|
||
vay galatasaray gidiyor he.. hadi bakalım hayırlısı
|
||
|
||
Beko Basketbol Ligi'nde transferin hareketli takımı Efes Pilsen, eski oyuncusu Kaya Peker'i kadrosuna kattı. Antrenör Ergin Ataman'ı takımın başına getirmesinin ardından birbiri ardına önemli transferlere imza atan Efes Pilsen, son olarak eski oyuncusu Kaya Peker'i renklerine bağladık. Lacivert-beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka'da oynayan 2.08 metre boyunda ve 28 yaşındaki tecrübeli pivotla bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzaladı. Karşıyaka altyapısında yetişen, 2000-01 sezonunda Efes Pilsen'e transfer olan Kaya, bu kulüpte altı yıl aralıksız forma giydikten sonra 2006-07 sezonunda İspanya'nın TAU Ceramica takımına transfer oldu. Geçtiğimiz sezon ULEB Kupası'nda 15 maçta 26.5 dakika ortalama süre ile 13.2 sayı, 6.6 ribaunt ortalamaları yakalayan Kaya, Beko Basketbol Ligi'nde de 35 karşılaşmada maç başına 25.5 dakika süre alarak, 13.3 sayı, 6.5 ribaunt ortalamaları tutturdu. Kaya Peker, Efes Pilsen forması altında dört lig şampiyonluğu, iki Cumhurbaşkanlığı Kupası ve üç Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Efes Pilsen genel menajeri Engin Özerhun, Kaya'nın yuvaya dönmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "birlikte şampiyonluklara imza attığımız eski oyuncumuz tekrar aramıza döndü. Kişiliği ve kazanma hırsı ile Efes Pilsen'e büyük güç katacağına inanıyorum" dedi. Efes, Kaya Peker'den önce Sinan Güler, Charles Smith, Bootsy Thornton ve Milos Vujanic'i kadrosuna katmıştı Kaya Peker Beşiktaş'ta süper bir sene geçirmişti inşallah Efes'tede aynı performansı gösterir ve birkaç senedir eski günlerini aratan Efes'in eski günlerine dönmesine yardımcı olur. |
||
|
||
| Song'lu Dünya Karması 3-3 berabere kaldı Trabzonspor'un Kamerunlu oyuncusu Rigobert Song'un 90 dakikada formasını giydiği Dünya Karması Paris’te oynanan özel maçta Fransa 98 takımının oyuncularından kurulu takımla 3-3 berabere kaldı. Fransa 98 takımının gollerini Zidane,Guily,Diomede atarken Dünya karmasının golleri Butragueno,Pauleta ve Suker'den geldi. |
||
|
||
| Tayfun Cora'nın durumu iyi Trabzonspor kulüp doktoru Hakan Ayaz, dün yapılan antrenmanda sakatlanan Tayfun Cora'nın önemli bir sakatlığının olmadığını açıkladı. Tayfun Cora'nın dün akşam antrenmanında girdiği ikili mücadele sonrası sakatlık geçirdiğini belirten Ayaz, "Oyuncumuz girdiği ikili mücadele sonrası sağ alt baldırından hafif bir sakatlık geçirdi. Kendisine yaptığımız kontrollerde önemli bir duruma rastlamadık. Buna rağmen sabahki antrenmana önlem amaçlı çıkarmayarak fitness salonunda çalıştırdık" dedi. |
||
|
||
| GALATASARAY' ın o kdr kötü tepkiye ramen ŞAMPİYON olması.. (bnm için çok önemli) | ||
|
||
| semih'in Türkiye maçlarında son dakikada gol atması.. | ||
|
||
| vede Türkiye maçlarında bzi hep hakemlerin yenmesi. eğer hakemler bizimle uğraşmasaydı %100 1. olurduk! | ||
|
||
| guizada geldi BİZİM TAKIMA HADİ HAYIRLISI EMREMDE GELDİ AMA ARAGONES GİTMEZ İNŞALLAH | ||
|
||
