|
||
| Mükemmel...Harika...Muhteşem... | ||
|
||
çok güzel şarkılardan biridir,tümü gibi
|
||
|
||
ya bir röportajda okumuştum harun abi şarkıyı kul olduM köle olduM diye söyleyenlere çok sinir oluyormuş.hatta kul olduM köle olduM değil kul olduN köle olduN diye bir pankart hazrılayıp boynuma asıp öyle çıkcaktım az kalsın demiş.aklıma geldi yazim dedim ben okurken çok gülmüştüm
|
||
|
||
bir de geçen sene marmara koleji şenliklerinde mvö de sahnedeydi.herkes cambaz diye tempo tutmuş,artık konser sonu gelmiş ama mvö cambazı çalmamıştı.en sonunda harun abi artık son şarkı cambaz mı tamam çalalım biz sizi kırar mıyız hiç ama zaten sıra ondaydı demişti. aklıma cambazla ilgili bunlar geldi.gerçi burda biraz harun abinin sevimliliği de var da onu karıştırmayalım şimdi konu cambaz sonuçta! belki bu şarkıyı her dinleyişimde gülmemin sebebi de bunlardır..
|
||
|
||
| Cambaz...Çok olay yaratan bir şarkı. ne habersin ne türksün sözüyle haber türke, kul oldum sözüyle ALlah'a bir de amerikaya yazıldığı söyleiyormuş (türkçemizde sh=ş ch=ç gibi saçmalıklar yoktur) |
||
|
||
Cambaz...Çok olay yaratan bir şarkı. Herkes allah'a yazıldı falan diyor ama inanmayın böyle şeylere,çok eskilerde kalması gereken bir düşünce bu.Bu şarkının allah'a falan yazıldığı yok,belirgin olarak medyaya karşı bir tavır var sadece ne habersin ne türksün sözüyle haber türke, kul oldum sözüyle ALlah'a bir de amerikaya yazıldığı söyleiyormush.
|
||
|
||
| 'Cambaz' parçası Türkiye'nin en çok uğraştığı şarkı oldu sanırım. Bu güzelim parçaya acımamak elde değil. Halen 'Cambaz'ı sıkılmadan dinliyorum. Açıkçası şaşırıyorum da. Dün televizyonda klibi çıktı. Yine baştan sona izledim. Ve hâlâ severek dinlediğimi farkettim. Mor ve Ötesi nin bir çok parçasında bu var. Kaybedilmemesi gereken bir nitelik. |
||
|
||
evet _cambaz_ kesinlikle doğru söylüyorsun,tüm türkiyenin uğraş konusu olmuştu bir aralar etkileri hala da sürüyor,benimde her zaman dinleyeceğim çoooookkk güzel mvö şarkısı
|
||
|
||
Cambaz...Çok olay yaratan bir şarkı. Herkes allah'a yazıldı falan diyor ama inanmayın böyle şeylere,çok eskilerde kalması gereken bir düşünce bu.Bu şarkının allah'a falan yazıldığı yok,belirgin olarak medyaya karşı bir tavır var sadece ne habersin ne türksün sözüyle haber türke, kul oldum sözüyle ALlah'a bir de amerikaya yazıldığı söyleiyormush. kul olduM, köle olduM kurşun geçirmez cam olduM diye okursanız ki böyle okuyan insanlar çok o zaman herşey yanlış anlaşılmaya yol açar.küçücük bir harf hatası bile herşeyi değiştiriyor yani. ama , kul olduN,köle olduN kurşun geçirmez cam olduN diye okursanız o zaman yanlış anlaşılma olmaz.. hatta bunu harun abi bir yerde sölemişti ama tam olarak nerde sölediğini hatırlamıyorum
|
||
|
||
Cambaz...Çok olay yaratan bir şarkı. Herkes allah'a yazıldı falan diyor ama inanmayın böyle şeylere,çok eskilerde kalması gereken bir düşünce bu.Bu şarkının allah'a falan yazıldığı yok,belirgin olarak medyaya karşı bir tavır var sadece ne habersin ne türksün sözüyle haber türke, kul oldum sözüyle ALlah'a bir de amerikaya yazıldığı söyleiyormush. kul olduM, köle olduM kurşun geçirmez cam olduM diye okursanız ki böyle okuyan insanlar çok o zaman herşey yanlış anlaşılmaya yol açar.küçücük bir harf hatası bile herşeyi değiştiriyor yani. ama , kul olduN,köle olduN kurşun geçirmez cam olduN diye okursanız o zaman yanlış anlaşılma olmaz.. hatta bunu harun abi bir yerde sölemişti ama tam olarak nerde sölediğini hatırlamıyorum ![]() bir röportajda söylemişti.yüxexes ya da roll sanırım.hatta şarkıyı öyle söyleyenlere çok sinir oluyordum,sahneye kul olduN köle olduN yazısını boynuma asıp öyle çıkmayı bile düşünüyordum demişti.ya da buna benzer birşeyler ama özünde bu vardı.. |
