|
||
sonuçta her şey tanıtım demek değildir. düşünün ki, o yarışmaya bir zamanlar sibel tüzünü de gönderdik. bu açıdan bakarsak bence eurovision hiçbir şeye referans değil çünkü her zaman müzik kazanmıyor siz de biliyorsunuz. katılsalar da katılmasalar da bunları bilmek gerekiyor. karara saygı duyarız tabi ama ben onların yerinde olsam katılmazdım. birçoğumuz da öyle düşünüyor zaten. Ben anlamıyorum sibel tüzün'ün nesi var. biz o yarışmaya sertab ereneri gönderdik miss gibi de söyledi çıktı, birincide oldu. neden bu kadar abarttınız anlamıyorum. lafta herkes strateji uzmanı. ..sertap erener ingilizce parçayla türkiye'yi temsil etti de 1.oldu...şarkı ing olursa.. bu şimdi şuna döner"evrelsel dil ing..onun için ing iyi bir seçimdir.." geyiğine..ben bunu istemiyorum aslında...o ki katıldın türkiye adına türkçe söylesinler o zaman... |
||
|
||
atv haberlerinde mvö haberinde alt yazıda bir ara şöyle yazdı"manga da olabilir."bu ne anlama geldi şimdi yaa ![]() evet evet manga gitsin bencede ne zamandan beri konuşuluyordu zaten
|
||
|
||
| Bence katılmasını kaybetmelerinden korktuğumuz için istemiyoruz.Ama bunu aklımıza getirmek bile kötü olduğu için başka sebepler buluyoruz. Bence her şey değişebilir. Katılmalarını istiyorum. Bunun bir kaç nedeni var: -Yeni bir parça yapacak olmaları. -İsimlerinin duyulacak olmaları. -Eğer oylar kaliteli müziğe göre verilirse kazanma ihtimalimizin çok yüksek olması. -Mor ve Ötesi'nin bu dandik şarkı yarışmasının hakkından çok iyi gelcek olması. Katılmalarını istemiyorum.Bunun bir kaç nedeni var: -Eğer ki oylar siyasi nedenlere dayandırılarak politik düşüncelere göre verilirse belki kaybederiz.Eğer kaybedersek ; Türk medyası "Kaybetselerde sonuna kadar arkalarındayız" yerine "Sonuç : Rezillik" tarzı haberler & yorumlar vs yapacaktır. Bunu da "Mor ve Ötesi" gibi kaliteli Türk rockının ileri gelen değil en ileri gelen gruplarından birine karşı yapmaları bence çok saçma bir şey ve çok kırıcı bir şey. ve son olarak şunu söyleyip bitiriyorum. Mor ve Ötesi grubu bu eurovision zamazingosuna ve TRT'ye en iyi ve en doğru cevabı vereceğinden eminim, emin olun! |
||
|
||
atv haberlerinde mvö haberinde alt yazıda bir ara şöyle yazdı"manga da olabilir."bu ne anlama geldi şimdi yaa ![]() evet evet manga gitsin bencede ne zamandan beri konuşuluyordu zaten ![]() maNga gitsin çile bitsin. ![]() Mor ve Ötesi'ni bilen bilir duyan duyar zaten. ![]() Bence.
