceğiz. Hem ligde hem de kupada büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum" diye devam etti. Rekabetin başarının anahtarı olduğuna inandığını kaydeden genç savunma oyuncusu Giray şunları söyledi: "Benim de bulunduğum savunma bölgesinde çok kaliteli isimler var. Bu durumdan oldukça memnunum. Artık daha çok istekliyim. Böyle olunca takımım adına olumlu gelişmeler ortaya çıkıyor. Antrenmanlarda elimden geldiğince çalışacağım, savaşacağım ve en iyi performansımı sergileyip o büyük formayı giyeceğim." Uzun süredir çekilen şampiyonluk özlemine son vermek istediklerini belirten Giray, "taraftarların bu büyük beklentisinin üzerimde baskı oluşturacağını düşünmüyorum. Aksine olumlu yönde etkileyecek" dedi: "Bu özleme son vermek inanılmaz güzel ve anlamlı olur. İmza töreni sonrası kulübün kupalarla dolu müzesini gezdim. Burada bir bölümün boş olduğunu gördüm. Müzede bulanan taraftarlar hemen yanıma gelerek 'burayı siz dolduracaksınız. Size güveniyoruz' dediler. O sözler beni çok etkiledi. "Artık en büyük hayalim o bölümü doldurarak taraftarlara verdiğim sözü yerine getirmek. Bu yıl yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve tüm camia birlik olursa her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Geçtiğimiz sezon Sivasspor şampiyonluğa çok yaklaştı. Biz ise ülkenin dört büyük takımından biriyiz. Herşey çok daha kolay olacaktır |
||
|
||
| A) Milli Futbol Takımı oyuncularından Hamit Altıntop, her şeyini Almanya'ya borçlu olduğunu, bu nedenle Almanya-Türkiye maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi. Hamit Altıntop, "Der Spiegel" dergisinin internet sayfasında yayınlanan röportajında, yarı finale hangi duygularla girdiği biçimindeki bir soru üzerine, "Bu benim için çok özel bir oyun. Almanya'ya çok şey, aslında her şeyi borçluyum" diye yanıt verdi. "Kaybedecek bir şeyimiz yok" Nihat'ın Hırvatistan karşılaşmasının sonlarında sakatlanmasının büyük bir şanssızlık olduğunu, ancak takımdaki eksik oyunculara karşın hiçkimseden çekinmediklerini ifade eden Hamit, "2 kalecimiz dahil 14 kişi kaldık. Bu çılgınca birşey, ancak gerçek. Yine de korkumuz yok. Neden olsun ki? Kaybedecek bir şeyimiz yok" dedi. Hamit, Almanya'nın hangi taktikle oynayacağının kendileri için önemli olmadığını, önemli olanın kendi güçlü yanlarını sahada ortaya koyabilmek olduğunu kaydetti. "Kalbinizde Alman mısınız?" sorusuna karşılık da Hamit, "Hayır. Belki de her ikisiyim. Evde küçük bir Türk dünyasında yaşıyoruz. Annemle yalnızca Türkçe konuşuyor ve Türk yemekleri yiyoruz. Gelsenkirchen'den ayrılıp, örneğin Münih'e gidip arkadaşlarımla karşılaştığım zaman Alman dünyasında yaşıyorum" diye konuştu. Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Hamit, "Ülkemin yanındayım. Formayı giydiğim andan itibaren yurtseverliği ve Türkiye'ye ait olduğumu hissediyorum. İyi yanlarıyla da kötü yanlarıyla da" dedi. Karşılaşmanın başından itibaren işi sıkı tutacaklarını ve ilk kez öne geçmelerinin Türkleri de sevindireceğini ifade eden Hamit, çok coşkulu ve duygusal olduğunu belirttiği teknik direktör Fatih Terim'in de karşılaşmalarda kendileri kadar terlediğini söyledi. Hamit, teknik direktör Terim'in, maçların devre aralarında kimi oyunculara karşı sert çıkmasını da doğru bulduğunu dile getirdi. "Halil Almanya'yı tanıyordu" Terim'in, kardeşi Halil'i kadroya almayışını nasıl karşıladığı biçimindeki bir soruya Hamit, "Performansının yeterli olmadığını söyledi. Bu başlangıçta bir şok oldu. Forvette eksiklerimizin olduğu ve Halil'in, Almanya Milli Takımı'nı bu kadar iyi tanıdığı bir zamanda bu yazık oldu" yanıtını