|
||
Hayir ARDa bunu yapamazsin sensiz olmaz
|
||
|
||
| Çek milli takımının forveti Jan Koller, Rusya birinci lig takımlarından Krylya Sovetov Samara ile anlaştı. Çek devlet radyosunun haberine göre, Bundesliga'da iken küme düşen Nürnberg'de forma giyen Koller, Krylya Sovetov Samara ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 90 milli maçta 55 golle Çek milli takımı tarihinin en golcü ismi olan 35 yaşındaki futbolcu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gruptan çıkamayan takımından ayrıldığını açıklamıştı. Kariyeri boyunca Monaco, Anderlecht, Borussia Dortmund gibi ekiplerde forma giyen Koller, Euro 2008 finallerindeki tek golünü grup maçında Türk milli takımına attı |
||
|
||
| Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan ile yapılan çeyrek final maçında sakatlanan ve (A) Milli Takım kampından ayrılan Nihat Kahveci'nin durumu kulübü Villarreal'i endişelendirdi. Villarreal kulübünün doktoru Juan Albors, Nihat'a yapılan ilk kontrollerde sağ ön adalelerinde tespit edilen yırtıktan dolayı ameliyat olmasının gerekebileceğini belirterek, ameliyat halinde Türk futbolcunun La Liga'da 2008-2009 sezonunun ilk maçlarında oynayamayacağını açıkladı. Nihat'ın durumunun tahmin edilenden daha ciddi olduğunu kaydeden Albors, hafta sonundan önce Nihat'ı Villarreal'e beklediklerini ve yapılacak yeni bir kontrolden sonra ameliyat olup olmayacağına karar verileceğini söyledi. İspanyol doktorların gerekli görmesi halinde, Nihat'ın hemen ameliyata alınacağı ifade edildi |
||
|
||
belki çok eski bir haber ama 12 şubat 1911 günü yapılacak maça aşırı lodos nedeniyle bazı gsli futbolcular kaşıya geçip gelemez 11 kişilik takımı tamamlyamayan gs, fb sahasındaki maça ancak 7 kişi çıkabilir ve inanılmaz bir inançla mücadele veren 7 kişi, fbyi kendi sahasında 7-0 yener fbnin kalecisi ali saidin sakatlanıp çıkması sonucu maçın bir bölümünü fb 10 kişi ve kalecisiz oynamak zorunda kalmış ve gol yiyenin kaleyi bir diğer arkadaşına devretmesi şeklinde öteki futbolcularda bir bir kaleye geçmiştir bu maç çok önemli bir maçtır ve aynı zamanda en büyük gs
|
||
|
||
| Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Brezilyalı golcüleri Bobo için çok cazip bir teklif olduğunu, ancak henüz transferin netlik kazanmadığını açıkladı. Eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın başında bulunduğu AC Milan Futbol Kampı'nın Selimiye Stadı'ndaki çalışmalarını ziyaret eden Sağlam, transfer çalışmaları, stat ve taraftarlarla ilgili soruları yanıtladı. Bobo'nun durumuyla ilgili bir soruya Sağlam, "Bobo değerli ve hiçbir antrenörün hayır diyemeyeceği bir oyuncu. Bu işten kulüp çok büyük menfaat elde ederse, çok cazip fiyatlar önerilirse biz o zaman Bobo'yu satmayı düşüneceğimizi söylemiştik. Nitekim öyle bir teklif oldu ama netlik kazanmadı. Olursa, yani teklif devam ederse bu transferin olmasına izin veririz" cevabını verdi. Sağlam, "şayet teklif istediğimiz düzeyde gerçekleşmezse de Bobo bizim istediğimiz, sevdiğimiz bir oyuncumuz ve önümüzdeki sezon da ondan faydalanmanın yollarını ararız" diye konuştu. Klasnic ve Baros için herhangi bir girişimin olup olmadığı sorusunu ise Sağlam, "Bobo'nun transferinin olabileceğini de düşünerek o mevkide arayışlarımız devam ediyor. Ancak bu görüşmelerimizin olabilirliği sadece Bobo'nun transferiyle mümkün" diye yanıtladı. Ertuğrul Sağlam, eksiklik hissettikleri bölgelere yaptıkları transferlerle, geçen sezonun sıkıntılarını giderecek