mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Tv-Radyo

Konu: Parmaklıklar Ardında

Sayfa: [ 1 ] 2

mvo_only4me 27.12.2007 21:20:34
farklı yaşlarda ve farklı nedenlerle mahkum olmuş kadınların hikayeleri aracılığıyla kişiyi suça iten nedenleri gündeme getiriyor. Suç işleyen kişi, ekonomik ve sosyal çıkmazlar sonucu toplumun kurbanı mıdır? Doğruyla yanlışı ayırt etmekten aciz midir, psikolojik sorunları mı vardır? Yoksa çoğu suçlu sadece kötü müdür? Doğuştan kötü olmak diye bir şey var mıdır?
Yakın plan kadın hikayeleri anlatılarak suç ve ceza kavramlarının sorgulandığı dizide, bu sorular önem taşıyor. Tarihi Sinop Cezaevi’nde çekilen dizinin ana eksenini, koğuştaki kadınların içerdeki hayatları kadar, ziyarete gelen yakınlarının maceraları ve dışarı çıkanların sonrasında yaşadıkları da oluşturuyor. Cezaevindeki kadınların çeşitli suçlardan mahkum olmuş insanlar olmalarının yanı sıra aynı zamanda birer anne, eş ve sevgili oldukları gerçeği de çarpıcı bir senaryo diliyle seyirciye aktarılıyor. İçerdekilerin dışardaki yakınlarıyla içiçe giden hikayeleri hem dramatik hem de komik yanlarıyla anlatılırken, duvarların iki yanı arasındaki farklar çoğu zaman kaybolup gidiyor.
Yıllarca çocuklarının özlemini çeken müebbete mahkum bir başhemşire Hayriye Çakır (Serra Yılmaz), kocasının ölümüne neden olan bir tarih öğretmeni olan Suzan Aksoy (Devin Özgün Çınar),tahliyesi yaklaşan koğuş ağası Nur Kurteşi (Selda Alkor)’nin ve koğuşun asi lider adayı Aliye Yalçın (Yelda Reynaud)’ ın özlemleri, hayal kırıklıkları, sevinçleri ve üzüntüleri içinde kendimizi bulurken; idealist cezaevi doktorunun Tarık İnan (Sinan Albayrak) yumuşacık, şefkat dolu sesi, onlar kadar bizim de içimizi titretiyor… Hikayede cezaevi müdürü Handan Gürkan (Özlem Düvencioğlu)’ın ve diğer cezaevi görevlilerinin doktor, savcı, psikolog ve gardiyan olmalarının yanısıra birer insan oldukları, aşkları, öfkeleri, merhamet ve öc alma duyguları da işleniyor. Mahkumlar ve görevliler parmaklıkların ardındaki hayatın şiddet dolu ve acımasız ortamında herşeye rağmen aşık oluyor, umut besliyor, birbirlerini bazen seviyor, bazen de nefret ediyorlar.
Yönetmenliğini Hakan Gürtop’un yaptığı ve senaryo danışmanlığını Feride Çiçekoğlu’nun üstlendiği dizinin yapımcısı Play Prodüksiyon. Çarpıcı konusu, farklı dili ve anlatımıyla PARMAKLIKLAR ARDINDA Aralık ayında ATV’de. Parmaklıklar Ardında her an hepimizin geçebileceği bir eşik.
Geçmesi kolay dönüşü zor.

deborah 27.12.2007 22:34:52
ya ben var ya bağlandım mıdır nedir çok sevdim diziyi..izliyom 20 dakika falan Smiley..

ama yelda reynaud var ya tam benim adamım erkek gibi ya bayılıyom o haline Cheesy

zafer_bergama23 27.12.2007 22:36:43
konusu güzelmiş. özgürlüğün değerini algılayabiliriz  Cheesy

burakpurple 27.12.2007 22:38:22
hiç sevmedim vallaha ben bu diziyi.

merve_mor 29.12.2007 14:19:50
biraz izledim.konusu güzel.aslında hiçbişeyin bizim bildiğimiz gibi olmadığını apaçık ortaya koymuşlar...
bi sahnede selda alkor kadının ellerini yaktı ya şok geçirdim ben cidden  öğretcek sandım  Grin

çerçenoz 23.01.2008 23:49:19
ya ben var ya bağlandım mıdır nedir çok sevdim diziyi..izliyom 20 dakika falan Smiley..

ama yelda reynaud var ya tam benim adamım erkek gibi ya bayılıyom o haline Cheesy
senle tamamen aynı fikirdeyim perşembe günlerini iple çekiyorum adeta

deborah 24.01.2008 08:51:57
ya ben izleyemiyorum artık Undecided bakalım tatilde belki yeniden başlarım.sadece özetinden birşeyler anlamaya çalışıyorum...

charmed 24.01.2008 19:19:54
arkadaşlarım sen bu diziyi nasıl izliyorsun diye şaşırıyor. genelde böyle şeyler bana saçma gelirdi ama bu diziyi çoğu zaman izliyorum Grin

rakrayse 28.01.2008 11:19:09
Bence gerçekten çok güzel bir dizi herşeğiyle...

ahmet347 28.01.2008 11:40:06
müziği hariç deyin bari ya Grin kibariyeyi bir duydum sonra bir sn sini bile izlemedim Smiley

forever_blue 31.01.2008 01:01:33
bu dizi kesinlikle benim psikolojimi altüst ediyor.tamam belki hayatın gerçekleri anlatılıoyr ama çok fazla şiddet içerdiğine inanıyorum.yani ben 21 yaşında bu kadar kötü bir biçimde etkileniyorsam izleme ihtimali olan küçükler nasıl etkilenit acaba bence bir düşünmek lazım...

toprak 31.01.2008 01:53:50
ilk bölümü çok ilgimi çekmişti aslında..bir öğretmenin içeriye girişi karşılanışı..ama sonraları o filmlerde gördüğümüz mapushane olaylarına döndü..daha farklı bekliyordum..devam etmedim..

bad_dream 31.01.2008 16:58:34
Aliye üstüne tanımam.. Grin

ozgm 29.02.2008 14:03:47
dizilerin adını bile bilmeyen televizyonu haftada bir ya da iki saatliğine açan bir çok arkadaşım var ve hepside bu diziyi izliyorlar.Belki de televizyonda takip ettikleri tek şey bilmiyorum.Ama onlara hak vermek lazım gerçekten güzel bir dizi..

immortal_deniz 29.02.2008 14:19:56
Pek dizi takip etmem televizyonda ama bu dizi başka.
Ayrıca ben de Aliye üstüne tanımam Grin Roll Eyes

Sayfa: [ 1 ] 2