mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Beslenme

Konu: Vejeteryanlık Sağlıklı mı?...

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4

filozof 18.02.2008 00:29:38
ben vejeteryen değilim ama kırmızı et yemiyorum, sadece tavuk eti yiyorum (balıkta yemem) ama süt ürünleri kullanıyorum. ama abimin eşi(yengem) tam bir vejeteryen. ama salığıda gayet iyi. aslında bence sebzeyle beslenenler daha çok yaşıyolar. sonuçta vejeteryenlerde herşeyi sebzelerden alıyolar. ette veya sütte bulunan bütün vitaminler sebzedede var.

tubis 19.02.2008 17:45:34
ban vejetarian deyilim ama pek et yemem yani.... Shocked Shocked

+++KoRn+++ 14.05.2008 20:56:36
Ya ne sağlıklısı ! resmen et yemiyorlar, sonuçta eti de tüketmek zorundayız. yememenin var tabi zararı. sağlıklı da değil. zaten bundan ne anlıyorlar anlamıyorum..

derin miray 14.05.2008 21:00:22
tek kelimeyle sağlıksız....

yazgülü gürer 14.05.2008 21:06:10
ben vejeteryanım ................

Ecm.. 18.05.2008 13:30:48
bencede sağlıksız etinde proteinleri var onunda tüketilmesi gerekiyor

burakpurple 19.05.2008 23:22:18
bi film izledim.zombi adam ama vejetaryan.her eve lazım  Grin

* Nevermind(!) 22.05.2008 18:24:53
tamam çok yemesin ama az yesin.sonuçta nasıl yaşanır ki proteinsiz.sebzelerden de alır vitaminini belki ama sonuçta herşeyin yararı başka.

Birgül 08.06.2008 18:54:40
    Vejetaryanlar da güveç yiyebilecek!
    Gelişen yemek sanatı sayesinde vejetaryanlar ve et sevmeyenler de artık güveç yiyebilecek!
     Üsküplü olan dedesi Abdullah Efendi’nin lezzetli yemek tariflerini günümüze taşıyan 3. kuşak torun Nükhet Yürür, vejetaryanları de güvecin eşsiz lezzetiyle buluşturuyor. Hiç et kullanılmadan, tamamen sebzelerden oluşan “Vejetaryan Güveç”  et sevmeyen ve vejetaryanların imdadına koşuyor.
     Nükhet Yürür; taze fasulye, havuç, patlıcan, kabak, patates, soğan, sarımsak, sivri biber ve domatesten oluşan “Vejetaryan Güveç”i yapmanın emek istediğine dikkat çekiyor. Yürür, bu yemeğin en önemli özelliğinin, katı yağ kullanılmadan tamamen mısırözü yağıyla topraktan imal edilen güveç içerisinde 2 saat süreyle taş fırında pişirilmesi olduğunu belirtiyor.

yazgülü gürer 08.06.2008 19:06:55
    Vejetaryanlar da güveç yiyebilecek!
    Gelişen yemek sanatı sayesinde vejetaryanlar ve et sevmeyenler de artık güveç yiyebilecek!
     Üsküplü olan dedesi Abdullah Efendi’nin lezzetli yemek tariflerini günümüze taşıyan 3. kuşak torun Nükhet Yürür, vejetaryanları de güvecin eşsiz lezzetiyle buluşturuyor. Hiç et kullanılmadan, tamamen sebzelerden oluşan “Vejetaryan Güveç”  et sevmeyen ve vejetaryanların imdadına koşuyor.
     Nükhet Yürür; taze fasulye, havuç, patlıcan, kabak, patates, soğan, sarımsak, sivri biber ve domatesten oluşan “Vejetaryan Güveç”i yapmanın emek istediğine dikkat çekiyor. Yürür, bu yemeğin en önemli özelliğinin, katı yağ kullanılmadan tamamen mısırözü yağıyla topraktan imal edilen güveç içerisinde 2 saat süreyle taş fırında pişirilmesi olduğunu belirtiyor.

e süpermiş Grin Cheesy ..........

r0ckLale 08.06.2008 19:07:30
bence degil..
yani bana göre Tongue Grin

dipteyim 08.06.2008 19:13:56
her şeyi yerim.o yüzden hayır sağlıklı değil.en azından benim açımdan.

ayıp_olmaz_mı 16.07.2008 19:44:25
sabah akşam sebze yiyorlar ya sebzeden nefret ederim ıyy  Angry Sad Undecided

hermione_emma 18.07.2008 22:37:08
ben de et yiyemiyorum ama elimde olan bir şey değil yiyemiyorum yani,yok aman ben et yemeyeyim vejeteryan olayım gibisinden değil.Sevemiyorum ve yiyemiyorum her çeşit eti.ama et ürünlerini yiyebiliyorum.
Ben bazen ne söyleyecegimi unuturum ya da eşyların yerini falan,ama kişileri,yaşadıklarımı asla unutmam.hatta konuştuklarımı noktasına virgülüne kadar hatırlarım.

yumurta 22.07.2008 09:40:14
et yemeyen kişi başka protein değeri olan bir yiyecek yiyebilir ama hiçbir şey etin yerini tutmaz unutkanlık olsun istemiyorsanız et yiyin  Wink  Cheesy

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4