| Eto'o Özbekistan yolcusu mu? Barcelona ile yollarını ayırması beklenen Samuel Eto'o için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Özbekistan takımlarından Kuruvchi, Kamerunlu yıldız ile sözleşme imzalayacağını duyurdu. Ancak bu iddia Eto'o ve Barca tarafından doğrulanmadı. Özbekistan Yüksek Ligi'nde ilk yarısını lider olarak tamamlayan Taşkent'in Kuruvchi Kulübü, İspanya'nın Barcelona takımından forvet oyuncusu Samuel Eto'o ile kontrat imzalayacağını duyurdu. Asya Futbol Konfederasyonu resmi İnternet sitesinde (www.the-afc.com) yer alan haberde, Asya Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkan ve Özbekistan Yüksek Ligi'nin ilk yarısını da zirvede tamamlayan Kuruvchi Kulübü'nün, Samuel Etoo ile kontrat imzalayacağı duyurulurken, Kamerunlu futbolcunun 17 Temmuz'da Taşkent'e geleceği kaydedildi. Haberde ayrıca Barcelona Kulübü'nün diğer futbolcuları Puyol, Xavi ve İniesta'nın 20-21 Temmuz tarihlerinde Kuruvchi kulübünde seminer vereceği ve kendi deneyimlerini paylaşacağı ifade edilirken, bunun yanı sıra Barcelona'nın 8 menajerinin de önümüzdeki dönemde Kuruvchi kulübünde çeşitli seminerler düzenleyeceği belirtildi. Kuruvchi teknik direktörü Mircelal Kasimov da, Özbek basınına yaptığı açıklamada Barcelona ile çok iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, Eto'o konusunun da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Kuruvchi kulübünün resmi İnternet sitesinde yer alan haberde de, Samuel Etoo'nun, Özbekistan vizesi almak için evraklarını teslim ettiği belirtilirken, bununla birlikte Etoo'nun pasaport bilgilerine yer verdi. Kasimov, ayrıca amaçlarının ligde ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde Özbek futbolunu en iyi şekilde temsil etmek ve Özbek futbolunun gelişmesine hizmet etmek olduğunu belirtti. 2005 yılında kurulan ve sponsorları arasında Neftgazmontaj, Uzgazoil, Hisarneftgaz, Kokdumalakgaz, Şurtangaz mahsulat, Neftgaz Sanaat Layiha gibi ülkedeki büyük petrol-gaz şirketlerinin yer aldığı Kuruvchi kulübü, Özbekistan Yüksek Ligi ilk yarısını zirvede tamamlarken, Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 17 ve 24 Eylül tarihlerinde İran'ın Saypa takımıyla karşılaşacak. Kuruvchi son olarak Şilili Jose Luis Vilyanueva'yı transfer etmişti. |
||
|
||
| Avrupa'da neler oluyor? Transfer döneminin en hareketli günlerinin yaşandığı Avrupa futbolunda dev ekipler, yıldız futbolcular için uçuk rakamlar teklif etmeye başladı. İşte son transfer iddiaları: Transferin en hareketli takımı kuşkusuz Barcelona. Dani Alves, Keita, Pique ve Hleb gibi isimleri kadrosuna katan ve yıldızlarıyla yollarını ayıran Katalan ekibinin son teklifi ortalığı karıştıracak gibi. İspanyol basını, Laporta'nın Adebayor için bir serveti gözden çıkardığını iddia ediyor. İspanyol ekibi, Arsenalli yıldız için 20 milyon euro ve Eto'o'yu teklif etmeye hazırlanıyor. İspanyol basını, daha önceki teklifleri kabul etmeyen Londra ekibinin, bu kez transfere sıcak bakacağını yazarken, Wenger'in buradan gelen parayla Arshavin'i de bitireceğini ifade ediyor. Arshavin de yaptığı açıklamada Arsenal'de forma giymek istediğini söylemişti. RONALDINHO İÇİN KRİTİK 48 SAAT Barcelona'dan ayrılacak bir diğer isim Ronaldinho'nun transferinde sona gelindi. Brezilyalı yıldızın Milan veya Manchester City'den birisini tercih edeceği ve kararını 2 gün içinde açıklayacağı belirtildi. Barca başkanı Laporta ise City'nin bir adım önde olduğunu ifade etti. Ancak İngiliz basını Scolari'nin son anda araya girerek Ronaldinho'yu Londra'ya getireceğini iddia ediyor. Scolari daha önce de Deco'yu kadrosuna katmıştı. ROBINHO İÇİN SERVET Chelsea'nin İspanyol ekiplerinden koparmaya çalıştığı bir diğer isim