yani hoş bir duygu olmadığı kesin çok sevdiğim biri tarafından aldatılırsam çok üzülürüm, depresyona girerim sanırım. ama bunu ona, beni aldatan kişiye belli etmem. sonuçta benim üzüldüğümü görünce o kişi amacına ulaştığı için sevinir.
aldatılmak insana çok fena koyuyor...resmen aptal yerine koyuyor seni...insan aldatıldığını öğrendikten sonra kendini çok kötü hissediyor. kendi iç dünyası yıkılıyor, herkese olan güveni sarsılıyor, herkesten ve her şeyden şüphe etmeye başlıyor...gururu kırılıyor...kalbi kırılıyor...inciniyor...yıpranıyor...kendine olan güvenini kaybediyor, gücünü kaybediyor. o duygu içinizi yakıyor...mahvoluyorsunuz. insan psikolojikmen yıkılıyor...kendini kaybediyor. o gerçeği kabul etmek istemiyor...inanmak istemiyor. ama gerçek acıdır...kabul etsek de etmesek de...ve ister inan ister inanma o gerçek değişmiyor...
ben olsam beni aldatan kişiden intikam alırdım. bana o kadar acıyı yaşattı neden o acı çekmesin? neden bana çektirdiklerinin acısını çıkarmıyem? onu acı çekerek görmek...beni rahatlatırdı...yükümü hafifletirdi...
ama aslında aldatılmak da insanı, nasıl desem...büyütüyor, olgunlaştırıyor. bundan sonra aldatılan kişi daha çok dikkat eder ve kimseye bir daha kolay kolay güvenmez...
|