|
||
| Galatasaray'ın yeni transferi Harry Kewell, takım arkadaşlarının ilk günden itibaren kendisine çok yardımcı olduğunu, İstanbul'da yaşayacak olmasını keyifli bir deneyim olarak gördüğünü söyledi'' Kewell, GS TV'ye yaptığı açıklamada, "kampa ilk geldiğimde edindiğim izlenimler değişikti. Benim yabancı olduğum bir ortamdı. Her ne kadar dil sorunu olsa da futbolun dili ortak. Dolayısıyla gerçekten birlikte uyumlu bir şekilde çalışabileceğim, bir grup içindeyim" dedi. Tüm oyuncuların ilk günden itibaren kendisine çok yardımcı olduklarını belirten Avustralyalı futbolcu, "İngilizce konuşan takım arkadaşlarım var. Onlar diğer arkadaşlarımızla aramızda iletişim sağlamamızda bize yardımcı oluyorlar. Ben de yeni bir şeyler öğrenmenin sadece benim değil takımın da yararına olabileceğini düşündüğüm için gayret ediyorum" diye konuştu. İstanbul'da yaşamaktan keyif alacağını ve burada çok şey öğreneceğini söyleyen Kewell şöyle devam etti: "Daha önce yaşadığım İngiltere ve Avustralya'yı karşılaştıracak olursak, kültürel açıdanbir çok benzerlikleri, birçok ortaklıkları olduğunu söylemeliyim. Hava dışında birbirine çok benzeyen iki ülke. Türkiye ise benim şimdiye kadar içinde yaşadığım kültürün dışında. "Güzel ve yeni olan bir şeyler öğrenme şansımın olduğu ülkede yaşayacağım için gerçekten çok meraklıyım. İnsanların nasıl yaşadıklarını, günlerini nasıl geçirdiklerini görme şansına sahip olabileceğim. Ailemle birlikte İstanbul'da yaşayacağız ve ben bundan da keyif alacağımı ve çok şey öğreneceğimi düşünüyorum." Taraftarlara güzel futbol izlettirmek istediğini ifade eden Kewell, "Galatasaray Kulübü yönetiminin benimle kontrat imzalarken gösterdiği isteği umarım ben kendilerine güzel futbol ve başarı olarak geri döndürebilirim" dedi. "Futbol her yerde farklı oynanır" Kewell, İngiltere'deki futbol karakteri ile diğer ülkelerdeki futbol karakterinin birbirinden farklı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Futbol her yerde farklı oynanır. İngiltere'de son derece hırçın bir futbol var. 90 dakika boyunca gerçekten güçlü bir şekilde mücadele ettiğiniz ve hiç durmadığınız bir oyun içerisindesiniz. Diğer liglere baktığımız zaman ise, devamlı olarak paslaşmaların olduğu, zaman zaman oyunun belirli bölümlerinde zamanı dinlenmek için lehinize kullanabileceğiniz, daha rahat bir oyun tarzı uygulandığını görürsünüz. "Burada bir yandan son derece teknik, pasa dayalı ve paslaşarak ilerleyen oyun sürdürmekle birlikte son derece hareketli bir oyun yapıyoruz. Ve ben futbol oynuyorum, bu yüzden de bu beni sevindiriyor. Bu oyunda gole yönelik hamleleri atarken bir hazırlık içerisinde olduğunuzu gözlemlemekte tabii ki güzel." Önümüzdeki sezon kişisel hedefleri de olduğunu ifade eden Kewell, "benim için hep önemli olan bir şey olmuştur. Kendimi bir sonraki maça hazır hale getirmek, bir sonraki maçın kadrosu içerisinde bulunmaya gayret etmek. Bunu başaracağımı zannediyorum" diye konuştu. Harry Kewell, herkesin eleme turlarında karşısına zayıf, dişine göre bir rakip çıkmasını beklediğini, fakat bütün takımların başına gelen şeyin de aslında maçların hiçbirinin kolay olmadığının farkına varılması olduğunu söyledi. "Ben karşımıza hangi takım çıkarsa çıksın bunun kolay bir maç olmayacağını düşünüyorum. Karşımıza bir İngiliz takımı çıkarsa da önceden herhangi bir şeyi kestirmek gerçekten mümkün değil. Yapmamız gereken korkmadan, karşımıza gelen tüm rakiplere karşı aynı mücadeleyi göstermektir." |
