mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Mor ve Ötesi'ne,Tartışma Yaratcak Müdahele...

Sayfa: [ 1 ] 2 3

Man on the Moon 07.02.2008 15:32:32
TRT, Mor ve Ötesi'nin 3 şarkısı arasından Eurovision için seçim yaptı. Müzik dünyası ayağa kalktı.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta yapılacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Mor ve Ötesi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Eurovision için 3 parça hazırlayıp TRT'ye sunan grup hiç beklemediği bir taleple karşılaştı.

3 parça arasından seçim yapan TRT yetkilileri, Mor ve Ötesi'nden şarkıya Anadolu ve Türk ezgileri eklemesini istedi. Kendilerini oylamasız seçen, Türkçe parçada ısrar eden TRT'nin bu talebi grup üyelerini kızdırırken, müzik dünyasının da tepkisini çekti. Müzisyenler “TRT'nin besteye müdahale etmesi etik değil” derken, şarkıyı 13 Şubat'ta kamuoyuna duyuracak olan Mor ve Ötesi'nin bestede değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu. Grup, şarkının internete sızmaması için de kayıtları gizli bir kasada saklıyor.

MÜZİSYENLER ‘MÜDAHALE'YE NE DEDİ?

Metin Özülkü: Bari TRT bestelesin
Bir şarkıcı veya grup sürekli güzel parçalar yapabilir ama siparişin verildiği günden sonraki bir ay içinde güzel bir şey üretemeyebilir. Seçiçi kurulda kimler olduğunu bilemiyorum ama şarkıyı seçip 'düzelt' demenin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bunu diyebilecek adamın şarkıyı kendi yapması lazım.

Atilla Özdemiroğlu: Buna hakkı yok
Bana yaptığım şarkıyı değiştirecek kişinin bu işi benden daha iyi bilmesi gerekiyor. Bana bunu söyleyen kişinin müzik bilgisine bakarım. Doğru söylüyorsa tabii ki değiştiririm. Ama önce doğru olduğuna beni inandırması gerekiyor. TRT'ciler kimseye danışmıyor, kendileri çalıp kendileri oynuyor.

Ercan Saatçi: Ben değiştirmem
Yarışacak şarkıyı ben yapacak olsam değiştirilmesine razı olmam. Her sanatçı olaylara farklı bakar. Sanatçıları birbirinden ayıran bu farklılıklarıdır. Şarkı seçiçi kurul beğensin diye mi yoksa yarışsın diye mi yapılır. Önce bunu belirlemek lazım. O seçiçi kurula beğendirmek için yapılıyorsa yarışmada tepetaklak gideriz.

burki 07.02.2008 15:37:28
mor ve ötesi şarkıyı nasıl yapmışsa öyle bırakacaktır diye bekliyorum.

bad_dream 07.02.2008 15:47:27
mor ve ötesi şarkıyı nasıl yapmışsa öyle bırakacaktır diye bekliyorum.
bende öyle bekliyorum....

*Pollyanna 07.02.2008 15:49:31
yok artık ya =/

değiştirmeyeceklerdir diye tahmin ediyorum..

Let-Go 07.02.2008 15:52:15
yarışmaya Mor ve ötesi katılsın
TRT katılmasın..
2.paragraf gerçekten sinirimi bozdu.

ahmet347 07.02.2008 15:56:36
hiç şaşırmadım. ama umarım mvö degiştirmez.

immortal_deniz 07.02.2008 15:59:18
höh yani...ne demek ya seçmeseydiniz o zaman kardeşim...o çok muhterem! jürinizden biri çıkıp istediğiniz gibi bir şarkı yapıp söyleseydi...Mor ve Ötesi şarkıyı değiştirmez diye düşünüyorum ve değiştirmemeleri en doğrusu...başta öyle bir şey yoktu..

burki 07.02.2008 16:03:59
mor ve ötesi ayıkla pirincin taşını bakalım...ne gerek vardı Trt ile işbirliğine yaa...

tuğçee 07.02.2008 16:05:54
çok saçma ya. Mor ve ötesi keşke hiç katılmasıydı  yarışmaya.
değiştirmezler gibi geliyor şarkıyı.

bilmececi??? 07.02.2008 16:12:43
 Yok benim bildiğim Mor ve Ötesi değiştirmez diye düşünüyorum.Trt de niye böyle bir şey deme ihtiyacı hissetmiş ki.Yıllardır katılan şarkıcılara müdahale etmezler de piyango Mor ve Ötesi ne mi vurur.İlginç...

burakpurple 07.02.2008 16:24:37
pişman ediyolar insanı.resmen rezillik bu ya.

ordinaryus 07.02.2008 16:33:38
nasıl bir şarkı bekleniyordu ki? mor ve ötesi şarkıyı değiştirmez bence de...

devran-ı dünya 07.02.2008 16:41:56
Hayret bişey.Şarkı bitmiş son şeklini vermişler.Dalga geçer gibi neler diyorlar ya.Banada öyle geliyorki degiştirmezler.13 Şubata ne kaldı ki zaten .... 

immortal_deniz 07.02.2008 16:43:56
9 şubat oldu 13 Şubat...o da ayrı bir gariplik

hard energy 07.02.2008 16:44:44
valla hiç şaşırmadım trt bu normaldir yani. bence mor ve ötesi eurovision a katılmakla hata etti. Ama artık iş işten geçti şarkıyıda değiştireceklerine inanmıyorum...  Undecided

Sayfa: [ 1 ] 2 3