Notice: Undefined index: arc_full in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 613
Yabancı Dil Ve Müzik

Notice: Undefined index: arc_home in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 372

Notice: Undefined index: arc_topic in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 373
mor ve ötesi fan sitesi () => Müzik

: Yabancı Dil Ve Müzik

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 389

: 1 2 [ 3 ]

mErViŞ 25.07.2008 10:17:42
ya bence bilmek gerekmez.. bu sene dinlediğim ingilizce şarkılar sayesinde dilim gelişti.. çok bilmiyordum ama şuan biraz daha fazla biliyorum.. yani en azından bir mektup arkadaşım var  Grin birde o ingilizce şarkıları arkadaşlarla toplanıp böyle sözlerini bilmeden sallayarak söylemek acayip eğlenceli oluyor  Grin Grin

aynen katılıyorum ingilizcem iyiydi ama pratik yapmam gerekiyodu ingilizce şarkı dinlemeyi seçtim ve değişimimi öğretmenim bile farketti ve artık herkese tavsiye ediyo Cheesy

tatlı_cadı 26.07.2008 20:45:09
bence de yararlı gibi geliyo..en azından ben kelimeleri daha doğru telaffuz etmeye başladım.. Smiley dinlemek için müziğinin kulağıma hoş gelmesi yeterli..ama sözlere de bakıyorum...bu arada sözlerini bilmediğim şarkıları sallayarak söylemede üstüme yoktur.. Cheesy Cheesy

mErViŞ 12.08.2008 07:40:18
bence de yararlı gibi geliyo..en azından ben kelimeleri daha doğru telaffuz etmeye başladım.. Smiley dinlemek için müziğinin kulağıma hoş gelmesi yeterli..ama sözlere de bakıyorum...bu arada sözlerini bilmediğim şarkıları sallayarak söylemede üstüme yoktur.. Cheesy Cheesy

herkes için bi hobi olmuş nerdeyse Grin Grin Grin

morcivert rock 12.08.2008 09:32:57
İngilizce'yi ya da farklı dilde bir şarkıyı o dili bilmeden dinlemek değil ezberlemek yanlıştır bence.Çünkü şarkı belki küfürlü ya da aslında sana uymayan düşüncelerden bahsediyo ezberliyosun marifetmiş gibi öğreniyosun.Dil bilip de o dile ait şarkıyı söylemek telaffuz ve kelime hazinesini geliştirir.

tina 14.08.2008 16:48:22
anlamak için bilmek gerekir ben bu yüzden sürekli almanca şarkı dinlerim mesela

mErViŞ 14.08.2008 18:45:26
İngilizce'yi ya da farklı dilde bir şarkıyı o dili bilmeden dinlemek değil ezberlemek yanlıştır bence.Çünkü şarkı belki küfürlü ya da aslında sana uymayan düşüncelerden bahsediyo ezberliyosun marifetmiş gibi öğreniyosun.Dil bilip de o dile ait şarkıyı söylemek telaffuz ve kelime hazinesini geliştirir.

dinlemeden önce şarkının içeriğine bakmadan söylemek yanlış bence hem de önüne gelen şarkıyı illa ezberlemek için değil doğru telafuzunu öğrenmek için ezberlemek daha makbul bence Undecided Undecided Undecided Undecided

E.Ü 14.08.2008 19:48:18
Bazı şarkılar müziği icin de dinlenebilir.Müziği sever sozleri anlamadan dinlersin.Ama anlasan daha iyi olur tabi.

smyy 16.08.2008 18:18:06
bence gerekmez.beğenirsen dinlersin
ben mesela okuldan öğrendiğimle dinliyorum ama sözlerini bulup ezberleyebiliyorum.yani sözlerinden okumasamda bile dinleyerek uyduruyoruz işte Grin

deliiz 16.08.2008 18:21:49
ingilizce ve almanca şarkılar hoşuma gidiyor.çok da anlamasam da müziği etkiledi mi yeterli.sonuçta müzik evrenseldir.dil ayrımı yapmak anlamsız geliyor bana. Wink

bende böyle düşünüyorum..

mvof_11 16.08.2008 19:47:35
hayır yabancı dil bilmek  gerekmez önemli olan hissetmektir ama tabi şarkıda sözlerin anlatmak istediği de önemli bu yüzden eğer anlamıyors bence internetten falna şarkının türkçe tercümelerine bakabilir...

alen 17.08.2008 10:21:15
Bence illa da o dili bilmek gerekmez.Ama ben söylediğim,dinlediğim İngilizce şarkıları ezberliyorum genelde.İnternetten hem sözlerini,hem de Türkçe anlamlarını indiriyorum.Hem bu gerçekten de İngilizce'min gelişmesine çok katkıda bulunuyor.Sözcük dağarcığımı geliştiriyor ve aksan bakımından da oldukça yararlı... Wink

Asi_GuzeL 18.08.2008 14:27:54
bilmek gerekmez ama ben anlamadigim parcalarin cevirisini okurum tabi hosuma gidenlerin Wink

Notice: Undefined index: arc_page in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 446

: 1 2 [ 3 ]

Notice: Undefined index: arc_register in /home/mor/public_html/forum/arsiv.php on line 468