||
|
||
| Fenerbahçe, Newcastle United'dan transfer ettiği Türk milli takımının orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu ile resmi sözleşme imzaladı. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın da hazır bulunduğu Şükrü Saracoğlu Stadı^ndaki törende kendisini dört yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı attı. Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alan ve yedi sezon Avrupa'da oynadıktan sonra Türkiye'ye dönen 28 yaşındaki Emre, "Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Benim için çok önemli bir süreç başlıyor. Herkesin benden beklediği iyi futbolu sergilemek istiyorum" dedi. Türk sporunun yetiştirdiği en önemli isimlerden birini Fenerbahçe'ye kazandırdıklarını söyleyen Aziz Yıldırım, "Emre'yi anlatmam bile yanlış olur Fenerbahçe Emre'ye kucak açmıştır, tüm taraftarlarımızdan bu konuda destek olmalarını bizzat istiyorum. O da bunun karşılığını sahada verecektir" diye konuştu. İmza töreninden sonra FB TV'ye açıklamalarda bulunan Emre, transferi çok net olarak düşünmediği bir dönemde Fenerbahçe kulübünün samimi yaklaşımından etkilendiği ve tereddüt etmeden sarı-lacivertli kulübü seçtiğini söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türkiye'nin en güzel stadyumu olduğunu söyleyen Emre, "umarım burada oynarken hem zevk alırım hem de taraftarlara zevk veririm" dedi. Inter Milan'da dört ve Newcastle'da üç sezon geçiren Emre, Euro 2008 finallerinde geçirdiği sakatlıkla ilgili hiçbir sıkıntısı kalmadığını ve iki gündür çıktığı idmanlarda da sorun yaşamadığını söyledi. Kariyeri boyunca medya ve ile sorunlar yaşadığını ve hatalar yaptığını kabul eden Emre, Fenerbahçe'de bu hataları yapmayacağının sözünü verdi. "Aragones'i getirmek büyük iş" Takım arkadaşları tarafından da iyi karşılandığını ifade eden tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe'de milli takımdan tanıdığım arkadaşlarım vardı. Hepsi çok iyi karakterli oyuncular. Yabancı oyuncularla da tanıştım, hepsi çok sıcak davrandılar, yakın ilgi gösterdiler. Saha içi ve dışında bu camiaya layık olmaya çalışacağım" dedi. Sarı-lacivertli oyuncu, yeni teknik direktörü Luis Aragones'i ilk kez dün sağlık kontrolünde gördüğünü belirterek, "Avrupa şampiyonunun teknik direktörünü Fenerbahçe'ye getirmek büyük bir iş" ifadelerini kullandı. Aragones'in çok sempatik bir insan olduğunu dile getiren Emre sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisiyle anlaşma konusunda sorun yaşamadım. Çünkü o İtalyanca anlıyor, ayrıca ben İspanyolca'yı da anlayabiliyorum. Bu sayede de anlaşabiliyoruz. Kendisiyle bugüne kadar hiç çalışmadım. Ama İspanyol arkadaşlarımdan kendisi hakkında çok güzel şeyler duydum. Fenerbahçe'deki arkadaşlarıma da sordum. Herkes hocadan çok memnun. Zaten İspanya'yı Avrupa şampiyonu yapmış bir hoca ve Fenerbahçe'yi tercih etti. Kendisinden çok şey öğreneceğiz." |
||
|
||
