mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: derealizasyon

Sayfa: [ 1 ] 2

mvo_only4me 13.11.2007 13:55:55
kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması. yaşananların gerçekliğini hissetmek konusundaki sorunlar yüzünden kişi, kendisini boşluktaymış gibi hisseder.
ayrıca dış dünyanın acayip-gerçek dışıymış gibi görüldüğü biçimindeki bir algı değişikliği ya da yaşantı biçimidir.dış dünyanın 2 boyutluymuş, bir resim karesiymiş gibi gözüktüğü dissosiyatif bozukluk
gerçeklikten çıkma, gerçekliğin ve çevrenin değiştiği hissi. bireyin kendini çevresinden ayrılmış gibi veya bildiği çevresini, kendine yabancı gibi algılaması.

bireyin bu hislerin, sanki - gibi niteliğinden uzaklaşıp katiyet beyan etmesi, psikotik bir süreçte olduğunu gösterir

ofelya 13.11.2007 14:15:48
teşekkürler kesinbende bu hastalık var  Smiley Smiley Smiley

himrasmus 14.11.2007 18:29:01
sanırım bende de var bulunduğum çevrenin gerçeklikten kopmuş olması düşüncem ve kendimi soyutlamamdan anlaşılıyor...=))

uyanınartık 14.11.2007 19:49:46
kişinin, çevresini olduğundan farklıymış ve kendisine yabancıymış gibi algılaması. yaşananların gerçekliğini hissetmek konusundaki sorunlar yüzünden kişi, kendisini boşluktaymış gibi hisseder.
 :-\bu bana uyuyo Undecided

burki 16.11.2007 19:02:39
sinir sisteminde biyolojide bugün öğrendim. görevi yerine getirilmeyen bişey mi bu?

zafer_bergama23 16.11.2007 19:37:53
yok  ben katılmıyorum buna ya böyle hastalık mı olur - bu bireysel değil bence
toplumu yabancılaştıran bir çok unsur var .
Bu yabancılaşmadaki yeni bir çeşit gerilime hoşgeldiniz..      Grin

Heutaissy 20.11.2007 17:43:13
abooo derlisation /mus demek ...

mvo_only4me 26.03.2008 22:24:23
bence bu hastaliga tedavi yardimci olmuyor Undecided

ebru_mwo 26.03.2008 22:36:10
son iki haftadır ben böyleyim...anne ben derealizasyon oldum:) Smiley

ebru_mwo 26.03.2008 22:37:40
yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S

mvo_only4me 26.03.2008 22:56:39
yaa bide şöyle birşey var acayip agresif davranmaya başladım,herşeye muhalefet oluyorum:) bu hastalığın tam belirtileri mi yoksa :S

bu hastaligin tam belirtilerini anlatmaya calisicagim :
dünya ve o kisi arasinda onu bölen bir gri cam varmis gibi, herseyin gercek disi görünmesi,herseyin yabancilasmasi, " kendisini distan izleyebilme " duygusu, kendi icinde siyah bir top görme duygusu, ayle ve cevrenin yabancilasmasi, ..
ve bu hastalik genelde depersonalizayson'la aynanda ortaya cikiyor, buda kisinin kendi vücünda kendisni yabanci his etmesi gibi, ruhun ikiye bölünmüs duygusu, ruhun vücüdla bir türlü birlesememe duygusu, kendisine karsi yabancilasma, ruhun vücüd'tan cikma duygusu, delirme duygusu, kendi isimi duydugunda korkma gibi seyler...
umarim anlatabildim

tedavi bu hastaligi bitirmiyor, ama onunla yasamayi ögreniyorsun Wink Wink

hız 26.03.2008 23:03:35

troidlerle ilgili bir şey olabilir mi?

kontrol ettirmelisin.

hız 26.03.2008 23:07:28

bu hastaligin tam belirtilerini anlatmaya calisicagim :
dünya ve o kisi arasinda onu bölen bir gri cam varmis gibi, herseyin gercek disi görünmesi,herseyin yabancilasmasi, " kendisini distan izleyebilme " duygusu, kendi icinde siyah bir top görme duygusu, ayle ve cevrenin yabancilasmasi, ..
ve bu hastalik genelde derealizasyon'la aynanda ortaya cikiyor, buda kisinin kendi vücünda kendisni yabanci his etmesi gibi, ruhun ikiye bölünmüs duygusu, ruhun vücüdla bir türlü birlesememe duygusu, kendisine karsi yabancilasma, ruhun vücüd'tan cikma duygusu, < (  DEPERSONALİZASYON  )delirme duygusu, kendi isimi duydugunda korkma gibi seyler...
umarim anlatabildim

tedavi bu hastaligi bitirmiyor, ama onunla yasamayi ögreniyorsun Wink Wink

Birgül 27.03.2008 19:41:30
ben hiç böyle şeyler düşünmedim.bende yok böyle bir şey.

hayalet... 28.03.2008 22:22:43
tuhaf...aslında zaman zaman banada oluyo ama bu kadar aşırı deil heralde Undecided

Sayfa: [ 1 ] 2