mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: sadece minik bir tebessüm...

Sayfa: [ 1 ] 2

cumle_alem 04.02.2008 21:56:06
Evet yanlış okumadınız minik bir tebessüm... Sizce bu küçük şey hayatımızda ya da başkaların hayatında ne değiştirir?
öncelikle pencereden dışarı baktığınızda gülümserseniz dünyaya kendinize bir güzellik katmış olursunuz..özellikle bunu sabah ilk uyandığınızda yaparsanız bütün gününüz öyle geçer...(Buna inanın kanıtlanmıştır)

Yukarıdaki anlatılan kendiniz içindi..Şimdi bir başkası için...
Yolda çoğu zaman kendi amacımız için yürürüz.Ona odaklanmışızdır gözümüz bazen hiçbir şeyi görmez...mutsuz insanları, bazen hayata yeni bi bakış atmak isteyenleri...Küçük bir kız çocuğunu bazen ürkek bazen hırçın bakışlarıyla sizleri süzen zavallı kimsesiz çocukları..Halbuki ordan geçerken,herhangi bi yerden,onlara gülmeyi unutmuş insanlara ya da sadece sokakta unutmuş insanlara bu kü
çük şeyi yaparsanız inanın çok şey kaybetmiş olmazsınız...Kim bilir onların hayatında neler değiştirirsiniz...

Gülümseyin aşırıya kaçmadan kahkahalar atın her şeyiniz küçük olsun..Mutlu olmanız bu küçük kızın temennisidir...

REFRESH 04.02.2008 22:08:54
iyi de mesela penguen okuyosun otobüste gülüyorsun ( kahkaha bile değil ) bir anda bakışlar sana doğru çevriliyor, mantıksız bakan insanlar oluyor. böyle yapınca da aynı şey olacaktır.

^ePhEdRiNe^ 04.02.2008 23:12:37
amacım kimsenin hayatında bir şeyler değiştirmek değil öyle kutsal görevler edinmem kendime ama içimden gülümsemek gelirse gülümserim; küçük çocuklara genellikle. o küçük çocuk da utanıp annesinin arkasına saklanır.. sonuç olarak kimsenin hayatında bir şey değişmez...

yumurta 05.02.2008 14:37:17
bu konuya ilişkin bişey anlatmak istiyorum annesi hasta olan garson kız bir gün lokantalarına gelen adamı uğurlarken küçük bir tebessüm etmiş ve adam garson kıza bahşiş bırakmış garson kız o kadar sevinmiş ki sonunda annesinin ihtiyacı olan ilaçları alabilcekmiş ve artık vitrinde gördüğü kazağıda alabilecekmiş eve giderken annesinin ilaçlarını ve istediği kazağı aldıktan sonra eve iki ekmek almış yolda giderken her gün yol kenarında öylece oturan yaşlı adamı görmüş içinden bu adamı her seferinde böyle aç görüyorum ama yardım edemiyorum demiş ve elindeki bir ekmeği yaşlı adama vermiş yaşlı adam çok teşekkür etmiş ve sevinçli bir şekilde evinin yolunu tutmuş yaşlı adam eve giderken yolda aç yavru bir köpek görmüş ve o da benim gibi aç diyerek kucağına almış evin yolunu tutmuş yaşlı adamın evi bir apartmanın bodrumuymuş eve girip köpeği temizlemiş ve ekmekten bir parçada köpeğe vermiş daha sonra uykuları gelince yatağa girmişler gece yaşlı adam köpeğin havlamalarıyla uyanmış ve kapıdan içeri duman girdiğini fark etmiş apartmanda yangın çıkıyormuş derhal itfaiyeye haber vermişler ve büyük bi facia önlenmiş
görüyorsunuz garson kızın küçük bi tebessümü büyük bi yangını önledi

cumle_alem 05.02.2008 15:44:30
iyi de mesela penguen okuyosun otobüste gülüyorsun ( kahkaha bile değil ) bir anda bakışlar sana doğru çevriliyor, mantıksız bakan insanlar oluyor. böyle yapınca da aynı şey olacaktır.

