Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Yabancı Dil Ve Müzik

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Müzik

: Yabancı Dil Ve Müzik

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 [ 2 ] 3

melismor 10.04.2008 14:05:27
gerekmez tabi ama bence ben bi müzik dinliyorsam o şarkının sözlerini anlamam gerekir (türkce fransızca ve ingilizce haric dinlemem)

aSlı_ROCK 10.04.2008 14:28:28
Bence gerekmiyor tamam anlamını bilsek belki daha çok zevk alırız ama yinede gerek yokkkk...

Night_Cranquility 19.04.2008 15:09:12
yani müzik evrenseldir hesabı degil mi Wink

mvö 19.04.2008 21:11:36
bence de o dili bilmek gerekmiyor ama genede merak edip türkçe çevirisini bulup okurum ben

mosmorumsutrak 25.05.2008 12:36:27
müzik everenseldir ama dil öğrenmede ve yabancı kelime telaffuzunda büyük katkısı olduğu kesin

Cannibal Corpse 25.05.2008 17:32:35
Ben açıkca belirteyim İngilizce'mi yabancı şarkılar halinde bayaa bayaa bi geliştirdim Grin.Bu şekilde 1 kaç yıl sonra tamamen öğrenirim(inşallah lise bitmeden öğrenirim Cheesy)

* Nevermind(!) 26.05.2008 18:28:46
Anlarsan daha keyiflidir tabiki ama zorunda da değilsin.

Muser* 26.05.2008 21:22:55
İngilizce bilgim pek yoktur ama şarkıyı dinleyince sözlerini araştırırım anlamlıysa sözleri hep dinlerim zaten..bi kere yabancı şarkı dinlerken ilk önce müzik etkiliyor zaten insanı..bence ingilizce şart değil ingilizcem kötüdür ama o kadar şarkı ezbere bilir rahatlıklar söylerim

halimiz duman 27.05.2008 13:49:43
Bence dil bilmek gerekli değil o zaman yabancılar da Türkçe şarkı dinlemesinler zaten bazen  ana dilimizde olan bir şarkıyı dinleriz bizi sözler değilde müzik etkiler bence soru bile saçma sonuçta anlamını istersen zaten bulursun önemli olan o şarkıyı sen beğeniyor musun önemli olan o dil neymiş o zaman hiç bir ülkenin müziği ilerlemez sadece o dilil bilenler ve o ülkedekiler dinler saçma değil mi?

+++KoRn+++ 27.05.2008 17:59:58
KoRn sayesinde ingilizcem tavan yapmış durumda..şarkı sözlerini araştırırdım hep eskiden, şimdi onları okulda kullanıyorum acayip işe yarıyor..ingilizce tercümanlık yapıyorum bir de Grin .. bir yerde ingilizce bir yazı gördüğümüzde arkadaşlarım gökçe bu ne diyorlar..
yani, eskiden anlamazdım , yabancı şarkı dinlerken ama şimdi çok güzel bir durumda..

hermione_emma 07.06.2008 16:31:44
gerekmediğini düşünüyorum ben
yabancı dilim yok ama en az türkçe müzik dinlediğim kadar yabancı müzik de dinliyorum ben,ama dinlediklerimin anlamını çogu zaman merak edip araştırmışımdır,araştıryorum da.

smiley000 07.06.2008 16:40:55
dil bilmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum ama evet tam olarak ne dediğini anlamayız,sözler türkçeye çevrilmiş olsa bile.hani bazen ingilizce bir şarkıyı dinler de çevirisine bakma gereği duyarız ve anlam saçma gelir ya işte ingilizce düşünebilmek gerekir Smiley ama anlamadığımız dilden bir şarkı bile bazen bizi çok etkiler.kürtçe bilmememe rağmen gönül yarası filminde bir sahne vardı hani,aynur doğan şarkı söylüyordu o şarkı benim hücrelerime işlemişti Smiley
müziği dinlemek için dil bilmek gerekir mi bilemem ama dil öğrenebilmek için o dilin şarkılarını dinlemek gerekir.ve çok da faydası olur bunun  Wink

delii 12.06.2008 17:06:26
bence gerekmez tabı ama yanı ınsan sarkıya eşlık etmek ıstıyor ben daha cok zevk alırım boyle anlamak da daha bı guzellık katıyorr Wink

DünyaYalanSöylüyor 23.07.2008 13:54:18
Ben açıkca belirteyim İngilizce'mi yabancı şarkılar halinde bayaa bayaa bi geliştirdim Grin.Bu şekilde 1 kaç yıl sonra tamamen öğrenirim(inşallah lise bitmeden öğrenirim Cheesy)

KoRn sayesinde ingilizcem tavan yapmış durumda..şarkı sözlerini araştırırdım hep eskiden, şimdi onları okulda kullanıyorum acayip işe yarıyor..ingilizce tercümanlık yapıyorum bir de Grin .. bir yerde ingilizce bir yazı gördüğümüzde arkadaşlarım gökçe bu ne diyorlar..
yani, eskiden anlamazdım , yabancı şarkı dinlerken ama şimdi çok güzel bir durumda..

bak buna inanirim iste Smiley gercekten büyük bir katkisi oldugu dogru. yabanci bir dili ögrenmenin, kendini gelistirmenin en güzel yollarindan biri yabanci sarki dinlemek bence.

soruya gelince..bence o dili bilmek ya da anlamak gerekmez. yani ben de ispanyolcayi bilmememe ragmen arada ispanyolca sarkilar dinlerim. evet hicbir sey anlamiyorum ama yine de müzigi icimde hissederek, sanki her seyi anliyormus gibi, demek istediklerinin anlamini cözmüs gibi de dinleyebiliyorum. genellikle eger bir sarkinin sözlerinin ne anlama geldigini illa ögrenmek istersem internetten biraz arastirma yapiyorum. kisacasi Smiley bence o dili bilmek gerekmiyor..

ayıp_olmaz_mı 23.07.2008 21:02:18
ya bence bilmek gerekmez.. bu sene dinlediğim ingilizce şarkılar sayesinde dilim gelişti.. çok bilmiyordum ama şuan biraz daha fazla biliyorum.. yani en azından bir mektup arkadaşım var  Grin birde o ingilizce şarkıları arkadaşlarla toplanıp böyle sözlerini bilmeden sallayarak söylemek acayip eğlenceli oluyor  Grin Grin

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 [ 2 ] 3

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468