|
||
| Genetik ve çevresel faktörlere göre, insan ömrü ortalama 87 yılmış. Ancak, sağlıklı ve uzun bir hayat sadece genetik ve çevresel özelliklerle ilişkili değilmiş. Çünkü, Amerikalı bilimadamlarının bir araştırmasına göre, kişinin seçtiği yaşam tarzı da uzun bir hayat üzerinde yüzde 80 etkili oluyormuş. Peki ne kadar sağlıklı bir hayat yaşıyorsunuz? Bunu öğrenmek için Time dergisindeki soruları yanıtlamanız yeterli (Hesaplamaya 87 yaşından başlayın): DÜŞÜNCE: İyimser misiniz? Genellikle hayata olumlu mu bakıyorsunuz? Stresle başa çıkabiliyor musunuz? Eğer tüm bu sorulara cevabınız hayırsa, 5 yıl eksiltin. GENLER: Ailenizde 90 yaşına kadar ve ya daha uzun yaşayan biri var mı? Cevabınız evetse, 10 yıl ekleyin. SPOR: Günde yarım saat ya da haftada 3 gün spor yapıyor musunuz? Yanıtız hayırsa, 5 yıl eksiltin. HOBİ: Hobileriniz içeresinde, mutlaka zeka geliştirici aktiviteler de yer almalı.( Sürekli kitap okumak gibi). Eğer bunu başarabiliyorsanız, ömrünüze 5 yıl daha ekleyin. BESLENME: Meyve ve sebze yerine abur cubur ya da sürekli kırmız et ağırlıklı besleniyorsanız, ömrünüzden 7 yıl eksiltin. |
||
|
||
| ah birde sigara vardı arkadaşlar unutmuşum eğer içiyorsanız 5 yıl eksiltin | ||
|
||
72 falan çıkıyor.yeter bana
|
||
|
||
bende bir ekleme yapayım eğer yemeklerinizde yada kahvaltıda tereyağı kullanıyorsanız 5 yıl daha eksiltin..
|
||
|
||
bende bir ekleme yapayım eğer yemeklerinizde yada kahvaltıda tereyağı kullanıyorsanız 5 yıl daha eksiltin.. ![]() teşekkür aderim haberim yoktu desene 5 yıl daha gitti |
||
|
||
| bana 82 çıktı. | ||
|
||
| 75 çıktı bana.. | ||
|
||
92 çıktı yav. çok uzun ya.istemem o kadar.
|
||
|
||
85 çıktı hiç sanmıyorum o kadar uzun yaşıycamı istememde zaten
|
||
|
||
85 çıktıııııııı ama ben daha yaşamak istiyorum projelerim var benim hem daha birsürü borcum var hayata
|
||
|
||
75 napalım kader
|
||
|
||
| en az ben mi yaşayacağım ya 70 yıl. yeter bana nolcak ki | ||
|
||
bana 97 cikti ya.. yasarmiyim acaba cidden bu kadar uzun.. istememki be..
|
||
|
||
92 çıktı... ama o kadar hayatta yaşayamam ben sıkılırım ya
|
||
|
||
koskaca 92 yıl =) bana fenalık gelir o kadar zaman heralde intihar falan ederim (:
|
||