mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Beslenme

Konu: Kışın çikolata tüketin!

Sayfa: [ 1 ] 2

rumeysa 29.01.2008 18:50:34
Kışın çikolata tüketin!

İçerdiği bazı bileşikler nedeniyle çikolatanın kalp hastalıkları ve kanseri önleyici etkisinin bulunduğunu, özellikle bitter çikolatada bu etkinin daha fazla kendini hissettirdiği, kış mevsiminde verdiği kalori nedeniyle de bol bol tüketilebileceği belirtildi.

Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Müdür Yardımcısı  Prof.Dr. Neriman İnanç, kakao ağacının çekirdeklerinden üretilen kakao yağı, toz kakao veya kakao kitlesi ile şeker, süt veya süttozu, aroma vericiler ve katkı maddelerinin tekniğine uygun karıştırılmasıyla elde edilen çikolatanın kanser ile kalp hastalıklarını önlediğini belirtti.

Bitkisel besinlerde bulunan ve adına 'Fenolik’ denilen bileşiklerin sağlık üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu kaydeden Prof.Dr. İnanç, yeşil çay, kırmızı şarap, üzüm gibi besinlere göre çikolatada 4 kat daha fazla fenolik bileşik bulunduğunu söyledi. Prof.Dr. İnanç, “Çikolatada bulunan fenolik bileşiklerin ortak özellikleri güçlü antioksidan etkilerinin olması, kalp hastalıkları ile kanser oluşma riskini azaltmasıdır. Kakaodaki bileşikler, kırmızı kan hücrelerine zarar veren serbest radikal oluşumunu engelliyor. Bu da kırmızı kan hücrelerinin bozulmasını engelliyor. Ayrıca, LDL adı verilen kötü kolesterolün zararlı hale gelmesini de önleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor. Sade ve acı çikolatada, diğer çikolata türlerine göre daha fazla miktarda bulunan fenolik bileşikler pıhtı oluşumunu da engelleyerek özellikle kanser ve kalp hastalıklarını önlemede önemli görev üstleniyor” dedi.

Prof.Dr.İnanç, sağlık açısından olumlu etkileri bulunan çikolatanın sanılanın aksine korkulacak bir besin maddesi olmadığını dile getirerek, iyi bir enerji kaynağı olan çikolatanın özellikle kış mevsiminde  tüketilmesini önerdi.

merve_mor 29.01.2008 23:19:35
Yaz kış demem tüketirim valla o yüzden okumadım bile..
Benim için bi mahsuru yok..Her mevsim itinayla tüketiyorum Grin

tuğçee 30.01.2008 13:28:48
yaz kış demem tüketirim valla o yüzden okumadım bile..benim için bi mahsuru yok..her mevsim itinayla tüketiyorum  Grin Grin Grin
aynen mervecim yaz kış fark etmiyor  Grin her mevsim yararlı bu çikolata  Grin ben her mevsim tüketirim  Grin  ama rumeysa böyle çikolata ile ilgili konular açtıkca benim canım çikolata istiyor  Grin  Tongue

merve_mor 30.01.2008 14:26:11
yaz kış demem tüketirim valla o yüzden okumadım bile..benim için bi mahsuru yok..her mevsim itinayla tüketiyorum  Grin Grin Grin
aynen mervecim yaz kış fark etmiyor  Grin her mevsim yararlı bu çikolata  Grin ben her mevsim tüketirim  Grin  ama rumeysa böyle çikolata ile ilgili konular açtıkca benim canım çikolata istiyor  Grin  Tongue
aynen canım istiyor kızım acma söyle konular..diyetteyim ben  Cry Cry
bel ağrısından ölmeden vermem lazım kilo..cantamda cikolata var ama yemiyorum..irademi deniyorum..hemde en sevdiğim cikolata ya  Sad off.. Cry

bad_dream 30.01.2008 16:27:52
canım ne zaman isterse düşünmeden gidip alırım ama öle her önüme gelen çikolatayıda almam..

uyanınartık 30.01.2008 17:25:51
yaz kış demem sürekli yerim annem hep kızar ama artık bir bahanem var rahatça yerim Cheesy

burakpurple 30.01.2008 17:33:26
bugün 10 dan fazla halley yedim valla.yanındada 3 5 bardak kola ve fanta  Grin

kubra 30.01.2008 18:21:30
Bende öyle okumadım bile ama böyle giderse yağ ve sivilcelerden kurtulamayacağım Sad Sad Sad

zencefil.mof 30.01.2008 18:23:05
valla en sevdiğim şeydir çikolata..ama yedim mi de sivilceler falan off uyuz oluyorumm Angry Angry ben hem de bitterlinin hastasıyımm yaaa Cheesy

havva2091 30.01.2008 18:32:38
hergün severek beğenerek yiyorum Grin ; eee artık bahanemde hazır...sağlık için Grin Grin

merve_mor 01.02.2008 15:10:37
ayy gıcıklık yapmak gibi olmasında ben cikolata yiyince sivilcem cıkmıyor.. Grin Grin
ama kilo aldırdığı icin ve belim agrıdıgı icin bu  aralar fazla yemiyorum.. Sad Cry

filozof 17.02.2008 23:58:36
ayy gıcıklık yapmak gibi olmasında ben cikolata yiyince sivilcem cıkmıyor.. Grin Grin
ama kilo aldırdığı icin ve belim agrıdıgı icin bu  aralar fazla yemiyorum.. Sad Cry

benimde en sevdiğim şey çikolatadır. 3 öğün yemek yerine versen yerim o derece yane. bendede sivilce yapmıyo çikolata. kiloda almıyorum ben Smiley çünkü başka bişey yemiyorum (anlıycanız ben sağlıksız besleniyorum örnek almayın beni Cheesy) ama çikolata gerçekten çok faydalı. bir kere mutluluk veriyor insana  Grin

anarsist 18.02.2008 18:56:26
sadece kışın mı off ben bir gün yemesem dayanamıyorum

tubis 19.02.2008 17:49:22
kis yaz demeden cikilata yerim bak simdide yiyorum!!! Cool Cool

tansuuu 03.05.2008 22:31:54
bugün cok cikolata yedim ,midem bulaniyor Tongue Lips Sealed

Sayfa: [ 1 ] 2