verdi. Hamit, Halil'in her zaman çalışkan olduğunu, Terim'in de bunu takdir ettiğini, ancak kardeşinin, teknik direktör ve takımla arasında bir anlaşmazlığı bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle de performansını yüzde 100 sergileyemedi. Annem her zaman, hayatta işlerin iyi gitmediği zamanların olabileceğini ve hataları önce kendimizde aramamız gerektiğini söylerdi. Halil de şimdi bunu yapıyor. Bu nedenle Terim'e kızgın değiliz" dedi. Taraftarlara da sakin davranmaları çağrısında bulunan Hamit, "Bizim zaferlerimizi kutlasınlar, rakiplerin yenilgilerini değil. Bunun birbirinden ayırt edilmesi lazım. Kutlamak demek, bir caddeyi 3 saat boyunca kapatmak demek değildir" diye görüş bildirdi. Türk taraftarlardan Almanya-Türkiye karşılaşmasını, uluslararası arenada kutlanan bir halk bayramı olarak görmelerini isteyen Hamit, "Bu oyun, sonuçtan bağımsız olarak her zaman tartışılan uyum konusunda bir adım daha atılabilmesi için büyük bir fırsat" diye konuştu. Hamit, Türkiye'nin, genç ve deneyimsiz bir takım olmasına karşın sahada saldırgan tutum sergilemeyen bir takım görüntüsü vermesinin de kendisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi |
||
|
||
| Futbol hayatını yıllardır yurt dışında sürdüren Alpay Özalan, bir sezon Türkiye'de oynayıp kariyerini bitirmek istediğini açıkladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra İngiltere'de Aston Villa, Güney Kore'de Incheon United, Japonya'da Urawa Reds ve Almanya'da Köln formalarını giyen A milli takımın eski oyuncusu Alpay Özalan Türkiye'ye dönüyor. Christoph Daum'un takımı Köln ile sözleşmesi ay başında sona erecek olan 35 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu, Türkiye'de bir yıl oynadıktan sonra kariyerini noktalamayı planlıyor. Futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, "Alpay bir yıl daha futbol oynadıktan sonra aktif spor yaşamını bitirecek. Bunun da Türkiye'de olmasını istiyor. Gelecek tekliflere açığız" dedi |
||
|
||
| Premier League ekibi Arsenal, Marsilya ve Fransa milli takımının genç yıldızı Samir Nasri'yi renklerine bağladı. 20 yaşındaki Nasri, kendisine ait internet sitesinden (www.samirnasri.fr) yaptığı açıklamada Arsenal ile dört yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. İngiliz takımı, Fransız orta saha oyuncusu için Marsilya kulübne 16.8 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine gruplarda veda Fransa milli takımının kadrosunda yer alan Nasri, üç maçtan ikisinde forma giydi. Dört yıldır Marsilya'nın A takımında oynayan Nasri orta sahanın ortasında veya kanatlarda görev yapabiliyor. 12 kez milli olan genç yıldız geçtiğimiz sezon Marsilya'da 30 karşılaşmada altı gol kaydetti. Sözleşmesi sona eren Mathieu Flamini'yi Milan'a kaptıran Arsenal'in Alexander Hleb ve Emmanuel Adebayor'u elinde tutması da düşük bir ihtimal olarak görünüyor |
||
|
||
| Ankaraspor, geçen sezon Bursaspor'da forma giyen sağ kanat oyuncusu Ömer Aysan ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Ankaraspor kulübü binasında gerçekleştirilen ve genel menajer Mehmet Şen'in hazır bulunduğu imza töreninde Ömer Aysan kendisini iki yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. 