|
||
| -ölümün son iyiliği bir daha ölümün olmamasıdır… -kendi alevinle yakmaya hazır olmalısın kendini;önce kül olmadan nasıl yeni olabilirsin ki? Nietzche. sevdiğim sözlerinden ikisi... |
||
|
||
| İnsan en acımasız hayvandır. Trajedilerde, boğa güreşlerinde ve haça germelerde şu güne kadar kendisini en iyi hisseden oydu ve kendisi için cehennemi icat ettiğinde, sıkı durun, bu aslında en iyi cennetiydi" der yine Niçe... Bunları yaşayan insan zevk alıyorsa, -ki oratada her yıl pamplona sokakları doluyor hala.. Bir de buradan bakmakta fayda var.. intiharlar nihilist felsefenin ürünleridir... İntihar ile nihilizm'i bağdaştırmak yanlış olsa gerek..İntihar, daha çok Niçe'den daha eski felsefeci olan stoacıların alanıdır.Yine Monteigne ve Hume'de intiharı savunmuştur. Nihilizm, yüksek idealleri değersiz sayar. Her türlü varlığı hiçe indirger.. Tabii her şeyi hiçe indirgeyen birey -intihar-ı seçme özgürlüğüne de sahiptir. |
||
|
||
| Birde şunu ekleyeyim: Arkadaşlarımız felsefi görüşleri alıp bunları kalıplara sokarak kendi bedenlerine ve ruhlarına oldurmaya çalışıyorlar sanırım. Bu yüzden de siz felsefi olarak çıplak gezmeye mahkum olabilirsiniz.. İnsan bu görüşlerin özümsediklerinden parçalar halinde yamarken kendine, müthiş bir ahenk oluşturur. Burada ne nihilizm'i öven ne de karşı çıkan görüşe sahip kişiler haklı değildir. Bu bir felsefi akımdır sadece. kimi kişiler varlığa ve insan bakışa kattığı değerler için Niçe'yi anlama çabası sarfeder, kimileri de o yaramaz deyip çeker atar.. Pekte önemli değildir burası. Bütün felsefe akımları, insanı bilgiye, hayata, varlığa ve bunların sebeplerine ulaşmaya çalıştıkları için hepsi değerli olmalılar.. Felsefe, düşünmektir. Yüzyılımızda insan sesleri ve motor sesleriyle bastırılan.. Biraz yalnızlıktan kimseye zarar gelmezdi tam şu mevsimde.. |
||
|
||
hiccilik güzel de bana uymuyo
|
||
|
||
nihilist deyince aklıma ilk gelen Turgenyev in Babalar ve Oğullar kitabındaki "BAZAROV" ewt ya bende ilk orda duymuştum nihilizmi
|
||
|
||
nihilist deyince aklıma ilk gelen Turgenyev in Babalar ve Oğullar kitabındaki "BAZAROV" ewt ya bende ilk orda duymuştum nihilizmi ![]()
|
||
|
||
| degerlerin kendini değerden düşürmesiyle baslar hersey nihilizm sürecince ama merak ederim tam olarak sıyrılıp nahilist olabilen bi insan varmıdır.çünkü insan hiç birseye inanmamaktansa birseylere inanmayı secer hep. | ||
|
||
| yanlışlık üzerine kurulu yaşam..hayata karşı 1-0 ' lar.. | ||
|
||
nihilist deyince aklıma ilk gelen Turgenyev in Babalar ve Oğullar kitabındaki "BAZAROV" ewt ya bende ilk orda duymuştum nihilizmi ![]()
|
||
|
||
Nihilizme inananlar aynı zamanda soyut olan hiçbirşeye inanmazlar.. bu gayet güzel bi açıklama nihlizm için Bende bazı zamanlarda nihilist tavırlar takınırım mesela nihilizme inananların kişilikleri olup olmadığı gibi..........
|
||
|
||
var olan; Hiç birşey yoktur,olsada bilemezdik,bilsekte anlatamazdık... nihilizmi kısaca tanımlar..paylaşımlarınız için teşekkürler.. ![]() sen de güzel acıklamışsın.Sağolun. |
||