yazan her kimse ,yani hangi mvö elemanıysa bi sabah kalkmış,heralde bir yada bir kaç gün önce bir fırtına olmuş,her şey bitmiş,kurtulmuştur,bu sebeple mutlu yada daha çok huzurludur.bu yüzden bu şarkı belkide "bazen" lede alkalı olabilir ("her şeyi her şeyi bıraktım,artık çok mutluyum"). dediği gibi "güne kahveyle başladım,ağzım kuru zihnim açık," güne güzel başlamış,neden? "aşk" gibi bir dertten kurtulmuş.o yüzden hergün aynı şekilde başladığı halde bugün ona çok "rahat" gelmiş.tv saçmalayıp duran bir elektronik alet,ama o huzur ve rahatlılık,sorumluluktan kurtulmş olma,nefes alma durumu,rahatlığı ile o 'saçmalama'yı bile "beyaz camda görüntüler,hepsi o kadar dürüst ki" şeklinde yorumlamış. "hayatımdan çok memnunum,aşk bitti ,aşk aptallıktı"diyor sonra.hayatından çok memnun,nedeni de ortada ,aşk bitti.aşk aptallıktır,neden? sevdiğinin karşısında onun için her şeyi yapabilirsin.bencil olmamak aptallıktır,aşk aptallıktır,maymun eder adamı.aşk bitmiş,karşısında maymun olunacak kız yok,sinemaya götürme derdi yok...bu yüzden "daha mutlu olamam,daha mutlu olamam" diyor. aynı gün veya başka bir gün,yağmurlu bir akşam üstünde rahatlılıkla yürüyerek köprüde yağmurun altında duruyor ve düşünüyor,radyodada güzel bi şarkı... düşünüyor ve buluyor:"başak bir hayat yok ki" önce duralıyor,bunu daha önceden anlamıştı ama "fark etmemişti" çünkü,biraz daha düşünüyor. sonra susuyor,bu gerçek birazda üzücü nede olsa.. sonrada gülümsüyor,bu gerçeğin farkına vardığı için kendini şanslı sayıyor belkide... "gözümü açtım ben değiştim" diyor,düşündü,aşkı(aptallığı ) bitti,belli sonuçlara vardı e haliylede değişti. "kızdınız siz haklıydınız" bazen birilerine bazı şeyleri açıklamak zor gelir "tamam tamam sen haklısın hadi egon tamin olsun sende kurtul ben de kurtulayım" deriz ya "artık size gerek yok" yani "artık konuştun,söyledin saçma şeyler,inanmadın sen haklı olduğunu san,egon tatmin olsun sen rahat ben rahat." ha az kalsın unutuyordum birde "küçük şeyler sevindirir ruhumu,hayla bile demezdim ben bunu" diyor. artık herşey bitmiş bazılarının egosu tatmin olmuş,artık kendisine ilişmiyor,aşk zaten bitmiş hatta tv bile eskisi kadar saçma değil..bu yüzden artık küçük şeylerle bile mutlu olabiliyor.oysa nerden aklına gelirdi bu kadar huzurlu olabileceği ve mutlu olabileceği,hayal bile edemezdi. daha mulu olamam,bu akşam diyor,geleceğini bilmiyor yatağına uzanmış hayal kuruyor belkide,huzurlu,rahat ve mutlu belkide sebepsiz yere küçücük şeylerle mutlu olabilecek hale geldiği için "daha mutlu olamam" diyor.