| Trabzonspor, Hollanda'nın NEC Nijmegen kulübünden Sami Büyüktopaç ile sözleşme imzaladı. Gurbetçi oyuncu Sami, Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde yapılan törende üç yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Levent Erkuloğlu, yönetim kurulu olarak bu sezon güçlü bir kadro oluşturduklarını belirterek, "kadroyu oluştururken gerek kalitesi gerekse de tecrübesiyle kendisini kabul ettirmiş oyuncular aldık. Bunun yanında da genç ve yetenekli oyuncuları da kadroya dahil ettik" dedi. Aldıkları genç oyunculardan birinin Sami Büyüktopaç olduğunu ifade eden Erkuloğlu, "Sami, Gerede kampında gösterdiği performansla Trabzonspor'a uzun süre hizmet edeceğinin ve burada büyük başarılara imza atacağının mesajını vermiştir. Bu transferin hem kendisine hem camiaya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Trabzonspor gibi bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Sami, "dört büyük kulüpten birine geldim. Umarım her iki takım için de hayırlı olur. Daha 20 yaşındayım. Zaman geçtikçe futboluma daha çok şey katacağıma inanıyorum" dedi. Basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Erkuloğlu, bu saatten sonra fikstürün çok önemli olmadığını belirterek, tabii ki iyi başlangıçlar iyi sonlar getirir. İlk maçın seyircisiz oynanması çok netleşmiş değil. Seyircisiz maç oynamayı artık istemiyoruz. Hem seyircimiz hem biz mağdur oluyoruz. Onun için çok dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu. Trabzonspor 2008-2009 sezonunda ligdeki ilk maçını Avni Aker'de Ankaraspor ile oynayacak |
||
|
||
| Inter Milan, Vasco da Gama'nın 16 yaşındaki Philippe Coutinho Correia'yı renklerine bağladı. Futbolcu, kurallar gereği iki yıl sonra Inter'e katılabilecek. Serie A şampiyonu Inter, 16 yaşındaki Coutinho'yu Vasco'dan 3.8 milyon euro karşılığında transfer etti. Hücuma dönük orta saha oyuncusu Coutinho, FIFA kuralları gereği 18 yaşını doldurunca Inter forması giyecek. Coutinho'nun Inter'e satışıyla ilgili anlaşmanın kendilerinden önceki yönetim tarafından yapıldığını söyleyen Brezilya kulübünün yeni başkanı Roberto Dinamite, oyuncuyu ellerinde tutmak için Coutinho'yu bir ay önce profesyonel yaptıklarını belirtti. Dinamite, 'genç futbolcular takımımız adına çok önemli. Yeni bir sayfa açtık. Bu sene güçlü bir kadro kurmak istiyoruz. Genç futbolcularımızı elimizden geldiği kadar kadromuzda tutmaya çalışacağız. Bu nedenle yönetim ile menajerler arasındaki ilişki çok önemli" dedi. Real Madrid, Coutinho'yu Vasco'da amatör takımda oynarken almak istemiş fakat transfer FIFA kuralları gereği gerçekleşmemişti. Vasco de Gama kulübü, FIFA kurallarına aykırı şekilde davranmakla suçladığı Real Madrid'i, oyuncunun aklını, babasına iş ve ailesine Brezilya dışında iyi bir yaşam vaadiyle çelmeye çalıştığını ileri sürmüştü. |
||
|
||
| Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, kadroya kattıkları 20'den fazla oyuncunun hiçbirini transfer yapmış olmak için almadıklarını söyledi. Yanal, 16 Ağustos'ta Levadiakos ile İstanbul'da oynayacakları hazırlık maçına 60 bin taraftar beklediğini söyledi. Yanal, Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulunun yaptığı önemli transferlerle yeni bir kadro oluşturarak camianın moralini yükselttiğini ve taraftarların da olumlu tepkileriyle kendilerine pozitif enerji verdiğini belirtti. Trabzonspor'un şampiyonluk sürecinde herkesin sabır ve desteğine ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Yanal, "Trabzonspor'un mutlaka önündeki yollarda engeller çıkacaktır. Bu yol, düz bir yol değil. Ligde şampiyonluk yolunda oyunculara toleranslı ve sevgiyle