mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Eurovision 2008

Konu: mor ve ötesi eurovision 2008'de (mi?)

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [ 19 ] 20 21 22 23 24 25

major 11.12.2007 19:55:46
tarkandaki kazanamazsam korkusu mvö de yok çünkü müziği sanat ve bazı görüşlerini sunmak için yapıyolar Cool
yani MVÖ nün kendini tanıtmaya ihtiyacı var. müziğini tanıtmak tamamda , görüşlerini sunmak için sen müzik yaparmısın?

staraf 11.12.2007 19:57:55
arkadaslar burada herhangi bir popcudan konusmuyoruz,bahsi geçen topluluk Mor Ve Ötesi kimin ne düşündügü umrumuzda değil yarışmadaki 1. öncelik aralarına karışmak için can attığımız içten pazarlıklı topluluk avrupa birliğine ingilizce katılımla tokat gibi bir cevap vermek,derece yapmak bundan daha sonra gelen bir hedef olmalı ki bu aykırı duruşun bize en az 5. lik getireceginden eminim.bütün temennim bundan yanadır.   
(aşk için söylenenler kimin umrunda?,aykırı duruş,karşı çıkış ve kürenin düzenine verilen   tokat gibi cevabın melodisi lazım kulaklara.RockCaKaLıN Wink             

major 11.12.2007 20:08:25
yazdığın bir çok hepimiz temenni ediyoruz ama. herkes farklı yorumlar yapıyor hepside yoldan çıkıyor bence. toparlanmanın aksine iyice dağılıyor.

Bu konuya MVÖ nün nokta koyması bence en iyisi.

yagmurunbukalemunetkisi 11.12.2007 20:37:57
eyvah eyvah biz yıllarca başka bir mor ve ötesi dinlemişiz sanırım.

iştanza 11.12.2007 20:39:26
TÜRKÇE ŞARKIYLA KATILMALARI GEREKİR TABİKİDE MVÖ DE BU YAKIŞIR.BU TÜR YARIŞMALAR KÜLTÜR YARIŞMASIDIR.HER ÜLKENİN KENDİ KÜLTÜRÜNÜ TEMSİL ETMESİ GEREKİR.(HOŞ EUROVİSİON BU AMAÇ HARİÇ HER ANLAMI TAŞIYOR AMA) Undecided

yagmurunbukalemunetkisi 11.12.2007 20:40:50
çok haklısın "arslan" tamda onu demek istemiştim tarkanın karizmam ne olur gibi popüler kültürün bi parçası olamsından ve magazinel bi kişilik olmsından dolayı çekinceleri var.mvö nün ise böyle bi derdi yok onalrın çok daha başka dertleri var:("bir derdim var") savaşlar,çevre sorunları ve kapitalizm..

Kapitalizm ha! peki azizim Eurovision'da Sosyalist grubumuz Mor ve Ötesi'nin Kapitalistlere karşı yarışmasına ne diyorsun. Hani burki08 bir kaç sayfa önce Cami ve Komunist kıyaslaması yapmıştı?

yagmurunbukalemunetkisi 11.12.2007 20:44:23
ben kendimi mvö nün yerine koyduğumda(ki haruna benzediğimi söyler arkadaşlarım) bu fırsatı kaçırmazdım eleştirel sözlü rock yapmak kötü bişey değil çünkü linkin park da, U2 da elştirel rock yapıyo ve çok da iyi yapıyo.çevreye duyarlılığı ve savaş karşıtı olmak bi hendikap olmamalı dünyanın içinde bulunduğu bu koşollarda..

azizim kimse bunu niye eleştiriyor demedik. Biz bunları eleştirirken neden bunların at koşturduğu ortamlarda gereksiz insanlarla muhattap oluyor. O mükemmel sözlerle bezenmiş şarkılarını layığı olmayan ortamlarda yarıştırarak kendini tanıtıma muhtaç, ego kaygısı, piyasa kaygısı olan insanlarla bir tutuyor. Bizim derdimiz bu.

