|
||
Çukurova Üniversitesi'nde ellerini kollarını sallayarak dolaşan türbanlı öğrencilerin derslere de türbanla girdikleri ortaya çıktı. Üniversite yerleşkesine rahatça giren türbanlıların hiçbir engelle karşılaşmadan derslere girmesi, yasa ve yasakların hiçe sayıldığı bir 'skandal' olarak değerlendirildi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Gümüş 'ün dersliğine türbanlı öğrencilerin girmesi üniversite çevresinde şaşkınlığa yol açtı. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Gümüş, dolaylı olarak rektörlüğü ve dekanlığı suçladı. Çukurova Üniversitesi'nde türbanlıların yerleşke içerisinde bölümlere, hatta idari birimlere kadar girmesini, "Türban üniversitede" başlığıyla duyurduğumuz haberin ardından, türbanlı öğrencilerin derslere de girdikleri ortaya çıktı. Prof. Dr. Gümüş'ün yönettiği derse türbanlıların girdiği belirlendi. 'ÖĞRENCİLERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMESİNLER' Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde türbanlı öğrencilerin bulunması ve bölümler ile idari birimlerine kadar girmesinden sonra Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu , türbanlı öğrencilerin 'kesinlikle derslere alınmadığını' iddia etmişti. Gümüş ise üniversite yönetimini önlem almamakla suçladı. Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Gümüş, "Dini sembollerin üniversitelerde olmaması gerekir" dedi. Gümüş, şöyle konuştu: "Hocayla öğrencinin, öğrenciyle öğrencilerin karşıya gelmesi doğru değil. O tedbiri alacak kurumlar var. Onların tedbiri alması gerekiyordu. Ben öğrencilerin derse alınmasına değil, içeriğine bakarım. Zihni dünyalarındaki değişim ve aydınlanmasına bakarım. Bu uygulama yanlışsa tedbir alınması gerekir. Kampus girişinden başlayarak tedbir alınsın. Bizi karşı karşıya getirmesinler." |
||
|
||
şaşırdığım tek şey abi o kadar millet nasıl farkedilmez ya ..yani orada2-3 kişi yok ki..6-7 kişi nerdeyse..ya da işlerine gelmedi mi desem kargaşa çıkmasını ve üniversitenin bu şekilde anılmasını mı önlemek için içeri alındılar..yani çok ayıp ve bizim için utanç verici birşey..ne oldu girdin de başın göğe mi erdi yani hayret bişey
|
||
|
||
| ya yasak degilmi türbanla üniversiteye girmek? - yasak neden giriyorsun? bu bir kuraldir ve sen bu kurali cigneyerek cok büyük bir saygisilzik yapiyorsun... dini özgrürlük degil bu... sadece inat ya inatalrindan yasak olduklari icin bu kadar cok tartisiliyor.. eger birgün yasak kalkarsa ozaman görün hic böyle seylerele karsilasmayacagiz
|
||
|
||
| ne guzel iste ... | ||
|
||
ne guzel iste ... Burası dalga geçme yeri değil arkadaşım. |
||
|
||
| ohoo. ne bekliyordunuz ki. bu daha baslangıc | ||
|
||
| felaketin baslangici.. | ||
|
||
| en cokta bayanlara acıyorum. | ||
|
||
| bunun türbanla alakası yok bizleri 80 öncesine götürmeye çalışıyorlar madem laikiz kılık kıyafet önemli değil ve herkesin öğrenme hakkı vardır bu bizim gibi anlayışlı ve kültürleri paylaşan bir topluma yakışmıyor ben haç takan bir hıristiyandan rahatsız olmuyorsam türban takan bir müslümandan da rahatsız olmam herkes oraya öğrenim görmeye geliyor kimse kimseyi kılık kıyafetten dolayı yargılayamaz 10 yıl öncede rockçılara satanist gözüyle bakıyorlardı bu neyin ön yargısı bu neyin ayrımcılığı İNSAN BİLMEDİĞİNE DÜŞMAN OLUR | ||
|
||
bunun türbanla alakası yok bizleri 80 öncesine götürmeye çalışıyorlar madem laikiz kılık kıyafet önemli değil ve herkesin öğrenme hakkı vardır bu bizim gibi anlayışlı ve kültürleri paylaşan bir topluma yakışmıyor ben haç takan bir hıristiyandan rahatsız olmuyorsam türban takan bir müslümandan da rahatsız olmam herkes oraya öğrenim görmeye geliyor kimse kimseyi kılık kıyafetten dolayı yargılayamaz 10 yıl öncede rockçılara satanist gözüyle bakıyorlardı bu neyin ön yargısı bu neyin ayrımcılığı İNSAN BİLMEDİĞİNE DÜŞMAN OLUR Bizim kızdığımız nokta türban takıp takmaması değil.İsterse peçeyle girsin kime ne! (Bunlara ayrı sinir oluyorum ama neyse..) Siyasi bir simgeyi kamusal bir alana sokuyorlar.Ve işin en komik tarafı siyasi simgeyi dinin reklamı yapılarak gizlemeye çalışıyorlar. Ben haç takan yada üzerin Allah yazısı bulunan bir kolyeyi takan kimseye laf etmem,ettirmem de.. |
||
|
||
| türban siyasi bir simge değildir bence bunu kendi çıkarları için kendilerine mal edenler cıkarıyor(kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır)bence onların bu cıkar oyunlarına aldanmamalıyız.bugün türbanın bu kadar sorun olması onların izlediği politikadan dolayı değilmidir?bu yüzden türbanın siyasi bir simge olmasına son derece karşıyım.türban siyasi değil dini bir simgedir!! | ||
|
||
türban siyasi bir simge değildir bence bunu kendi çıkarları için kendilerine mal edenler cıkarıyor(kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır)bence onların bu cıkar oyunlarına aldanmamalıyız.bugün türbanın bu kadar sorun olması onların izlediği politikadan dolayı değilmidir?bu yüzden türbanın siyasi bir simge olmasına son derece karşıyım.türban siyasi değil dini bir simgedir!! Senle bu konuyu tartışmak,hatta birçok yazıyla türbanın siyasi simge olduğunu göstermek isterdim fakat birçok konumuz bu tartışmaların eşiğinde kapandı.. Şimdi sana bir sorum olacak resimdeki öğrencilerin yaptıkları normal mi? |
||
|
||
| yasa çıkmadan yasasız olan bir şeyi yapmak doğru değil ama herkesin kıyafetleri için öğreniminin sonlandırılması bana saçma geliyor... başörtüsü yerine neden türban diye konusuluyor ve bunun üzerinde bu kadar yıl duruluyor daha önemli işler varken bunuda anlamış değilim.. |
||
|
||
| madem öyle bende kürt bayraklı t shirtle gidiyim. bakalım bu sefer nasıl davranacak o özgürlükçüler(!) | ||
|
||
madem öyle bende kürt bayraklı t shirtle gidiyim. bakalım bu sefer nasıl davranacak o özgürlükçüler(!) nasıl davranacaklar bilemem ama giymek istersen giyebilirsin ..
|
||