mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Dünya'dan Haberler

Konu: Türban

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

bir_derdim_var 26.01.2008 23:20:32
  Çukurova Üniversitesi'nde ellerini kollarını sallayarak dolaşan türbanlı
öğrencilerin derslere de türbanla girdikleri ortaya çıktı. Üniversite
yerleşkesine rahatça giren türbanlıların hiçbir engelle karşılaşmadan derslere
girmesi, yasa ve yasakların hiçe sayıldığı bir 'skandal' olarak
değerlendirildi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal
Alanlar Eğitimi Bölümü Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Adnan Gümüş 'ün dersliğine türbanlı öğrencilerin girmesi
üniversite çevresinde şaşkınlığa yol açtı. Konuyla ilgili sorularımızı
yanıtlayan Gümüş, dolaylı olarak rektörlüğü ve dekanlığı suçladı.

Çukurova Üniversitesi'nde türbanlıların yerleşke içerisinde bölümlere, hatta
idari birimlere kadar girmesini, "Türban üniversitede" başlığıyla
duyurduğumuz haberin ardından, türbanlı öğrencilerin derslere de girdikleri
ortaya çıktı. Prof. Dr. Gümüş'ün yönettiği derse türbanlıların girdiği
belirlendi.

'ÖĞRENCİLERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMESİNLER'

Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde türbanlı öğrencilerin bulunması ve
bölümler ile idari birimlerine kadar girmesinden sonra Rektör Prof. Dr. Alper
Akınoğlu , türbanlı öğrencilerin 'kesinlikle derslere alınmadığını'
iddia etmişti.

Gümüş ise üniversite yönetimini önlem almamakla suçladı. Herkesin üzerine
düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Gümüş, "Dini sembollerin
üniversitelerde olmaması gerekir" dedi. Gümüş, şöyle konuştu: "Hocayla
öğrencinin, öğrenciyle öğrencilerin karşıya gelmesi doğru değil. O tedbiri
alacak kurumlar var. Onların tedbiri alması gerekiyordu. Ben öğrencilerin derse
alınmasına değil, içeriğine bakarım. Zihni dünyalarındaki değişim ve
aydınlanmasına bakarım. Bu uygulama yanlışsa tedbir alınması gerekir. Kampus
girişinden başlayarak tedbir alınsın. Bizi karşı karşıya getirmesinler."

deborah 26.01.2008 23:31:12
şaşırdığım tek şey abi o kadar millet nasıl farkedilmez ya Angry..yani orada2-3 kişi yok ki..6-7 kişi nerdeyse..ya da işlerine gelmedi mi desem kargaşa çıkmasını ve üniversitenin bu şekilde anılmasını mı önlemek için içeri alındılar..
yani çok ayıp ve bizim için utanç verici birşey..ne oldu girdin de başın göğe mi erdi yani hayret bişey Angry

mvo_only4me 26.01.2008 23:50:22
ya yasak degilmi türbanla üniversiteye girmek? - yasak
neden giriyorsun? bu bir kuraldir ve sen bu kurali cigneyerek cok büyük bir saygisilzik yapiyorsun... dini özgrürlük degil bu... sadece inat ya inatalrindan yasak olduklari icin bu kadar cok tartisiliyor.. eger birgün yasak kalkarsa ozaman görün hic böyle seylerele karsilasmayacagiz Angry

Heutaissy 27.01.2008 13:38:02
ne guzel iste ...

bir_derdim_var 27.01.2008 13:38:55
ne guzel iste ...

