|
||
| başka birisi katılsa bende derdim Türkçe olsun diye fakat mor ve ötesinin ingilizce olarak seslendirmesi gerektiğini düşünüyorum.. Nedenini soracak olursanız yaptıkları şarkı politik olacak ve göndermeler yapılacak.. Daha önce de dediğim gibi mesajın yerine ulaşması lazım.. Hemen hemen bütün dünyanın izlediği bir yarışma ve bildiğiniz gibi müzik önem de taşımıyor artık.. Tepkimizi en iyi mor ve ötesi dile getirebilir. |
||
|
||
| Arkadaşlar e artık yapılacak bir şey kalmamış yarışma tarihini bileniniz varmı =) | ||
|
||
başka birisi katılsa bende derdim Türkçe olsun diye fakat mor ve ötesinin ingilizce olarak seslendirmesi gerektiğini düşünüyorum.. Nedenini soracak olursanız yaptıkları şarkı politik olacak ve göndermeler yapılacak.. Daha önce de dediğim gibi mesajın yerine ulaşması lazım.. Hemen hemen bütün dünyanın izlediği bir yarışma ve bildiğiniz gibi müzik önem de taşımıyor artık.. Tepkimizi en iyi mor ve ötesi dile getirebilir. o konuda çok haklısın ama bilmiyorum ne olursa olsun Türkçe şarkı mor ve ötesine daha çok yakışıyor...Off off...ama bana da ingilizce şarkıyla katılacaklar gibi geliyor |
||
|
||
| yalnış hatırlamıyorsam,20 - 30 mayıs tarihleri arasında. | ||
|
||
| ya arkadaşlar hani şebnem ferah bizi temsil edecekti. kesin olan hangisi yoksa şebo kabul etmedidemi mvö si teklifaldı |
||
|
||
ya arkadaşlar hani şebnem ferah bizi temsil edecekti. ben şebnem kabul etmedi diye biliyorum ama emin değilim..
kesin olan hangisi yoksa şebo kabul etmedidemi mvö si teklifaldı |
||
|
||
| Daha varmış yarışmaya Bu arada bir_derdim_var'a şiddetle katılıyorum kesinlikle haklı şarkı ingilizce olsun ki mesaj gerekilen makamlara(!) iletilebilsin Ama bir de şu var hiç bir ülke veya kişi yanlışının,açığının yüzüne vurulmasını istemez Karışık bir durum söz konusu |
||
|
||
| ya orası mesaj verme yerimi ki çıkınca bizde birşey söyleyelim...o ki birşeyler söylemek istiyorlar biz buradayız bize söylesinler.. | ||
|
||
arkadaşlar,saçma sapan konusmalardan kaçınalım isterseniz... neymiş,2001 de piyasa olmuşlar,bitmişler. neymiş,pazarlama adına bu kadar şey olurmuymuş. neymiş,siyasetine uymazmış.... dahada uzar gider mor ve ötesi öncelikle bir müzik topluluğu.her ne kadar biz kendimiz göre soyutlasakta,adamlar burdan para kazanıyorlar.adamlar için eurovision da gözükmek bile,belki daha farklı bütçe sağlayacak. onuda geçtim,anti emperyalist düşünceleri öne sürüyorsunuz.o zaman mor ve ötesi hiç albümde yapmasın,sponsorda bulmasın,t-short ve gerekli gereksiz ıvır zıvırda satmasın.bağlamak gerekirse bu dediklerimin hepsini birbirine bağlarım fakat uzun sürer. eurovision her ne kadar kayırmalı bir yarışma olsada,mor ve ötesi nin gitmekteki sebebi(bana göre)müziğinin boyutlarını tartmak ve dünya gözü önünde sahne almak. belkide bizim müzik tarihimizde bir heyecan ve eğlence olur maksadı da olabilir.kimler gitmediki bi taraftan bakarsak. athena - for real 4. oldu.üzüldüm mü hayır...bence müzik oydu,show oydu...sırbistan,yunanistan ve ukrayna da süperdi. ama hakkıyla yapınca insan sonucunu alıyor.her ne olursa olsun... lafın banaydı sanırım bana olmasada insanların yorumlarını saçma bulmaya hakkın yoktur. sorun şu ki sizin mvo yu sadece müzik topluluğu olarak görmeniz. Mor'unu görüyorsunuz ama bilerek yada bilmeyerekte olsa ötesini göremiyorsunuz. Bu adamları öne çıkartan en önemli sebep siyasi duruşları, cesaretleri, eylemleridir. Siz kalkıpta bir sürü laf söleyip arkasından o laflarınızla çelişecek şeyler yaparsanız o zaman eleştirilirsiniz. Ben burda ki çoğu kişi gibi