|
||
| cambazzıı hiç birşeye değişmemm mükemmmel bir şarkııı | ||
|
||
| uyan ve darbe den sonra en sevdiğim parcası | ||
|
||
| ya bayıldığım bir şarkı ama çoğu kişi morları cambazla sevdi, daha doğrusu bu bana pek fanlık gibi gelmiyor birine soruyorum "morları dinler misin?" diye evet fanıyım diyor en çok hangi şarkıyı sevdin diyorsun direk cambazı seviyorum diğerlerini sevmiyorum diyor. bu nasıl fanlık ki ?bu nedenle ben bu şarkıya biraz soğuğum |
||
|
||
koskoca yedi sayfa boyunca kimse cambaz'ın sözlerini koymamış ![]() cambaz ne habersin, ne Türk'sün seni gören yollara dökülsün kul oldun, köle oldun kurşun geçirmez cam oldun bütün dünya izler durur afet-i azam bekler durur hedefini al, piyasanı al, her şeyi al yandı dertler bitti tasa ben kurbanım bu cambaza iki gözüm kadar eminim sen yoksun kul oldun, köle oldun kurşun geçirmez cam oldun cin oldun adam çarptın cellat oldun, kelle uçurdun bütün dünya izler durur afet-i azam bekler durur hedefini al, piyasanı al, her şeyi al yandı dertler bitti tasa ben kurbanım bu cambaza iki gözüm kadar eminim sen yoksun var mısın, yoksun. var mısın, yoksun. iki gözüm, eminim, sen yoksun. her ne kadar bazı olaylara (!) neden olsa da, bu şarkı güzeldir
|
||
|
||
koskoca yedi sayfa boyunca kimse cambaz'ın sözlerini koymamış demek ki kimse gerek duymamış... ne de olsa bir fan ama GERÇEK FAN!!! o fanı olduğu sanatçının ya da grubun bütün şarkılarını, eserlerini bilir... boşuna yer tutmasına bence hiç gerek yok... onun yerine AKILLICA!!! yapılmış bir yorum daha mantıklı olabilir bence...
|
||
|
||
tabi ki. cambazın nasıl muhteşem bir şarkı olduğunu anlamamız için sözlerin önümüze serilmesine gerek yok zaten. ama konularda genel olarak sözler bulunuyor, bu güzel şarkının da sözleri eksik kalsın istemedim. bu önemli sözlerin yeri başka...
|
||
|
||
| [img=http://img95.imageshack.us/img95/292/cambaznblmel9.th.png] arkadaşlar bu sahne cambazın bir bölümü.devamı izlendiğinde pankartta kaldıraç yazıldığı görülüyor.araştırdığım da ise kaldıraç bir dergiymiş (ki eğer pankartta yazan kaldıraç adı derginin adıysa).kaldıraç dergisini aylık devrimci dergisi diye bulduğumu belitmek isterim... gerisini siz düşünün artık
|
||
|
||
öyle oldu. bir dünya özenti tipli geldi, cambaz diye bağırdı boş boş anca bizi ezdiğiyle kaldı işte... evet bende öyleleri yüzünden soğumaya başlamıştım ama uzun bir süre dinlemedim vee özledimmm !!...<3
öyleleri yüzünden cambaz'dan soğuyacağım ya olaaamaaz!! ![]() |
||
|
||
başta bu şarkıyı sevmemiştim.mor ve ötesini bilip bilmeyen herkes söylüyor diye.ama şimdi o şarkı başlayınca kafayı yemişçesine depiniyorum ayrıca sanırım nakaratıydı..nakarat kısmındaki kerem özyeğenin solosunu yeni farketmiş ve çok beğenmiş bir durumdayım.inanılmaz geliyor bazen.yıllardır dinlediğim şarkının bir kısmını yeni keşfediyorum... *
|
||
|
||
mvö ile tanışmamı saglayan şarkı...her sabah okula giderken dinliyodum,insanı mutlu edebiliyor.yazanında,çalanında eline saglık
|
||
|
||
isteyen istediğini anlasın bu şarkıdan ama bana göre bu şarkı ÖLE BÖLE DEĞİLLLLLL
|
||
|
||
| benimde onlarla tanışmamı sağladı bu muhteşem şey...hakkında söylenmedik şey bırakmadılar fakat olsun varsın biz ne demek istediklerini biliyoruz o yeter..seviyoruz onları.. | ||
|
||
| etrafımda oluşan allaha yazılmış tepkilerine inatla dinlediğim şarkı muhteşem anlatılmaz yaşanır yani başka söze gerek yok bence | ||
|
||
| hey gidi günler... nasıl dinlerdik delicesine... neler konuşmadık bu şarkı hakkında.. |
||
|
||
Dinlemekten asla sıkılmayacağım.....ilk dinlediğimde vurulduğum....'müzik' nedir anlamamı sağlayan MorVeÖtesi ni yakın takibe almamda ilk ve en büyük sebep olan şarkıdan da öte 'şarkı' !! aynen katılıyorum..diyecek bişey yok...süper bi şarkı...
![]() |
||