Burası dalga geçme yeri değil arkadaşım.

ahmet347 27.01.2008 13:43:40
ohoo. ne bekliyordunuz ki. bu daha baslangıc

rumeysa 27.01.2008 14:07:55
felaketin baslangici..

ahmet347 27.01.2008 14:36:38
en cokta bayanlara acıyorum.

meleğim 27.01.2008 14:56:00
bunun türbanla alakası yok bizleri 80 öncesine götürmeye çalışıyorlar madem laikiz kılık kıyafet önemli değil ve herkesin öğrenme hakkı vardır bu bizim gibi anlayışlı ve kültürleri paylaşan bir topluma yakışmıyor ben haç takan bir hıristiyandan rahatsız olmuyorsam  türban takan bir müslümandan da rahatsız olmam herkes oraya öğrenim görmeye geliyor kimse kimseyi kılık kıyafetten dolayı yargılayamaz  10 yıl öncede rockçılara satanist gözüyle bakıyorlardı  bu neyin ön yargısı bu neyin ayrımcılığı İNSAN BİLMEDİĞİNE DÜŞMAN OLUR

bir_derdim_var 27.01.2008 16:03:42
bunun türbanla alakası yok bizleri 80 öncesine götürmeye çalışıyorlar madem laikiz kılık kıyafet önemli değil ve herkesin öğrenme hakkı vardır bu bizim gibi anlayışlı ve kültürleri paylaşan bir topluma yakışmıyor ben haç takan bir hıristiyandan rahatsız olmuyorsam  türban takan bir müslümandan da rahatsız olmam herkes oraya öğrenim görmeye geliyor kimse kimseyi kılık kıyafetten dolayı yargılayamaz  10 yıl öncede rockçılara satanist gözüyle bakıyorlardı  bu neyin ön yargısı bu neyin ayrımcılığı İNSAN BİLMEDİĞİNE DÜŞMAN OLUR

Bizim kızdığımız nokta türban takıp takmaması değil.İsterse peçeyle girsin kime ne! (Bunlara ayrı sinir oluyorum ama neyse..)
Siyasi bir simgeyi kamusal bir alana sokuyorlar.Ve işin en komik tarafı siyasi simgeyi dinin reklamı yapılarak gizlemeye çalışıyorlar.
Ben haç takan yada üzerin Allah yazısı bulunan bir kolyeyi takan kimseye laf etmem,ettirmem de..

anarsist 28.01.2008 00:48:09
türban siyasi bir simge değildir bence bunu kendi çıkarları için kendilerine mal edenler cıkarıyor(kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır)bence onların bu cıkar oyunlarına aldanmamalıyız.bugün türbanın bu kadar sorun olması onların izlediği politikadan dolayı değilmidir?bu yüzden türbanın siyasi bir simge olmasına son derece karşıyım.türban siyasi değil dini bir simgedir!!

bir_derdim_var 28.01.2008 09:02:46
türban siyasi bir simge değildir bence bunu kendi çıkarları için kendilerine mal edenler cıkarıyor(kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır)bence onların bu cıkar oyunlarına aldanmamalıyız.bugün türbanın bu kadar sorun olması onların izlediği politikadan dolayı değilmidir?bu yüzden türbanın siyasi bir simge olmasına son derece karşıyım.türban siyasi değil dini bir simgedir!!

Senle bu konuyu tartışmak,hatta birçok yazıyla türbanın siyasi simge olduğunu göstermek isterdim fakat birçok konumuz bu tartışmaların eşiğinde kapandı..
Şimdi sana bir sorum olacak resimdeki öğrencilerin yaptıkları normal mi?

bad_dream 28.01.2008 13:29:55
yasa çıkmadan yasasız olan bir şeyi yapmak doğru değil ama herkesin kıyafetleri için öğreniminin sonlandırılması bana saçma geliyor...
başörtüsü yerine neden türban diye konusuluyor ve bunun üzerinde bu kadar yıl duruluyor daha önemli işler varken bunuda anlamış değilim..

ahmet347 28.01.2008 13:32:32
madem öyle bende kürt bayraklı t shirtle gidiyim. bakalım bu sefer nasıl davranacak o özgürlükçüler(!)

bad_dream 28.01.2008 13:35:18
madem öyle bende kürt bayraklı t shirtle gidiyim. bakalım bu sefer nasıl davranacak o özgürlükçüler(!)
nasıl davranacaklar bilemem ama giymek istersen giyebilirsin ..

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15