gitmelerini istemiyorum ama desteklerim kararı onlar verdiyse bir bildikleri vardır görüşüne sığınmam. Çünkü biz mor ve ötesini bu yüzden sevdik, bu yüzden saygı duyduk. Çünkü onlar cuntacılara, deniz baykallara, ormanları katledenlere bi bildikleri vardır heralde demediler. Bizde şimdi bi bildikleri var dersek geçmişini unutmuş oluruz. Gerçekçi yaklaşalım biraz daha gerçeği görmek zor değil inanın. mor ve ötesi athena kıyasalamasına da şunu söyleyebilirim. Athena hiç bir zaman siyasi rengini belli etmedi. Sadece müzik yaptı, müziğiyle anıldı. işte mor ve ötesinin tek farkı sadece müzik yapmamasıydı. Bunu ayırt etmek hiç zor değil. |
||
|
||
| mor ve ötesi ni 1995 den beri dinlerim.bir arkadaş vasıtası ile tanımıştım kendilerini ve o günden beri takip ederim.sahnede derin esmerleride,alper tekin leride görmüş biriyim... eurovisionun,mor ve ötesinin siyasi görüşüyle ne alakası olduğunu çözemedim. eurovision u,çok mu emperyalist buluyorsunuz?çok mu patronlar işi buluyorsunuz?çok mu gereksiz buluyorsunuz? sonuçta bir müzik yarışması...abartmamak lazım.at gözlüklerini atıp,ilerlemek lazım... anti emperyalist olayına girersek,su da içmesinler.içine koyulan damacanalların ana maddesi abd den geliyor. iç çamaşırıda giymesinler.lastiklerini abd den ithal ediyoruz....çaldıkları gitarlar,kullandıkları ekipmanlarda emperyalist malı... cuntacılarla,deniz baykallar,orman avcıları ile eurovision alakasını çözebilmiş değilim. siz ne kadar rahatsız olursanız olun şunu diyorum her zaman; mor ve ötesi iyi ki,piyasa oldu...bizim zamanımızda mvö yü konser ve albümlerde görüyorduk ancak. bakın piyasa oldular,her yerde,her kulakta...günümüzde iron maiden,metallica,queen vs vs grupları 13 yasında cocuklar dinliyorda,mor ve ötesi (güya gerçek fanlarına)ne oluyor. Not:birde...bu eleştirileri yapan arkadaşlar,sözünüzün eri,babayiğitseniz mor ve ötesi dereceye girerse ağzınızı açmayacak,mıh gibi oturacaksınız... |
||
|
||
Mor ve Ötesi bu yarışma denilen şeye kesinlikle yatılmalı ... kaybetmelerifaydaları : * Yeni Bir ŞArkı çıkacak bizim için * Grup Kendini Türkiye ve Avrupaya duyuracak * Birde 1.ve 2. olursa ..... kötü yönleri ; * ben bulamadım .. ney kaybedeceğiz yarışmayı mı ![]() kaybetsekte ilk olmuyacak.. herkesin tahmini ilk 10 mudur ? Muhakkak puan alırız... KATILMALIYIZ SONUNA KADAR MVÖ.. Doğulu şeker le ilk 10 a girdiyse Mor ve ötesi ni hayal bile edemiyorum.. |
||
|
||
Bende biraz kuskuluyum Eurovision çok basitlesti ve zaten tek yaptıkları sarkılara bakmak değil komsuların gönlünü yapmak puanlamada fakat Eurovision içindeki rock akımları beni mutlu ediyor sahsen. mor ve ötesine gelince bir yandan iyi bir durum diğer yandan kötü. mor ve ötesi nin zaten ilgilizce albüm projesi vardı bunuda dünya çapında düşünüyorlardı ama vakit bulamıyorlardı sanırım. belki bu Eurovision onlar için iyi bir tanıtım avrupada zaten dinleyenleri var daha da artabilir kötü yanı ise simdiden basladı medya tartısmaları sarkı türkçe mi olucak ing mi kaçıncı oluruzz mvö iyi mi yaptı kötü mü yaptı gibi sacma seyler dolasıcak basındaa
|
||
|
||
