|
||
| Sivasspor, Romen takımı Universitatea Cluj'da forma giyen Brezilyalı stoper Fabio Alves da Silva Bilica'yı renklerine bağladı. Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz sezon dördüncü olarak tarihinin en büyük başarısını yakalayan Sivasspor, 29 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Bilica'yı kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon Universitatea Cluj'da oynarken Romanya'da yılın en iyi stoperi seçilen Bilica, Sivasspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Bonservisi elinde olan Bilica, daha önce Fransa'nın Istres, İtalya'nın Venezia, Brescia, Palermo ve Ancona takımlarının yanı sıra Almanya'nın Köln takımında oynadı. Brezilya U-20 milli takımının formasını 16 kez giyen Bilica, Türk futbolunu fazla tanımadığını, ancak Euro 2008'de elde ettiği başarılardan sonra Türkiye'nin kendisine çok sıcak geldiğini söyledi. Fenerbahçeli Alex ve Beşiktaşlı Bobo'dan Turkcell Süper Lig hakkında bilgi aldığını ifade eden Bilica, yeni takımı ile şampiyonluk yaşamaya geldiğini, Sivasspor'un Intertoto'dan UEFA'ya geçiş yaparak burada başarılı olacağına inandığını kaydetti |
||
|
||
| Avrupa Futbol Şampiyonası'na çeyrek finalde veda eden İtalya milli takımında teknik direktör Roberto Donadoni'nin işine son verildi. Euro 2008 finallerinde bekleneni veremeyen dünya şampiyonu İtalya milli takımında Roberto Donadoni dönemi sona erdi. İtalya Futbol Federasyonu, milli takımın çeyrek finalde İspanya'ya penaltı atışlarıyla elenmesinin ardından 45 yaşındaki teknik adamın sözleşmesini yenilememe kararı aldı. İtalya, 2006 Dünya Kupası'nda sonra Marcelo Lippi'nin yerini alan Donadoni yönetiminde Euro 2008 finallerinde oynadığı dört maçtan sadece birini kazanırken, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Hollanda, C Grubu'ndaki ilk maçında karşılaştığı İtalya'yı 3-0 yenerek, rakibine Avrupa şampiyonaları tarihindeki en ağır yenilgisini tattırmıştı |
||
|
||
| Ünlü İspanyol kulübü FC Barcelona, Rusya'nın 13'üncü Avrupa Şampiyonası'nda parlayan yıldızı Andrey Arşavin için Rus Zenit Saint Petersburg takımına 15 milyon euro önerdi. Rusya Haber Ajansı RIA Novosti, İspanyol basınına dayanarak yayımladığı haberde, FC Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Ferran Soriano'nun, Arşavin ile ilgilendiklerini, ancak tüm kulüplerin Arşavin'in peşinde olmasından dolayı transferin kolay olmayacağını söylediğini kaydetti. Soriano, Arşavin ile ilgilenmelerinin yeni birşey olmadığını, onu birkaç aydan beri izlediklerini söyledi. Zenit Saint Petersburg Kulübü'nden Konstantin Sarsaniya da Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Arşavin'i yitirmek istemediklerini belirterek, yapılan önerileri Arşavin ile şampiyonadan sonra değerlendireceklerini dile getirdi. Arşavin, daha önce yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri en büyük düşünün FC Barcelona'da top koşturmak olduğunu belirterek, bir gün bu takımda oynama şansına sahip olabileceğine hiçbir zaman inanamadığını söylemişti. Tarihinde ilk UEFA Kupası'nı kazanan Zenit Saint Petersburg ise bu yıl hedefini daha da büyüttüğü için yıldız futbolcusunu bırakmak istemiyor. Kulübün maddi sıkıntısının bulunmaması, Arşavin'i kadrosuna katmayı düşünen FC Barcelona ve diğer kulüplerin, kesenin ağzını çok daha fazla açmasına neden olacak |
||
|
||
