Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Cambaz

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Dünya Yalan Söylüyor

: Cambaz

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [ 14 ] 15 16 17

immortal_deniz 20.06.2008 11:19:15
Bence habertürke yazıldığının en büyük kanıtı klipte kullanılan televizyon ve en başta televizyon camını kırmasıdır...

Haber Türk e yazılmadı kesinlikle açıklama yukarda
Orada bahsedilen farklı.Yani genel olarak öyle yayın yapan basın organlarına yazılmış bir şarkı.Sırf Habertürke değil ama Habertürk de dahil anlamında o sözleri söylediğini düşünüyorum.

burakpurple 20.06.2008 12:32:13
Bence habertürke yazıldığının en büyük kanıtı klipte kullanılan televizyon ve en başta televizyon camını kırmasıdır...

Haber Türk e yazılmadı kesinlikle açıklama yukarda
Orada bahsedilen farklı.Yani genel olarak öyle yayın yapan basın organlarına yazılmış bir şarkı.Sırf Habertürke değil ama Habertürk de dahil anlamında o sözleri söylediğini düşünüyorum.

doğru diyorsun deniz.evet bu şarkı ''Haber Türke yazıldı'' diyemeyiz, ama onada göndermeler var.Bu şarkı ''Tv ekranına'' yazıldıda diyemeyiz tabi.Göndermeler bol bol var...

zafer_bergama23 20.06.2008 12:46:57
benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri  biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor  '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında .
sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece  acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu.
      herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz  tarzı sözlerle bir yere varamayız.

tatlı_cadı 20.06.2008 16:45:35
işte harunun  aysun kayacıya ben de aşk şarkısı olarak dinlerdim demesiyle
bence bunu söylemeye çalıştı..dalga falan geçmedi.. Smiley

burakpurple 20.06.2008 17:02:43
benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri  biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor  '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında .
sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece  acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu.
      herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz  tarzı sözlerle bir yere varamayız.
bu yoruma dayanarak ; örneğin ibonun bir ipte bir cambaz oynar, deliler akıl satar.alalalalalalal şarkısını tavsiye ediyorum.gayet güzel aşk şarkısı olur kanımca sırf ibo diye.

ayıp_olmaz_mı 20.06.2008 21:57:41
bu yoruma dayanarak ; örneğin ibonun bir ipte bir cambaz oynar, deliler akıl satar.alalalalalalal şarkısını tavsiye ediyorum.gayet güzel aşk şarkısı olur kanımca sırf ibo diye.

katılıyorum Wink birde ya gecen gun arkadaşın doğum gununde cambazı actık doğum gunu bir kafedeydi ya adam bize kapattırdı şarkıyı ya bunu allah a yazmış diye varmı böyle birşey.. nasıl bir zihniyettir bu zaten milletimiz bilip bilmeden laf yapma konusunda uzmandır...

tatlı_cadı 21.06.2008 17:03:22

katılıyorum Wink birde ya gecen gun arkadaşın doğum gununde cambazı actık doğum gunu bir kafedeydi ya adam bize kapattırdı şarkıyı ya bunu allah a yazmış diye varmı böyle birşey.. nasıl bir zihniyettir bu zaten milletimiz bilip bilmeden laf yapma konusunda uzmandır...
maalesef..çoğu kişi öyle biliyo..
arkadaşlarımla az kavga etmemiştim ben bunun yüzünden.. Sad Wink

bilmececi??? 21.06.2008 17:09:31
Yok öyle bir şey ama hadi velev ki Allah'a yazmışlar diyelim sanane be dinlemezsin olur biter bunun üzerinden Morlarımızı küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok biz müslümanların ilahilerine karışmadığımız gibi onlarında böyle deli saçması şeyler söylemeye hakları yok burası laik bir ülke insanlar dinlerini veya dinsizliklerini başkasını rahatsız etmediği ve saygısızlıkta bulunmadıkları sürece istediği gibi yaşar!

_kördüğüm_ 23.06.2008 16:44:10
ne HABER sin ,ne TÜRKsün :daha şarkının ilk dizesinde mesajın adresi yazıyor.
(haber Türk tv) savaş zamanı a.b.d nin yalakalığını yaptığı için.
seni gören yollara dökülsün:seni izleyen yollara dökülsün diyor protesto için .
kul oldun köle oldun kurşun geçirmez cam oldun :a.b.d ye kul ,köle anlamında
kurşun geçirmez cam demesi(habertürk'ün) arkasının çok sağlam olmasını kastetmesidir.
bütün dünya izler durur ,afet-i azam bekler durur :ve burada diğer kastedilen şey :ABD Başkanı George W. Bush tur.
çünkü Irak Cumhuriyeti lideri Saddam Hüseyin 'e Ülkeyi Terketmesi İçin 48 Saat Vermişti.
ve bu süre ''bekler durur''tüm zamanların en büyük kötüsü ,felaketi,lideri,azamı anlamındadır.ve tüm bu süreci bütün dünya izler durur (tv den)
hedefini al piyasanı al,herşeyi al :reytingini topla !
ben kurbanım bu cam'baza:bu ekranbaza,bu oyunlara kurban olurum anlamında.
harun abinin klipteki söyleyiş tarzı,bakışlarındaki öfkesini de kattığınız zaman olaya
 ''ben kurbanım bu cambaza'' sözü alaycı ima ve öfke içeriyor.
iki gözüm kadar eminim sen yoksun:seni izlerken oyununu cambazlığını anladım eminim diyor
hemde iki gözüm kadar eminim .
ve tepkisi ''sen yoksun'' bir hiçsin.
var mısın yoksun:burada yoz zihniyetin anladığı şey ''Allah yoktur''.harun abi de bu duruma çok üzülmesini bu sözüyle anlatmıştır.
harun tekin :cambaz ı Allah a mı yazdın diyen var,Atatürk e mi yazdın diyen var, eski sevgiline mi yazdın diyen var..
halbuki ilk satırda onu kime yazdığımıza dair yeterli bilgi var!
bu şarkı allaha yazılmadı ayıca laik bir ülkede yasadığımız için bu beni çok üzen bir şey.
binlerce genç kadın ve adamın siz acaba allaha inanıyor musunuz diye gelip bir rock grubuna bu soruyu yöneltmeleri inanılmaz birşey.
bunlar aslında toplumdaki yozlaşmanın ve çürümenin kalıntıları.bu insanları çok seviyorum ama diğer taraftan da ofkeleniyorum.
çünkü eskiden din ve allah inancı konuları daha mahrem konulardı.böyle yol geçen hanı gibi üzerinde durulan konular değildi.
bunlar insanın maneviyatına dayanan şey ve dolayısıyla ben,sahsen ataist değilim.
bu röportaj acaba nerde yayınlandı öğrenebilir miyim