mor ve ötesi ni 1995 den beri dinlerim.bir arkadaş vasıtası ile tanımıştım kendilerini ve o günden beri takip ederim.sahnede derin esmerleride,alper tekin leride görmüş biriyim... eurovisionun,mor ve ötesinin siyasi görüşüyle ne alakası olduğunu çözemedim. eurovision u,çok mu emperyalist buluyorsunuz?çok mu patronlar işi buluyorsunuz?çok mu gereksiz buluyorsunuz? sonuçta bir müzik yarışması...abartmamak lazım.at gözlüklerini atıp,ilerlemek lazım... anti emperyalist olayına girersek,su da içmesinler.içine koyulan damacanalların ana maddesi abd den geliyor. iç çamaşırıda giymesinler.lastiklerini abd den ithal ediyoruz....çaldıkları gitarlar,kullandıkları ekipmanlarda emperyalist malı... cuntacılarla,deniz baykallar,orman avcıları ile eurovision alakasını çözebilmiş değilim. siz ne kadar rahatsız olursanız olun şunu diyorum her zaman; mor ve ötesi iyi ki,piyasa oldu...bizim zamanımızda mvö yü konser ve albümlerde görüyorduk ancak. bakın piyasa oldular,her yerde,her kulakta...günümüzde iron maiden,metallica,queen vs vs grupları 13 yasında cocuklar dinliyorda,mor ve ötesi (güya gerçek fanlarına)ne oluyor. Not:birde...bu eleştirileri yapan arkadaşlar,sözünüzün eri,babayiğitseniz mor ve ötesi dereceye girerse ağzınızı açmayacak,mıh gibi oturacaksınız... evet eurovision u çok emperyalist buluyorum, adaletsiz buluyorum sadece müzik yarışması değil benim için... Ne zaman ki ingilitere gibi sonucuda olsa direk katılan ülkeler herkes gibi elemelerden geçer o zaman adil olduğuna inanırım. Ne zaman ki yunanistan G.kıbrısa tam puanı içtenlikle verir ve ne zaman ki benim ülkem siyasi mevzuları yumuşatmak bahanesi ile birilerinin sırtını sıvazlamadan açık yüreklilikle işte bizde buna verdik der. işte o zaman derim ki hee eyvallah kardeşim sen haklısın. Kullandığımız ürünleri maalesef ki seçme şansımız yok. Bu konuda ne gibi bi eleştiri yapabilirim ki he kendi çapımda elimden geldiğince yapıyorum. Mesela kola içmiyorum. Gitarlarım ve ekipmanlarım Amerikan malı değil mesela. italyadada livornoyu tutar lucarellininde hayranıyım.. eee konuyu çekmek istediğin buysa buyur gel yarıştıralım bir birimizi. bana at gözlüğü ile bakıyorsun diyorsun ama kendin at gözlüğüyle baktığın için benim cuntacılar benzetmemi anlamamışsın tekrar açıklıyım sorun değil. Diyeceğim şu ki; hani bu FAN başlığı altında yarışmaya girmelerini istemiyorum ama girersede desteklerim diyenlere idi lafım. Belki ağır bi örnek belki farklı bi örnek ama Mor ve Ötesi Ormanları, doğayı bozanlara, milliyetçilikle faşistliği karıştıranlara, kafasına göre adam asanlara şöyle mi dediler... evet asmış olabilirler gerçekten biz taraftar değiliz ama astılarsa vardır bi bildikleri diye bi konuşmalarına şahit oldun mu? Onlarda insanlar onlarda hata yaparlar. Çıtayı yükselttin mi kontrolü daha zor olur. Onlarda giriyorlar bu FAN! sitesini takip ediyorlar. Burdaki tepkiler onlar için çok önemli. Aç kalsınlar demiyorum elbette ki para kazanacaklardır. O parayıda sen ben kazandırıyoruz. Onlarada helal olsun bin kere. Kimsenin albümünü almazken gidip onların albümlerini aldım ben. Niye onlar daha iyilerine layıktır. Çünkü onlar bunu hakketti diye. Bilmem kaç tarihinden beri dinlemişin ama üzgünüm gerçekten asıl savundukları görüşü anlamamışın ve ne yazık ki böyle düşünen kişiler o sayıdeğer grubun düşüncelerini büyük ölçüde etkilemiş. |
||
|
||
| Not:birde...bu eleştirileri yapan arkadaşlar,sözünüzün eri,babayiğitseniz mor ve ötesi dereceye girerse ağzınızı açmayacak,mıh gibi oturacaksınız... he şuna da cevabım var... bende mor ve ötesi dereceye girsede girmesede bi gram umrumda değil. Bu despot tavrınla kimi sindirmeye çalıştığını anlamış değilim. Benim fikrimi soruyorsan efendilikle cevabımı veririm. MIH gibi oturmayacağım. Adam gibi oturup 2001 e kadar olan albümlerini dinleyeceğim. |
||
|
||
| valla ne kadar gitmelerinden yana olmasamda bu saatten sonra destek olmaktan baska carem yok.. arkadaslar siz hepiniz türkiyeden manevi destekte bulunun, ben avusturyadan maddi destekte bulunucam..
|
||