|
||
| Fenerbahçe'nin ön sözleşme imzaladığını açıkladığı İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones, ''Gidiyorum, çünkü kalmam için bir şey yapmadılar'' diyerek,İ spanyol Futbol Federasyonu'na sitemde bulundu. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Almanya ile oynanacakları final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aragones, İspanya Millli Takımı'ndaki döneminin yarın sona ereceğini belirtti. Eleme gruplarından çıkarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarında, "kimsenin kendisine bir şey söylemediğinden" yakınan Aragones, "Ben de gitmeye karar verdim. Artık geri adım atmak yok. Gitmek istediğimin başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorum" dedi. 70 yaşınaki tecrübeli teknik adam, "Bana inanan bir gruba sahip olduğumdan dolayı mutluyum. Başta ben olmak üzere hepimiz kötü günler geçirdik. Bunların hepsi bizi birbirimizebağladı. Avrupa Kupası elemelerine kötü başladık, sert eleştiriler aldık. Ama şimdi çok güzel bir grup var. Futbolcular çalışma yöntemimi seviyorlar" diye konuştu |
||
|
||
| İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, sağ ayak ön adelelerindeki yırtıktan dolayı bugün İspanya'nın Valencia kentindeki ''Nueve de Octubre'' Hastanesi'nde ameliyat oldu. Villarreal kulübünden yapılan açıklamada, Nihat'ın "başarılı bir ameliyat geçirdiği" belirtilirken, iyileşme sürecinin yaklaşık 4 ay alacağı bildirildi. Türk futbolcunun, La Liga'daki ilk 6 maçta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 2 maçta forma giymesi beklenmiyor. Geçtiğimiz 20 Haziran tarihinde Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan maçında sakatlanan Nihat'ın ameliyatını Villarreal kulübü doktoru Juan Albors ile Enrique Gastaldi gerçekleştirdi |
||
|
||
| 13'üncü Avrupa Futbol Şampiyonası'nın finali bugün Almanya ile İspanya arasında oynanacak ve futbolda Avrupa'nın en büyüğü belli olacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak maçta Almanya ile İspanya karşı karşı gelecek. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Roberto Rosetti yönetecek. Almanya finale gelene kadar Polonya'yı 2-0, Avusturya'yı 1-0, Portekiz ve Türkiye'yi 3-2 yenerken, tek mağlubiyetini Hırvatistan karşısında 2-1'lik skorla aldı. Şampiyona'nın tek yenilgisiz takımı İspanya ise Rusya'yı grup maçında 4-1, yarı final maçında 3-0, İsveç ve Yunanistan'ı aynı skorla 2-1 yendi. İspanyollar çeyrek final maçında penaltılarla eledikleri İtalya karşısında maçın normal süresini 0-0 berabere tamamlamalarına karşın penaltı atışları sonucu rakibini 4-2 yenerek yarı finale çıkan isim olmuştu. İki finalist takımdan Almanya bu kupayı daha önce 1972, 1980 ve 1996'da olmak üzere 3 kez müzesine götürürken, İspanya ise 1964 yılında bir kez Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Kazanan zengin olacak Euro 2008'in resmi sponsoru Mastercard'ın final maçına yönelik, spor ekonomisi uzmanı Prof. Simon Chadwick'e yaptırdığı araştırmaya göre, İspanya şampiyon olursa 113, Almanya şampiyon olursa 112 milyon euro'dan daha fazla gelir elde edecek. Araştırma sonucuna göre yapılan açıklamada, yarın İspanya ile Almanya arasında yapılacak 300 milyon avro değer biçilen final mücadelesinde, kaybeden ülkenin bile 59 milyon avro gelir