| Profesyonel kariyerindeki çıkışı Avusturya ekibi Sturm Graz'da yapan, Gaziantepspor'daki üç yılın ardından Beşiktaş'a transfer olan Ekrem Dağ, siyah-beyazlı forma altında kendini ispatlamak istiyor. Ekrem Dağ, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, kendine güvendiğini ve Beşiktaş'ta başarılı olacağına inandığını söyledi: "İki ayağımı da kullanıyorum. Orta sahanın hangi mevkiinde görev verilir ise oynayabilirim. Kendime güveniyorum. Avusturya milli takımına da alınmam gündemdeydi. Hatta alınmadığım için milli takım teknik heyeti medya tarafından eleştirilidi. Ama benim gönlüm Türk milli takımında oynamaktan yana." Sturm Graz'da oynadığı dönemde BJK İnönü Stadı'nda top koşturmayı hayal ettiğini belirten Ekrem, "istediğime ulaştım. Bu şansı değerlendireceğim. İnönü Stadı dolu tribünlerle muhteşem bir atmosfere dönüşüyor. Takıma çok faydalı olacağım" diye konuştu. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın çok genç olmasına rağmen müthiş bir birikiminin bulunduğunu dile getiren Ekrem sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisiyle transferiminden sonra görüştüm. Çalışmalara hazır gelmemi istedi. Öncelikle olarak Beşiktaş'a faydalı olmak istiyorum. Takıma katkı sağlayayım, ondan sonra milli takıma da yükselirim diye düşünüyorum. "Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamayı çok istiyorum. Beşiktaş'ta başarılı olacağıma inanıyorum. Beşiktaş taraftarı benim için Türkiye'de bir numara. Umarım birlikte çok büyük başarılar yakalayıp, sevineceğiz." Beşiktaşlı Fahri Tatan, bir yıllık ayrılıktan sonra tekrar siyah-beyazlı takıma döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "bu sene başarılı olacağıma inanıyorum" dedi. Bir sezom kiralık oynadıktan Beşiktaş'a geri dönen Fahri Tatan da "sanki yeni transfer olmuş gibiyim. Umuyorum sakatlık gibi sorunlar yaşamayız. Çok hırslıyım. Bu sene başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu. Geçen sezon sakatlıklar ve cezalar nedeniyle Beşiktaş'ın orta sahanın ortasında oynayabilecek birine ihtiyaç duyduğunu belirten Fahri, "bu mevki için herkese güvenemezsiniz. Ben kendime güveniyorum. Çok uzun yıllar bu mevkide oynadım. Orada neler yapılması gerektiğini biliyorum" dedi |
||
|
||
| Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarının üçüncü gününü geride bıraktı. Brezilyalı yıldız Lincoln hala İstanbul'a gelmedi. Florya Metin Oktay tesislerinde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, milli takımlarda bulunan futbolcular katılmazken, çalışmada sekiz PAF takımı oyuncusu da yer aldı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle tesislerde çalışan Uğur ile tedavisini Almanya'da sürdüren Serkan'ın yanı sıra henüz Türkiye'ye dönmeyen Brezilyalı Lincoln katılmadı. Galatasaray yönetimi, sezonun ilk iki antrenmanına katılmayan orta saha oyuncusu Lincoln'e ulaşamıyor. Oyuncunun Türkiye'ye geliş tarihi konusunda kulüpten herhangi bir açıklama yapılmadı. Sarı kırmızılı yönetim, ilk antrenmana katılmayan Brezilyalı oyuncunun savunmasının alınacağını bildirirken, yıldız futbolcu takımın ikinci antrenmanına da katılmadı. Yöneticiler, ülkesinde bulunan Lincoln'e bir türlü ulaşamazken, telefonları da kapalı olan Brezilyalı futbolcuya menajeri aracılığıyla haber yolladı... |
||
|
||
| Bulgaristan Halter Federasyonu, Pekin Olimpiyatları'na hazırlanan milli takımdan 11 haltercinin dopingli çıktığını açıkladı. Bulgaristan Halter Federasyonu, Ağustos ayında Pekin Olimpiyatları'nda madalya beklediği 11 sporcunun doping testi sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Federasyon, bu gelişme üzerine milli takımın olimpiyatlardan çekildiğini bildirdi. Federasyon başkanı Anton Kodzhabashev, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan testlerde haltercilerin yasak madde kullandıklarını tespit ettiklerini söyledi. Anton Kodzhabashev, doping testinde çıkan 'methandienon' maddesinin 25 yıldır kullanılmadığını belirterek, olayın komplo olmasından şüphe ettiğini dile getirdi. 2000 Sydney Olimpiyatları'nda arka arkaya patlak veren doping skandalları yüzünden büyük itibar kaybına uğrayan Bulgaristan'dan Pekin'de mücadele etme hakkı kazanan halterci sayısı 13'tü. Uluslararası Halter Federasyonu, Mart ayında girdikleri testte doping yaptıkları tespit edilen 11 Yunan halterciye bu ay içinde iki yıl spordan men cezası vermişti... |
