|
||
evet arkadaşlar soru bu:felsefe ne değildir? bu bir lisede sınav sorusuydu.ben daha felsefenin ne olduğuna hükmedememişken bu soru açıkçası zor geldi. görüşlerinizi lütfedip paylaşırsanız sevinirim
|
||
|
||
Cidden soru zormuş ama
|
||
|
||
önünde masa var ama onu yokmus gibi hissettirmedir
|
||
|
||
| evet soru zor,felsefe nedir ki ne olmasın..... | ||
|
||
önünde masa var ama onu yokmus gibi hissettirmedir ![]() belki o da hayatı algılamayla ilgili bir felsefedir,olamaz mı?
|
||
|
||
| Felsefe hiçbirşey değildir.. O;herşeydir...
|
||
|
||
önünde masa var ama onu yokmus gibi hissettirmedir ![]() aklıma komik bi anım geldi nse ![]() felsefe somut ve mantıklı :p değildir ![]() şaka bir yana felsefe önemsiz bişey değildir diyim
|
||
|
||
yenilir yutulur birşey değildir
|
||
|
||
| felsefe bir yaşam tarzı degildir | ||
|
||
felsefeden 40 la geçmiş biri olarak bana gelse lise 3 te kaldıydım
|
||
|
||
| felsefe kolay değildir | ||
|
||
öğrenilemez değildir
|
||
|
||
hiç unutmuyorum hoca "varlık var mıdır?" diye sormuştu.bende olmasa yokluk derlerdi yazmıştım
|
||
|
||
Yani biz burdayız ama aslında olmayabiliriz olup olmadığımıza kesin bi kanıt gösteremeyiz ya da bulunduğumuz yer bizim gördüğümüzden alakasız bi yer de olabilir böyle bin bir türlü kafa karıştıran şey üretiyosak bu yaptığımız felsefedir eğer her varlık felsefeye bağlanabiliyosa felsefenin ne olmadığını söyleyemeyiz ki ne olduğu meçhul zaten ama insan felsefe yaparken rahatlıyo
|
||
|
||
hiç unutmuyorum hoca "varlık var mıdır?" diye sormuştu.bende olmasa yokluk derlerdi yazmıştım varlık olmasaydı varlığın karşıtı olan yokluk kavramı da olmazdı bu durumda varlık ya da yokluk olarak adlandırılabilcek bi şey olmazdı ki çok kıl bi soru ![]() merak ediyorum felsefe hocaları neye göre not veriyo
|
||