Benide Richart Gere benzetirler. Sinema çevirsem fena olmaz hani!

burki 11.12.2007 20:48:03
arkadaşlar tekrar söylüyorum. lütfen yorumların tamamını okuduktan sonra yorum yapınız.tartışmaya sonradan katılanlar birden konuyu farklı yere çekiyor. rica ediyorum tüm yorumları okuduktan sonra kendi yorumunuzu yapın...

MERWE_EMRE 11.12.2007 22:04:52
Meraba canlar siteye yeni üye oldum adım merve
Son zamanlarda heberler çıkıyor Eurovizyona Mor Ve Ötesi gidecek diye (benm fikrim şebnem ferah hayko veya morve ötesinden yana) 
bakın bu konu ile ilgili haberler:::

Mor ve Ötesi grubu, yaptığı yazılı açıklamayla TRT ile prensip anlaşmasına vardıklarını doğruladı.

EUROVİSİON'da Türkiye'yi temsil edeceği konuşulan Mor ve Ötesi grubu, yaptığı yazılı açıklamayla TRT ile prensip anlaşmasına vardıklarını doğruladı.
Görüşmelerin sürdüğünü ve bu hafta içinde kesin kararın verileceğini belirten grup elemanları, şarkının Türkçe olacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili ise şunları söyledi: "TRT ile Eurovision 2008'e katılma konusunda prensip anlaşmasına vardığımız doğru. Fakat, yarışmaya katılacağımız şarkının hangi dilde olacağı, tamamen bizim irademizde. Henüz bu konuda verilmiş bir karar veya yapılmış bir açıklama yok."

haber kelebek gazetesi

,

BAŞKA Bİ HABER::::
TRT yetkilileri bu yıl 22-24 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenecek 53'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi, Mor ve Ötesi grubunun Türkçe şarkı ile temsil edeceğini açıklamıştı. Ancak grup üyeleri, yazılı bir açıklama yaparak, TRT'ye Türkçe şarkı sözü vermediklerini açıkladı. Mor ve Ötesi yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"TRT ile Eurovision 2008'e katılma konusunda prensip anlaşmasına vardığımız doğru. Kesin bir anlaşma içinse görüşmeler sürmekte. Fakat, Mor ve Ötesi'nin yarışmaya katılacağı şarkının hangi dilde olacağı, grup ve TRT arasında yapılan görüşmelerde de karşılıklı olarak vurgulandığı gibi tamamıyla grubun iradesinde. Ve bu konuda henüz grup tarafından verilmiş bir karar veya yapılmış bir açıklama bulunmamakta. Kamuoyuna dikkatle ve saygıyla duyurulur."

zafer_bergama23 11.12.2007 22:24:07
kendi çizgilerinden ödün vermeden bunu yapabilirler bence .
( her yorumumun sonuna bence eklemeye başladım . beni eleştirmeyin buna hiç katlanamıyorum cevap bile yazmam  Angry   Grin     )

yagmurunbukalemunetkisi 11.12.2007 22:38:07
kendi çizgilerinden ödün vermeden bunu yapabilirler bence .
( her yorumumun sonuna bence eklemeye başladım . beni eleştirmeyin buna hiç katlanamıyorum cevap bile yazmam  Angry   Grin     )

bizim kimseyi rencide etmek, laf sokup egolarımızı tatmin etmek gibi bir düşüncemiz yok. Sizin düşüncelerinize son derece saygı duyuyoruz. İşin özünde hep aslında Mor ve Ötesi'nin çeliştiği noktalara çekmeye çalışıyoruz ama bir mor ve ötesi dinleyeninde hayatta görmeyeceğim dedim mesajlar okuyorum. Gerçekten tahammül edemediğim anlar oldu. İnsan ister istemez soruyor Aynı grubu mu dinliyoruz diye.

Sizin söylediğinize farklı yaklaşılabilir belki kendi çizgisinden ödün vermeden. Bi yere kadar evet ama bi yerden sonra o yarışmanın demirbaşı kuralları koyan ülkelerin engellerine takılacaklar. Kimse gel beni döv demez bunun gibi bişey söylemeye çalıştığımız.

