|
||
Bence habertürke yazıldığının en büyük kanıtı klipte kullanılan televizyon ve en başta televizyon camını kırmasıdır... Haber Türk e yazılmadı kesinlikle açıklama yukarda |
||
|
||
Bence habertürke yazıldığının en büyük kanıtı klipte kullanılan televizyon ve en başta televizyon camını kırmasıdır... Haber Türk e yazılmadı kesinlikle açıklama yukarda doğru diyorsun deniz.evet bu şarkı ''Haber Türke yazıldı'' diyemeyiz, ama onada göndermeler var.Bu şarkı ''Tv ekranına'' yazıldıda diyemeyiz tabi.Göndermeler bol bol var... |
||
|
||
| benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında . sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu. herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz tarzı sözlerle bir yere varamayız. |
||
|
||
| işte harunun aysun kayacıya ben de aşk şarkısı olarak dinlerdim demesiyle bence bunu söylemeye çalıştı..dalga falan geçmedi..
|
||
|
||
benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında . bu yoruma dayanarak ; örneğin ibonun bir ipte bir cambaz oynar, deliler akıl satar.alalalalalalal şarkısını tavsiye ediyorum.gayet güzel aşk şarkısı olur kanımca sırf ibo diye.
sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu. herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz tarzı sözlerle bir yere varamayız. |
||
|
||
benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında . bu yoruma dayanarak ; örneğin ibonun bir ipte bir cambaz oynar, deliler akıl satar.alalalalalalal şarkısını tavsiye ediyorum.gayet güzel aşk şarkısı olur kanımca sırf ibo diye.sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu. herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz tarzı sözlerle bir yere varamayız. katılıyorum birde ya gecen gun arkadaşın doğum gununde cambazı actık doğum gunu bir kafedeydi ya adam bize kapattırdı şarkıyı ya bunu allah a yazmış diye varmı böyle birşey.. nasıl bir zihniyettir bu zaten milletimiz bilip bilmeden laf yapma konusunda uzmandır...
|
||
|
||
benimde fikirlerim değişti zamanla önceleri biraz da '' içsel bir kargaşayı anlatıyor '' diye düşünüyordum.Ama en baştan beri isyan dolu bir aşk şarkısı olarak dinliyorum bu şarkıyı .şarkının güzelliği burada aslında . bu yoruma dayanarak ; örneğin ibonun bir ipte bir cambaz oynar, deliler akıl satar.alalalalalalal şarkısını tavsiye ediyorum.gayet güzel aşk şarkısı olur kanımca sırf ibo diye.sadece politik bir anlam taşısaydı veya sadece acı çekilen bir aşk sonrasını anlatsaydı yavan bir şey olurdu. herkese istediği yere çeksin ama .yok aşk şarkısı olur muymuş ? yok sen öyle dinle beni bağlamaz tarzı sözlerle bir yere varamayız. katılıyorum birde ya gecen gun arkadaşın doğum gununde cambazı actık doğum gunu bir kafedeydi ya adam bize kapattırdı şarkıyı ya bunu allah a yazmış diye varmı böyle birşey.. nasıl bir zihniyettir bu zaten milletimiz bilip bilmeden laf yapma konusunda uzmandır...arkadaşlarımla az kavga etmemiştim ben bunun yüzünden..
|
||
|
||
| Yok öyle bir şey ama hadi velev ki Allah'a yazmışlar diyelim sanane be dinlemezsin olur biter bunun üzerinden Morlarımızı küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok biz müslümanların ilahilerine karışmadığımız gibi onlarında böyle deli saçması şeyler söylemeye hakları yok burası laik bir ülke insanlar dinlerini veya dinsizliklerini başkasını rahatsız etmediği ve saygısızlıkta bulunmadıkları sürece istediği gibi yaşar! | ||
|
||
ne HABER sin ,ne TÜRKsün :daha şarkının ilk dizesinde mesajın adresi yazıyor. bu röportaj acaba nerde yayınlandı öğrenebilir miyim
(haber Türk tv) savaş zamanı a.b.d nin yalakalığını yaptığı için. seni gören yollara dökülsün:seni izleyen yollara dökülsün diyor protesto için . kul oldun köle oldun kurşun geçirmez cam oldun :a.b.d ye kul ,köle anlamında kurşun geçirmez cam demesi(habertürk'ün) arkasının çok sağlam olmasını kastetmesidir. bütün dünya izler durur ,afet-i azam bekler durur :ve burada diğer kastedilen şey :ABD Başkanı George W. Bush tur. çünkü Irak Cumhuriyeti lideri Saddam Hüseyin 'e Ülkeyi Terketmesi İçin 48 Saat Vermişti. ve bu süre ''bekler durur''tüm zamanların en büyük kötüsü ,felaketi,lideri,azamı anlamındadır.ve tüm bu süreci bütün dünya izler durur (tv den) hedefini al piyasanı al,herşeyi al :reytingini topla ! ben kurbanım bu cam'baza:bu ekranbaza,bu oyunlara kurban olurum anlamında. harun abinin klipteki söyleyiş tarzı,bakışlarındaki öfkesini de kattığınız zaman olaya ''ben kurbanım bu cambaza'' sözü alaycı ima ve öfke içeriyor. iki gözüm kadar eminim sen yoksun:seni izlerken oyununu cambazlığını anladım eminim diyor hemde iki gözüm kadar eminim . ve tepkisi ''sen yoksun'' bir hiçsin. var mısın yoksun:burada yoz zihniyetin anladığı şey ''Allah yoktur''.harun abi de bu duruma çok üzülmesini bu sözüyle anlatmıştır. harun tekin :cambaz ı Allah a mı yazdın diyen var,Atatürk e mi yazdın diyen var, eski sevgiline mi yazdın diyen var.. halbuki ilk satırda onu kime yazdığımıza dair yeterli bilgi var! bu şarkı allaha yazılmadı ayıca laik bir ülkede yasadığımız için bu beni çok üzen bir şey. binlerce genç kadın ve adamın siz acaba allaha inanıyor musunuz diye gelip bir rock grubuna bu soruyu yöneltmeleri inanılmaz birşey. bunlar aslında toplumdaki yozlaşmanın ve çürümenin kalıntıları.bu insanları çok seviyorum ama diğer taraftan da ofkeleniyorum. çünkü eskiden din ve allah inancı konuları daha mahrem konulardı.böyle yol geçen hanı gibi üzerinde durulan konular değildi. bunlar insanın maneviyatına dayanan şey ve dolayısıyla ben,sahsen ataist değilim. |
||
|
||
insanlar cambazın mühteşemliğini bu düşüncelerle yok edemezler çok ayıp yani nerden geldiği belli olmayan bilgilere güveneceklerine araştırıp doğruyu bulmaları çok mu zor. Düşünceleri çok zordan yana olabilir o zaman emin olmadıkları kelimeleri söylemesinler!!!!!