yaklaşmalıyız. Onlara zaman tanınmalı. Bizim sorumluluğumuz da bu takımın sevilebilecek, zirvede olmayı başarabilecek bir sonuca götürmek olacaktır" dedi. Gerede'de veremli bir kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Yanal, hedefleri olan bir oyuncular topluluğuna sahip olduklarını belirterek şöyle devam etti: "Bu oyuncuların vizyonlarında milli takımda oynamak var. En az beş yıl Trabzonspor'a hizmet verebilecek bir takım. Önümüzdeki yıllarda tabii ki takviyeler olacaktır. Şu anda takımın uyumu, çalışmalara problemsiz devam etmesi bizi memnun ediyor. "Genç oyuncuların katkısı da çok büyük. Oyuncular hedefler doğrultusunda fedakarlık yapacaktır. Bunu da çok çalışarak yapacaklardır. Biz oyuncularımızdan memnunuz ve başarılı olacaklarını düşünüyoruz." Ersun Yanal, takımda bütün oyuncuların Almanya kampına katılacağını vurgulayarak, "orada takım oyununu belli noktaya getirerek oyuncuların rekabetlerini ortaya koyup, bu takımın yarışmacı bir hale gelip lige başlamasını istiyoruz" dedi. Türkiye'deki ilk maçlarını 16 Ağustos'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Yunan takımı Levadiakos oynayacaklarını hatırlatan Yanal, "bu özel maçta İstanbul'daki taraftarlarımızın takıma destek vermesini istiyoruz. Taraftarlar bize 60 bin kişinin stadı dolduracağını söylüyorlar. Biz de böyle arzu ediyoruz. 60 bin formalı taraftarımız tribünde yerini almalı. Orada güzel bir şov yapmalıyız" dedi. Yanal, fikstürü birinci maç, ikinci maç gibi düşünmediğini ifade ederek, "bu uzun bir yolculuk. Bizim, birinci maç neyse 34 maçı da aynı duygu ve karakterlerle oynamamız lazım" diye konuştu. "Yattara çok disiplinli çalışıyor" Ersun Yanal, bir gazetecinin Gerede kampında bir antrenmana geç gelen İbrahima Yattara'nın son derece uyumlu ve disiplinli şekilde çalıştığını belirtti: "Gerede'de çok sayıda taraftar idmana geliyordu. En çok ilgi gören Yattara'ydı. Otel odasından 50 yere kadar herkes ondan imza almak, onunla fotoğraf çektirmek istiyordu. O gün onlardan biri yaşandı. Kampın başından sonuna kadar hiçbir oyuncuyla problem yaşanmadı. Son derece uyumlu, her geçen gün performansını arttırarak çalışmalarına devam ediyor." Kadrolarına kattıkları 20'den fazla oyuncunun hiçbirini transfer yapmış olmak için almadıklarını dile getiren Yanal, "hedeflediğimiz transferlerin yüzde 90'ını yaptık. Biz de takımda oyun kurucu olsun istiyoruz. Ama buradaki oyunculardan daha kaliteli oyuncular bulmak zorundayız ki takıma katkısı olsun. Bunun için ekstra maliyetler oyuncu tespiti gerekiyor. Böyle oyuncu bulamadık" diye konuştu. Ersun Yanal, Gençlerbirliği'nden transfer edilen Isaac Promise'nin Nijerya milli takım kampında bulunduğunu ve en geç 20 Ağustos'ta takıma katılacağını, kaptanların sırasıyla Hüseyin Çimşir, İbrahima Yattara ve Rigobert Song olduğunu açıkladı. |
||
|
||