||
|
||
| Fransa milli takımının eski yıldızı Lilian Thuram, kalbindeki sorun yüzünden Paris Saint Germain ile sözleşme imzalayamadığını açıkladı. PSG ile bir yıl için anlaşan Thuram, sağlık kontrolünde kalbinde bir soruna rastlandığını ve bu yüzden sözleşme imzalamadığını söyledi. Kalbinde büyüme saptanan 36 yaşındaki savunma oyuncusu, "bu benim için tam bir sürpriz oldu. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordum" dedi. Deneyimli oyuncunun kalbindeki sorunun ne kadar ciddi olduğu, yapılacak detaylı testler ve kontroller sonucunda belli olacak. Monaco, Parma, Juventus, Barcelona ve Fransa milli takımının eski yıldızı, "aşağı yukarı bir ay sonra kariyerime devam edip edemeyeceğimi öğrenmiş olacağım" dedi. 1998 Dünya Kupası'nın kazanan Fransa milli takımının kilit isimlerinden olan Thuram, 142 kez formasını giydiği milli takımı, Euro 2008 finallerinden sonra bıraktığını açıklamıştı |
||
|
||
| Fenerbahçe, 2008-2009 futbol sezonunun hazırlıklarına yarın başlayacak. Sarı-lacivertliler, yeni sezon için ilk çalışmasını Samandıra'daki tesislerinde saat 10.00'dan itibaren gerçekleştirecek. Kulüpten yapılan açıklamada, sarı-lacivertli ekibin ilk çalışmasının basına açık gerçekleştirileceği, daha sonraki antrenman programlarının da yarın belli olacağı ifade edildi |
||
|
||
| At yarışlarında Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 82'nci Gazi Koşusu, yarın İstanbul'da yapılacak. Türkiye Jokey Kulübü tarafından, Ulu Önder Atatürk adına 1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun 82'ncisi, Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.45'te başlayacak. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının, yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2.400 metre mesafeli Gazi Koşusu'na 22 tay katılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izleyeceği belirtilen koşunun birincilik ikramiyesi 750 bin YTL, ikincilik ikramiyesi 300 bin YTL, üçüncülük ikramiyesi 150 bin YTL, dördüncülük ikramiyesi ise 75 bin YTL olarak belirlendi. Gazi Koşusu'nu kazanacak safkan, sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 1 milyon 77 bin 750 YTL kazandıracak. Bu arada, Türkiye Jokey Kulübü Bandosu ve Kent Orkestrası, yarışseverlere mini konserler verecek ve İngiltere'den gelen "Serentity" grubu, saat 15.00'te gösterilerine başlayacak. Gazi Koşusu'nun tarihçesi Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında emir vererek, Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi. At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça hipodroma gelmekten büyük mutluluk duyuyordu. Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Ulu Önder Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi. Gazi Koşusu'nun en önemli özelliği, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez katılabilmeleri. İlk ikramiye 2000 TL Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu'nun ikramiyesi 2.000 TL idi. İlerleyen yıllarda bu önemli koşuyu Cumhurbaşkanları İsmet İnönü "Olgo", Celal Bayar ise "Cap Gris Nez" isimli safkanlarıyla kazandı. İstanbul'da ilk kez 1968'de düzenlenen Gazi Koşusu'nda ise birinciliği Burhan Karamehmet'in "Asuvan" adlı safkanı elde etti. Türk yarışçılığının en büyük klasiği Gazi Koşusu'nun armağanı olan Atatürk'ün at üzerindeki som gümüşten heykeli, 1970 yılından beri "Gazi Koşusu" galiplerine verilmeye başlandı. Ünlü heykeltıraş Doç. Dr. Şadi Çalık'ın eseri olan bu heykeli ilk kez "Sadettin" adlı safkanın sahibi Sadun Atığ aldı. En iyi dereceyi 'bold pilot' yaptı Gazi Koşusu'nda en iyi derece, 1996 yılında Özdemir Atman'ın "Bold Pilot" (2.26.22) isimli safkanına ait. Gazi Koşusu'nu en fazla kazanma başarısını gösteren eküri, "Darling" (1950), "Kusun" (1953), "Atlıhan" (1961), "Melikşah" (1963), "Kayarlı" (1964), "Minimo" (1971), "Akkor" (1972), "Karayel" (1973), "Buğra" (1976), "Toraman" (1982), "Cartagena" (1984), "Hafız" (1986), "Popular Demand" (2005) ile (toplam 13 kez) Eliyeş ile kürisi. Mümin Çılgın en fazla kazanan Mümin Çılgın, "Helene De Troia" (1960), "Apaçi" (1965), "Nadas" (1974), "Dr. Seferof" (1979), "Dersim" (1981), "Uğurtay" (1985), "Hafız" (1986), "Top Image" (1988) ve "Abbas" (1991) ile 9 kez kazanarak, Gazi Koşusu'nu en fazla kazanma başarısını gösteren jokey oldu. Geçen yılki 81'inci koşuyu, Hayrullah Doğan'ın sahibi olduğu "Inspector" isimli safkan, jokeyi Ömer Kaya ile 2.30.20'lik dereceyle kazanmıştı |
||
|
||
| Burak Yılmaz'ın Fenerbahçe'ye transferini Manisaspor cephesinden sonra sarı-lacivertli kulüp de resmen açıkladı. FBTV'de yayınlanan haber bülteninde ve kulübün resmi internet sitesinde, Burak ile anlaşıldığı ve futbolcuyla yarın saat 13.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda resmi sözleşme imzalanacağı duyuruldu. Burak, sarı-lacivertli ekiple sözleşme imzaladıktan sonra, takımının yeni sezon hazırlık çalışmalarına katılacak. Manisaspor'da doğruladı Manisaspor Kulübü Asbaşkanı Zeki Ayaydın, futbolcuları Burak Yılmaz'ın Fenerbahçe'ye transferi konusunda iki kulüp arasında anlaşma sağlandığını bildirdi. Zeki Ayaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burak Yılmaz'ın transferine ilişkin iki kulüp yöneticileri arasında bir süredir devam eden görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını kaydetti. Ayaydın, "Burak Yılmaz'ı Fenerbahçe'ye verdik. Bonservis ücreti dışında bu oyuncuya karşılık Fenerbahçe PAF takımından Güven Güvenir ve isimleri daha sonra belirlenecek 2 kiralık oyuncu Manisaspor'a gelecek" dedi. Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş'tan Manisaspor'a transfer olan forvet oyuncusu Burak Yılmaz ile geçen ay Trabzonspor Kulübü anlaştığını duyurmuş, ancak genç oyuncu bordo-mavili ekibe imza atmamıştı. Emre Belözoğlu 22 Temmuz'da imza atacak Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Newcastle United takımından transfer ettiği Emre Belözoğlu'nun da 22 Temmuz Salı günü resmi sözleşmeye imza atacağı duyuruldu. Askerlik görevini yapacağı için Fenerbahçe'nin sezon öncesi hazırlık kampında yer alamayacak olan Emre, askerlik dönüşü sarı-laciverli takıma katılacak. Emre için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlenecek |
||
|
||
| Trabzonspor, dış transferde Fransa'nın Lille takımından kaleci Tony Svlva ve Almanya'nın Hamburg takımından gurbetçi oyuncu Fatih Altundağ ile anlaştı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde, Sylva ile 2, Fatih Altundağ ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. İmza töreninde konuşan İhsan Alioğlu, bu yıl imza törenlerinde çok sevinçli buluşmalar yaptıklarını ifade ederek, "Trabzonspor, gelecek yıl iddialı, camiaya yakışır takımı kurma manasında çok istikrarlı, bilinçli hamlelerden sonra kaleci ihtiyacını da kaleci Tony