oyuncuları kadrolarına kattıklarını ifade etti. Kadro istikrarını sağlamak için çok fazla transfer yapmadıklarını hatırlatan Sağlam transferlerle ilgili şunları kaydetti: "Geçen yıl eksikliğini hissettiğimiz, sıkıntı yaşadığımız mevkilere arayışımız oldu. O sıkıntıları giderecek kalitede oyuncuları kadromuza kattık diye düşünüyorum. Bu yılki transfer politikasında fazla yoğunluk yaşamadan, fazla oyuncu değişikliği yapmadan, bundan sonraki dönemde istediğimiz kadro istikrarının oluşması açısından çok fazla oyuncu almadık. "Gelen oyuncuların en kısa zamanda adaptasyon sürecini geçirip takıma katılacağını düşünüyoruz. İnanıyorum ki çalışma dönemimiz sonunda öncelikle UEFA Kupası'nda taraftarımızı ve ülkemizi mutlu edecek sonuçları alacağız, daha sonra da hepimizin istediği ligdeki başarıları kazanmaya çalışacağız." Taraftarların kombine biletlere ilgi göstermediği ve stat endişesi taşıdığı ifade edilerek yöneltilen soruya da Sağlam şöyle yanıt verdi: "Belirsizlik taraftarı da olumsuz etkiliyor maalesef. En kısa zamanda bunun da netlik kazanacağını düşünüyorum. Önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın en büyük gücü olan taraftarın da takımına gereken ilgiyi fazlasıyla göstereceğini de umuyorum." |
||
|
||
| Çekiç atmada olimpiyat üçüncüsü Eşref Apak, üç yıldır birlikte çalıştığı antrenörü Konstantsin Astapkovich'ten ayrılmak için Atletizm Federasyonu'na başvurdu. Çin'in başkenti Pekin'de Ağustos ayında yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde, atletizmde Eşref Apak ile antrenörü Belarus Konstantsin Astapkovich arasındaki anlaşmazlık krize yol açtı. Oyunlar kadrosunda yer alan olimpiyat üçüncüsü milli çekiççi Apak ile antrenörü Astapkovich arasında son dönemde başlayan huzursuzluk, geçen hafta sonu yapılan Avrupa Kupası 1. Lig müsabakalarının ardından üst seviyeye çıktı. 81.45 metre ile Türkiye rekorunu elinde bulunduran ve Atina'da yapılan 2004 Yaz Olimpiyat Oyunları'ndaki 79.51'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi olan Apak'ın, son dönemlerde antrenmanlarda iyi dereceler yaparken, yarışmalarda beklenen performansı sergileyememesi, sporcu ile antrenör arasında da sıkıntılar yaşanmasına yol açtı. İstanbul'da yapılan Avrupa Kupası 1. Lig yarışlarında erkekler çekiç atmada 71.84'lük derecesiyle 5. olarak hayal kırıklığı yaratan Eşref Apak ile yaklaşık üç yıldır beraber çalıştığı antrenörü Belarus Astapkovich, yarışlar sonrasında federasyona başvurarak, bundan sonra beraber çalışmak istemediklerini bildirdiler. Milli atlet, Belarus antrenörle ilgili olarak, "sanki atmamı istemiyor, bana çocukmuşum gibi muamele yapıyor ve bağırıyor" şeklinde açıklama yaparken, Astapkovich ise federasyona yaptığı savunmada, "Eşref söylediklerimi yapmıyor. Antrenmanlarda çok iyi, ancak müsabakalarda bir türlü atamıyor. Ürküyor, titriyor. Ben kendisine gelmesi için 'ne yapıyorsun, düşün, çocuk gibi olma' diye bağırıyorum" şeklinde konuştu. Çin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'na yaklaşık bir ay kala yaşanan bu kriz, Atletizm Federasyonu'nda sıkıntıya yol açarken, Apak ve Astapkovich'in bir daha bir araya gelemeyeceği, sözleşmesi devam eden Belarus antrenörünün durumunun ne olacağı ile ilgili çare arayışında bulunulduğu öğrenildi. Milli atlet Apak'ın, eski antrenörü Artun Talay ile çalışmak istediğini federasyona ilettiği belirtildi. 26 yaşındaki milli atlet Apak, dünya sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. |
||
|
||