| Beşiktaş futbol takımı, ikinci etap kamp çalışmaları için Avusturya'ya gitti. Sezon hazırlıklarına İstanbul'da başlayan, ilk etap kamp çalışmalarını 2-16 Temmuz tarihleri arasında yine Avusturya'da yapan Beşiktaş, bir hafta İstanbul'da çalıştıktan sonra ikinci kez Avusturya'ya hareket etti. 5 Ağustos'a kadar Avusturya'nın Loipersdorf bölgesinde kamp yapacak siyah beyazlılar, ikinci etapta üç hazırlık maçı oynayacak. 26 Temmuz'da Almanya'nın güçlü ekiplerinden Schalke ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, 30 Temmuz'da İsrail'in Maccabi Haifa takımıyla karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Avusturya kampındaki üçüncü ve son hazırlık maçını 3 Ağustos'ta Turkcell Süper Lig'in yeni ekibi Kocaelispor ile oynayacak. Avusturya kampına gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtlayan teknik direktör Sağlam, geçtiğimiz sezon olduğu gibi ligin ilk yarısında tüm derbileri deplasmanda oynayacaklarını, bu durumu avantaja çeviremeye çalışacaklarını söyledi. Sağlam, "şampiyonluğa oynayan bir takımın içerde dışarıda galibiyet için oynaması gerekiyor. Şampiyon olmak istiyorsak, her türlü şartı kendi lehimize çevirmeyi becermemiz lazım" dedi.. Avusturya kampında tam kadro olacaklarını ifade eden Sağlam, "bu durum bizim adımıza sevindirici. Çok verimli bir sezon başı geçiriyoruz. İlk kamptaki gibi disiplinli ve özverili şekilde çalışacağız. Daha sonra da UEFA Kupası ve lig maçları başlayacak. Bu maçlara en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu |
||
|
||
| Galatasaray, Almanya Birinci Ligi'nin güçlü ekiplerinden VfB Stuttgart'ta oynayan Portekizli futbolcu Fernando Meira ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray'ın kamp yaptığı otele gelen Meira, uzun süren görüşmeden sonra kendisini Galatasaraylı yapan imzayı attı. Sözleşme imzaladıktan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Meira, "Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum" dedi. Galatasaray'ın üst düzey bir kulüp olduğunu belirten Meira, kendisine bu fırsatı verdikleri için Galatasaray kulübüne ve yöneticilere teşekkür etti. Bu birlikteliğin hem kendisi, hem de Galatasaray için önemli olduğunu ifade eden Meira, "Galatasaray'a gelirken Lincoln ile bir görüşme yapmadım. Galatasaray'ın üst düzey bir takım olduğunu zaten biliyorum. Adnan Sezgin'in bana gösterdiği proje çok önemliydi. Bu projenin bir parçası olmak için verilen fırsat nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. "İsmi olan değil iyi olan formayı alacak" Meira, takım içinde savunmadaki rekabetle ilgili yöneltilen bir soruyu, "Galatasaray'da savunmada rekabet olacağını düşünüyorum. Kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun ismi olan değil iyi olan formayı alacak. Hedefim üst düzey bir kulüpte dört ya da beş yıllık kontrat yapmaktı. Bundan sonraki hedefim Galatasaray'da şampiyonluğa ulaşmak ve ardından Portekiz milli formasıyla dünya kupasında oynamak" diyerek cevapladı. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise kaliteli olan kadrolarını Meira gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Kendisini dört yıllığına transfer ettik. Bize çok katkısı olacak" dedi. Meira'nın transferinin hayırlı olmasını dileyen yönetici Haldun Üstünel ise, "Çok önemli bir ismi camiamıza kazandırdık. Meira dışında bazı isimlerle de ilgileniyoruz. Transferleri mümkün olduğunca gizli yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda basından anlayış bekliyoruz" diye konuştu. Meira'nın iki gün sonra İstanbul'da takıma katılacağı bildirildi |
||
|
||