sağlayacağı vurgulandı. Milli takımları final oynayacak iki ülkenin ödül parası, sponsorluk anlaşmaları, televizyon yayın hakları, bilet ve spor malzemesi satışları, turizm gelirleri gibi kısa ve uzun dönemli ekonomik kazançlar sağlayacağı, ayrıca kazanan ülkede tüketici güveninin belirgin şekilde artacağı belirtildi. Kupayı kazanan İspanya olursa, sadece ödül tutarının 23 milyon euro, Almanya olursa 22 milyon avro olacağı kaydedilen açıklamada, İspanya'nın yenilgi durumunda 20, Almanya'nın yenilgi durumunda 19 milyon euro elde edeceği kaydedildi. Euro 2008 finaline ev sahipliği yapan Viyana'nın da sadece final maçından 100 milyon euro'ya yakın bir kazanç elde edeceği belirtildi. Bu kazancın 65 milyon avrosunun kısa dönemli yiyecek-içecek, ticari mal satışları ve konaklama ücretlerinden elde edileceği, turizm gelirlerinden beklenen artışın da uzun dönemli faydalarla destekleneceği ifade edildi. Araştırmada, Euro 2008'e ev sahipliği yapmanın Avusturya ve İsviçre'ye katkısının toplamda 470 milyon avro olduğu belirtildi... |
||
|
||
| Eski Aslan Özbekistan'da!.. 2002-2003 sezonunda Galatasaray'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Fabio Pinto, Özbekistan'a transfer oldu. Artık Özbekistan'da top koşturacak olan Brezilyalı futbolcu, Özbekistan'ın en köklü kulübü olan Pahtakor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. CHA'nın haberine göre 2007 sezonu şampiyonu olan Pahtakor'da top koşturacak olan Pinto, 4 nolu formayı giyecek. 2002-2003 sezonunda Galatasaray'da da oynayan Brezilyalı futbolcu, hedefinin Özbekistan'da, Brezilya futbolunun havasını estirmek olacağını söyledi. Kısa sürede takıma adapte olacağını dile getiren oyuncu, "Bundan böyle takımın elde edeceği galibiyetlere önemli katkı sağlamak için mücadele edeceğim." dedi. Yeni takım arkadaşları ile ilk idmanını yapan Pinto'nun önümüzdeki bir iki hafta içinde ilk müsabakaya çıkması bekleniyor. 1980 doğumlu futbolcunun başarı kariyerinde, 1997'de yer aldığı Brezilya U-17 milli futbol takımı ile "dünya şampiyonu olma" unvanı bulunuyor. Fabio Pinto'nun transfer olduğu Pahtakor, 2008 sezonu Özbekistan Oliy (yüksek) Ligi'nde, 12 maç neticesinde 32 puanla 2. sırada bulunuyor. |
||
|
||
| Marcelinho Bursaspor'da !.. Transfer sezonunda gözünü Brezilya'ya diken ve Samet Aybaba yönetiminde etkili transferler yapmak isteyen Bursaspor, Brezilyalı oyuncular Jose Leandro Gomes ve Marcelo Rodrigues (Marcelinho) ile anlaşmaya vardı. Bursaspor, Brezilyalı oyuncular Jose Leandro Gomes ve Marcelo Rodrigues ile anlaşmaya vardı. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Muğla'nın Marmaris ilçesindeki otelinde yapılan görüşmede, defans oyuncusu Jose Leandro Gomes ve sol kanat oyuncusu Marcelo Rodrigues (Marcelinho) ile 2 artı 1 yıllığına anlaşmaya varıldı. Yazıcı, kulübün "www.bursaspor.org.tr" adresli resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bir diğer Brezilyalı Adriano'nun imzasının ardından Leandro ve Marcelinho ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını bildirdi. Üç Brezilyalı oyuncunun da Bursaspor'da başarılı olacaklarına inandıklarını ifade eden Yazıcı, güçlü Bursaspor için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti. "BANA MARCELINHO DEYİN" 21 yaşındaki Marcelo Rodrigues'in hücuma dönük kanat oyuncusu olduğu, her iki ayağını da iyi kullanabildiği ve lakap olarak kendisine "Marcelinho" denilmesinden hoşlandığı ifade edildi. Jose Leandro Gomes ise 24 yaşında ve stoper mevkisinde görev yapıyor. |
