|
||
| anadilindeki kadar başarılı olamayacağını düşünelim peki bu seferde daha az insan anlamıycakmı bence evrensel dili kullanmak daha akıllıca daha fazla insana ulaşılır |
||
|
||
| şarkıda melodi olarak diğer insanları yakalamak ön planda olacak.zaten yapacaklarından bahsederken katılacakları basın toplantılarında filan mor ve ötesi farkını ortaya koyacaklarını belirttiler.şarkı da bir şekilde anlaşılacaktır.eurovision tarihine bakıldığında kendi dilinde çok iyi dereceler yapmış şarkılar da var.ben de ilk başta kaygılanmıştım ama açıklamalardan sonra... | ||
|
||
| HARUN U KEREM KABADAYI YI KEREM ÖZYEĞENİ BURAK GÜVEN İ TEBRİK EDİYORUM.BU ÜLKEDE TÜRKÇE ROCK MÜZİĞİ DÜNYADA TEMSİL EDECEK BİR GRUP VARSA O DA MOR VE ÖTESİDİR.BEKLEDİĞİM BİR GELİŞMEYDİ AMA YİNE DE DUYUNCA ÇOK SEVİNDİM.BAŞARILI OLACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM. GÖZDE AYSİMA GÜZEL |
||
|
||
| Eurovision Meurovision anlamam! Sertab Erener Eurovision'u kazanmakla kötülük mü etti ne! Arkadan gelenlere bu nasıl ağır bir yüktür. Nasıl bir ülke baskısıdır, nasıl gereksiz bir tartışmalar selidir Yarabbim! Baksanıza alternatif rock grubumuz Mor ve Ötesi bile "Eurovision Meurovision anlamam, anlasam da anlamam" demedi, diyemedi Müjdeler olsun, bu sene de bitmek tükenmek bilmeyen Eurovison günleri başlayıverdi. Hadise meclis gündemine bile girdi ki meclis gündemi bu, Deniz Seki'nin haber spikerliğini masaya yatıracaklar da Eurovision'dan mı geri kalacaklar. Ama biz beklerdik Harun Tekin önderliğindeki Mor ve Ötesigillerden şöyle okkalı "Ne Eurovision'u kardeşim" çekmelerini. Hadi kabul edelim, Eurovison uzun zaman önce kabak tadı vermedi mi? En iyi şarkı, en iyi performans kazanmıyor artık. Abba falan çıkmıyor. Romantik Celine Dion'lar, Johnny Logan'lar devri de çoktan kapandı. En çok SMS'i kim toplarsa ipi göğüslüyor. Yüzünde o sinir bozucu değişmeyen gülümseyen ifadesiyle sahnede tepinen Ruslana'lar ya da Eurovision'la fena halde dalga geçen Lordi'ler falan kazanıyor. Şimdi sen bu yarışmada yarışsan n'olur, yarışmasan n'olur... Şu kadarcık değeri var mı bu yarışmanın Allah aşkına! Nerede kaldı Mor ve Ötesi'nin aykırı duruşu, popüler kültüre eleştirel tavrı, şirket mirket anlamaz hali? Yoksa hiç olmamış mıydı? AYŞE ÖZYILMAZEL (günaydın). |
||
|
||
| AYŞE ÖZYILMAZEL sürekli takip ediyorum ayşe hanımı ve morlar için bir özeleştiri yapmış,paylaşmak istedim. | ||
|
||
| bnm düşüncem sonuçta bu onların kararları onlara artı yada eksisi olur mu bilemem tek bildiğim ne olursa olsun fanları onları hep desteklicek! | ||
|
||
| arkadaşlar bir de hürriyet gazetesinde onur baştürk morvizyon ve ötesi başlıklı bir yazı yazmış.hayranları bile katılmalarını istemiyor ama zoraki destek veriyor falan diyor ve yazısına bizim siteden birkaç kişinin katılmalarını istemiyorum ama destekliyorum şeklindeki yorumlarını eklemiş(nickini belirterek).şahsen ben mor ve ötesi katılacağı için çok mutluyum.şarkının türkçe olmasına da sevindim.kaçıncı olursak olalım orada Türkiye adına mor ve ötesinin bulunması çok iyi olcak. | ||
|
||
| Morvizyon ve ötesi En fanatik hayranları bile (internet sitesi forumlarına bakınca hemen anlaşılıyor) "Katılmalarını pek tasvip etmiyorum, ama madem böyle bir karar aldılar, arkalarındayız" diye zoraki destek veriyorsa, şaşırmakta haklıyım galiba. Çünkü Mor ve Ötesi’yle Erovizyon hadisesi hakikaten hiç uyuşmuyor. Tamam TRT’ciler şöyle düşünmüş olabilir; "abi son yıllarda hep rock grupları/solistleri iyi dereceler alıyor, biz de rock grubu gönderelim" filan (Hatırlayalım hemen: 2006 yılında Sibel Tüzün’le pek ateşli öpüşen yaratık kostümlü Finlandiyalı hard rock grubu Lordi birinci olmuştu). Peki Mor ve Ötesi niye katılıyor yarışmaya? Dertleri ne? (O en sevdiğim şarkılarındaki gibi: Bir derdim var artık tutamam içimde). Bu yarışmanın yıllardır sadece bir gay eğlencesi olduğunu, katılan grupların en uçuk kaçık kostümleri giyip en acayip koreografilerle bu eğlenceye gönüllü olarak meze olduğunu bilmiyorlar mı? (İkinci kez hatırlayalım: 2007 yarışmasında İngiltere adına katılan grup, hostes kıyafetleriyle sahneye çıkmış