mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Birgün'de Eurovision'a dair yorum

Sayfa: [ 1 ]

vaylont 14.12.2007 11:23:36
Arkadaşlar bugün Birgün gazetesinin ikinci sayfasında mor ve ötesinin Eurovision'a katılmasına dair ilginç bir eleştiri yazısı var. Ayrıca illüstrasyonda mor ve ötesi'nin kafalarını lordi grubuna monte edilmiş, kerem kabadayı'yı elinde dalgalanan bayrakla görmek  de sabah sabah enteresan bir deneyim oldu.
Tarayıcım olmadığı için link veremiyorum, bir arkadaşımız tararsa güzel olabilir...

deborah 14.12.2007 11:30:28
http://www.birgun.net/bolum-72-haber-55137.html#haber_basi

yazı galiba bu...buradan okuyabilirsiniz..

HKKBaz 19.12.2007 19:38:51
çok merak ettim şu illüstrasyonu

burki 24.12.2007 22:31:50
13/12/2007
mor ve ötesi -prensipte- Eurovision'da!   

Politik duruşundan anti-militarist, anti-kapitalist imalar okuduğumuz ve genelde takdir ettiğimiz, iyi müzik yapmaktaki ısrarlarıyla kalbimizi çalan sevgili Mor ve Ötesi, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi büyük bir ihtimalle temsil edecek. Devletin televizyonuyla yaptıkları anlaşmanın medyada yankı bulmasının ötesinde, tamamıyla amatör müzik gösterisi ve siyasi paslaşmalar arenasına dönen bu yarışmada, Mor ve Otesi'nin bugüne kadar sergilediği duruşunu koruyup koruyamayacağı sorusu bir yana, esas merak konusu olan, bu körlerle sağırlar şovunda, grubun duruşunu sergilemesinin bir anlam taşıyıp taşıyamayacağı. Yarışmanın sonucu ne olursa olsun, puanlama sürecinden, yarışmanın öncesi ve sonrasında yapılacak röportajlara kadar, grup üyelerini halay çekip marş söylerken, bayrak sallayıp 'Thank you Serbia, We kiss you!' diye bağırıp, timsah yürüyüşü yaparken mi göreceğiz? Evrensel olanı önemseyen şarkı ve eylemlerle belleğimize kazınmış Mor ve Otesi'nin bundan sonraki unvanı 'milli gururumuz' ya da 'yurdunu şevkle temsil etmiş genç yetenekler' mi olacak?

birgün gazetesi de mor ve ötesi'nin katılmasına anlam veremiyor. aynı düşünceleri paylaştığı insanların böyle bir organizasyonda yer almasına karşılık eleştiri yapmaları çok normal ve güzel bişey olmuş birgün gazetesini tebrik ediyorum.

eflatunveberisi 25.12.2007 19:55:30
Ben de merak ettim resmi şimdi biri yollarsa çok sevinirim.

mvökeş[dnz] 31.01.2008 15:26:35
ben resmi merak ediyorum..daha önce bir gazeteci de bahsetmişti bu resimden.. Roll Eyes

Sayfa: [ 1 ]