|
||
| Grip Nedir? Grip, burun, bronşlar ve akciğerden oluşan solunum sisteminde meydana gelen, Influenza A, Influenza B ve Influenza C virüslerinin neden olduğu yüksek derecede bulaşıcı viral bir enfeksiyondur. 1-2 hafta içinde hastalar genellikle iyileşirler ancak etkileri haftalarca devam edebilir. Bazı hastalardaysa hayatı tehdit edici komplikasyonlar (zatürre gibi) gelişebilir. Sonbahar ve Kış aylarında görülür. En fazla görüldüğü yaptığı aylar Ekim - Mart aylarıdır. Grip son derece ciddi bir hastalık olup, en fazla görüldüğü kış mevsiminin en şiddetli hastalıklarından biridir. İşgücü kaybı açısından bakıldığında en yüksek maliyete yol açan hastalıkların başında yer almaktadır. |
||
|
||
| kış geliyor herkes grip'e dikkat etsin bol bol meyve yemeye çalışın. | ||
|
||
| o grip denilen mereti henüz atlattım ama etkileri hala devam ediyor,çok ağır,fena geçmişti.çok dikkatli olun,bol bol meyve tüketin çünkü gripte benim kaybettiğim nokta vitaminsizlik olmuştu......... | ||
|
||
valla kis gelmeden grip oldum.. atlatamadimda daha.. tam bir haftadir hastayim.. doktorada gitmedim..suc bende..
|
||
|
||
benım yaz kış eksık olmuyor zaten gırıbım
|
||
|
||
grip olan arkadaşlara geçmiş olsun bende olma yolundayım sesim felan kısılmaya başladı
|
||
|
||
benım yaz kış eksık olmuyor zaten gırıbım ![]() bende iste ya.. hatta bu sene denizlide 42 derece sicaklikta bile grip olmustum.. ölmüstüm resmen.. yaz gribi kis gribindende beter.. grip olan arkadaşlara geçmiş olsun bende olma yolundayım sesim felan kısılmaya başladı ![]() sagol tugcecigim.. sende dikkat et kendine, grip falan olma...
|
||
|
||
| Grip aşısı yok satıyor Grip aşıları, bir önceki yılın en çok rastlanan grip virüslerinin türlerine göre hazırlandığından, yeni olan aşılar kullanılmalı. Havalar daha soğumadan grip aşısına ilgi yoğunlaşmaya başladı. Bazı firmaların iş kaybına uğramamak için topluca grip aşısı almaya çalıştıkları belirtildi. Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay, her yıl kış aylarında salgınlarla ortaya çıkan, milyonlarca kişiyi yataklara düşüren bulaşıcı bir solunum yolları hastalığı olan gripal enfeksiyona karşı, eylül ayı başında grip aşılarının piyasaya çıktığını söyledi. Grip aşılarının, bir önceki yıl içinde en çok rastlanan grip virüslerinin türlerine göre hazırlandığını vurgulayan Kızılay, bu bakımdan imal tarihi yeni olan aşıların kullanılmasını, bir önceki yılın aşılarının alınmamasını tavsiye etti. Grip aşılarının sınırlı üretildiğini ve Türkiye’ye de sınırlı getirildiğini vurgulayan Kızılay, bu yıl yaklaşık 2.5 milyon doz aşının Türkiye’ye girdiğini bildirdi. sanki şimdiden bayagı bir grip olan var kimi görsem grip arkadaş. |
||
|
||
| hıc sormayın 2kere oldum cok kotu bısı ya | ||
|
||
ben yılda bir kere olurum ve pir olurum.kesin doktor iğne verir.1 hafta falan ah ah bol bol c vitamini alın;)
|
||
|
||
| bende bol bol meyve tüketiyorum dikkat ediyorum ama genede bulaşabilir. | ||
|
||
| geçen hafta 3 gün kalkmadan yatırdı beni | ||
|
||
| 2 hafta oldu iyileşeli hala burnum akıyor yaa. delirecem. | ||
|
||
| ben her kış gribimdir hiç kurtulamam aşı da fayda etmiyor | ||
|
||
| zaten grip kendini sürekli yenileyen bir virüs. grip aşılarının çok faydalı olmadıgını biliyorum. | ||