|
||
|
||
| bencede katılsınlar ülkemizi çok iyi temsil edebilirler | ||
|
||
eurovision bence siyasi bir yarışma şarkılardan daha çok ülkeler arası ilişkiler gözönünde tutuluyor mvö nün böle saçma bi yarışmaya katılmasını istemem ama her ne yaparsada arkalarındayım onları sonuna kadar desteklerim atv yede sinir oluyorum her yıl aynı muhabbet manga gitsin tamam seviyorum mangayı sözüm yok ama atv de böö getirdi artık gitselerde kurtulsak atv nin dilinden
|
||
|
||
giderlerse sonuna kadar destekleriz ama gitmeseler daha iyi gibi sanki
|
||
|
||
| sonuç ne olursa olsun...kim ne derse desin..ne seçilirse seçilsin.onlar bizim içimizde hakettikleri yerdeler ve hep öyle olacaklar..gitseler de biz varız gitmeselerde.. hep onlarlayız arkalarindayiz.. katılsalar zarara uğrayacaklarini düşünmüyorm.yani yerden yere bile vursa medya aklı başinda insanlar medyanin ne halt oldğunu biliyorlar..şimdiye kadar hiç kibirli takilmadiklarina göre tersi olursa da aynı şekilde devam ederler.büyük düşlerde bu seviyeyi sürdürme amaçlarini her şekilde yansittilar zaten. katılmasalar da çok bişey değişmez.biz yine albümleri alırız.kitleler büyümeye yavaştan devam eder. yorumumun sonucu nedir bende bilmiyorum
|
||
|
||
| Sırf buraya yazmak için üye oldum. Mor ve Ötesine sonsuz saygım ve sevgim vardır. Ayrım yapmaktan hiç hoşlanmasamda Kerem Özyeğen'in bende ki yeri ayrıdır. Nese Eurovision değerlendirmesi ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Mor ve ötesi nin kendine has bir duruşu var bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çoğu kişi tanıtımı olur diye dünyaya açılsın diye Eurovisiona katılmasını istemişsiniz ama şunu unutmuşsunuz o zaman Mor ve ötesi bugüne kadar sergilediği tüm davranışlarını yerin dibine iter. Kaldı ki şovenizme hitap etmeyen bir gruptur. Kaldı ki Eurovision ile kendini kaç grup yada sanatçı tanıtmıştır. Bugüne kadar ki en ilginç grup Lordi idi. Lordi kadar kendini iyi pazarlayan bi grup oldumu Eurovisionda olmadı. Peki Lordi nerde? Duyan gören var mı? O onların becerksizliği diyebilirsiniz. Haklıda olabilirsiniz ama bunlardan hiç biri mor ve ötesinin saygınlığını yitirmesini gerektirmez. Herşeyden önce her yerde anti emperyalist tavır takınan mor ve ötesi emperyalist devletlerin angarya koyduğu (her sene sonuncuda olsa yarışmaya doğrudan katılan İngiltere gibi) bi yerde onların oylarıyla mı kendini tanıtcak. Madem öyle bir daha albümünü dahi almam, dinlemem. Ayrıca içimden bu kadar sevdiğim içinde Küfür ederim. Son olarak Harun Tekin, Yaşar ve Feridun Düzağaçın konuk olduğu geçen sene CNN de yayınlanan spor programına katılan bu üçlü arasında açılan bi muhabbette Feridun Düzağaç şöyle demişti. Tam olarak kelimeleri hatırlamasamda aktarayım. "Yarışmalara şöyle karşıyım. Müzikte bir sanattır. Fikir yürütülerek üretilen bir şey yarıştılamaz." gibi bişey söylemiştir ki. Doğruda söylemiştir. Sonuçta iyidir yada kötüdür. Herkes sanatçı olamaz. Şimdi o yarşımada varsayalım mor ve ötesi sonuncu oldu eser kötü diyebilir misiniz? derseniz bu mor ve ötesinin uzun süreler düşünüp, çalışıp emek harcadığı şeye bize emanet ettiği o güzel müziğe ihanet olmaz mı? Bal