Real Madrid'in genç yıldızı Robinho. İngilizler, Scolari ile çalışmak istediğini açıklayan yıldız için 50 milyon euroluk bir teklif yapacak. Real'in ise bu teklifi reddedeceği ifade edilirken, İspanyol ekibinin Robinho ile 2012 yılına kadar sözleşme yenileyeceği açıklandı. Geçen sezona fırtına gibi giren ve Real Madrid'i liderliğe taşıyan Robinho, son maçlarda Schuster tarafından yedek bekletilmişti. BARRY ARSENAL'E DOĞRU Transferde her sezon rakiplerinin gerisinde kalan Arsenal, Nasri'nin ardından 2. önemli transferini Barry ile yapmaya hazırlanıyor. Liverpool'un çok isteyip bir türlü alamadığı Aston Villa'nın kaptanı için Gunners'ın çok cazip bir teklif yaptığı açıklandı. Teklifin 20 milyon euro civarında olduğu belirtilirken, Villa menajeri Martin O'Neill, "Neler olup biteceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Önce herşeyin resmileşmesi gerekli" dedi. VILLA'DAN BENTLEY'E ŞOK TEKLİF Aston Villa, bu transferin gerçekleşme ihtimalinin yükselmesi üzerine Blackburn'ün yıldız David Bentley'e yöneldi. Villa, birçok takımın listesinde olan yıldız için 17 milyon pound önerirken, Blackburn'ün yeni menajeri Paul İnce, bu teklifi kabul etmeyeceklerini ve Bentley'in takımda kalacağını açıkladı. ROMA'NIN HEDEFİ BAPTİSTA Serie A'yı 2. sırada tamamlayan Roma, forvet arayışlarını sürdürdürken, rotayı yine İspanya'ya çevirdi. Geçen sezon Giuly ve Cicinho'yu transfer eden sarı kırmızılılar, bu kez Baptista'ya göz dikti. Brezilyalı yıldız için Real Madrid ile görüşmelere başlayan Roma, 15 milyon euroluk bonservis bedelinde indirim yapmaya çalışıyor. Canavar lakaplı golcü ise sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmek istediğini ifade etti. |
||
|
||
| "F.Bahçe’ye de G.Saray'a da gitmem" Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan İbrahim Toraman, Fenerbahçe veya Galatasaray'a gideceği yönündeki haberleri yalanlayarak "Beşiktaşlı Toraman Fenerli oldu, Galatasaraylı oldu dedirtmem kendime" dedi. Medyaspor.com'a konuşan Toraman, "Herkes beni bir yere göndermeye çalışıyor. Galatasaraylı Necati Ateş ile takasımı planlayanlardan, Fenerbahçe forması giydirmek isteyenlere kadar birçok kişi çevremde dolaşıyor. Menajerler, yöneticiler birbirleriyle görüşüyor, söz kesiyor... Ben Beşiktaşlıyım.. Bu takımın kaptanlığına kadar geldim. Bir yere gitmek istemiyorum... Futbol yaşantımı siyah beyazlı formanın kaptanı olarak noktalamak en büyük idealim. Beşiktaş'ta kalmak için sonuna kadar direneceğim. Hangi fedakârlığı yapmam gerekiyorsa yapacağım. Yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Beşiktaş formasına ihanet etmedim. Takımda kalmak istiyorum. Affedilmek istiyorum... Ama her şeyi dener yine de takımda kalmayı başaramazsam, ne Fenerbahçe'ye ne de Galatasaray'a giderim. Yurt dışında kendime bir kulüp bulur, futboluma orada devam ederim. Beşiktaşlı Toraman Fenerli oldu, Galatasaraylı oldu dedirtmem kendime..." dedi. KULÜPLER DE YALANLAMIŞTI İbrahim Toraman'ın Fenerbahçe veya Galatasaray'a gideceği yönündeki iddialar başarılı futbolcunun yanı sıra kulüpler tarafından da yalanlanmıştı. Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Toraman ile ilgilenmediklerini söylerken, Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile kesinlikle böyle bir transfer çalışması yürütmediklerini duyurmuştu. |
||
|
||
