mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Gül Kendine

Konu: daha mutlu olamam

Sayfa: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10

derin miray 30.10.2007 23:11:54
beni mor ve ötesi ile ilk tanıştıran şarkı nasıl unutabilirimki televizyonun başında ne zaman çıkacak diye bekleten şarkı Cheesy..mutlu olmanın aksine bunalım bir havası var...kendini zorla motive etmeye çalışan ama bunalım etkisini üzerinde hissettiren bir şarkı... kötü deneme sınavı sonuçlarından sonra en az üç defa üst ste dinlediğim şarkı Grin Grin

* Nevermind(!) 03.11.2007 14:48:55
birde sigarayı bıraksam kimse tutamaz benii artıkkk!!!... (:

just me 17.11.2007 13:19:06
yazan her kimse ,yani hangi mvö elemanıysa bi sabah kalkmış,heralde bir yada bir kaç gün önce bir fırtına olmuş,her şey bitmiş,kurtulmuştur,bu sebeple mutlu yada daha çok huzurludur.bu yüzden bu şarkı belkide "bazen" lede alkalı olabilir ("her şeyi her şeyi bıraktım,artık çok mutluyum").
dediği gibi "güne kahveyle başladım,ağzım kuru zihnim açık," güne güzel başlamış,neden? "aşk" gibi bir dertten kurtulmuş.o yüzden hergün aynı şekilde başladığı halde bugün ona çok "rahat" gelmiş.tv saçmalayıp duran bir elektronik alet,ama o huzur ve rahatlılık,sorumluluktan kurtulmş olma,nefes alma durumu,rahatlığı ile o 'saçmalama'yı bile "beyaz camda görüntüler,hepsi o kadar dürüst ki" şeklinde yorumlamış.
"hayatımdan çok memnunum,aşk bitti ,aşk aptallıktı"diyor sonra.hayatından çok memnun,nedeni de ortada ,aşk bitti.aşk aptallıktır,neden? sevdiğinin karşısında onun için her şeyi yapabilirsin.bencil olmamak aptallıktır,aşk aptallıktır,maymun eder adamı.aşk bitmiş,karşısında maymun olunacak kız yok,sinemaya götürme derdi yok...bu yüzden "daha mutlu olamam,daha mutlu olamam" diyor.
 aynı gün veya başka bir gün,yağmurlu bir akşam üstünde rahatlılıkla yürüyerek köprüde yağmurun altında duruyor ve düşünüyor,radyodada güzel bi şarkı...
düşünüyor ve buluyor:"başak bir hayat yok ki"
önce duralıyor,bunu daha önceden anlamıştı ama "fark etmemişti" çünkü,biraz daha düşünüyor.
sonra susuyor,bu gerçek birazda üzücü nede olsa..
sonrada gülümsüyor,bu gerçeğin farkına vardığı için kendini şanslı sayıyor belkide...
"gözümü açtım ben değiştim" diyor,düşündü,aşkı(aptallığı ) bitti,belli sonuçlara vardı e haliylede değişti.
"kızdınız siz haklıydınız" bazen birilerine bazı şeyleri açıklamak zor gelir "tamam tamam sen haklısın hadi egon tamin olsun sende kurtul ben de kurtulayım" deriz ya "artık size gerek yok" yani "artık konuştun,söyledin saçma şeyler,inanmadın sen haklı olduğunu san,egon tatmin olsun sen rahat ben rahat."
ha az kalsın unutuyordum birde "küçük şeyler sevindirir ruhumu,hayla bile demezdim ben bunu" diyor.
artık herşey bitmiş bazılarının egosu tatmin olmuş,artık kendisine ilişmiyor,aşk zaten bitmiş hatta tv bile eskisi kadar saçma değil..bu yüzden artık küçük şeylerle bile mutlu olabiliyor.oysa nerden aklına gelirdi bu kadar huzurlu olabileceği ve mutlu olabileceği,hayal bile edemezdi.
daha mulu olamam,bu akşam diyor,geleceğini bilmiyor yatağına uzanmış hayal kuruyor belkide,huzurlu,rahat ve mutlu belkide sebepsiz yere küçücük şeylerle mutlu olabilecek hale geldiği için "daha mutlu olamam" diyor.

vay be ammada yazmışım hee. Grin birden aklıma geldi yazdım işte. okurmusunuz bilmem ama çözmeye çalıştım işte.

tuğçee 18.11.2007 22:00:10
bu şarkının şu sözlerine bitiyorum...
hayatımdan çok memnunum
aşk bitti aşk aptallıktı

Let-Go 29.11.2007 23:31:09
küçük şeyler sevindirir ruhumu,hayla bile demezdim ben bunu  Wink

Cheesy Cheesy Cheesy

deborah 30.11.2007 07:46:47
ya bu şarkıda ayrı bir güzel..ben bir ara çok nescafe içerdim ve bu şarkıyı söylerdim hep Grin

broken_wings 11.12.2007 14:08:42
aşk bitti aşk aptallıktı....   (haklılar ...  Sad )   

mvo_only4me 14.12.2007 23:31:05
...Derken bir anda farkettim ..
Başka bir hayat yok ki..
 üffff  burasi en cok hosuma giden yer, bazen hic birsey yolunda olmayinca, herseyi düzeltmeyi artik halim kalmiyinca birden aklima geliyor: baska bir hayat yok ki, ya düzeltickesin kendine geliceksin yada böyle negatif devam yasiyacaksin, baska bir hayat yok, 1 tane hayat var ve o hayati acisiyla tatlisiyla yasiyacaksin cünkü baska bir hayat yok ki...

rebel07 16.12.2007 15:22:20
içime mutluluk veren şarkılardan biri

Asi_GuzeL 17.12.2007 20:13:19
cok bi sakastikli bi parca seviyorum

deborah 22.12.2007 21:40:22
kıskandığım mor kliplerden biri...anladınız siz Wink

şirinötesi 05.01.2008 13:20:04
anl
kıskandığım mor kliplerden biri...anladınız siz Wink
anladık anladık

birderdimvar 16.01.2008 02:20:35
bu şarkının şu sözlerine bitiyorum...
hayatımdan çok memnunum
aşk bitti aşk aptallıktı

Daha mutlu olaaamammmm  Smiley  Smiley

mvo_only4me 19.01.2008 22:35:40
sarkida: daha mutlu olamam diyor...
bense bu sarkiyi dinleyince coooooook mutlu oluyorum ya

mvo_only4me 20.01.2008 00:23:39
sarkida: daha mutlu olamam diyor...
bense bu sarkiyi dinleyince coooooook mutlu oluyorum ya
Grin Grin Grin Grin
evet aslında orada ki "daha mutlu olamam" sözünden mutlu olmaktan çok bir bunalım duygusu var ben de hep üzgünken dinleyip kendimle dalga geçerim Grin
gerçekten böyle anlaşılıyor olamaz şaka yapma? Grin Grin
doğru söylüyorsunuz ama gerçekten şarkının sözleri bütün olarak ele alındığında bunalım bir anlam ortaya çıkıyor ama mutlu olma anlamı daha baskın tabi ki Wink Cheesy
benim icin sarkidan bu cikiyor: hani biri kötü bir zaman gecirir, hic birsey yolunca gitmez, kapkar bir hayat..ama herseyin degismesi gerektignin farkindadir ama toparlamya takadi kalmamistir...böyle düsünürken birden fark eder: baska bir hayat yok'ki....

Sayfa: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10