| Fransa şampiyonu Olympique Lyon'un genç yıldızı Hatem Ben Arfa, Olympique Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya kulübünden yapılan açıklamada, dört sezondur Lyon'un A takımında forma giyen Tunus asıllı Ben Arfa'nın transferinin noktalandığı belirtildi. Altı kez Fransa milli takımında yer alan 21 yaşındaki futbolcu, 2008 Avrupa Şampiyonası aday kadrosuna çağrılmadı. Karim Benzema'nın çıkışıyla Lyon'da geri plana düşen Ben Arfa'nın Marsilya ile dört yıllık anlaşma yaptığı, oyuncu için ödenecek bonservis bedelinin 15 milyon euro olduğu belirtiliyor. Hücuma dönük orta saha oyuncusu Hatem Ben Arfa, geçtiğimiz sezon 30 lig maçında altı, sekiz Şampiyonlar Ligi maçında iki gol kaydetti |
||
|
||
| Rus milli takımının Euro 2008'de parlayan ve Avrupa'nın dev kulüplerini peşinden koşturan futbolcusu Andrei Arshavin, en büyük hayalinin Barcelona'da top koşturmak olduğunu söyledi. Arshavin, Euro 2008'in web sitesinde yer alan açıklamasında, "tüm hayatım boyunca Barcelona'yı destekledim. Barcelona'da oynamak benim hayalim. Bu kulüpte oynayabilme şansına gerçekten sahip olabileceğime hiçbir zaman inanamadım. Olayların nasıl gelişeceğine bakalım" ifadesini kullandı. Şu an sadece İspanya ile oynayacakları yarı final karşılaşmasına odaklandığını kaydeden Arshavin, "tek düşündüğüm yarı finalde iyi oynamak" diye konuştu. Avrupa Futbol Şampiyonası gibi büyük bir turnuvada sahaya çıkma şansını elde etmenin önemine değinen Rus futbolcu şunları kaydetti: "Böylesi bir etkinlikte daha önce hiç bulunmadım. Çok yoğun bir antrenman programımız vardı ve oynamayacağımı bildiğim için fazla antrenman yapmak benim için zordu. Bu alışılmadık bir duygu. Guus Hiddink'in yasağa rağmen beni buraya getirerek, turnuvanın bir parçası olmama izin verdiği için çok mutluyum." Fatih Tekke'nin Zenit'ten takım arkadaşı Arshavin, iki maçlık cezası yüzünden Rusya'nın finallerdeki ilk iki karşılaşmasında forma giyememişti. Yarı finaldeki rakipleri İspanya ile grupta yaptıkları 4-1 mağlup oldukları karşılaşmaya da değinen Arshavin şunları söyledi: "Taktiksel ve bireysel hatalar yaptık. David Villa ve Fernando Torres gibi futbolculara en ufak bir şans yaratırsanız, o başınız belada demektir. Bu futbolcular bire bir pozisyonda defans oyuncusunu çok rahatlıkla geçebilirler. İlk maçta da tamamen yaptıkları buydu." Yıldız oyuncu, Rusya'nın yarı finalde normal futbolunu oynayacağını belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: "Defans ağırlıklı oynamayacağız. Saldırmayı seviyoruz. Ancak tüm bunlar bize bağlı değil. Bakalım İspanyollar nasıl oynayacak? Belki bizim her zamanki gibi açık futbol oynamamıza izin vermeyecekler. Çünkü onlar kontratağı çok iyi biliyorlar ve çok süratli futbolculara sahipler. Biz rakibimize göre oynamamalı, kendi oyunumuzu oynamalıyız." |
||
|
||
| Türkiye'de çok sayıda takım çalıştıran Alman teknik direktör Werner Lorant, Türk milli takımının Avrupa Şampiyonası'nda erken eleneceği yönünde yaptığı açıklamalarından dolayı özür diledi. Lorant, Türk milli takımını küçümsediğini, Türklerin üç karşılaşmayı kendi lehine çevireceklerini kimsenin tahmin etmediğini belirterek, "açıklamalarımdan dolayı tüm Türklerden özür diliyorum. Her zaman ders almaya hazır bir insanım" dedi. Sportbild'e konuşan Lorant, Türk milli takımının yarı finale çıkmasının kendisi için de en güzel sürpriz olduğunu ve Türkiye'deki herkesin bununla gurur duyması gerektiğini kaydetti. Teknik direktör Fatih Terim'in, tahmininden daha zeki olduğunu kaydeden Alman çaıştırıcı, Terim'in, oyuncularına doğru tutumu öğretmeyi başardığını, yurt dışında oynayan oyuncuların daha iyi olduğunun da görüldüğünü ifade etti. Türk milli takımını artık kimsenin küçümsemeyeceğini kaydeden Lorant, galibiyeti her iki takıma da layık gördüğünü, iyi bir oyun sonucunda Almanya'nın galip gelmesini umduğunu belirtti. 