||
|
||
| Chelsea Deco'ya kavuştu Premier Ligi 2. sırada tamamlayan ve menajerliğe Luiz Felipe Scolari'yi getiren Chelsea, Brezilyalı teknik adamın istediği isimlerden Deco'yu kadrosuna kattı. Portekizli yıldızın transferinin detayları ise açıklanmadı. Barcelona'nın gözden çıkardığı isimlerden biri olan Brezilya asıllı futbolcu, Londra'da resmi imzayı attıktan sonra Chelsea TV'ye konuştu. Deco, daha önce yaşadğı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu tekrarlamak istediğini söylerken, transferde milli takımdan hocası olan Scolari'nin büyük rol oynadığını ifade etti. Deco'nun Chelsea'ye ne kadara mal olduğu açıklanmazken, İngiliz basını Portekizlinin yıllık 5 milyon euro alacağını iddia etti. Chelsea'nin uzun süredir istediği isimlerden biri olan Deco, eski hocası Mourinho tarafından da Inter'e transfer edilmeye çalışılıyordu. |
||
|
||
| "Teklifi geri çeviremezdim" Avrupa Futbol Şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'nı bırakarak Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak gelecek olan Luis Aragones, Fenerbahçe'nin önerdiği maaş için "ekonomik olarak geri tepilemez bir teklif" dedi. İspanyol ABC gazetesinde bugün yayımlanan demecinde Aragones, röportajı yapan gazetecinin "Affet beni ama Türkiye biraz delilik gibi geliyor bana" şeklindeki yorumuna karşılık olarak, "Neden? Futbol futboldur. Ekonomik olarak geri tepilemez bir teklif. Taraftarının sıcak olduğu büyük bir kulübe gittiğimi biliyorum, ama her yer aynı. Kazanırsan her şey iyi, kaybedersen kötü. Ben güçlüyüm ve güçlü olup teklifler aldığım sürece teknik direktörlük yapacağım. Bu benim işim. Ailem bu maceraya katılmam için beni destekledi" şeklinde konuştu. Bu arada ABC gazetesi, Fenerbahçe'nin, Luis Aragones'e sezon başına net 4 milyon Avro'dan 2 yıllık sözleşme teklif ettiğini, ayrıca sonuçlara göre prim verip kendisine ev ve araba tahsis edeceğini iddia etti. İspanyol teknik adamın aynen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Vicente del Bosque gibi parasını almak için tam garantiye sahip olacağı da ileri sürüldü. Aragones ile birlikte yardımcı antrenör Jose Armando Ufarte'in de Türkiye'ye gideceği fizik kondisyon çalıştırıcısı Jesus Paredes'in ise kişisel sebeplerden dolayı halen karar vermediği ifade edildi. İspanya'nın kupayı kazanmasından sonra başta futbolcular olmak üzere kalması için baskı yapılan, ancak ayrılma kararını değiştirmeyeceğini açıklayan Aragones'in perşembe günü İstanbul'a gidip, Fenerbahçe ile resmi imzayı atması bekleniyor. |
||
|
||
"Teklifi geri çeviremezdim" teşekkürler güzel paylaşım FENERBAHÇE İÇİN EN İYİSİ NEYSE O OLSUUN
