|
||
| bunu dusunmek bıle cok korkunc ve bence asırı derecedee sacma | ||
|
||
evet. insanlarda da evrimin su anda en büyük kanıtı apandistti galiba. ilerki nesillerde yok olacagını iddia ediyor bazı evrimci bilim adamları(ileriki nesil dedikleri 3-5 degil yüzyıllar sonra.) Ayrıca 20 yaş dişleri. Besleme şeklinin değişmesinden dolayı (çiğ et yeme ve çene ile parçalama) alt ve üst çene kemikleri küçülüyor. Bu nedenle 3. azı dişleri olan 20 yaş dişleri fonksyonunu yitirdi. Genellikle çeneye sığmadığı için çekiliyor.ve 12 parmak bağırsağının sonundaki kör bağırsak zamanında insanların selüloz sindirmesine yardımcı oluyormuş. bence bunlar evrimin en büyük kanıtlarıdır.ülkemizde insanlar evrim hakkında başkalarından duyduklarıyla tartışmalara katılıyorlar.evrim teorisi dinin dedikleriyle uyuşmadığı için dinci kesimler tarafından çürütülmeye çalışılıyor.ben evrime inanıyorum.mistik değil ve bilimsel...
|
||
|
||
| değişen koşullarla canlılar uyum yeteneği kazanmış sadece | ||
|
||
evrim teorisi diye bişey olsaydı maymunların nesli tükenirdi ve ademle havva olmazdı ben ADEM ve HAVVA diye insanların olduğuna inanmıyorum. saçma da. insan nasıl topraktan çıkar ki? MAYMUN dan evrimleşme doğru olanıdır. Kuranda yazan bişey bu arkadaşım.biz buna mucize diyoruz.Allah isterse herşey olur. |
||
|
||
ben inanıyorum. çünkü adaptasyonlara bakınca ve evrim teorisi çokta mantıksız olmadıgını görüyorum. sadece adaptasyonlar da degil mutasyon filan da. çünkü eger bir canlının kullanılmayan organı işlevini yitiriyorsa insan da evrim geçirmiş olabilir. Bazı kısımları doğrudur fakat hepsi değil adaptasyonlar ve mutasyonlar doğrudur ama tür değişikliği ve türden türe dönüş saçmadır. Eğer o da doğruysa ki değil bizden sonra yani insanlarda dönecek ama neye?? |
||
|
||
mesela ADEM ( Müslümanların inandığı ve yeryüzünde yaşamış ilk insan ) bana konu olarak saçma gelir. nereden geldiği konusunun cevabı bile yoktur. Sadece müslümanların değil Hristiyanların inancında da vardır..Bizde Adem onlarda Adam ismini almıştır. Hatta Adam's apple diye söz ederler yasak elmadan.. Hristiyanların inancı da vardır. ben de bir Hristiyanım ama inanmam. saçma gelir. bilimle ilgisi yoktur ve mantıksızdır. Hristiyanlarda Adem'in sudan yüzerek çıktığı söylenir. ama ben DARWİN e katılıyorum. en mantıklısı odur. Ya ben insanların inanacına saygı duyarım darwin ve Beagle serüveni diye tübitak'ın yayınlamış olduğu bir kitap var isterseniz onu okuyun daha geniş ve güzel bilgilere ulaşabilirsiniz. |
||
|
||
| Darwin şimdi yaşamış olsaydı kendi teorisine karşı çıkardı.. | ||
|
||
| Evrim teorisi, bütün canlıların tek bir atadan geliştiğini savunur. Tek bir ata zamanla, çevre şartlarına ayak uydurarak özelliklerini değiştirmiştir. Yeni gelişen her tür, ileriki yeni türlere dönüşmüştür. Örneğin, bütün köpeklerin atası kurttu.İnsanların atası garip bi yaratıktı(adını bilmiyorum). Sonra bu tür, maymunlara, orangutanlara falan dönüşmeye başladı. Aynı zamanda bu tür yeryüzünün en gelişmiş yaratığına, insana zemin hazırladı. Bildiğim şeyleri bu şekilde özetleyebilirim. Evrim teorisinin hala teori olarak kalmasının sebebi, henüz tam olarak tamamlanmamış ve yüksek kanıtlarla desteklenmemiş olması ve hıristiyanlık dinine tamamen karşı çıkmış olması. Çünkü hıristiyanlar, kadınların, erkeklerin kaburga kemiğinden yaratıldığına inanıyolar. Yani tamamen bilimdışı bişey. Evrim teorisinin eksikleri, yanlışları olabilir çünkü bu bütün bir canlı gelişiminin tek bir insan tarafından açıklanmaya çalışılmış