Sylva'yı alarak giderdi" dedi. Çok yoğun çalışmalardan sonra Tony Sylva'yı kadrolarına dahil ettiklerini belirten Alioğlu, transferde emeği geçen yönetim kurulu üyeleri ile eski yönetici Burhan Seviğ'e teşekkür etti. 20 yaşındaki Fatih'in transferinin ise Trabzonspor'un bu yılın güçlü takımını oluşturma manasında genç oyunculara yönelik bir hamle olduğunu kaydeden Alioğlu, "Gelecek yıl için yönetim kurulu üyesi olarak çok şeyler yapabileceğimizin taahhüdünde bulunabilirim. Hep beraber çok sevinçli günlere tanıklık edeceğiz" diye konuştu. Sylva: "Yaşıma bakmayın gencim" 33 yaşındaki Senegalli kaleci Tony Sylva ise Trabzonspor'a imza atmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, "Trabzonspor ile anlaşmak istiyordum. Bu gerçekleştiği için de mutluyum. Tecrübem, futbol bilgim ile burada başarılı olacağıma, çok şeyler vereceğime inanıyorum" dedi. Fransa'da yapılan transfer görüşmelerine geç gelmesinin nedenini de açıklayan Sylva, "3 milli maçımız vardı. O maçlara konsantre olmamız gerekiyordu. Ondan geç kaldım. Milli takımın kaptanıyım. Bakan ile birlikte primleri belirlediğimiz için de son görüşmeye geciktim ve sonra da geldim" diye konuştu. Türk futbolunu iyi bildiğini dile getiren Senegalli kaleci, şunları söyledi: "Trabzonspor, beni listesine aldığı zaman daha fazla yakından Türk futbolu ile ilgilendim. Trabzonspor, Türkiye'nin büyük kulüplerinden bir tanesi. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi maçlar çıkardı. Mükemmel bir futbol ortaya koydu. Milli takım olarak mükemmel bir yerde." Sylva, yaşı ile ilgili yapılan eleştiriler konusunda ise "Benim yaşıma bakmayın. Çok gencim. 3 kaleci benden çok şey öğrenecek. Ben gencim, çok şey göstereceğim" diye konuştu. Hamburg'un ikinci takımında oynayan Fatih ise küçüklükten beri Trabzonspor taraftarı olduğunu belirterek, "Böyle bir teklif aldım ve bunu değerlendirmek istedim. Trabzonspor ile anlaştığım için mutluyum" dedi |
||
|
||
| Turkcell Süper Lig takımlarından Kocaelispor'da, geçen sezon Kızılyıldız takımında forma giyen defans futbolcusu Dusan Andjelkoviç ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Kocaelispor Sefa Sirmen Tesislerindeki imza törenine Kocaelispor Asbaşkanı Muammer Çelik, yönetim kurulu üyeleri ve Dusan'ı Kocaeslipor'a tavsiye eden eski futbolcu Mirkoviç hazır bulundu. İmzadan önce açıklama yapan Çelik, Kocaelispor'un menfaatleri için ince eleyip sık dokuduklarını ifade ederek, "Kocaelispor'un bu sene süper ligde başarılı olması için transferler yapıyoruz. Dusan da onlardan biri. Yakında 4 transfer daha yapacağız" dedi. Sırp futbolcu Andjelkoviç de Kocaelispor'u basında yayınlanan haberlerden tanıdığını ifade ederek, "Büyük bir takıma geldiğimi biliyorum. Başarılı olmaya çalışacağım" diye konuştu. Açıklamaların ardından 26 yaşındaki defans futbolcusu kendisini Kocaelisporlu yapan sözleşmeyi imzaladı. |
||
|
||
| 13'üncü Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finali yarın Almanya ile İspanya arasında oynanacak ve futbolda Avrupa'nın en büyüğü belli olacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak maçta Almanya ile İspanya karşı karşı gelecek. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Roberto Rosetti yönetecek. Almanya finale gelene kadar Polonya'yı 2-0, Avusturya'yı 1-0, Portekiz ve Türkiye'yi 3-2 yenerken, tek mağlubiyetini Hırvatistan karşısında 2-1'lik skorla aldı. Şampiyona'nın tek yenilgisiz takımı İspanya ise Rusya'yı grup maçında 4-1, yarı final maçında 3-0, İsveç ve Yunanistan'ı aynı skorla 2-1 yendi. İspanyollar çeyrek final maçında penaltılarla eledikleri İtalya karşısında maçın normal süresini 0-0 berabere tamamlamalarına karşın penaltı atışları sonucu rakibini 4-2 yenerek yarı finale çıkan isim olmuştu. İki finalist takımdan Almanya bu kupayı daha önce 1972, 1980 ve 1996'da olmak üzere 3 kez müzesine götürürken, İspanya ise 1964 yılında bir kez Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Kazanan zengin olacak Euro 2008'in resmi sponsoru Mastercard'ın final maçına yönelik, spor ekonomisi uzmanı Prof. Simon Chadwick'e yaptırdığı araştırmaya göre, İspanya şampiyon olursa 113, Almanya şampiyon olursa 112 milyon euro'dan daha fazla gelir elde edecek. Araştırma sonucuna göre yapılan açıklamada, yarın İspanya ile Almanya arasında yapılacak 300 milyon avro değer biçilen final mücadelesinde, kaybeden ülkenin bile 59 milyon avro gelir sağlayacağı vurgulandı. Milli takımları final oynayacak iki ülkenin ödül parası, sponsorluk anlaşmaları, televizyon yayın hakları, bilet ve spor malzemesi satışları, turizm gelirleri gibi kısa ve uzun dönemli ekonomik kazançlar sağlayacağı, ayrıca kazanan ülkede tüketici güveninin belirgin şekilde artacağı belirtildi. Kupayı kazanan İspanya olursa, sadece ödül tutarının 23 milyon euro, Almanya olursa 22 milyon avro olacağı kaydedilen açıklamada, İspanya'nın yenilgi durumunda 20, Almanya'nın yenilgi durumunda 19 milyon euro elde edeceği kaydedildi. Euro 2008 finaline ev sahipliği yapan Viyana'nın da sadece final maçından 100 milyon euro'ya yakın bir kazanç elde edeceği belirtildi. Bu kazancın 65 milyon avrosunun kısa dönemli yiyecek-içecek, ticari mal satışları ve konaklama ücretlerinden elde edileceği, turizm gelirlerinden beklenen artışın da uzun dönemli faydalarla destekleneceği ifade edildi. Araştırmada, Euro 2008'e ev sahipliği yapmanın Avusturya ve İsviçre'ye katkısının toplamda 470 milyon avro olduğu belirtildi |
||
|
||
| Fenerbahçe'nin ön sözleşme imzaladığını açıkladığı İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones, ''Gidiyorum, çünkü kalmam için bir şey yapmadılar'' diyerek,İ spanyol Futbol Federasyonu'na sitemde bulundu. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Almanya ile oynanacakları final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aragones, İspanya Millli Takımı'ndaki döneminin yarın sona ereceğini belirtti. Eleme gruplarından çıkarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarında, "kimsenin kendisine bir şey söylemediğinden" yakınan Aragones, "Ben de gitmeye karar verdim. Artık geri adım atmak yok. Gitmek istediğimin başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorum" dedi. 70 yaşınaki tecrübeli teknik adam, "Bana inanan bir gruba sahip olduğumdan dolayı mutluyum. Başta ben olmak üzere hepimiz kötü günler geçirdik. Bunların hepsi bizi birbirimizebağladı. Avrupa Kupası elemelerine kötü başladık, sert eleştiriler aldık. Ama şimdi çok güzel bir grup var. Futbolcular çalışma yöntemimi seviyorlar" diye konuştu |
||
|
||
| İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, sağ ayak ön adelelerindeki yırtıktan dolayı bugün İspanya'nın Valencia kentindeki ''Nueve de Octubre'' Hastanesi'nde ameliyat oldu. Villarreal kulübünden yapılan açıklamada, Nihat'ın "başarılı bir ameliyat geçirdiği" belirtilirken, iyileşme sürecinin yaklaşık 4 ay alacağı bildirildi. Türk futbolcunun, La Liga'daki ilk 6 maçta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 2 maçta forma giymesi beklenmiyor. Geçtiğimiz 20 Haziran tarihinde Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan maçında sakatlanan Nihat'ın ameliyatını Villarreal kulübü doktoru Juan Albors ile Enrique Gastaldi gerçekleştirdi |
||