onlar için otobüste değiliz ki onlar için kahkahada atmıyoruz değil mi o zaman onlar için de davranışlarımızı kontrol altına almayalım...

burakpurple 05.02.2008 17:37:53
tebessüm etmek dini açıdan da güzel bi olay  Wink

yumurta 05.02.2008 17:45:30
tebessüm etmek dini açıdan da güzel bi olay  Wink

tabi peygamberimiz bile tebessüm edin diyo

merve_mor 05.02.2008 17:55:04
ben genelde yolda somurtkan yürürüm çünkü yanlış anlayan abazanlar dibimde bitiveriyor..ama küçük bir çocuk gördügümde dayanamam hemen gider severim..dünyanın en masum yaratıgıdır onlar benim icin..özellikle gecenlerde okuldan ögle arası ve gelirken açemle bi cocuk gördük nasıl sevimli biseydi bütün ögle arasını o kücük cocugu severken gecirdik..masmavi kocaman parlak gözleri vardı hastaneye geliyorlarmıs annesiyle..hastaymıs igne vurulcakmıs icim acıdı yaa.ailesininde durumu pek iyi degildi sanırım nasıl üzüldüm o cocuga..imkanım olsa onu evlat edinirdim..
ama biz onu öyle sevince nasıl sevindi anlatamam gülmeye basladı..iste o zaman insan tebessüm edebiliyor..ancak bi insanı mutlu edebiliyorsam gülümseyebilirim icten.. Smiley

rumeysa 05.02.2008 18:12:30
ben genelde yolda somurtkan yürürüm çünkü yanlış anlayan abazanlar dibimde bitiveriyor..ama küçük bir çocuk gördügümde dayanamam hemen gider severim..dünyanın en masum yaratıgıdır onlar benim icin..özellikle gecenlerde okuldan ögle arası ve gelirken açemle bi cocuk gördük nasıl sevimli biseydi bütün ögle arasını o kücük cocugu severken gecirdik..masmavi kocaman parlak gözleri vardı hastaneye geliyorlarmıs annesiyle..hastaymıs igne vurulcakmıs icim acıdı yaa.ailesininde durumu pek iyi degildi sanırım nasıl üzüldüm o cocuga..imkanım olsa onu evlat edinirdim..
ama biz onu öyle sevince nasıl sevindi anlatamam gülmeye basladı..iste o zaman insan tebessüm edebiliyor..ancak bi insanı mutlu edebiliyorsam gülümseyebilirim icten.. Smiley

bende ayni böyleyim..
yolda gülümseyerek yürüyemiyorum.. gülümsedigim anda dibimde bilmem kac erkek bitiveriyor.. Angry
ama kac erkek olursa olsun ufak bir cocuk gördügümde gülümseyip, yanina gitmedende edemem.. o kadar seker oluyorlar ki.. dayanamam ya.. (:
öbür türlü hayatimdada gülümsicek bir durum varsa gülümserim.. ki su aralar pek karsilasmiyorum bunula.. Undecided

İrem_94 07.02.2008 21:47:07
Geçen sabah evden çıktım mp3 çalarımı kulağıma taktım saat 7:30
Dershaneye gidiyorum
Şebnem Ferah dinliyorum
Birden yanımdan bir köpek geçti artık şarkının etkisinden midir bilemem ama köpeğe gülümsedim.
Köpek arkama geçti sonra bir havladı
Korkumdan yere düşüyordum
Bir kaç adım attıktan sonra baktım yerde fare ölüsü kafası yok vücudu kupkuru olmuş önümde de bir adam gidiyor tam o anda yere tükürdü =)
Ne iğrenç bir sabahtı aman aman =)
Yani bir tebessüm bunlara sebep oldu Cheesy Grin