26 yaşındaki Ömer, Ankaraspor'a geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Ankaraspor güzide bir kulüp. Ankaraspor forması giyeceğim için gurur duyuyorum. Bursaspor gibi büyük bir kulüpten başka büyük bir kulübe transfer oldum. Ankaraspor formasını terletmek için sabırsızlanıyorum. Burada çok güzel bir aile ortamı var. Takımıma faydalı olmak istiyorum. Camia olarak Ankaraspor'u layık olduğu yere getirmek istiyoruz" dedi. Ömer Aysan, kendisine daha önce gelen transfer teklifleriyle ilgili bir soru üzerine, "Rubin Kazan ve Türkiye'den çeşitli teklifler vardı. Ben Ankaraspor'u kendime yakın hissettim. Ankaraspor ilk tercihim olduğu için içim çok rahat. Aklımda hiçbir soru işareti kalmadan buraya geldim" dedi. Genel menajer Mehmet Şen, Ömer Aysan'ın takımda göstereceği performansla milli takıma kadar yükseleceğine inandığını ifade ederek, "Ömer Aysan ile 4-5 ay önce görüşüp sözleşmiştik. Öncelikle bize verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ediyoruz. Burada başarılı olarak milli takıma kadar yükseleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. Ömer Aysan Ankaraspor'da 7 numaralı formayı giyecek |
||
|
||
| Turkcell Süper Lig ekibi Gençlerbirliği OFTAŞ, Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Anorthosis Famagusta'da forma giyen Mısırlı stoper Amir Azmy Mohamed ile sözleşme imzaladı. Başkent ekibi, savunma oyuncusu Amir Azmy Mohamed ile iki yılı opsiyonlu üç yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp binasındaki imza töreninde konuşan başkan Turgay Kalemci, Mısırlı oyuncuyu uzun süredir izlediklerini belirterek, "defansta ve orta sahada toparlayıcı özelliğe sahip. Transfer politikamıza uygun bir oyuncu. Bu sene hedef Avrupa kupalarına katılmak. Amir'den çok umutluyum. Ümit ediyorum, göstereceği performansla elimizde tutamayacağımız bir futbolcu olacak" dedi. OFTAŞ'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Amir Azmy Mohamed, "futbol hayatım boyunca çok fazla konuşmayı sevmedim. Kulübüme faydalı olacağım. Kendi karakterimle Türk futboluna faydalı olmaya çalışacağım" diye konuştu. Mısırlı futbolcu, transfer öncesinde Türk futbolu hakkında Ahmed Hassan, Ayman ve El Saka gibi oyunculardan bilgiler aldığını belirterek, "Mısır ve Türk futbolu yakın karakterlere sahip. Milli takımınızın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performansla Türkiye'de üst düzey futbol oynandığını gördüm" dedi. Yunan ekibi PAOK'ta da forma giyen 25 yaşındaki Amir Azmy, 2003 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası'nda doping yaptığı için 14 ay ceza almıştı |
||
|
||
| Konyaspor, Galatasaray'ın kalecisi Orkun Usak'ın transferinde son aşamaya geldiğini açıkladı. Konyaspor kulübü başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, Galatasaray'ın kalecisi Orkun Usak'ın transferini büyük ölçüde bitirdiklerini söyledi. Denizlispor'dan Zafer Demir ve Çaykur Rizespor'dan Serhat'ın imza töreninde konuşan Kuntoğlu, Orkun konusunda Galatasaray kulübü Adnan Polat ile görüştüğünü belirtti. Kuntoğlu, "Orkun yüzde 100'e yakın ihtimalle önümüzdeki sezon yeşil-beyaz formayı giyecek. Polat, yabancı kaleci almaları durumunda Orkun'u vereceklerini söyledi. Galatasaray da bir yabancı kaleci alacağı için Orkun bizde sayılır" dedi. Hakan Şükür için ısrarlarının sürdüğünü dile getiren Kuntoğlu, "takıma ağabeylik yapacak bir kişi olduğu için çok istiyorum. Yurt dışında oynayacağı yolunda söz vermiş ancak biz kararlıyız. Hakan Şükür'ü alsak bile yabancı bir santrfor mutlaka transfer edeceğiz. Bu yabancı oyuncu oynadığı ligde 24 gol attı. En çok gol yiyen takım olmayacağız. Defansın sağına da iyi bir oyuncu transfer edeceğiz. Beşiktaşlı Fahri konusunda da görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Nokta transferlerle Turkcell Süper Lig'in en iyi takımları arasında yer alacaklarını vurgulayan Kuntoğlu şöyle devam etti: "Önümüzdeki yıl 25 milyon dolarlık takım olacağız. Kasamızda hazır 25 milyon dolar bulunacak. Yakında üç büyüklerden sonra en iyi takım olacağız." |
||