|
||
| Türkçe Şarkı Mor Ve Ötesi, Eurovision'a Türkçe şarkıyla katılacak.Onların tercihi,Türkçe-İngilizce kavgasında taraf olmak değil teknik bir nedenden kaynaklanıyor. 'Şarkı yazarken Türkçe'ye daha çok hakimiz.İngilizce şarkı sözü yazarken aynı etkiyi gösteremeyebiliriz.' diyorlar. Grup kurulduğundan bu yana hep bunu tercih etti. Unutulmaz çarpıcı şarkıları da hep böyle ortaya çıktı. Şimdi de 'Bildiğimiz en iyi işi yapmak istiyoruz' diyorlar. Doğru yapıyorlar. Geleneksel Türkçe-İngilizce kavgasını tekrarlatmamış olmaları bile yeter... CENGİZ SEMERCİOĞLU-HÜRRRİYET GAZETESİ |
||
|
||
| güzel tabiiki Son sene Kenan gittiğinde İngilizce söyledi de ne oldu? 1. mi olduk? | ||
|
||
| ana dilimizi en iyi en sade bir biçimde kullanacaklardır emin olun. | ||
|
||
Türkçe Şarkı Mor Ve Ötesi, Eurovision'a Türkçe şarkıyla katılacak.Onların tercihi,Türkçe-İngilizce kavgasında taraf olmak değil teknik bir nedenden kaynaklanıyor. 'Şarkı yazarken Türkçe'ye daha çok hakimiz.İngilizce şarkı sözü yazarken aynı etkiyi gösteremeyebiliriz.' diyorlar. Grup kurulduğundan bu yana hep bunu tercih etti. mor ve ötesi ilk albümde ingilizce parça çalmıştır.derin esmer'in dil betimlemedeki kabiliyeti üzerine ingilizce parçalara yer verilmiştir.o ayrılınca zaten daha ing. parçalar yapılmadı. eksik bir araştırma... |
||
|
||
önemli olan dili degildir bence. ama dedikleri gibi türkçeye daha hakim oldukları için mantıklı bir secim yapmışlar. takdir ettim
|
||
|
||
güzel tabiiki Son sene Kenan gittiğinde İngilizce söyledi de ne oldu? 1. mi olduk? sertab erener de ingilizce şarkıyla birinci oldu..olaya bu şekilde bakmak anlamsız.. |
||
|
||
| bence en doğrusunu yaptılar..dile önem verilmiyor ki bu yarışmada.. bazı ülkelerin yalakası olmanız yeterli..
|
||
|
||
önemli olan dili degildir bence. ama dedikleri gibi türkçeye daha hakim oldukları için mantıklı bir secim yapmışlar. takdir ettim ![]() katiliyorum ahmete.. önemli olan dil degil, hangi dile en iyi sekilde hakim olduklari.. mor ve ötesi grup üyeleride türkceye cok iyi hakim olduklarina göre, dogru bir secim.. (: |
||
|
||
Türkçe olmalı tabii ki.sonuncu bile olsak kendi dilimizle olalım.mor ve ötesi çok doğru karar vermiş her zamanki gibi.
|
||
|
||
| Türkiyede yaşıyoruz türkçe söylemeleri normal. | ||
|
||
türkçe de söyleseler ne dediklerini anlamadıktan sonra siz..
|
||
|
||
türkçe de söyleseler ne dediklerini anlamadıktan sonra siz.. ![]() dünya yıkılsa anlamazlar
|
||
|
||
bence türkçe söylemeleri en dogrusu |
||
|
||
| anlamazlar ama az da olsa anlayanlar yeter bize | ||
|
||
| bana kalırsa kendileri bile anlamıyorlar.anlasalar yazmazlardı?! | ||