halidir. Ama temel fikir, iyice baktığınızda mantıklıdır. Teorinin çürütülmüş olduğunu yazdığınızı okudum. Pek bi bilgim yok çürütülüp çürütülmediğine dair ama darwin, evrim, insan evrimi gibi konular yurtdışında ders olarak okutuluyo. Yani nasıl pisagorunki de henüz bir teori olmasına rağmen kabul edildiyse, darwininki de kabul ediliyo. Türkiye'de, dinimizle pek de fazla çelişmediği halde neden o konuya, en azından ne olduğuna derslerde değinilmiyo, bilmiyorum, anlamıyorum. Bir de işin İslami yönü var. Evrime inanmak demek, islami bilgileri yok sakmak demek değil; ya da müslüman olmak evrimi reddetmek demek değil. Hepinizin de bildiği ya da bildiğinizi umduğum gibi (ki biçok üyenin garip şeyler yazdığını okudum ve üzüldüm) islam dini ile bilim çelişmez. İslam, bilimi teşvik eder, Allah'ın yarattığı evreni çözmeyi teşvik eder. Bilim de bir kaynak olarak ya da bir destek olarak İslam'ı, Kuran'ı kullanır. Kuran'da yazılanların bilimden çok uzak olduğunu düşünmek bence bi gaflet. Çünkü Kuran 1500 yıl önce meydana çıktı. Hz. Muhammed'e anlatıldı ve o da insanların anlayabileceği bir dilde, insanlara anlattı. Bu dil de Kuran'ın dilini oluşturdu. O zamanların Arabistan'ının ne kadar pislik bir yer olduğunu din derslerinden hatırlarsınız. Böyle bir ortamda doğal olarak bilimsellik yoktu. O yüzden Kuran'ın dilinde gerçekleri herkesin anlayacağı cümleler vardır. Kuran'da tufanların nasıl anlatıldığına bakın. Sanki bi fantastik roman okuyo gibisinizdir ve sanki gerçek değildir. Ama o zamanlarda o bölgelerde oluşan afetlerin ne olduğu sonradan belli olmuştur ki, bunlar bizim de bildiğimiz, volkanik patlamalar, çığlar, fırtınalar, meteor yağmurları, depremler falandır. Ya da " O, iki denizi birbirine salmıştır. Bu, tatlı, susuzluğu giderici; şu tuzlu ve acıdır. Ve ikisinin arasına birbirine karışmalarına engel olan bir perde koymuştur" gibi bi ayet var ve okuyunca bazılarımız, "saçma sapan bişey bu, nasıl iki su birbirine karışmasın" diyebilir ama akdeniz ile atlas okyanusu arasındaki tatlı su tuzlu su karışmazlığını biliyosunuzdur, kaptan custo bulmuştu hatta. Mesela; Hz. Adem ile Hz. Havva'nın topraktan yaratılması garip bi tabir ama sonuçta toprakta bulunan mineraller, maddeler ile yaşayabiliyoruz(bitkiler, fotosentez fln.) ya da aynı molekülleri içeriyoruz. Seramik değiliz ama toprakla aynı dünyanın mallarıyız. Aynı şekilde Hz. Adem ile Hz. Havva'nın yeryüzüne indirilmesi de öyle gökten uçarak gelmeleriyle olmamıştır tabiiki. Bunun nasıl olduğunu bilmiyoruz ama kesinlikle mucize değildir. Bilimsel olarak, mantıklı bir şekilde açıklanabilir. Yalnız, biz bunu henüz keşfedemedik. Zaten biliniz ki evrenin ve işleyişinin çok küçük bir bölümü hakkında bilgi sahibiyiz. Bu da koskoca bir dine dayılanmaya yetmiyor. Şöyle özetliyim; evrim teorisi ile dini(islam) karşıt olarak düşünmek çok yanlış. İslam dini, özellikle Kuran evrenin her şeyi hakkında bilgi verir ve biz bunları ancak keşfettikten sonra, "aa bak kuranda da diyomuş" deriz. Aynı şey evrimle de olabilir. Son olarak şunu eklemek istiyorum; ne evrimi ne de başka bir teoriyi ne düşünceyi ne de bir öneriyi ne kabul görmüşleri ve ne de bir dini ön yargılarınızla yargılamayın. Önce sorun, sonra araştırın, iyice öğrenin ve bilginizde tatmin olun. Bununla yetinmeyip, bilgileri tartın, hakkında düşünün, sonra tekrar sorun, tartışın, gözlemleyin. Her şeyi yaptıktan sonra fikrinizi beyan edin. Çünkü bazen küçücük yazılarınız, ifadeleriniz bile biçok insanı etkileyebilir, kelebek etkisiyle. |
||