| 61 numaranın sahibi belli oldu Trabzonsporlu futbolcuların yeni sezonda giyecekleri forma numaraları belli oldu. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2 sezon önce Rusya'nın Zenit Petersburg takımına giden Fatih Tekke'nin giydiği 9 numaralı formayı bu yıl Gökhan Ünal, giyecek. Rusya'nın Rubin Kazan takımına giden Gökdeniz Karadeniz'in giydiği 61 numaralı formayı ise yeni sezonda Barış Memiş taşıyacak. Trabzonspor'da futbolcuların yeni sezonda giyecekleri forma numaraları şöyle: 5 Hüseyin Çimşir, 29 Tolga Zengin, 85 Ferhat Çökmüş, 10 Umut Bulut, 11 İbrahima Yattara, 18 Tayfun Cora, 13 Adnan Güngör, 30 Serkan Balcı, 35 Onur Recep Kıvrak, 99 Ergin Keleş, 6 Ceyhun Gülselam, 23 Remzi Giray Kaçar, 8 Selçuk İnan, 87 Eren Görür, 7 Abdulaziz Solmaz, 71 İsmail Özeren, 19 Ahmet Buğra Erdoğan, 3 Hrvoje Cale, 20 Gustavo Colman, 16 Egemen Korkmaz, 38 Sami Büyüktopaç, 45 Yakup Bugun, 9 Gökhan Ünal, 61 Barış Memiş, 4 Rigobert Song, 14 Promise Isaac, 15 Fatih Altundağ |
||
|
||
| Crespo Inter'de kalacak! Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Arjantinli yıldız Hernan Crespo, Inter'den ayrılmayacağını açıkladı Bu sezon ısrarla Inter forması giymek istediğini ifade eden Crespo, "Şimdiye kadar Inter'den ayrılmayı aklımdan bile geçirmedim. Yeni teknik direktörümüz Jose Mourinho da takımda kalmamı istiyor. Ben de Inter'de gerçekten çok mutluyum ve transfer konusu benim için yok" dedi. Oldukça iyi bir takımda forma giydiğini söyleyen Arjantinli yıldız, "Inter'de daha fazla forma şansı bulabilmek için her zaman daha fazla çalışıyorum. Kadromuzda çok yetenekli forvetler var. Aslında böyle bir takımda oynamak benim için gurur verici" şeklinde konuştu. |
||
|
||
| Denizli kalesi Vega'ya emanet Denizlispor, Venezuelalı file bekçisi Renny Vicente Vega Fernandez ile 3 yıllığına anlaştı. Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, kulüp binasındaki imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Vega'nın Denizlispor'da çok başarılı olacağına inandığını söyledi. İpek, ''Vega'nın tecrübesi tartışılmaz. Kendisine çok güveniyoruz. Başarılı olacak. Güçlü bir ekip kurduk. Ligde fırtına gibi eseceğiz'' dedi. Denizlispor forması giyecek olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten deneyimli kaleci Vega, ''Benim çılgın bir kaleci olduğum söyleniyor. Ben çılgın değilim. Oyundaki gerekenleri yapıyorum. Denizlispor'da başarılı olmaya geldim. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Hem de milli takımımın kalesini korumak istiyorum'' diye konuştu. Geçtiğimiz sezon Bursaspor'da forma giyen Vega, konuşmanın ardından kendisini yeşil-siyahlı renklere bağlayan 3 yıllık sözleşmeyi, kulüp başkanı İpek ile birlikte imzaladı. Öte yandan Hacettepe'den transfer edilen Ali Bayraktar ile Sakaryaspor'dan alınan Ercan Yaman'ın da bugün resmi sözleşmeye imza atacakları öğrenildi. |
||
|
||
| Behrami, West Ham United'da İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, İtalyan ekibi Lazio'nun formasını giyen İsviçreli yıldız Valon Behrami'yi renklerine bağladı. İngiliz ekibi West Ham United, İsviçre Milli Takımı'nın da formasını giyen 23 yaşındaki başarılı orta saha Valon Behrami'yle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Behrami transferinin West Ham'a maliyetinin 7 milyon euro olduğu bildirildi. Orta sahada ve sağ kanatta oynayabilen Behrami, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye'nin de bulunduğu A Grubu'nda İsviçre Milli Takımı adına mücadele etmiş ve 3 grup maçında da oynamıştı. İsviçre, grup maçlarının ardından turnuvaya ilk turda veda etmişti. |