60 yaşındaki Werner Lorant; Fenerbahçe, Sivasspor, Kayseri Erciyesspor ve Kasımpaşaspor'da teknik direktör olarak görev yaptı |
||
|
||
| İspanyol medyası, milli takım teknik direktörü Luis Aragones'in Fenerbahçe ile anlaşarak ülke medyasından ve taraftarlardan intikam aldığını yazdı. Fenerbahçe'nin iki yıllık sözleşme imzaladığını ve Euro 2008 finallerinden sonra takımın başına geçeceğini açıkladığı İspanyol teknik adam Luis Aragones, 34 yıllık teknik direktörlük kariyerinde ilk kez ülkesi dışında çalışacak. İspanyol medyası, 70 yaşındaki teknik adamın haklı gerekçelerle Fenerbahçe ile anlaştığını ve kendisini eleştirenler karşısında son gülen olduğu görüşünde birleşti. Sport gazetesi, dört yıllık milli takım teknik direktörlüğü döneminde sık sık medya ve taraftarlarla ters düşen deneyimli teknik adam için şu ifadeleri kullandı: "Luis hep böyledir. Kimse onu istemediği zaman göreve devam etti. Şimdi herkes kalmasını istiyor ama o gidiyor. Bu onun intikam alma şekli." Aragones'in Fenerbahçe'den alacağı paraya dikkat çeken Marca, "Luis İstanbul'a gitmekle iyi yapıyor. Ona bir sürü para verecekler. İki yılda 12 milyon euro kazanacak. Milli takımda kalsa bunu ancak 10 yılda kazanırdı" yorumunu yaptı. El Pais gazetesi, Luis Aragones'in Fenerbahçe'ye gitmesinde İspanya Futbol Federasyonu'nun hatalı davranmasının payı olduğunu vurguladı. "İspanya'nın sınırsız bir kendini imha etme kapasitesi var. RFEF'in (İspanya Futbol Federasyonu) sorumsuz yöneticileri Aragones'e sözleşme uzatma teklifi yapacaklarını basına sızdırıyor, Fenerbahçe de bundan rahatsız olarak yarı finalden bir gün önce, Aragones ile iki yıllık anlaşma yaptığını açıklıyor. "Sorun, serbest olduğu için istediğiyle pazarlık yapma hakkına sahip Aragones'in mesleki geleceği ilgili değil. Sorun, en kötü zamanda kendi ayağına ateş eden yöneticilerin milli takımı içine ittikleri şu anki durum." 1984'ten bu yana ilk Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen İspanya milli takımının yeni teknik direktörü büyük ihtimalle Vicente del Bosque olacak. Real Madrid ve Beşiktaş'ın eski çalıştırıcısı Del Bosque'nin, federasyonun spor direktörü Fernando Hierro ile sözlü olarak anlaştığı belirtiliyor |
||
|
||
| UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, A milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri boyunca gösterdiği performansla gurur duyduğunu, teknik direktör Fatih Terim'in göreve devam etmesi gerektiğini söyledi. Erzik, 3-2 kaybedilen Almanya maçından sonra milli takımla ilgili sürekli övgü dolu sözler duyduğunu ifade etti: "Maçtan sonra ve şu ana kadar tüm konuştuğum kişiler bana, 'siz daha iyiydiniz, daha iyi oynadınız. Genç oyuncuların konsantrasyon eksikliği ve hatalardan gol yediniz. Bize göre siz daha iyi takımsınız, siz turnuvanın en iyi performans gösteren takımısınız' diyorlar. Konuşmalar sırasında övgüden başka bir şey almadım, bu da beni konumumdan dolayı çok mutlu etti" dedi. Başta Fatih Terim olmak üzere bütün oyuncuları tebrik ettiğini dile getiren Erzik, "bütün sıkıntılara, sakatlıklara ve