silverknsy 23.06.2008 17:04:15
insanlar cambazın mühteşemliğini bu düşüncelerle yok edemezler çok ayıp yani   Angry nerden geldiği belli olmayan bilgilere güveneceklerine araştırıp doğruyu bulmaları çok mu zor. Düşünceleri çok zordan  yana olabilir o zaman emin olmadıkları kelimeleri söylemesinler!!!!!

zafer_bergama23 23.06.2008 17:10:05
bu röportaj filan değil onlar sadece benim düşüncelerim (o abd-ırak savaşı dönemini ele alıp onun üzerine yorum yaptım) sadece Harun Tekin n sözleri röportajdan onu da bir zahmet araştırıver.sitede var o röportaj ....
kul oldun köle oldun kurşun geçirmez cam oldun :a.b.d ye kul ,köle anlamında
kurşun geçirmez cam demesi(habertürk'ün) arkasının çok sağlam olmasını kastetmesidir.
bütün dünya izler durur ,afet-i azam bekler durur :ve burada diğer kastedilen şey :ABD Başkanı George W. Bush tur.
çünkü Irak Cumhuriyeti lideri Saddam Hüseyin 'e Ülkeyi Terketmesi İçin 48 Saat Vermişti.
ve bu süre ''bekler durur''tüm zamanların en büyük kötüsü ,felaketi,lideri,azamı anlamındadır.ve tüm bu süreci bütün dünya izler durur (tv den)
hedefini al piyasanı al,herşeyi al  :reytingini topla !  (petrolünü al )
ben kurbanım bu cam'baza.bu ekranbaza,bu oyunlara kurban olurum anlamında.
harun abinin klipteki söyleyiş tarzı,bakışlarındaki öfkesini de kattığınız zaman olaya
 ''ben kurbanım bu cambaza'' sözü alaycı ima ve öfke içeriyor.
iki gözüm kadar eminim sen yoksun:seni izlerken oyununu cambazlığını anladım eminim diyor
hemde iki gözüm kadar eminim .
ve tepkisi ''sen yoksun'' bir hiçsin.
var mısın yoksun:burada yoz zihniyetin anladığı şey ''Allah yoktur''.

Bunlar benim şahsi düşüncelerim
ve yazdıktan sonra fark ettimde herkes sadece propaganda yapıyor.Alıntı yapmadan herkes kendi fikrini söylese belki gerçeğe daha çok yaklaşırdık.
.

Harun Tekin :cambaz ı Allah a mı yazdın diyen var,Atatürk e mi yazdın diyen var, eski sevgiline mi yazdın diyen var..
halbuki ilk satırda onu kime yazdığımıza dair yeterli bilgi var!
bu şarkı allaha yazılmadı ayıca laik bir ülkede yasadığımız için bu beni çok üzen bir şey.
binlerce genç kadın ve adamın siz acaba allaha inanıyor musunuz diye gelip bir rock grubuna bu soruyu yöneltmeleri inanılmaz birşey.
bunlar aslında toplumdaki yozlaşmanın ve çürümenin kalıntıları.bu insanları çok seviyorum ama diğer taraftan da ofkeleniyorum.
çünkü eskiden din ve allah inancı konuları daha mahrem konulardı.böyle yol geçen hanı gibi üzerinde durulan konular değildi.
bunlar insanın maneviyatına dayanan şey ve dolayısıyla ben,sahsen ataist değilim.

bir ben deli 24.06.2008 18:21:26
bu şarkıda benim için çok önemlidir ama yukardaki bir yorumda biz müslümanların ilahilerine karışıyomuyuz derken ne demek istediğini anlamadım biz ve müslümanlar ayrı kefedemiyiz Huh

denis-mvö 25.06.2008 23:10:04
coşturucu şey........ Grin Cheesy

YAPRAKK 26.06.2008 19:36:22
harika bir sarkı Wink

bilmececi??? 28.06.2008 19:01:18
bu şarkıda benim için çok önemlidir ama yukardaki bir yorumda biz müslümanların ilahilerine karışıyomuyuz derken ne demek istediğini anlamadım biz ve müslümanlar ayrı kefedemiyiz Huh
Bizden kastın??? Sen ne demek istediğimi anlamamışsın heralde mesajımı bir daha okumanı öneririm.   Cool Hala da ayrı kefedemiyiz diyorsun  Wink

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [ 14 ] 15 16 17

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468