Saygılar Smiley

Man on the Moon 11.12.2007 23:50:55
hayır yani adamlar gidiyor.karar vermişler.pirensipte anlaşmışlar...

az çok takip eden ve seven sadık fanlarının da bu durumdaki tepkilerini biliyorlarıdır.

o zaman ne anlıyoruz bundan...

yada mor ve ötesi felsefesi yokmuş.piyasa olmak için takılan bir maskeymiş,siyasi duruşlar ve toplumsal göndermeler sadece bir imaj kaygısıymış.

işin bir boyutundan bakılınca da bu çıkmaktadır.fanta gençlik fest. katılarakta cok önceden bu olayıda gösterdiler.

teoriler üretilecekse daha çok teorilerde üretirim.ama şunu söyliyeyim;

mor ve ötesi buna karar vermişse,mor ve ötesi hayat tarzı için bunu uygun görüyorsa,siz ne felsefesi ne siyasi duruşundan bahsediyorsunuz.

bende 15 senedir prof. müzisyenim...ve mor ve ötesinin durumunu anlayıp,sonuna kadar bildikleri yolda devam etmeleri için destek veriyorum.

yagmurunbukalemunetkisi 12.12.2007 00:48:13
diğerlerini bilmem ama şundan eminim ben teori değil direk gördüğümü söylüyorum. gördüğüm mor değilse niye mor işte bu diye ısrar ediyim. Elbette mor ve ötesi buna karar vermişse bize halt yemek düşer diyip kenara çekilmekte var ki sonunda da varacağı noktada bu olucak. Üzüldüğüm tek şeyde aslında o olağanüstü düşüncelerinin aksine hareket etmeleri ve bununda onay görmesi.

Bende müzisyenim abi kendimi profesyonel statüsünde görmesemde bizde mor ve ötesinden, bulutsuzluk özleminden cesaret aldık besteler yaptık. Bir kaçını yayınladık, eleman aradığımızda gel çal bak biz bunu yapıyoruz diyince geri kaçtılar. Biz kaçmadık  her görüşümüzün arkasında durduk. 20 yaşındayım hiç içimden iki üç aşk şarkısı yapıyımda iki üç kıza farklı görüneyim imajı çizmedim. Aynı örnek aldığım abilerim gibi cesurca görüşlerimi dile getirdim. İşte beni asıl yaralayanda bu. Anlatabiliyor muyum? Profesyonel olduğunuz için ekmeğinizide bu işten kazandığınızı varsayıyorum. Gerçekten zor tutunmak, direnmek. Tek bi pedal alacağım diye ben aylarca üstüme başıma birşey almadan gezdiğimi bilirim bu yollardan sende geçmişindir ki benden çok dahada iyi bilirsin. Mor ve Ötesi'nin de zaten bu yolda daha kaliteli müzik yapmaları için elbette para harcamalar gerektiğini savunanlardanım ama para kazanmak içinde bu kadar görüşlerini ayak altına almamaları gerektiğini düşünüyorum ısrarla..

Not: Kimseye saygısızlık etmek gibi bi amacım yok. Sadece kendi içimde yere göğe sığdıramadığım mor ve ötesinden beklemediğim bir davranışın hayal kırıklığı var. O yüzden hala bi ümit o yarışmaya girmiyoruz açıklamasını bekliyorum..

İyi geceler!

summer 12.12.2007 09:11:06
yanii devlet meselesi haline getirmişsinizz. bence katılmaları çok iyi olmuş.. ses getircek bir çalışma yaparlar ve Türkiye 'yi çok iyi temsil ederler..

Heutaissy 12.12.2007 10:52:57
yanii devlet meselesi haline getirmişsinizz. bence katılmaları çok iyi olmuş.. ses getircek bir çalışma yaparlar ve Türkiye 'yi çok iyi temsil ederler..
cok dogru !!

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [ 19 ] 20 21 22 23 24 25