cezalara rağmen dört dörtlük bir performans gösterdiler. Yarı final değil, finali hak etti bu çocuklar, hepsine teşekkür etmek istiyorum. Gelecek günler onların. Bu takımla gurur duymak lazım. Bu takım iyi ellerde gelecekte finallere yükselir, finali de kazanır" diye konuştu. Erzik, Terim'in görevinden ayrılmaması gerektiğini belirterek, "bırakmaması, tam tersine bu kurduğu gençlerden oluşan takımı büyük başarılara onun götürmesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmeliyiz, ilk etap FIFA olarak büyük önem verdiğimiz 2010 Dünya Kupası finalleri. İnşallah Terim ile o şampiyonada final oynarız" ifadelerini kullandı. Milli takımın turnuva boyunca hiç pes etmediğini belirten Erzik, "pes etmek bir yana maçı hiçbir saniye bırakmadılar" dedi ve şöyle devam etti: "Tüm sonuçlar, maç bitti diyen rakibin bu düşüncesinin tam tersine bambaşka bir tabloyla sonuçlandı. Çekler olsun, Hırvatlar olsun hep öyle oldu. Aslında dün de aynı şey oldu, ilk defa ilk golü biz attık, beraberliği yakalayıp öne geçtiler. Ama yine de oyuncularımız maçı bırakmadılar ve yine güzel bir gol attık. "Dünkü maçta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile de konuştuk. 3-2 yenik duruma düştüğümüzde dahi maçı çevirebileceğimizi düşünüyorduk. Son yakaladığımız serbest vuruşta beraberliği yakalayacağımıza inanmıştık." Erzik, turnuvada izlenme oranı en yüksek takımın Türkiye olduğunu da kaydederek, uyduruk tek bir gol dahi atmadıklarını vurguladı: "Maçlarımızda her şey vardı, heyecan vardı, goller vardı. Herkes maçlarımızı doya doya seyretti. UEFA Yönetim Kurulu'ndan dünkü maç için Viyana'dan İsviçre'ye çok gidecek insan yoktu. Çünkü burada da görevlerimiz var. Ancak bir baktım uçakta çok sayıda yönetim kurulu üyesi var. "Ayrıca Viyana'da görmediğimiz arkadaşlar bile gündüzden gitmişler maç için Basel'e. Yani herkesin merak ettiği bir performansımız vardı. Şampiyonada izlenmesi en zevk veren takım Türkiye oldu. Bunun gururunu duyuyoruz, milli takımımızla gurur duyuyoruz |
||
|
||
| Almanya'nın doğusundaki Dresden kentinde, Almanya-Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçının sona ermesinin ardından çıkan olaylarda, bazı Türk taraftarların yaralandı. Polis sözcüsü, maçın ardından iki dükkanın camlarının bir grup saldırgan tarafından kırıldığını belirterek, "Dresden'in Neustad mahallesinde iki dükkanın hasar gördüğünü ve yaralananlar olduğunu doğrulayabilirim" demekle yetindi. Die Welt gazetesinin internet sayfasında da, 30 ile 50 kişilik bir grubun, maçın ardından döner dükkanlarına saldırdığı belirtildi. Yaklaşık yarım milyon kişinin dev ekranlardan maçı izlediği Berlin'de maçtan 3 saat sonra açıklama yapan polis, 13 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Berlin polisi, bazı sözlü sataşmalar olduğunu, büyük bir kavga olmadığını belirtti. |
||
|
||
| Kayserispor, Avusturya'nın Ried kulübünde ve ümit milli takımında oynayan Harun Erbek'i transfer etti. Genel menajer Süleyman Hurma, Kadir Has tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yeni transfer Harun Erbek'in sol kanatta hem defansta hem de ileri uçta oynayabilen yetenekli bir futbolcu olduğunu söyledi. Hurma, "Harun'u teknik direktörümüz Tolunay Kafkas da çok istiyordu, Kayserispor'a çok yararlı olacağına inanıyorum" dedi. Muslu Nalbantoğlu ve Umut Koçin'den sonra Kayserispor'un kadrosuna kattığı üçüncü gurbetçi olan Harun Erbek, sarı-kırmızılı kulübe geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Erbek, "Avusturya ümit milli takımında oynuyorum. Kayserispor'a geldikten sonra en büyük hedefim Türk milli takımının formasını da giyebilmek" dedi. Arjantin'de bir futbolcuyla da görüştüklerini belirten Hurma, "bu görüşmeler birkaç gün içinde netleşecek. Süper Kupa maçının yurt dışında oynanmasını istiyoruz, ama bu konuda kararı federasyon verecek. Kadromuzdaki futbolcu sayısını da azaltacağız" diye konuştu |
