|
||
| Görünmeyen numaralardan sıkıldı iseniz ve bunların sizi aramasına engel olmak istiyorsanız bir çözüm yolu var. GİZLİ numara sizi arayamıyor, üstelik karşıya bir de sesli mesaj gidiyor. Bu hizmeti şimdilik sadece Turkcell veriyor. Turkcell'den bu konuda yapılan açıklama şu şekilde: "Gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek istemeyen müşterilerimiz ücretsiz olan bu servis aracılığıyla gizli numaralardan gelen çağrıları rahatlıkla engelleyebilecekler. Servisin kullanılması durumunda gelen arama telefon çalmadan otomatik olarak geri çevrilecektir. Arayan kişi "Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz" anonsunu duyacaktır. Gizli numaradan arama kısıtlama servisini; aktif hale getirmek için *253#; iptal etmek için #253# yazıp YES tuşuna basmak yeterli." |
||
|
||
vavv kendi açımdan hem süper hem kötü bi icat bu ya beni arayanları engelleyebileceğim ama bende arayamayacağım ![]() neyse zaten artık turkcell kullanmıyorum herhangi bir önem teşkil etmiyor paylaştığın için çok teşekkürler burak
|
||
|
||
çok iyimiş yav.deneyeceğim hemen.
|
||
|
||
| süpermiş ya bu haber . bayağı bi geç oldu ama oldu.. | ||
|
||
evet ben yaptım harika bişey arayanlara aradığınız kişi gizli numaraları kabul etmiyo falan diyo çok yararlı ama keşke kimin aradığıda belli olsa
|
||
|
||
bencede güzelmiş baya. sıkılmıştım zaten gizlilerden,yapayım hemen. sağol burak
|
||
|
||
1 Ocak'tan itibaren 'cep'ten gizli aranma devri kapanıyor. İsteyen, gizli numaralardan aranmasına `dur' diyebilecek.![]() Telekomünikasyon Kurumu'nun aldığı karar doğrultusunda 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren isteyen GSM abonesi, gizli numaralardan aranmasına `dur' diyebilecek. 3 GSM operatörünü dea kapsayacak uygulama ile numara gizlenerek taciz, tehdit ve rahatsızlık veren aramaların da önüne geçilmiş olacak. Cep telefonun yaygınlaşması ile hayat kolaylaşırken, beraberinde telefon sapıklığını da getirdi. Telekomünikasyon Kurumu'nun aldığı bu kararla polise ve savcılıklara bu yönde yapılan şikayetlerin de azalacağı belirtildi. bence çok iyi olucak bu uygulama |
||
|
||
evet kesinlikle iyi oldu kendini bilmez başkalarının rahatsız olmasından mutluluk duyan insanlardan kurtulucaz
|
||
|
||
| kesinlikle çok iyi olur. bilgin için teşekkürler. | ||
|
||
kesinlikle çok iyi olur. bilgin için teşekkürler. en iyisi böyle ya utanacak ne var ki.. gizli no ya gerek yok |
||
|
||
| Gereksiz birşeydi zaten yaa iyi oldu bu uygulama | ||
|
||
hiç değilse şakaları durduracak
|
||
|
||
evet sapıklara son