Avrupa Futbol Şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'nı bırakarak Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak gelecek olan Luis Aragones, Fenerbahçe'nin önerdiği maaş için "ekonomik olarak geri tepilemez bir teklif" dedi. İspanyol ABC gazetesinde bugün yayımlanan demecinde Aragones, röportajı yapan gazetecinin "Affet beni ama Türkiye biraz delilik gibi geliyor bana" şeklindeki yorumuna karşılık olarak, "Neden? Futbol futboldur. Ekonomik olarak geri tepilemez bir teklif. Taraftarının sıcak olduğu büyük bir kulübe gittiğimi biliyorum, ama her yer aynı. Kazanırsan her şey iyi, kaybedersen kötü. Ben güçlüyüm ve güçlü olup teklifler aldığım sürece teknik direktörlük yapacağım. Bu benim işim. Ailem bu maceraya katılmam için beni destekledi" şeklinde konuştu. Bu arada ABC gazetesi, Fenerbahçe'nin, Luis Aragones'e sezon başına net 4 milyon Avro'dan 2 yıllık sözleşme teklif ettiğini, ayrıca sonuçlara göre prim verip kendisine ev ve araba tahsis edeceğini iddia etti. İspanyol teknik adamın aynen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Vicente del Bosque gibi parasını almak için tam garantiye sahip olacağı da ileri sürüldü. Aragones ile birlikte yardımcı antrenör Jose Armando Ufarte'in de Türkiye'ye gideceği fizik kondisyon çalıştırıcısı Jesus Paredes'in ise kişisel sebeplerden dolayı halen karar vermediği ifade edildi. İspanya'nın kupayı kazanmasından sonra başta futbolcular olmak üzere kalması için baskı yapılan, ancak ayrılma kararını değiştirmeyeceğini açıklayan Aragones'in perşembe günü İstanbul'a gidip, Fenerbahçe ile resmi imzayı atması bekleniyor. |
||
|
||
| 2012'ye kadar Terim Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2012 yılına kadar milli takımın başına kalacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'le bugün görüştüklerini ve tecrübeli teknik adamın 2012 yılına kadar Ay-yıldızlı takımın başına olacağını açıkladı. |
||
|
||
2012'ye kadar Terim Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2012 yılına kadar milli takımın başına kalacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'le bugün görüştüklerini ve tecrübeli teknik adamın 2012 yılına kadar Ay-yıldızlı takımın başına olacağını açıkladı. süper bi haber
|
||
|
||
| Carlos'a sürpriz talip Fenerbahçeli futbolcuların transfer haberleri İspanyol basınını süslemeyi sürdürüyor. Marca, Aurelio'nun ardından bugün de Roberto Carlos'a teklifler olduğunu yazdı. Marca'ya göre Carlos'un talibi Chelsea. İspanyol gazetesi, Fenerbahçe'nin Brezilyalı defans oyuncusu Roberto Carlos'a İngiltere'nin Chelsea kulübünden teklif geldiğini, Chelsea'nin yeni teknik direktörü Brezilyalı Scolari'nin Carlos'u istediğini iddia etti. Haberde, Carlos'un Fenerbahçe ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen Chelsea'nin 5 milyon Avro civarında bir maaş önermesi halinde Brezilyalı defans oyuncusunun Fenerbahçe'yi bırakabileceği ileri sürüldü. |
||
|
||
| İşte Fenerbahçe'nin rakibi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turundaki rakibi belli oldu. Sarı Lacivertliler ile eşleşen Macaristan'ın MTK takımı Türk futbol kamuoyunun tanıdığı bir takım. 1999'da temsilcimizi elemeyi başaran Macar ekibi, ligini şampiyon olarak tamamladı. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nda Fenerbahçe'yi elemeyi başaran MTK, ilk maçta 0-0'lık beraberliğin ardından İstanbul'daki maçı 2-0 kazanmış ve tur atlayan ekip olmuştu. MTK'ın kadrosunda önemli bir isim bulunmuyor. |
||
|
||
Zinedine Yazid Zidane Hiç dimi
(Lakap : Zizou)Unutulurmu. |
||
|
||
| Fatih Hocam Fatih Hocam Fatih Hocam Fatih Hocam Fatih Hocam milli takım onunla var. |
||
|
||
| İLHAN MANSIZ VE PELE | ||