|
||
|
||
| bu röportaj filan değil onlar sadece benim düşüncelerim (o abd-ırak savaşı dönemini ele alıp onun üzerine yorum yaptım) sadece Harun Tekin n sözleri röportajdan onu da bir zahmet araştırıver.sitede var o röportaj .... ___________________________________________________ neHABER sin ,ne TÜRKsün :daha şarkının ilk dizesinde mesajın adresi yazıyor. (haber Türk tv) savaş zamanı a.b.d nin yalakalığını yaptığı için. seni gören yollara dökülsün:seni izleyen yollara dökülsün diyor protesto için . kul oldun köle oldun kurşun geçirmez cam oldun :a.b.d ye kul ,köle anlamında kurşun geçirmez cam demesi(habertürk'ün) arkasının çok sağlam olmasını kastetmesidir. bütün dünya izler durur ,afet-i azam bekler durur :ve burada diğer kastedilen şey :ABD Başkanı George W. Bush tur. çünkü Irak Cumhuriyeti lideri Saddam Hüseyin 'e Ülkeyi Terketmesi İçin 48 Saat Vermişti. ve bu süre ''bekler durur''tüm zamanların en büyük kötüsü ,felaketi,lideri,azamı anlamındadır.ve tüm bu süreci bütün dünya izler durur (tv den) hedefini al piyasanı al,herşeyi al :reytingini topla ! (petrolünü al ) ben kurbanım bu cam'baza.bu ekranbaza,bu oyunlara kurban olurum anlamında. harun abinin klipteki söyleyiş tarzı,bakışlarındaki öfkesini de kattığınız zaman olaya ''ben kurbanım bu cambaza'' sözü alaycı ima ve öfke içeriyor. iki gözüm kadar eminim sen yoksun:seni izlerken oyununu cambazlığını anladım eminim diyor hemde iki gözüm kadar eminim . ve tepkisi ''sen yoksun'' bir hiçsin. var mısın yoksun:burada yoz zihniyetin anladığı şey ''Allah yoktur''. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve yazdıktan sonra fark ettimde herkes sadece propaganda yapıyor.Alıntı yapmadan herkes kendi fikrini söylese belki gerçeğe daha çok yaklaşırdık. ._____________________________________________ Harun Tekin :cambaz ı Allah a mı yazdın diyen var,Atatürk e mi yazdın diyen var, eski sevgiline mi yazdın diyen var.. halbuki ilk satırda onu kime yazdığımıza dair yeterli bilgi var! bu şarkı allaha yazılmadı ayıca laik bir ülkede yasadığımız için bu beni çok üzen bir şey. binlerce genç kadın ve adamın siz acaba allaha inanıyor musunuz diye gelip bir rock grubuna bu soruyu yöneltmeleri inanılmaz birşey. bunlar aslında toplumdaki yozlaşmanın ve çürümenin kalıntıları.bu insanları çok seviyorum ama diğer taraftan da ofkeleniyorum. çünkü eskiden din ve allah inancı konuları daha mahrem konulardı.böyle yol geçen hanı gibi üzerinde durulan konular değildi. bunlar insanın maneviyatına dayanan şey ve dolayısıyla ben,sahsen ataist değilim. |
||
|
||
bu şarkıda benim için çok önemlidir ama yukardaki bir yorumda biz müslümanların ilahilerine karışıyomuyuz derken ne demek istediğini anlamadım biz ve müslümanlar ayrı kefedemiyiz
|
||
|
||
coşturucu şey........
|
||
|
||
harika bir sarkı
|
||
|
||
bu şarkıda benim için çok önemlidir ama yukardaki bir yorumda biz müslümanların ilahilerine karışıyomuyuz derken ne demek istediğini anlamadım biz ve müslümanlar ayrı kefedemiyiz Bizden kastın??? Sen ne demek istediğimi anlamamışsın heralde mesajımı bir daha okumanı öneririm. ![]() Hala da ayrı kefedemiyiz diyorsun
|
||