mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel Bulgular

Konu: Darwin'in Evrim Teorisi

Sayfa: [ 1 ] 2 3

yumurta 30.01.2008 18:11:21
Charles Robert Darwin (12 Şubat 1809 – 19 Nisan 1882), İngiliz doğabilimci. İnsan dahil tüm canlı türlerinin doğal seçme yoluyla bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini öne sürmüş ve bu teoriyi destekleyen pek çok kanıt sunmuştur.(örneğin darwin maymunların yaşam şartlarına göre verim değiştirip insanların ortaya çıktığını söylüyor mamutlardan fillerin oluştuğunu söylüyor )
siz bu düşünceye katılıyor musunuz arkadaşlar ben katılmıyorum bi kere biz insanlar maymundan türeseydik maymunların nesli tükenmiş olurdu çünkü tüm maymunların evrim geçirmiş olması gerekirdi
bir de şu an mamutların soyu tükenmiş olabilir veya tükenmeye yakın olabilir ama bu mamutların evrim geçirip fillerin ortaya çıkmasıyla ilgili değil tamamen değişen yaşam standartlarına ayak uydurup uyduramamak ve insanlıkla(insanların davranışları)ile  ilgili

kubra 30.01.2008 18:15:19
Çok saçma ya olur mu öyle şey dediğin gibi öyle bişey olsaydı maymungillerin şuan tamamen ortadan kalkmış olması gerekirdi

havva2091 30.01.2008 18:19:14
ben darwin in görüşlerine tamamen olmasada katılıyorum...birçok canlı çevre şartlarının etkisiyle evrimleşmiş yada değişime uğramış olabilir..
birçoğuda  bu çevre şartlarının etkisiyle yok olmuş da olabilir....
ancak insan konusundaki görüşlerine inanmıyorum...
insan apayrı bir canlı....yaratıcı insanı tüm canlılardan farklı olarak yaratmış ona ruhundan üflemiştir Smiley

burakpurple 30.01.2008 21:26:52
Heroes dizisinden aldığım bir bilgi umarım doğru veririm ve bu konuya ufakta olsa cevap olabilir.hamamböcekleri değişime uğramayan tek canlıymış.?

^ePhEdRiNe^ 30.01.2008 23:56:12
Bu konu da şu nokta hep karıştırılıyor: Darwin, "maymunlar değişti insana dönüştü" demiyor. Maymun ve insanın ortak bir atadan geldiğini daha sonra yaşadıkları çevre koşulları ve doğal seçilimler sonunda ileri veya geri mutasyonlarla farklı türlere dönüştüklerini söylüyor.

hamamböcekleri değişime uğramayan tek canlıymış.?
Akreplerinde dinazorlardan da önce varoldukları, 650milyon yıldır hiç değişmediklerini duymuştum ben de.

metalik_renk 31.01.2008 13:48:06
bu konu kulaktan dolma bilgilerile tartışılırsa bir anlamı olmaz . olaya '' çok saçma insanla maymun hiç aynı olur mu ? '' tarzı yaklaşımların bilimle uzaktan yakından bir alakası olmadığı zaten çok açıktır .
  Darwin ' e göre tüm insanlığın ortak ataları maymundur çevre şartlarıyla birlikte maymunlar evrim geçirerek insanları oluşturmuştur . Bu evrim sırasında güçlü türler yaşamını sürdürür zayıf organizmalar ise ya yok olur ya dap dar bir çevreye sığınmak zorunda kalır . fakat darwin in evrim teorisi insanlık tarihi kadar eskidir yani bahsedilen evrim milyarlarca yıla yayılmış bir sürekliliktir .

rojbin 31.01.2008 14:15:42
ben darwin'e katılıyorum yani evrim teorisi dogru üstelik insanın bence diger canlılardan tek farkı düşünmesi yoksa hiç bir fark yok

yumurta 02.02.2008 17:35:20
evrim teorisi diye bişey olsaydı maymunların nesli tükenirdi

more and more 03.02.2008 13:27:47
Bence bir arkadasimizinda bahs ettigi gibi bu ise biraz bilimsel yönden bakmamiz lazim.
Charles Darwine katilmak yada katilmamaktan ziyade ilk önce onu tebrik etmek gerekiyor bence neden mi? Cünki onun yasadigi dönemlde avrupada kilise devletin üstünde bir konumdaydi ve böyle düsünceler yasakti yani aciklamasi cok zor olan seyleri cesaret edip söylemis....