gibide olur. Mor ve ötesi bu yarışmaya girmeyecektir. Adım gibi eminim. Girerse mor ve ötesi hçi bir bahaneye sığınmasın. O zaman işte 14-15 yaş grubu çocukların Tokio Hotel vari "aaa harunn aşşığııımm sananaa" söylemleri ile mutlu mesut yaşamaya devam ederler. Daha çok satarlar ama onlarda bunu çok iyi biliyor ki herşeyin başı PARA aynı Amerikanın ırak işgalinin sebebi gibi. Sonra hayranlarınız size aynen sizin kelimelerinizle size şunu söyler var mısın? yoksun var mısın? yoksun iki gözüm eminim sen yoksun |
||
|
||
| Ayrıca Türk Medyası dediğiniz kavramıda anlamış değilim. İktidara göre hareket eden medya 360 derece dönüp sosyalist mi takılcak yapmayın arkadaşlar. Mor ve ötesi yeni şarkı yapsın diye Eurovisiona girmesi gerekmez. Umarım bu popularite meraklısı çoğunluk Mor ve Ötesinin aklını çelmez. |
||
|
||
Sırf buraya yazmak için üye oldum. Mor ve Ötesine sonsuz saygım ve sevgim vardır. Ayrım yapmaktan hiç hoşlanmasamda Kerem Özyeğen'in bende ki yeri ayrıdır. Nese Eurovision değerlendirmesi ile ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Mor ve ötesi nin kendine has bir duruşu var bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çoğu kişi tanıtımı olur diye dünyaya açılsın diye Eurovisiona katılmasını istemişsiniz ama şunu unutmuşsunuz o zaman Mor ve ötesi bugüne kadar sergilediği tüm davranışlarını yerin dibine iter. Kaldı ki şovenizme hitap etmeyen bir gruptur. Kaldı ki Eurovision ile kendini kaç grup yada sanatçı tanıtmıştır. Bugüne kadar ki en ilginç grup Lordi idi. Lordi kadar kendini iyi pazarlayan bi grup oldumu Eurovisionda olmadı. Peki Lordi nerde? Duyan gören var mı? O onların becerksizliği diyebilirsiniz. Haklıda olabilirsiniz ama bunlardan hiç biri mor ve ötesinin saygınlığını yitirmesini gerektirmez. Herşeyden önce her yerde anti emperyalist tavır takınan mor ve ötesi emperyalist devletlerin angarya koyduğu (her sene sonuncuda olsa yarışmaya doğrudan katılan İngiltere gibi) bi yerde onların oylarıyla mı kendini tanıtcak. Madem öyle bir daha albümünü dahi almam, dinlemem. Ayrıca içimden bu kadar sevdiğim içinde Küfür ederim. Son olarak Harun Tekin, Yaşar ve Feridun Düzağaçın konuk olduğu geçen sene CNN de yayınlanan spor programına katılan bu üçlü arasında açılan bi muhabbette Feridun Düzağaç şöyle demişti. Tam olarak kelimeleri hatırlamasamda aktarayım. "Yarışmalara şöyle karşıyım. Müzikte bir sanattır. Fikir yürütülerek üretilen bir şey yarıştılamaz." gibi bişey söylemiştir ki. Doğruda söylemiştir. Sonuçta iyidir yada kötüdür. Herkes sanatçı olamaz. Şimdi o yarşımada varsayalım mor ve ötesi sonuncu oldu eser kötü diyebilir misiniz? derseniz bu mor ve ötesinin uzun süreler düşünüp, çalışıp emek harcadığı şeye bize emanet ettiği o güzel müziğe ihanet olmaz mı? Bal gibide olur. Mor ve ötesi bu yarışmaya girmeyecektir. Adım gibi eminim. Girerse mor ve ötesi hçi bir bahaneye sığınmasın. O zaman işte 14-15 yaş grubu çocukların Tokio Hotel vari "aaa harunn aşşığııımm sananaa" söylemleri ile mutlu mesut yaşamaya devam ederler. Daha çok satarlar ama onlarda bunu çok iyi biliyor ki herşeyin başı PARA aynı Amerikanın ırak işgalinin sebebi gibi. Sonra