||
|
||
| Maccabi'den Detroit'e! Detroit Pistons, yaz liginde forma giydirdiği ABD'li oyun kurucu Will Bynum ile iki yıllık kontrat yapmak üzere! Geçtiğimiz iki sezonu Maccabi Tel Aviv'de geçiren Bynum'un, Michigan ekibiyle ikinci yılı opsiyonlu olmak üzere yıllık 700 bin dolara 'Evet' dediği ifade edildi. |
||
|
||
| Young Boys Hakan'a izin verdi İsviçre Milli Futbol Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu Hakan Yakın'ın kulübü BSC Young Boys, oyuncunun Katar'ın Al-Gharafa takımına katılmasına izin verdi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yer alan haberde, 31 yaşındaki orta saha oyuncusunun, önümüzdeki günlerde Katar kulübüne katılacağı bildirildi. Transferin, iki kulübün karşılıklı rızasıyla gerçekleştiği belirtilen haberde, Yakın'ın, formaliteler biter bitmez 2 yıllık sözleşmeye imza atacağı ifade edildi. İsviçre Milli Takımı'nda çıktığı 69 maçta 18 gol kaydeden Yakın, bu gollerden 3'ünü 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda attı. Haberde, milli takımın yeni teknik direktörü Ottmar Hitzfeld'in, ''Hakan, üst düzey futbol oynamaya devam ederse, milli takım kapıları ona kapanmaz'' sözleri de yer aldı. Yakın, İsviçre kulübünde 3 sezonda oynadığı 83 lig maçında, rakiplerinin ağlarını 40 kez havalandırdı. |
||
|
||
| Barnes, Suns yolcusu Phoenix Suns, Golden State Warriors'un free agent forveti Matt Barnes ile anlaştı. Tarafların, minimum kontrat üzerinde uzlaştığı belirtildi. 28 yaşındaki Barnes, geçtiğimiz sezon 73 maçta 19.4 dakika, 6.7 sayı, 4.4 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Suns Genel Menajeri Steve Kerr, Barnes'ın atletik özellikleri, çok yönlülüğü ve playoff tecrübesi ile kendilerine çok şey katacağına inandığını ifade etti. |
||
|
||
| İbrahim terhis oldu Milli basketbolcu İbrahim Kutluay, vatani görevini yaptığı Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugayı'ndan terhis oldu Sabah erken saatlerde Topçular'daki birliğinden basketbolcu arkadaşı Güray Kanan ile birlikte çıkan Kutluay, gözden uzak bir mekanda sabah kahvaltısı yaptı. Ardından Antalya Havalimanı'na gelen İbrahim Kutluay, saat 10.30 uçağıyla İstanbul'a uçtu. Kutluay, havalimanında DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Vatani görevini yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını söyleyen ünlü basketbolcu, "Gerçekten 21 gün boyunca hem yurdun değişik bölgelerinden gelen, hem de başka ülkelerden gelen arkadaşlarımızla çok güzel günler geçirdik. Beraber yedik, beraber yattık, beraber eğitim yaptık. Gayet güzel bir ortamdı. Bu gurur ve mutlulukla evime dönüyorum" dedi. Muhabirin, "Hangi takımda oynamayı düşünüyorsunuz" sorusuna İbrahim Kutluay, "Net olarak bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde hem kulübümle, hem de diğer kulüplerle görüşüp, nerede oynayacağım yönünde kesin kararımı vereceğim" yanıtını verdi. Bugünden itibaren kariyerinin bundan sonraki kısmı hakkında net görüşmeler yapacağının da altını çizen İbrahim Kutluay, şöyle dedi: "Şu an ben de net olarak herhangi birşeye karar vermiş değilim. Kafamda bazı planlar var. İlerleyen günlerde siz de takip edip göreceksiniz." Kutluay'ın, yakın arkadaşlarına ise 2 yıl daha yurt dışında oynamak istediği ve bu konuda kesin kararını bir hafta içinde vereceğini söylediği öğrenildi. |
||