ve pek tuhaf danslar yapmışlardı). Morgiller durumun farkındadır elbet. Hatta belki ona göre kostüm ve danslar düşünmüşlerdir. Bir diğer beklenti de, grubun yarışmada herhangi bir politik mesaj/atraksiyon yapıp yapmayacağı... Emin olun yapsalar bile, o da en fazla İngiltere’nin hostesleri gibi algılanır Erovizyon platformunda. Yani komik, yani eğlencelik... O yüzden bu yarışmayı fazla ciddiye alıp basın toplantısında "bizim ve temsil ettiğimiz değerler açısından önemli bir yeri var" demeçleri yumurtlamak fazla sıkıcı ve nahoş. Ya katıl, ama bu kadar ciddiye alma (malum şarkılarındaki gibi: hedefini al piyasanı al). Ya da katılma, değerlerini başka bir platformda dünyaya duyurmaya çalış. Eğer böyle bir dert varsa. Di mi ama? Hayranları: Harun yine egosunu konuşturdu www.morveotesifan.com sitesindeki forumda Mor ve Ötesi hayranları grubun Erovizyon’a katılmasına tepkililer, ama destek vermeyi ihmal etmiyorlar. Katılmalarından yana değilim ama yapabilecek bir şey yok. Hiç istemesem de bu saatten sonra sadece destek verebilirim. (rumeysa) Harun yine egosunu konuşturdu. Bu adam gruba ne yapmaya çalışıyor? Neyse hayırlısı. (kaanyok) Ben de katılmalarını istemiyordum ne sebeple olursa olsun. Fakat bu saatten sonra yapılabilecek birşey yok desteklemekten başka. Sonuna dek arkalarındayız. (immortel_deniz) Bence çok tepki görecekler. Bu yüzden katılmalarını hiç istemedim. Ama karar onların. Sonuçta diyecek bir şeyim yok. (merve_mor) Hiç ama hiç sevinmedim ben bu olaya. Eurovision gibi ticari amaçlı bir yarışmaya nasıl katılabilirler, hala aklım almıyor. Ama ne yapalım olan oldu. Madem gidiyorlar, inşallah başarılı olurlar. (kızılderili) Tekrar yayın: Gidenler ve kalanlar Fazıl Say’ın söyledikleri çok konuşuldu/üzerine yazıldı çizildi, ama beni asıl ilgilendiren sıradan insanın ülkeyi terk etmesi, gitmesi, gidip gidip geri dönmesi. 10 Kasım tarihli yazıda bu konuya, "Her Türk genci hayatının bir döneminde Türkiye’den gitmek, yurtdışında herhangi bir ülkede yaşamak ister mi" diye ucundan da olsa değinince pek şahane gitme, gidip geri dönme hikayeleri gelmişti (okur okyanusundan). 12 Kasım tarihli yazıda onlar uzun uzun var. Ama buraya o mail’lerden iki tanesini almadan olmaz, olmamalı. İlki şöyleydi: "Ben burada yaşamayı seviyorum. Başka bir yerde, bırakın mutlu olmayı, yaşayabileceğimi bile sanmıyorum. ’Odamın dağınıklığı benim düzenimdir’ diyenler gibiyim yani". İkincisi de şu: "Gitmeye bu kadar anlam yüklenince dönmek de başka bir mesele oluyor. Döndüğümde, ’Bak gördün mü, yapamadı geri geldi’ diyenler oldu. Aslında ne gitmek önemli ne de dönmek. Gidebilirsin, beğenirsin ve kalırsın. Ya da beğenmezsin dönersin. Sonra tekrar gidersin. Mesela ben bugün buradayım ama yarın her an gidebilirim". |
||
|
||
| rumeysacım ünlü olmuşuz...hey allahım yaa işte bu basın böyle bir basın istedikleri bölümü alıp istemediklerini çıkarıyorlar...o mesajlarda neden katılmalı neden katılmamalı diye açıklamalar da vardı ama... yazar objektif değil ki...neden hiç katılmalı diyenlerin yorumu yok??komik... |
||
|
||
| sanırım benimde düşüncelerimi en iyi anlatan yazı bu olmuş..onları orda görmek istemiyorum..benim düşünceleri duruşu için saygı duyduğum ve hiç bir zaman kendileriyle çeliştiklerini görmediğim için tabiri caizse taptığım mor ve ötesini eurovision gibi bir yarışmada görmek istemiyorum.. artık olan oldu..kabul edildi..şarkı dışında her şey hazır..destekleyelimde zaten oy veremiyoruz nasıl destek olucaz..her zaman yanlarındayız bu böyle biline ama bu yarışmada sadece mor ve ötesi oldukları için yarıştıkları için değil
|
||
|
||
| toprak kesinlikle haklısın... evet adam çok iyi anlatmış fakat orada neden katılmalarını istemediğimiz ve neden katılmalarının gerektiğiyle ilgili açıklamalar da vardı.sadece bu kısımları alması hoş olmamış |
||
|
||
| yazısına ve düşüncelerine uygun olan bölümleri almış demekki | ||
|
||
| evet çok doğru söylemiş aslında..Bize sadece kabullenmek ve destek olmak kalıyor | ||
|
||
hala kararsızım iyi mi oldu kötü mü umarım güzel olur sonucu
|
||
|
||
| kendilerini tanıtma açısından iyi oldu. | ||