mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: "gözlerimiz sahte duvarların ardını görebilir mi??"

Sayfa: [ 1 ] 2 3

derin miray 28.10.2007 00:11:49
gözlerimiz onları çoğu zaman etrafımızdaki nesneleri görmekte kullanırız çoğu zaman iyi göremediğimiz şeyleri net gördüğümüzü zannederiz..gerçekler; hiç bir zaman onları göremeyiz çünkü onlar  her zaman sahte duvarların ardında saklıdır bu duvarı; başı boş yalanlar, sonuçsuz umutlar, üzeri süslü örtülmüş iyilikler,  yanındaymış gibi görünen sadece isli havadan oluşan yaratıklardan oluşur..bu yaratıklar her zaman kendilerini yeniledikleri için yıktığın bir parça sahte duvarın bir önemi kalmaz..ve onlar yanındaymış gibi görünen yaratık olmaya devam ederler isleri gözlerimize bulaştırarak gerçekleri görmemizi engellerler ve zorluklarla görmek için çizdiğimiz haritaları silmeye devam ederler.güçlüklerle biriktirdiğimiz umutlar bu yaratıklar tarafından yutulup yok olur..biz onların arkasında yürümeye devam ederiz çünkü söyledikleri başı boş ylanlarla bizlereboyalı bir melek gibi görünürler biz gördüklerimze inanmaya devam ederken o oluşturdukları sahte duvar çelikten yapılmış ağır bir yığına dönüşür ve zamanla biz bu yığının altında kalıp ezilmeye başlarız o zaman sorarız "neden göremedim?!" diye işte isli havadan oluşmuş yaratıkların gerçek yüzünü görmeye o zaman başlarız onlar her zaman görünmeleri için bu soruyu beklerler çünkü bu sorunun iş işten geçtiği zaman sorulacağını bilirler...o yüzden gözler sahte duvarların ardını göremez ama görebilmesi için gereken şey daha iyi gözlem yapmak değil karanlıkta da görebilmektir kötü yaratıklardan oluşmuş karanlık objelere daha iyi bakarak orada aydınlığı aramak yerine karanlığı yok etmektir...

bir_derdim_var 28.10.2007 10:48:10
görmek isteyen göz görür..

burakpurple 28.10.2007 18:50:24
Ben hislerime çok güvenirim.Gözlerime pek inanmam.

devrimci 28.10.2007 18:54:43
gerçek sadece maddi alemden oluşmaz.ruhu görebilmek ise her zaman mümkün olmaz.ama arada sırada olur.o da görmekle olmaz.hissetmekle olur.

zafer_bergama23 28.10.2007 18:59:23
açık bir kalp yaralanmalara  müsait olsada güzel bir şeydir..H.T
ve bence açık bir kalp herşeyi hissedebilir ve görebilir .

dinasour 28.10.2007 22:02:10
karanlığı dağıtacak şey herşeyi anlamaya çalışan cesur ve açık bir kalptir.o zaman hayatımızda duvar kalmaz her şey şeffaflaşır,açık olur....

derin miray 07.12.2007 21:49:01
teşürler arkadaşlar sanırım konuya bu kadar arkadaşımız açıklık getirebilmiş yorumlar için çok sağ olun

burakpurple 07.12.2007 21:53:16
gözlerimiz değilde kalbimiz görebilir

Heutaissy 08.12.2007 20:25:12
görmek isteyen göz görür..
katiliorum !!

stheno_euryale 09.12.2007 14:14:48
Aslında görürüz ama görmek istemeyiz. İşte onun için gözlerimizi kapatıp yolumuza devam etmeyi tercih ederiz. Ama bir gün gelir ki "Neden gözlerimi kapattım?" der pişmanlığı ve keşkeleri tercih ederiz.

İrem_94 09.12.2007 14:39:34
H.I.M'in solistinin söylediği gibi:
'Küçük bir beynim ve büyük bir kalbim var'
...

tuğçee 10.12.2007 15:13:24
gözlerimiz değilde kalbimiz görebilir
aynen katılıyorum.

Let-Go 10.12.2007 23:06:13
Gözlerimiz olayı görür ve beyin ile kalb arasından bizim fikir almamızı sağlar .. böylece kimin sahta oldunu görebiliriz veya hissede biliriz..gördüklerimizi kişinin promlemine göre değşir ben örneğin içime atarım...

"gözlerimiz sahte duvarların ardını görebilir mi??"
CEVAP : GÖRÜR  Wink
Gözler insanın kimliğini ele verir ?

zafer_bergama23 11.12.2007 22:30:39
bu konuya yorum yazmıştım ama şimdi düşününce  diyorum ki
sahte duvarların ardını görmeye ne gerek var , önemli olan duvar gibi olanların ardını görebilmek

derin miray 12.12.2007 23:20:06
bu konuya yorum yazmıştım ama şimdi düşününce  diyorum ki
sahte duvarların ardını görmeye ne gerek var , önemli olan duvar gibi olanların ardını görebilmek

duvar gibi olanlar sahte ama onlara gerçek diye aldanan biziz zaten Wink burada benim sahte duvarla anlatmak istedğim hepimizin çok sık karşılaştğı bir kavram Smiley

Sayfa: [ 1 ] 2 3