||
|
||
| Rüştü Reçber, milli takım kariyerini noktalama konusunda kesin bir karar vermediğini açıkladı. Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek ve yarı final maçlarında kaleyi koruyan Rüştü, milli takımı bırakma kararı için aceleci davranmayacağını açıkladı. 35 yaşındaki deneyimli file bekçisi, "bu konuda henüz vermiş olduğum kesin bir kararım yok. Ancak böyle bir kararı verirken, eşime ve hocama danışıp, kararımı öyle vereceğim. Şimdilik bu konuda konuşmak istemiyorum" dedi. Yarı finale gelene kadar verdikleri mücadelenin ve kazandıkları başarının takdire şayan olduğunu ifade eden Rüştü, "Almanya karşısında da çok iyi mücadele ettik. Hiçbir şeyin arkasına sığınmadık. Mazeret aramadık. Bu maça bakarsanız tüm istatistikler bizim üstün olduğumuzu gösteriyor. Ancak bazen istatistikler tersini söylese de kaybettik" diye konuştu. Milli takımın kaptanı Emre Belözoğlu, Euro 2008'de yarı finale kadar yükselerek kendilerinin bile beklemediği bir başarı elde ettiklerini söyledi. Belözoğlu, "arkadaşlarımız öylesine özveri gösterdiler ki, bizi bile şaşırttılar. Bu başarı daha önce elde ettiğimiz dünyü üçüncülüğünün dışında kendimizin bile beklemediği bir başarı oldu. Bugün geldiğimiz noktadan ve elde ettğimiz başarıdan sonra artık çok büyük hedeflerin peşinde koşmalıyız" dedi. Fatih Terim'in görevi bırakacağı yönündeki açıklamaları için de Emre Belözoğlu, "hocamızın kendi kararı, saygı duyarız. Ancak, böylesine başarılı teknik adamlar çok kolay yetişmiyor. Türk futbolunun bugün geldiği noktada da onun payı çk büyüktür. Fatih hocamın değerini gittikten sonra anlayacağız" diye konuştu |
||
|
||
| İtalyan basını, bazı Serie A kulüplerinin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda üstün performans sergileyen Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile ilgilendiğini iddia ediyor. Juventus ve Milan'ın Arda ile, Fiorentina ve son üç yılın Serie A şampiyonu Inter Milan'ın Semih ile ilgilenmekte olduğu belirtildi. Corriere dello Sport, "Semih ve Altıntop: Terim'in delikanlıları çok beğeniliyor" başlıklı haberinde, "Türk milli takımı, sadece son anlardaki geri dönüşleriyle değil, dün geceki oyunuyla da herkesi büyüledi" dedi. Haberde, Fiorentina'nın Hamit Altıntop ile ilgilendiği belirtilerek, "Juventus, Arda Turan'ın peşinde. İtalyan kulüpler, maçların kaderini değiştirmiş olan golcü Semih ile de ilgileniyor (Fiorentina ve İnter)" denildi. Tuttosport gazetesinde "Arda Juve'ye veya Milan'a" başlığıyla yayımlanan haberde, "Terim'in sol kanat oyuncusu siyah-beyazlılar ile kırmızı-siyahlılar arasında düelloya neden olabilir" denildi. Tuttosport, "Boğaziçi'nin Cristiano Ronaldo'su" diye nitelediği Arda'nın menajeri Ahmet Bulut'un şu sözlerine yer verdi: "Arda her ne kadar Avrupa'dan çeşitli teklifler alsa da eminim ki Serie A'a top koşturacak. Juve ve Milan en fazla ilgi gösteren kulüpler. Pazartesiden itibaren görüşmelere başlayacağız." Haber çerçevesinde yapılan yorumda da Arda'nın Juventus'ta Pavel Nedved'in yerini alabileceği ileri sürüldü |
||