hayranlarınız size aynen sizin kelimelerinizle size şunu söyler var mısın? yoksun var mısın? yoksun iki gözüm eminim sen yoksun Eurovision'da bulunup şarkı söylemenin neresi şovenizm oluyor anlamıyorum. Arkadaş bu adamların klibi Ziynet Sali'den sonra, İsmail YK'nın öncesinde yayınlandı mı? Bunu onların arasında bulunmak için mi yaptı yoksa sesini duyurabilmek için mi? Cevabı belli. Bu adamlar Murat Boz ile aynı organizasyonda bulundu mu? Eveeeeeeeeeeeeetttttt.... Ne oldu, süperdi. Her kitleden insan buluşup güzel bir organizasyon izledi. Bu adamlar eurovision rezaleti Ajda Pekkan'ın şarkısını coverlayıp bir çok insanın gönlünü kazandı mı? Eveeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttt... çokta iyi oldu. Bu adamlar Fanta ile Türkiye'yi gezdi mi? Converse festivalinde Bulutsuzluk Özlemi ile çaldı mı? Eveeet, koca koca evetler. Tüm bunlara karşılık tek bir şey, gerisi teferruattır. Bu adamlar, tüm çıktıkları organizasyonların, Ajda Pekkan'ın şarkısınında eklediği kitlesi ile toplanan bir ton hayranının, Kral Tv'nin kazandırdığı popülerliğin sayesinde çıktığı her programda Ufuk Uras'ı destekleyerek Meclis'teki en önemli milletvekilini bize en iyi şekilde tanıtmadı mı? Bu da alkış efektli evet. O zaman durup düşünmek lazım gelir, Eurovision dan çıkan ve tanıtımını çok iyi şekilde yapamamış grup varsa o onun sorunudur. Olmayacağı anlamına gelmez kaldı ki youtube'a eurovision yazıp izlenme oranlarını görmekte zor değildir. En kötüsü Eurovision sayesinde Mor ve Ötesi İngiltere de bir konser verebilirse bu bile yeter. Sonra, Avrupayı geçtik Türkiye'de yapılacak olan yaygara'dan ve tanıtımdan hiçmi medem ummuyorsunuz. Harun Tekin'in ağzına bakan insanların Harun Abi'den duyacağı bir cümle belki bir çok değişik düşünceye açılım sağlayacaktır. Mor ve Ötesi kendini kullandırmayacak, popülerliği kendi çizgisinde daha iyi yönlere çekecek kadar akıllıdır. O grupta 4 tane Filozof vardır ki bu benim fikrimdir. Bu adamlar eurovision a katılmakla, rock'n coke da cola içmekle tüketilecek yada bitirilecek adamlar değildir. eurovision ne uçurur, ne düşürür. en kötüsü bir şarkı dinler seviniriz. Sevgiler. |
||
|
||
| Bu adamlara gökten para inmiyor albümler bedavayada dolmuyor en kötü amatör bir grubun kanal kayıdı bile 250 YTL... kaldı ki Profesyonel bir gruptan söz ediyoruz. Kral TV de aldıkları ödül sonrası koydukları tepkiyle zaten ne kadar asil olduklarını göstermişlerdir. İtiraz eden var mı? Yok. Kral TV de İsmail YK dan önce yada sonra yayınlanması bende her hangi bir tepki uyandırmadı açıkçası. Banane İsmail YK dan. Beni sevdiğim grup bağlar. Fanta festivaline değinmişsin. İlk başta bende durdum düşündüm ne alaka yahu diye. Kerem Kabadayının açıklaması kaç kişiyi tatmin etti bilemem. Ben tatmin olmak istediğim için oldum. Çünkü gerçekten bu adamların doğru işler yaptığına inanıyorum ve bunuda hata olarak kabul ediyorum. O kadar hatayıda göz ardı edecek kadarda sağlıklı düşünebilen insanlarız. Hala Converse Fest. niye çıktıklarını anlamış değilim. Keşke çıkmasalardı diyorum. Size göre basit gelem b kavramlar mor ve ötesinin asıl duruşuna zarar veriyor. Bu benim görüşüm. O