|
||
| Panik Atak, başta Panik bozukluk olmak üzere birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı fiziksel hastalıklarda görülen yoğun korku, kaygı, yoğun endişe karışımı bir nöbettir. Günümüzün değişken, oynak yaşam ortamlarında, yaşam kaygılarının artması, maddi ve manevi kaos ile belirsizlik durumunun yarattığı “hiçlik duygusu”nun çoğalmasıyla paralellik gösteren panik atak, tüm dünyada toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş durumdadır. Belirtileri Göğüs ağrısı Hızlı ve şiddetli kalp çarpıntısı Nefes darlığı; boğulacakmış gibi olma hissi Diz ve bacaklarda güçsüzlük Bulantı, karın ağrısı ya da ishal Baş dönmesi, bayılacak gibi olma Ölüm korkusu Delirme korkusu, çıldıracakmış gibi olma Sürekli tansiyon ölçme, ölçtürme Midede rahatsızlık,mide bulantısı Panik atak hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Krizler ve ölüm korkusu gibi nedenlerle hasta evde tek başına kalamamak, tek başına dışarı çıkamamak gibi olumsuzluklarla karşılaşmaktadır. Sürekli başına kötü bir şey geleceği ve yabancıların ona yardım etmeyeceğinden korkan bazı hastalar mesleklerini sosyal hayatlarını bırakmak zorunda kalabilmektedirler. Korkuların ve yaşananların ciddiye alınmaması ise ailevi ilişkilerin zedelenmesine dahi yol açabilmektedir. İzole bir hayat yaşayan hastaların durumu ise ağırlaşmaktadır |
||
|
||
| bende de panik atak var gerçekten çok zor bir şey. ölün korkusu yaşamıyorum ama en ufak olayların sonunda bile hemen sinir krizi geçiyorum sanki her şey bitmiş gibi | ||
|
||
ben panik atağım bu yazılanlar doğruysa tansiyon kısmı hariç tabi
|
||
|
||
ben panik atağım bu yazılanlar doğruysa bazen banda oluyor teyzemde de var dayımın kızında da sülalece paniğiz sanırsam.. tansiyon kısmı hariç tabi tansiyon kısmını atlatalım ama
|
||
|
||
| ben panik atak degilim olley | ||
|
||
bende aşırı derece panik atağım ya ![]() tek evde yalnız kalamama kısmı uymuyor bana.ben evde yalnız kalmaya bayılırım. |
||
|
||
| tek hızlı kalp atısı var bende arada o da. heralde adrenalinin etkisi olmalı. | ||
|
||
| ölüm korkusu berbat birşey...korku nöbeti gibi birşey..bende var ve tedavide almıştım geçen sene ama yine başladı.. bir an geliyor ölüm hissi ..şuan mesela bahsederken birşey hissetmiyorum.ama öyle bir an geliyor ki..inancım olmasına rağmen -ölünce ne olacak-herkes yaşayacak ben toprağın altında olacağım-ne hissedeceğim-nereye gideceğim-dünya devam edecek ama ben olmayacağım-hissedemeyeceğim-konuşamayacağım..gibi düşünceler geçiyor aklımdan o an içinde.. kalp atışlarım hızlanıyor ve başım dönmeye başlıyor..o an ölsem kurtulsam diyorum..bulunduğum yerden kaçmaya çalışıyorum hızla fırlıyorum.ve başka şeyler düşünmeye başlıyorum.5dk sonra geçiyor ama ne zaman geleceği belli olmuyor... gerçekten aşılması güç ve çok kötü birşey... |
||
|
||
| Allah'a şükür böyle durumum yok.olan herkese geçmiş olsun ve bir an önce iyileşirsiniz umarım. | ||
|
||
| Ben değilim ama annem öyle tansiyon kısmı hariç herşey var... | ||
|
||
Bazıları hariç birçoğu bende de var sanırım..ya da ben dahil bir çoğumuzda psikolojik olarak var yani sadece olduğunu zannnediyoruz
|
||
|
||
Bende panik atak yok ancak panik bozukluk var yani panik atağın bir derece altı=) Panik Atak değilim iyiki çünkü berbat bişeymiş bende sadece baş dönmesi,mide bulantısı ve herşeyi kafama takma sorunum var.Bunlar da panik bozukluğun göstergesidir.Doktora 7 ay önce gitmiştim ve ilaç kullanıyorum.Benle aynı kaderi paylaşan varmı aranızda
|
||
|
||
bende de var panik atak hatta ölüm korkusunu yaşadım daha bu yaşta çok kötüydü yaa geceleri uyuyamıyordum
|
||
|
||
| Allaha cok şükür bende yok. | ||
|
||
Allah'a şükür böyle durumum yok.olan herkese geçmiş olsun ve bir an önce iyileşirsiniz umarım. evet bencede ya
|
||