||
|
||
| MÜKEMMEL OLMASINA RAĞMEN ARTIK SADECE KONSERDEN KONSERE DİNLEDİĞİM ŞARKI....Bİ ŞARKI BU KADAR DA PİYASA OLMAZ Kİ AMA... | ||
|
||
| ben de bu şarkıyla tanıdım mvö'yü.tabi o zamanlar bizde bi kral vardı.dandik dandik şarkılar çıkarken bu şarkıyı bi duydum bende de o zaman başladı bu mvö sevgisi. türkçeyi doğru düzgün kullanalım!!! | ||
|
||
ben bir gece odamda ödev yapıyordum kapıda açıktı... ablam içerde televizyon seyrediyordu ve sesi bana kadar geliyordu... sonra bir müzik kanalı açtı, bir şarkı çalıyordu, son 30 saniyesini falan dinleyebildim... ilk 20 saniye durduğum yerde öyle kaldım o kadar etkilendim ki anlatamam sanki bana büyü yapılmıştı... son on saniye aklıma (o bile nasıl oldu bilmiyorum ) içeriye gidip dinlemek geldi hemen koştum ablama dedim ki bu ne ya muhteşem birşey kim söylüyor?? tam o sırada altta mor ve ötesi yazdı... tüm gece uyuyamadım ertesi sabah hemen giyinip albümü almaya koştum... ablam arkamdan bağırıyordu: bak şarkının adı cambaz falan... düşünün, ertesi sabah uyandığımda aklımda cambaz'ın ne bir müziği ne de bir sözü kalmıştı ama o etkisini unutmadım ve diğer şarkıların kötü olabilmesini bile düşünmeden sırf cambaz uğruna o albümü aldım ve ben o an mor ve ötesine bağlandım... (önceden de sevdiğim bir gruptu ama benim için çok özel bir yeri yoktu herşeyi cambaz değiştirdi... )hala yapıp yapılabilecek en iyi şarkılardan biri olduğunu düşünüyorum bu dünyadaki
|
||
|
||
| ben onalri bu sarkiyla tanidim ve hemen hayran kaldim..tv'de müzik kanalarini ararken birden bu sarki cikti ve o gün cok begenip grupla ilgili kücük bi arastirma yaptim ve albümlerini aldi yani dünya yalan söylüyoru adete cok sevinmistim cünkü tam bana uygun bi sekilde müzik anlayilari vardi aylar falan gecti aradan türkiyeye tatile geldigimde geri kalan 3 tane albümlerini birden aldim..müziklerini yani sounduna hayranim grup olarak cok etkileyeci, sarki sözleri, gitar ve tabiiki harun tekinin o büyüleyici sesi yani cok basarili bi gruplar...onlara sevgi ve saygilarimla | ||
|
||
| hani bazı şarkılar canlıdır ya onunla birlikte siz de canlanırsınız ya midenizin biraz üstünde bütün duyguları tattırır ya işte bu şarkı da öyle .. ilk notasıyla birlikte ensemde hissettiğim bi el var sonra mideme kayan sancı, acı sonra gurur bütn vücuduma yayılmaya başlıyo, aşk yakıyo biraz da, hüzün ve öfke ateşleniyo, zihnim uyanıyo, başım başka taraflara dönüyo elimde olmadan gökyüzüne doğru daha çok ışığa doğru, sonra azim coşuyo parlıyo tam gırtlağımda, heyecan aydınlatıyo gözlerimi, azmime sahiplenme duygusu ekleniyo, tam gururum kollarımı yakarken şarkı bitiyo ve bütün organlarım hep birlikte çığlıklar atıyolar; tekrar dinle, sonsuza kadar dinle şarkıyı dinle, yüreğin konuşuyo o şarkıda çünkü, yüreğini dinle ... | ||