Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Nihilizm...

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Felsefe

: Nihilizm...

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 [ 2 ]

melisasinem 25.04.2008 17:42:06
-ölümün son iyiliği bir daha ölümün olmamasıdır…
-kendi alevinle yakmaya hazır olmalısın kendini;önce kül olmadan nasıl yeni olabilirsin ki?
                                                                                                            Nietzche.
sevdiğim sözlerinden ikisi...

Koledoyuran 31.05.2008 09:38:03
İnsan en acımasız hayvandır. Trajedilerde, boğa güreşlerinde ve haça germelerde şu güne kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi için cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi" der yine Niçe... Bunları yaşayan insan zevk alıyorsa, -ki oratada her yıl pamplona sokakları doluyor hala.. Bir de buradan bakmakta fayda var..

intiharlar nihilist felsefenin ürünleridir...

İntihar ile nihilizm'i bağdaştırmak yanlış olsa gerek..İntihar, daha çok Niçe'den daha eski felsefeci olan stoacıların alanıdır.Yine Monteigne ve Hume'de intiharı savunmuştur. Nihilizm, yüksek idealleri değersiz sayar. Her türlü varlığı hiçe indirger.. Tabii her şeyi hiçe indirgeyen birey -intihar-ı seçme özgürlüğüne de sahiptir.

Koledoyuran 31.05.2008 11:09:49
Birde şunu ekleyeyim:
Arkadaşlarımız felsefi görüşleri alıp bunları kalıplara sokarak kendi bedenlerine ve ruhlarına oldurmaya çalışıyorlar sanırım. Bu yüzden de siz felsefi olarak çıplak gezmeye mahkum olabilirsiniz.. İnsan bu görüşlerin özümsediklerinden parçalar halinde yamarken kendine, müthiş bir ahenk oluşturur. Burada ne nihilizm'i öven ne de karşı çıkan görüşe sahip kişiler haklı değildir. Bu bir felsefi akımdır sadece. kimi kişiler varlığa ve insan bakışa kattığı değerler için Niçe'yi anlama çabası sarfeder, kimileri de o yaramaz deyip çeker atar.. Pekte önemli değildir burası. Bütün felsefe akımları, insanı bilgiye, hayata, varlığa ve bunların sebeplerine ulaşmaya çalıştıkları için hepsi değerli olmalılar..

Felsefe, düşünmektir. Yüzyılımızda insan sesleri ve motor sesleriyle bastırılan.. Biraz yalnızlıktan kimseye zarar gelmezdi tam şu mevsimde..

hazel_06 02.06.2008 18:00:51
hiccilik güzel de bana uymuyo
 Wink

delii 05.06.2008 19:43:44
nihilist deyince aklıma ilk gelen Turgenyev in Babalar ve Oğullar kitabındaki    "BAZAROV"
ewt ya bende ilk orda duymuştum nihilizmi  Smiley

anarsist 05.06.2008 19:45:17
nihilist deyince aklıma ilk gelen Turgenyev in Babalar ve Oğullar kitabındaki    "BAZAROV"
bende ve o adama bayılmıştım valla nihilizmi sacma bulsam da Smiley

moron 06.06.2008 13:58:37
degerlerin kendini değerden düşürmesiyle baslar hersey nihilizm sürecince ama merak ederim tam olarak sıyrılıp nahilist olabilen bi insan varmıdır.çünkü insan hiç birseye inanmamaktansa birseylere inanmayı secer hep.

+++KoRn+++ 28.07.2008 01:28:12
yanlışlık üzerine kurulu yaşam..hayata karşı 1-0 ' lar..

esu 12.09.2008 20:41:00
evet ben dee  Cheesy

edebiyatçı 15.09.2008 19:58:54
Nihilizme inananlar aynı zamanda soyut olan hiçbirşeye inanmazlar..
Bende bazı zamanlarda nihilist tavırlar takınırım mesela nihilizme inananların kişilikleri olup olmadığı gibi..........

bu gayet güzel bi açıklama nihlizm için Cheesy

E.Ü 19.09.2008 14:17:00
var olan; Hiç birşey yoktur,olsada bilemezdik,bilsekte anlatamazdık... nihilizmi kısaca tanımlar..paylaşımlarınız için teşekkürler.. Smiley

sen de güzel acıklamışsın.Sağolun.

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 [ 2 ]

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468