|
||
| kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması. yaşananların gerçekliğini hissetmek konusundaki sorunlar yüzünden kişi, kendisini boşluktaymış gibi hisseder. ayrıca dış dünyanın acayip-gerçek dışıymış gibi görüldüğü biçimindeki bir algı değişikliği ya da yaşantı biçimidir.dış dünyanın 2 boyutluymuş, bir resim karesiymiş gibi gözüktüğü dissosiyatif bozukluk gerçeklikten çıkma, gerçekliğin ve çevrenin değiştiği hissi. bireyin kendini çevresinden ayrılmış gibi veya bildiği çevresini, kendine yabancı gibi algılaması. bireyin bu hislerin, sanki - gibi niteliğinden uzaklaşıp katiyet beyan etmesi, psikotik bir süreçte olduğunu gösterir |
||
|
||
teşekkürler kesinbende bu hastalık var
|
||
|
||
| sanırım bende de var bulunduğum çevrenin gerçeklikten kopmuş olması düşüncem ve kendimi soyutlamamdan anlaşılıyor...=)) | ||
|
||
| kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması. yaşananların gerçekliğini hissetmek konusundaki sorunlar yüzünden kişi, kendisini boşluktaymış gibi hisseder. :-\bu bana uyuyo
|
||
|
||
| sinir sisteminde biyolojide bugün öğrendim. görevi yerine getirilmeyen bişey mi bu? | ||
|
||
| yok ben katılmıyorum buna ya böyle hastalık mı olur - bu bireysel değil bence toplumu yabancılaştıran bir çok unsur var . Bu yabancılaşmadaki yeni bir çeşit gerilime hoşgeldiniz.. |
||
|
||
| abooo derlisation /mus demek ... | ||
|
||
bence bu hastaliga tedavi yardimci olmuyor
|
||
|
||
son iki haftadır ben böyleyim...anne ben derealizasyon oldum:)
|
||
|
||
| yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S | ||
|
||
yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S bu hastaligin tam belirtilerini anlatmaya calisicagim : dünya ve o kisi arasinda onu bölen bir gri cam varmis gibi, herseyin gercek disi görünmesi,herseyin yabancilasmasi, " kendisini distan izleyebilme " duygusu, kendi icinde siyah bir top görme duygusu, ayle ve cevrenin yabancilasmasi, .. ve bu hastalik genelde depersonalizayson'la aynanda ortaya cikiyor, buda kisinin kendi vücünda kendisni yabanci his etmesi gibi, ruhun ikiye bölünmüs duygusu, ruhun vücüdla bir türlü birlesememe duygusu, kendisine karsi yabancilasma, ruhun vücüd'tan cikma duygusu, delirme duygusu, kendi isimi duydugunda korkma gibi seyler... umarim anlatabildim tedavi bu hastaligi bitirmiyor, ama onunla yasamayi ögreniyorsun
|
||
|
||
yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S troidlerle ilgili bir şey olabilir mi? kontrol ettirmelisin. |
||
|
||
yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S bu hastaligin tam belirtilerini anlatmaya calisicagim : dünya ve o kisi arasinda onu bölen bir gri cam varmis gibi, herseyin gercek disi görünmesi,herseyin yabancilasmasi, " kendisini distan izleyebilme " duygusu, kendi icinde siyah bir top görme duygusu, ayle ve cevrenin yabancilasmasi, .. ve bu hastalik genelde derealizasyon'la aynanda ortaya cikiyor, buda kisinin kendi vücünda kendisni yabanci his etmesi gibi, ruhun ikiye bölünmüs duygusu, ruhun vücüdla bir türlü birlesememe duygusu, kendisine karsi yabancilasma, ruhun vücüd'tan cikma duygusu, < ( DEPERSONALİZASYON )delirme duygusu, kendi isimi duydugunda korkma gibi seyler... umarim anlatabildim tedavi bu hastaligi bitirmiyor, ama onunla yasamayi ögreniyorsun ![]() |
||
|
||
| ben hiç böyle şeyler düşünmedim.bende yok böyle bir şey. | ||
|
||
tuhaf...aslında zaman zaman banada oluyo ama bu kadar aşırı deil heralde
|
||