Düsüncelerine gelince....
Bence teoriye tek tarafli yaklasmamak gerekir....bazi temalari cok da yalnis deil....ama bu söylemleri sadece "evrim" hakkinda degil, doga kanunlari hakkindadir.
Mesela evrim teorisinin üc ana maddesi: 1. struggle for life 2. survival of the fittest 3. natural selection
Bu üc maddesine doga kanunlarina hitaben katiliyorum, ama evrim teorisine tümüyle katilmiyorum...

Ayrica bu konuda haksizlar ve haklilar yoktur....teoriye katilmayanlar ALLAH in dünyayi ve insani yarattigina inananlar, digerleri ise insanin doga kanunlari sonucunda varolduguna inanan ve bu durumda ALLAH in yarattigini red edenler...

Iki bakis acisida kanitlanamiyor, fosiller var derseniz onlarda bana göre evrimi kanitlayan öyeler degilde sadece arda kalmis artiklardir Wink

Bu darwin teorisi hakkinda insanlar daima tartisacaktir....buna galiba katilmayan yoktur  Grin Grin

REFRESH 03.02.2008 13:31:33
evrim teorisi diye bişey olsaydı maymunların nesli tükenirdi ve ademle havva olmazdı

ben ADEM ve HAVVA diye insanların olduğuna inanmıyorum. saçma da. insan nasıl topraktan çıkar ki? MAYMUN dan evrimleşme doğru olanıdır.

REFRESH 03.02.2008 13:34:18
mesela zürafaların boyunları da ağaçlardaki otlara uzanamamaktan başlarını yukarı kaldırması sayesinde uzamıştır. ya da uzakdoğu ülkelerindeki insanların gözlerinin değişik olmasının sebebi atalarının sibirya da ki soğuktan korunmak için gözlerini kıstığından olmuştur.

burakpurple 03.02.2008 13:47:23
evrim teorisi diye bişey olsaydı maymunların nesli tükenirdi ve ademle havva olmazdı

ben ADEM ve HAVVA diye insanların olduğuna inanmıyorum. saçma da. insan nasıl topraktan çıkar ki? MAYMUN dan evrimleşme doğru olanıdır.

Kuranda yazan bişey bu arkadaşım.biz buna mucize diyoruz.Allah isterse herşey olur.

yumurta 03.02.2008 14:22:46
iyide zürafanın sadece dışı değişmiş aynı konu da başka bir örnek olark da maymunun insan olması var kusura bak mada zürafalar boyu uzrken beyn gelişmemiş maymun değişirken niye beyni gelişmiş o zaman ben bu saçmalığa inanmıyorum

zora_leone 04.02.2008 21:03:41
Bu konu da şu nokta hep karıştırılıyor: Darwin, "maymunlar değişti insana dönüştü" demiyor. Maymun ve insanın ortak bir atadan geldiğini daha sonra yaşadıkları çevre koşulları ve doğal seçilimler sonunda ileri veya geri mutasyonlarla farklı türlere dönüştüklerini söylüyor.

hamamböcekleri değişime uğramayan tek canlıymış.?
Akreplerinde dinazorlardan da önce varoldukları, 650milyon yıldır hiç değişmediklerini duymuştum ben de.
ephedrine'ye katiliyorum. burda bir ayrim yapilmali lazim..
bir de bu incil, tevrat .. konusuna geldimigizde. incil'de de insanlar adama ile havva dan basladigi yaziyor. yani kuran'daki yazi incil'e uyusuyor.
ve bence darwin'in teorisine inanan kimse allah'a da inanabilir. bu o kadar ters degil.. ayrica kuran'daki her kelimeyi o kadar cok önemsedikleri icin insanlar fanatik oluyorlar.

bilmececi??? 05.02.2008 00:30:08
Darwin'e ne katılıyorum ne de karşıyım.Bu konu da aynı türban tartışması gibi sürer gider.Ama gerçek şu ki ortada yanlış ta olsa doğru da olsa bir bilimsel çalışma var.Koskoca bilimadamı Darwin bu evrim teorisini uyduracak değil.Uzun bilimsel çalışmaları sonucunda bu kanıya varmıştır ve kesinlikle bilime ve bilim adına yapılanlara sonsuz saygım olduğu gibi buna da sonsuz saygım vardır.Yani ilk  katılıp katılmamaktan önce bu bilimsel çalışmaya saygı duymak lazım.

Sayfa: [ 1 ] 2 3