cumle_alem 07.02.2008 21:49:37
Geçen sabah evden çıktım mp3 çalarımı kulağıma taktım saat 7:30
Dershaneye gidiyorum
Şebnem Ferah dinliyorum
Birden yanımdan bir köpek geçti artık şarkının etkisinden midir bilemem ama köpeğe gülümsedim.
Köpek arkama geçti sonra bir havladı
Korkumdan yere düşüyordum
Bir kaç adım attıktan sonra baktım yerde fare ölüsü kafası yok vücudu kupkuru olmuş önümde de bir adam gidiyor tam o anda yere tükürdü =)
Ne iğrenç bir sabahtı aman aman =)
Yani bir tebessüm bunlara sebep oldu Cheesy Grin

süper ya Grin Grin
 sen de ters etki yapmışş Wink

bir_derdim_var 07.02.2008 21:50:32
İçimden gelirse gülümserim..
Gülümsediğim sabahlar sınırlıdır benim..
Ama gerçekten de bir güldüm mü bütün gün yüzüm güler..
İlginç..

REFRESH 07.02.2008 21:58:41
konuyla ilgisi çok az, ama lütfen silmeyiniz.  Undecided

bugün dohayko ( hayvanları koruma derneği ) ne gittim. öyle hayvanlar var ki bakıma, sevgiye ilgiye ihtiyaçları var. bugün adeta onlarla birlikte hayatın ne kadar kötü olduğunu düşündüm. 2 ay önce aldığım kedimi* hala çok severim ve HERGÜN TEBESSÜM  EDERİM onları öyle görünce çok kötü oldum. Bu hayvanların TEBESSÜM e değil SEVGİ, ŞEFKAT, İLGİ ye ihtiyaçları oldukları hareketleriyle belli oluyor. bir gün siz de gidin ve yaşadıklarımı yaşayın.

* kedim 2 ay önce almıştım. aldığımda sağ arka ayağı incilmiş ve açlıktan ölmek üzereydi. Veteriner de tedavisi yapıldı ve şimdi çok iyi.

just me 08.02.2008 19:36:50
tebessümün gerekli olduğu yer var gerekmediği yer var.eğer bir bayansanız sokakta gülmemek gerek.ama ben sokakta gülerim,dans ederim şarkı söylerim,ufak basit insanlar benim için parke taşından değersizdir.bir bebek filan gördüm mü hemen severim(yanakları çok tatlı oluyor)insanları kafaya takmayın...onlarla ilgilenmeyin...yalan yaşamış olursunuz...kabul edinki insan her şeyi kendi için yapar ,asla aksine inanılamaz.evet bende dibimde bitiveren salaklarla karşılaştım,ama onlara kendimin deli olduğunu öyle bir kanıtladım ki benimle igilenmekten vazgeçtiler.zaten tebessüm etmemiştim.
ayrıca;ömrümde en nefret ettiğim kitap kahramanı pollyannadır.
refresh'e katılıyorum..tebessüm etmek sizi iyi bi insan yapmaz,gülümsemeden de hayvanlara yardım edebilirsiniz..ben gülümerim ama niçin biliyor usunuz? .. yalanı seviyorum da ondan.

ab-ı hayat 09.02.2008 00:17:19
Çok güzel bir başlık. Korkmadan gülümseyin herkese. En asık suratlılar bile gülümseyecektir size.Hele sabahları aynı saatte sokağı paylaştığımız aynı insanlar. Günaydın deyin birbirinize.Bazen hiç ummadığınız anda aldığınız sıcacık bir gülümseme içinizi ısıtır  daha başka bakarsınız dünyaya. Benim okul yolumda bir site var. Bu sitenin iki köpeği var. O kadar sevimliler ki her sabah onlara da "Günaydın" diyorum  ben.Beni anladıklarına eminim.Çünkü gözleri sevgiyle doluyor onların da .

Sayfa: [ 1 ] 2