| "Okçu" kendini anlattı Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Gonzalez Güiza, Fenerbahçe'yi hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da şampiyon yapmak istediğini söyledi. Güiza, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen imza töreninin ardından FB TV'de canlı yayınlanan "Gündem" programına katıldı. "Fenerbahçe, kulübü ve taraftarlarıyla inanılmaz derecede mükemmel. Umarım hep beraber Fenerbahçe'yi iyi yerlere taşırız" diyen İspanyol futbolcu, sarı-lacivertli kulübü tercih etmesinin sebebini ise "Futbolcunun gelebileceği en yüksek noktalardayım. Kısmetimde bu vardı. Başka yere gidemezdim" sözleriyle açıkladı. Güiza, Fenerbahçe'deki hedefleri konusunda da "Fenerbahçe'yi hem burada, hem de Avrupa'da şampiyon yapmak istiyorum. Burada da gol kralı olmak istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi, burada da en az 27 gol atmak. Bunu daha ileriye taşımak için çalışacağım ve okçu olarak adımı yazdıracağım" diye konuştu. OKÇU İŞARETİ Gol attıktan sonra yaptığı okçu işaretinin ne anlam taşıdığı sorulduğunda ise Güiza, "İdolüm olan bir futbolcu vardı. Bu hareket onun yaptığı bir hareketti. Bu hareketi, onun anısı için yapıyorum" dedi. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın kendisine, Avrupa şampiyonluğunu kazanmak kadar heyecan vereceğini belirten Güiza, Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçları izlediğini belirterek, "Uğur ve Alex çok iyi futbolculardı. Roberto Carlos'u zaten biliyoruz. Kendisi burada bana çok yardımcı olacak" diye konuştu. "DEFANSI BÖLMEYE ÇALIŞIRIM" Futbol stilini "Her zaman için defansa yakın oynarım ve onları bölmeye çalışırım" şeklinde tarif eden Güiza, 14 numaralı formayı 7 yıldır sırtında taşıdığını ifade ederek, "Geçen yıl 27 gol attığımda da bu numara üzerimdeydi" dedi. Güiza, İspanya Milli Takımı ile birlikte yaşadığı Avrupa şampiyonluğunun inanılmaz olduğunu kaydederek, bununla gurur duyduklarını ve sevincini içlerinde yaşadıklarını söyledi. Hobilerinin basketbol, arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirmek olduğunu söyleyen Güiza, taraftarlara da oynayacağı oyunun tadını çıkarmaları mesajını verdi. FB TV'deki yayının ardından stat içindeki Fenerium mağazasını gezen Güiza, bugün Fenerbahçe'nin Avusturya kampına katılacak. |
||
|
||
| Isaac Trabzonspor'da! Trabzonspor'da transfer şov devam ediyor. Gençlerbirliği'nin Nijeryalı futbolcusu Isaac Promise Trabzonspor'a transfer oldu. Ankara'da Nijeryalı futbolcuyla görüşen Trabzonsporlu yönetici Mahmut Aksu genç futbolcuya 3+1 yıllık imza attırdı. Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Isaac ile bugün kontrat yaptıklarını ve bu futbolcunun milli maçlar nedeniyle ülkeninin milli takımı kampına gittiğini söyledi. Nijeryalı oyuncunun, Gençlerbirliği ile sözleşmesinin bittiği ve futbolcu için bu kulübe bonservis bedeli ödenmeyeceği de öğrenildi. TFF SERBESTLİĞİNİ ONAYLADI Futbol Federasyonu, Gençlerbirliği'nin Nijeryalı futbolcusu Promise Isaac'in sözleşme süresinin dolduğunu ve serbest kaldığını onayladı. Bir süredir kulübünden ayrılmak isteyen ve istediği kulübe bonservis bedeli olmadan gitme hakkına sahip olduğunu belirten, Isaac için kulübü Gençlerbirliği ise, 1 yıllık daha sözleşmesi olduğunu ve ancak bonservis bedeli karşılığında bir başka kulübe gidebileceğini bildiriyordu. Alınan bilgiye göre, Isaac'in Gençlerbirliği'ne transfer