grupta ki 4 kişi filozof olabilir. Elbette en doğru kararı onlar verir. Son dönemde grubun gidişatı ile aldıkları bazı kararları onamasamda eskiden kalma saygınlığımı hala koruyorum ve benim asıl sevdiğim Eski mor ve ötesi'nin Eurovision a katılmasını doğru bulmuyorum. Mor ve ötesinin böyle ucuz oyunlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Eurovision sahnesinde işitselliğin yanında görsel olarakta iyi bir sahne hazırlamalısınız. Mor ve ötesi arka platformuna belki iyi bi görsel yerleştirebilirsiniz peki önüne athenada ki gibi dans eden zenci bi kız koyabilir misiniz? Detaylarıyla düşünün. Hadi amacımı emperyalizm falan olmasın unutun bunları. Tamamen Türkiye'yi temsil ettiğini ve kazanmak içinde savaşa giden her yol mübahtır stratejisi ile hareket ettiğini düşünün. Mor ve ötesi bu tip bi sahne organizasyonu yapsanıza. Arkada ki görsellerde Hayalet uçakları görebileceğinizi mi sanıyorsunuz. Eurovisionun gediklileri ve ABD yanlısı AKP hükümeti ve emrinde ki TRT de hadi eleştirsene savaşı diye müsade edeceklerdi dimi... Gerçekçi olun. Eurovision Mor ve Ötesi'nin kendini tanıtması için iyi bir fırsat değil doğru yolda giderken duvar çarpmasını sağlayacak yanlış tabela olacaktır. |
||
|
||
| Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Ziynet Sali, İsmail YK ve sizin bazı tanımlamalarda kabul etmediğiniz insanlar yada gruplar ile mor ve ötesinin bir arada olması kötü birşey değildir. Lakin ufuk urastan bahsetmişsin. yani işin bir ucunu sosyalizme değdirmişsin. Sosyalizm i savunduğunuzu var sayarak insanların eşit hak ve özgürlükleri olduğunun savuncusu olduğunu varsayıyorum. Unutmayalım ki Murat Boz'un yaptığı şarkılar beğenmiyor olabilirsiniz ama bu onu mor ve ötesi kral murat boz salak kıyasalmasına sokmaz. Daha önce ki yazımda belirttiğim gibi Feridun Düzağaö bu konuda çok haklı. Bu tip şeylerin yarıştırılması ve kıyaslanması doğru değil. Ya seversin dinlersin yada dinlemezsin. Mor ve ötesinin birilerinden önce yada sonra çıkması yada sahneyi paylaştığı kişilerin kimler olduğu pek ilgilendirmiyor. Yeri geldin mi Cumhurbaşkanına dahi yada Hrant Dink'i anma gecesinde açık yüreklilikle Deniz Baykala dahi laf söleyip amacına ulaşabiliyor mu? Sorun yoktur. Bu tip kıyaslamalara gerek yoktur. Nasıl ki insanların her sene kandırıldığı Rock'n Coke a çıkmayacaklarından eminsem benim bildiğim, tandığım mor ve ötesi eurovisionada çıkmaz.
|
||
|
||
| Analaşamadığımız nokta var. Hemen yazıp uykuya dalayım. Ben grubun Fanta festivaline katılmasına karşı çıkan, Kral Tv'de klip yayınlamasını istemeyen biri değilim. Madem Kral Tv'den ödül aldıktan sonra tepki koyabilecek kadar asil bir grup olduğunu düşünüyorsun, eurovisionda ki asilliklerini de düşün. Çıkar çıkmaz o onların kararıdır, biz sadece katılmaları durumunda olacaklardan ve nedenlerden söz ediyoruz. Kimse katılır, katılmaz demiyor. Katılmazlarsa bir başkası gider takmayız eurovision u olur biter. Giderlerse tam destek, ne gerekiyorsa elimizden ne geliyorsa. Sevgiler. |
||
|
||
yagmurunbukalemunetkisi sen neredeydin bunca zamandır ya burada neler olmuşta haberim yokmuş benim..çok geç kalmış gördüm kendimi
|
||