edildiği zaman yaşının 18'in altında olması nedeniyle en fazla 3 yıllık sözleşme yapılabileceğinin, ancak kırmızı-siyahlı ekibin Nijeryalı futbolcuyla 4 yıllık sözleşme yapmasının hatalı olduğu öğrenildi. Yapılan sözleşmenin 3 yılı kapsayacak şekilde daha sonra 2 taraf arasında anlaşma sağlanarak düzeltildiği ve Isaac'in de bu kapsamda serbest kaldığı bildirildi. Futbol Federasyonu'ndan edinilen bilgide, Isaac'in sözleşmesinin 30 Mayıs 2008 tarihinde dolduğu, şayet bu futbolcuyla ilgili Gençlerbirliği'nin elindeki sözleşmede özel bir madde yoksa futbolcunun serbest olduğu ve istediği kulübe bonservis bedelsiz gidebileceği ifade edildi. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise, Isaac'in böyle bir transferi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını, aksi takdirde sözleşmeye göre 1 milyon Euro'luk bir ceza ödemesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Isaac aksi bir davranışta FIFA'lık olur" dedi. Öte yandan, Nijeryalı futbolcunun, Olimpik Milli Takımı için ülkesine gittiği öğrenildi. Can Karyağdı'nın haberine göre Hansa Rostocklu Zafer Yelen'in de yarın kampa katılması bekleniyor. GENÇLERBİRLİĞİ: "UEFA'YA GİDERİZ" Bir süredir serbest kalmak için Futbol Federasyonu ile görüşmeleri devam eden Nijeryalı futbolcu Promise Isaac hakkında Gençlerbirliği basın sözcüsü Muammer Akyüz, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Kendisiyle sözleşmemiz devam ediyor, ancak Isaac bunun tersini savunuyor. Amacı, bonservis bedelsiz kulübüne para kazandırmadan buradan ayrılmak. Biz de bizi istemeyen hiçbir futbolcuyu zorla tutmak istemeyiz. Ancak prosedür neyse ona da uymak gerekiyor. Bu hukuki bir süreçtir. Gerekirse, UEFA ve FIFA'ya kadar gidebiliriz." |
||
|
||
| Şükür futbolu bıraktı mı? Hakan Şükür sahalara veda mı ediyor? Dün Kanada'nın Toronto takımına transfer olduğu öne sürülen Hakan Şükür'ün bu kez de futbolu bıraktığı iddia edildi. Hakan Şükür'ün Medyaspor.com'da yer alan açıklamalarına göre yıldız futbolcu futbolu kesin olarak bıraktı. Spor yazarı Kemal Belgin'e konuşan Galatasaray'ın eski kaptanı Hakan Şükür "İyi teklifler olmasına rağmen futbolu kesin olarak bıraktım." dedi. Son dönemlerde adı sıkça transfer dedikolarına karışan Hakan Şükür, yazarımız Kemal Belgin'e üç cocuğunun olduğunu belirterek "Bu saatten sonra transfer olmak benim için oldukça zor. Futbolu kesin olarak bıraktım. Ailemle zaman geçireceğim. Kendi yatırımlarım ve işlerim var, onlarla meşgul olmayı düşünüyorum "dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Şükür, Galatasaray yönetimine de kırgın olduğunu ekleyerek; "Takım arkadaşlarımın benimle ilgili iyi sözlerini yönetim ambargo koyarak konuşmalarını yasaklamış. Galatasaray'a yıllarımı vermiş olmama rağmen bu durum beni çok üzdü." diye konuştu. |
||
|
||
| De la Red Madrid'e döndü Fenerbahçe'nin de transfer listesinde olduğu iddia edilen İspanyol futbolcu Ruben de la Red, La Liga şampiyonu Real Madrid'e geri döndü. Real Madrid'de 3 yıl oynadıktan sonra geçen sezon Getafe'ye transfer olan, orada çıktığı 31 maçta da 2 gol kaydeden 23 yaşındaki futbolcu, takımının UEFA Kupası çeyrek finallerine çıkmasına katkı sağlamıştı. Real Madrid'in alt kadrosundan yetişen De la Red, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda formasını giydiği İspanya Milli Takımı'na da 1 gol kazandırmıştı. |
||